Plank challenge 30 januari

 
Första dagen. Samma som igår. Darrar som ett asplöv efter typ fem sekunder 😂

Villhöver

Det var det här med "villhöver". Kunde inte låta bli att slösa en tjuga på denna tjusiga ring när jag gick förbi.. Nöjd! 😊
Måste hålla mig borta från affärer. Så lätt att jag typ tröstshoppar nu när jag inte mår så bra...
 Annars har det varit en bra dag faktiskt. Lite hjärntrött och seg bara. Fått tänka om många gånger i dag för att det ska bli rätt.
 

Att ge glädje glädjer

 
Tänk vad lite som kan behövas för att göra någon glad. I dag fick jag denna text (den på bilden här över) postad på min Facebook som tack för att jag lade ner några kronor och minuter av mitt liv för att göra ett litet paket bestående av en tidning, lite mönstrade papper och en chokladkaka och ett litet handskrivet brev och så skickade jag det till en bekant som har det svårt med olika smärtsamma sjukdomar och flera sjukhusbesök. Den här tjejen är också en pysseltjej så tror hon kommer knåpa ihop något fint av de mönstrade papprena. Och så när jag fick detta meddelande på datorn blev jag också så glad . Glad för att mitt lilla engagemang kanske gjorde hennes dag lite bättre och lite gladare så att hon fortsätter att orka kämpa mot sina sjukdomar och kanske kan slappna av och njuta lite grann i denna svåra stund hon befinner sig..
 
Det hela är väl kanske inte riktigt min idé utan det började på Facebook som en uppmaning att "pay it forward" (skicka vidare) där de som kommenterade min text skulle jag under året göra något gott för och så skulle personen som kommenterade göra samma sak på sin Facebook osv osv för att nå ut till så många som möjligt och nu tyckte jag det var rätt tillfälle att glädja och uppmuntra den här tjejen. Och som det verkar blev det nu verkligen uppskattat 😊
Hela idén kommer väl kanske ursprungligen från filmen Pay it forward (som bygger på en roman av Catherine Ryan Hyde)  och den tycker jag verkligen att ni ska se om ni inte sett den. Och nu tycker jag ni ska göra likadant och sprida glädje och det behöver inte vara något stort! Det kan räcka långt med att bara ge någon ett leende och säga hej! Det är lycka att glädja en av sina medmänniskor och för hoppningsvis skickar den glädjen vidare till nästa medmänniska.
//Anna
 

Plank challenge!

Jag har ju bestämt mig för att jag ska satsa på mig och mitt mående i år,  både fysiskt och psykiskt. Och göra det på något sett som blir hållbart för mig så det verkligen fungerar. Har inte riktigt lagt upp någon långsiktig plan än men denna månad som varit har jag ju haft som mål att gå ut och gå minst två gånger i veckan och det målet har jag klarat av nu trots att mitt psyke inte varit på topp då jag haft en del "hjärnspöken" och är deprimerad men nu är jag ändå lite glad att jag klarat det målet. Klarade ju även av veckan utan socker men sen brakade det loss tyvärr och senaste två veckorna har jag väl bara ätit onyttigt i stort sett men skit samma. Klarade mitt första månadsmål och en miniutmaning kan vi väl kalla den veckan jag var utan socker trots att det inte var något litet jobb jag lade ner på att hålla mig borta från sötsaker! 
 
Men men, det jag ville komma till i detta inlägg var att nu är nästa månadsmål på gång då det är plank challenge!
Plank challenge är en utmaning på 30 dagar där man ska stå i planka ett visst antal sekunder varje dag och tiden ökar successivt så i slutet ska man klara av att stå i fem minuter tror jag det är. Finns kanske olika. Jag använder mig av en app i mobilen iallafall men man kan ju köra utan app också om man vill. Och eftersom februari bara har 28 dagar måste jag ju börja två dagar innan februari, det vill säga i morgon! Dock har jag tjuvstartat och gjort nu i kväll med men i morgon nollställer jag i appen och kör 30 dagar så får vi se hur det går! Kan tala om att efter typ 5 sekunder skakade jag som ett asplöv!  Är helt otränad!
 Häng på du med vettja!
Tillsammans är det roligare :)
//Anna
 

Work in process

 
Lite terapi. 
Måste börja rita och skriva igen. Att man glömt vad skönt det är och bara få förtränga alla jobbiga tankar en stund. Har suttit nästan en och en halv timme nu och ritat och fy så ringrostig jag är! 
Men blir nog helt okej i slutändan tror jag. Tänkte jag skulle testa och färglägga med mina akvarellpennor... Tog en kopia som jag kan testa på först innan jag börjar kladda på originalet men först får jag hitta på någon form av kvällsmat. Får se om jag fortsätter sen eller om jag sätter på en film eller något i stället...
//Anna

Ny plantering

Sitter nu i soffan bredvid min nyaste plantering som jag vart riktigt nöjd med. Passar fint med den gamla väckarklockan jag hittade och tog från skroten förut och jag bara älskar alla små batteridrivna ljusslingor <3 
Nu blir det fortsatt fredagsmys tillsammans med kissekatten, Robin är och jobbar på en musikal med hembygdsföreningen. Vet inte när han kommer hem. Jag har verkligen haft en skön fredag och humöret känns ganska bra i dag trots några dagars tankekaos. Därav inga inlägg här på några dagar. Har inte orkat helt enkelt. Nej nu blir det en film innan det är läggdax. I morgon är det jobb igen. Stora vänliga jätten visas här hemma hos mig. 
//Anna

Slut på helg och tankesnurr

Då var helgen över igen. Konstigt att den alltid ska gå så fort, jag har ju till och med haft långhelg. Tur att veckorna också går fort. För det mesta iallafall. Hoppas att kommande vecka går fort så den tar slut någon gång. Har min "tuffa vecka" på schemat och jobbar nu måndag tisdag onsdag och sen lördag söndag måndag. Delad tur på lördagen och sen två långa dagar. På måndagen känner jag mig mest som en zombie... Men men,  vi ska tydligen få nytt schema nu och jag har lämnat in önskemål om att inte behöva jobba så efter delade turen så får se hur det blir. Har även önskat att bli av med någon kväll. Men förstår hur svårt det är att få ihop schemat och nu alla våra önskemål, men det verkade som de flesta av oss var ganska nöjda med sina nuvarande scheman. 
 
Det var skönt att skriva lite i kväll. Mycket tankar som far omkring i huvudet mitt i kväll. Har inte varit någon bra dag på ätarsidan och det är tomt nu när mamma och pappa åkt hem igen. Saknar de lite redan faktiskt. Det är så väldigt tomt. På eftermiddagen i dag var jag och gubben ut till B och T och berättade lite om huset vi tittade på i fredags. Skönt att ha några extra vuxna att bolla lite tankar och sånt med. Nu får vi bara se vad banken säger och om vi ska gå vidare och ta reda på mer fakta och så eller lägga drömmarna om hus på is igen. Vi får se. Försöker att inte ha så stora förhoppningar men det är svårt. Väldigt svårt...
 
Nu måste jag försöka komma till ro och somna så jag orkar med morgondagen. Natti natti, sov gott!
//Anna

Ingen bra ätardag

Idag har inte varit den bästa dagen på ätar fronten men har haft en väldigt bra dag annars. Igår var väl inte heller super bra ätar dag igentligen heller men ändå mycket bättre än hur det brukar sett ut tidigare då jag verkligen åt tills det var slut tex. Igår åt jag en bulle och ett kex till fikat och i dag blev det med fika en bit kladdkaka med grädde och en bulle. Och nu i kväll har det blivit ost och kex med marmelad. Jättegod päronmarmelad som mamma har gjort. Så i kväll med ost och kexen har det varit stuket "ät tills det är slut". Nya tag i morgon. Nu blir den en film innan läggdax. Annars i dag har vi bara tagit det lungt. Mamma och jag gick ner till Storgatan en sväng och kikade lite och sen har vi allihopa spelat spel. Även svärfar var in en sväng. Så en härlig dag i dag med! //Anna

Långpanne bröd

 
Ingredienser:
5 dl havregryn
6 dl mjölk
1/2 dl flytande margarin
1 pkt jäst (50g)
2 msk honung 
2 tsk salt
Ca 7 dl vetemjöl
 
Ugn 250 grader ca 15 minuter i mitten av i ugnen
 
Värm mjölken och smöret till ca 40 grader
Häll i havregrynen och låt svälla ca 15 minuter
Smula ner jästen i en bunke med saltet. Häll över grynblandningen och rör runt. Häll i resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg.
Låt jäsa ca 30 minuter.
 
Platta ut degen i smord långpanna skär i rutor och nagga degen med en gaffel. Låt jäsa ca 30 minuter till.
Grädda mitt i ugnen 250 grader i ca 15 minuter och låt sedan svalna på galler.
 
Jag hade även i ca 1 dl nyponpulver och bytte ut vetemjölet mot ca 3 dl grahamsmjöl och 2 dl rågmjöl och sen resten med vetemjöl tills det blev en bra deg. Tryckte fast solroskärnor och pumpafrön uppepå innan jag gräddade. 
 

Korthus?

Verkligen haft en härlig dag i dag. Började dagen med frukost framför teven tillsammans med mamma och pappa och tittade på Mandelmanns på teven för det blev aldrig att vi tittade på det igår då vi tittade på inspelat i stället. Sen förberedde jag lite för middagen och lade kött i marinad och plockade lite i köket för att sedan sätta mig ner och skriva i ansökan till att börja plugga på distans. Så nu är den inskickad och vi får se hur det går men får väl ställa in mig på att snart börja plugga! Tänkte att jag ville börja med det lättaste och valde då naturkunskapen. Matte och engelska är ju inte mina starka sidor så tänkte att jag får börja med något lite lättare så jag inte tröttnar direkt så hoppas det blir så och att det går bra. 
 
På eftermiddagen har vi varit och tittat på hus igen. Ett fint hus ute på landet med superfint läge vid sjön. Många uthus/carports  och en ladugård. Vi är intresserade den måste prata med banken igen för lån och sånt och tyvärr är det lite i dyraste laget för vår budget och så var det en familj till som var där och kikade i dag. Hoppas inte de var intresserade och inte vill köpa det ;) tiden får väl utvisa hur det bli. När vi kom hem fikade vi lite och spelade kort nu innan vi gjort middag och ätit. Och som ni ser på bilden här nedan kan även de mamma med bruten arm blanda kortleken här Nu är det soffmys som gäller igen och lite efterrätt om jag lyckats med att göra hemmagjort glass i dag men det återstår att se om en liten stund.
//Anna
 
 
 
 
 

Kvällsfika

Nu blir det lite kvällsfika med nybakat bröd och te och snart börjar Mandelman på teven. Kisse är med och myser och innan husse kom hem var "morfars" knä väldigt mysigt att ligga i ❤ Kissen har även kollat in vad mormor köpt för blommor och de fick godkänt! Slänger in receptet på brödet i morgon för er som är sugna på att baka 😊👍
 
 
 

Bröd bak

Nu är arbetsveckan slut för min del och det ska bli skönt med helg. Efter att ha städat och gjort fint i går så stökar jag i kväll ner lite igen genom att baka bröd så mjöl och frön på golvet det blir. Att man aldrig lyckas hålla det kvar på bänken ;) 
 
 

Studieplaner i spillror?

I dag tog jag tag i saken igen och ringde till kommunens studievägledare nu när jag fått tag i rätt nr och person och som tur var hade hon en ledig tid 14.30 då någon ringt återbud så det passade ju mig perfekt, svängde bara förbi hemma efter jobbet och hämtade mina betyg och så ner till studievägledaren. Väl där får jag reda på att jag inte ens har högskolebehörighet längre utan måste läsa upp tre ämnen, eventuellt fyra :(
Så besviken jag blev. Här har jag gått i godan ro och trott att jag haft behörighet men sen de gjorde om betygssystemet och så, så har jag inte behörighet längre. Så nu om jag överhuvudtaget ska läsa till arbetsterapeut måste jag först läsa upp andra kurser. Engelska, matte och naturvetenskap och eventuellt svenska. Naturvetenskapkursen är distans över datorn så det fungerar ju bra men engelskan och matten är fem lektioner i veckan på dagtid och det fungerar ju inte riktigt om jag ska kunna jobba samtidigt. Men ska kolla med jobbet om det kanske går att lösa på något vis men nu känns det som om min dröm/plan på att börja plugga gått i spillror....
//Anna

Blev visst med ny soffa

Måste nog erkänna att jag varit på oförskämt bra humör i dag trots förkyldningen. Hoppas jag är på lika bra humör i morgon igen då en ny jobbvecka börjar. Var ju hemma från jobbet i fredags och det var nog rätt val trots att jag inte riktigt visste hur jag skulle göra. Åka och jobba, eventuellt smitta mina arbetskamrater och vårdtagare/kunder och kanske själv bli sämre och vara hemma denna vecka i stället, eller stanna hemma i fredags och få hela helgen på mig för tillfriskning. Förkyldningen är mycket bättre nu och de två sista nätterna har jag sovit riktigt gott så bara lite hosta, snuva och nästäppa kvar, dock har jag ju nu smittat gubben så nu är det antagligen hans tur att vara förkyld. Han klagar på ont och kli i halsen iallafall. Precis som det började för mig. Igår var jag också ganska pigg ändå bara jag kom igång framåt eftermiddagen. Jag och gubben tog en liten tur ner i samhället och kollade in utbudet av soffor i våra två möbelbutiker och sen åkte vi ut till sillerud på besök en sväng. Vi har småpratat litegrann om att vi skulle vilja ha en ny soffa och vi behöver en ny soffa också. Visst, vi skulle väl klara oss längre med soffan vi har i dag men den börjar bli så nersutten och dynan där vi oftast sitter åker alltid ut så man får ställa sig upp och putta in den rätt ofta och det är om något irriterande! Så i dag blev det en tur till Arvika för att bara titta lite. Sagt och gjort och hem for vi typ 13000 fattigare och i slutet ju februari får vi åka och hämta våran nya soffa 😍
Tyckte faktiskt det var ett helt okej pris för en mer riktig soffa och inte någon från de billiga möbelkedjorna. Soffan har både divan och schäslong med förvaring och så är det en bäddsoffa med riktig bädd och ingen sån där tältsäng som i våran nuvarande soffa. Priset för själva soffan var på 11900 någonting men vi köpte till bäddmadrass och två lite högre nackstöd. Längtar redan tills vi får åka och hemta den och får se hur den blir här hemma! Skickar med en länk till hur den ser ut.
https://www.mio.se/produkt/gotland/31430614
 
//Anna

H2O HD ångmopp

I dag har jag testat twins ångmopp H2O HD och jag tyckte verkligen den var princip värdelös. Redan när jag läste bruksanvisningen blev jag lite skeptisk då man inte fick använda den på ditt och inte på datt (stod upparbblat olika golvtyper och olika material). Irriterande mig också på konstruktionen då det är en grej i vattenbehållaren, den som suger upp vattnet, som alltid ska vara under ytan när man använder moppen och denna grej sitter då enligt mig upp och ner då man använder moppen så hamnar den uppåt i behållaren och då hamnar den fort över vattenytan och då suger den ju inte vatten och det blir ingen ånga att rengöra med. Skakade man lite på behållaren så åkte den som suger vatten ner men då verkade det som om den inte fungerade ordentligt då det bara kom ånga i stötar i stället för hela tiden. När man var färdig gick det inte heller att hälla ut allt vatten som var kvar i behållaren utan det är som en kant på insidan och det gör att ganska mycket vatten blir kvar. Jag tyckte även att handenheten var väldigt tung att bära när man använde den och nylonborsten som var med var jättedålig. Använde endast moppens handenhet och testade att göra rent ugnsglaset och det fungerade inte alls. Smutsen satt fortfarande kvar som berg och då hade jag "tuffaste" läget på ångan. Testade sedan på väggen i duschen och där fungerade den ganska bra på de enkla fläckarna som man lika bra torkar bort med en trasa men där det satt hårdare vart smutsen kvar, fungerar nog bättre på typ kakel och kliniker där man kan ha tuffare ånga på än på våtrumstapeten. Gjorde även rent våran duschlist med halvdant resultat. Då använde jag tuffaste ångan och nylonborsten. Kanske hade jag för dåligt tålamod jag vet inte men ångmoppen kändes inte som att vara något för mig tyvärr. Jag kanske ska ge den en till chans och testa golvmoppen?  För om det blir så rent som de säger på reklamen så är det ju superbra att man slipper använda kemikalier men då måste ju själva apparaten vara smidig att använda och faktiskt ta bort smutsen med. Får se om jag hinner teste den något mer här hemma, det är svärfar som köpt den så den finns ju kvar där om han nu tycker om den....
//Anna
 
 

Sockerfri pannacotta

Testat att göra pannacotta utan socker i dag. Brukar ju använda mig av gelésocker när jag gjort pannacotta tidigare men nu är den helt utan socker. (Förutom det som finns naturligt i bären) Har gått bättre än jag väntade mig denna vecka att vara utan godis chips dricka glass kakor osv osv. Tog typ två munnar cola igår men det är det ända på hela veckan men jag ska inte ropa hej fören jag är över bäcken, är ju två dagar kvar på veckan ;) hoppas efterrätten smakar gott, själv har jag inte så mycket smak pga förkyldningen. Hoppas jag blir bättre under helgen... Nej nu ska jag titta på fångarna på fortet och testa pannacottan. See yaah! 
//Anna
 
 

Jobbig jävel ;)

Börjar bli lite sådär smått rastlös men hittar ingen ork, eller om det är motivationen som är borta. Har kollat på film typ hela dagen men nu är jag trött på att ligga på soffan faktiskt. Dock börjar nästäppan komma tillbaka och mitt öga rinner. Känns nästan som om jag skulle ha en liten gubbe inne i huvudet som skuttar runt och trycker på olika knappar eller något. En för tandvärk och sen lite rinnande näsa för att sedan bli tok täppt till att ögat rinner och ibland sätter han lock för örat. En jobbig jävel. Nej nu får jag sluta klaga låter ju som om jag är dödssjuk men det är jag ju inte, bara lite förkyld!  :)
//Anna

Snuva och snöstorm?

Jaha, klockan är typ halv 12 och jag har i princip precis ätit lite frukost efter en lång varm dusch och orken är borta igen. Värre snuva i dag och de förbaskade örat börjar göra ont förstår inte varför jag alltid ska få ont i öra. I natt och nu på morgonen hade jag även tandvärk men tror inte det är min visdomstand som värker utan en tand längre fram men är inte helt säker. Det liksom molar i nästan hela höger sida av min överkäke. Hoppas det inte blir värre eller är något hål eller så...
 
Hade ju tänkt baka bröd i dag men får nog hoppa över det. Har startat en tvättmaskin och så har jag diskmaskinen att plocka ur och så skulle det behövas dammsugas. Vi får se vad jag orkar med under dagen. Nu blir det iallafall till och mysa ner sig i soffan en stund framför en film. Kissen sitter på köksbordet och kikar ut på snön som vräker ner (begynnande snöstorm?) så lite snöskottning skulle nog behövas fram mot eftermiddagen...
//Anna
 
 

Nu åker julen ut

Nu har jag röjt undan nästan alla julgrejer. Är bara pepparkakshuset och julgardinen i köket kvar samt en tomte jag glömde plocka bort, Robins tomtelampa och ljusslingorna ute men de tänkte jag skulle få sitta kvar en stund till nu när det fortfarande är mörkt ute.
Har plockat lite pö om pö i dag och så har jag vikt ihop tvätt, skrivit matsedel för denna och nästa vecka och varit och handlat. Har även plockat undan lite i vardagsrummet och köket så nu är det i princip bara dammsugning och så kvar men det får vänta tills i morgon. Tänkte jag skulle baka lite bröd i morgon men vi får se hur jag mår. Håller nog på att bli förkyld. Hade ont i halsen i morse när jag vaknade och halsen har varit lite ansträngd hela dagen och på eftermiddagen började näsan rinna och nu känner jag mig nästan lite febrig så vi får se hur läget är i morgon. 
 
Till middag i dag gjorde jag kycklinggryta och nudlar. Det var jätte gott!  Tärnade kyckling och stekte med santa Marias citrus grillkrydda. Tog en burk kokosmjölk och rörde ihop med saften från en lime och lite frysen basilika och koriander och ner med det i en kastrull och i med kycklingen. Man får ju skaka eller röra ihop kokosmjölken först för den brukar ju ha delat på sig. Och sen lät jag kycklingen stå och puttra lite medans jag kokade nudlar och wokgrönsaker. I med grönsakerna i grytan och färdigt att äta!  Smaskens tyckte jag :)
 
 
Nu på eftermiddagen har jag känt mig lite sötsugen men har inte ätit något sött så det här är min andra dag utan socker. Dock åt jag digestivekex igår och de är ju socker i men tycker det är okej såhär i början. Denna vecka är mitt mål att inte äta godis kakor glass dricka. Men är inte så hård att jag slutat med mat och sånt som det är tillsatt socker i. Det kanske kommer sen. Försöker att hålla mig borta från sånt och tror att jag äter ganska bra livsmedel annars. Det är bara allt snacks som ska bort och allt småätande... Precis som jag försöker kemikalie banta och återvinna mer av soporna i stället för att slänga allt i det brännbara.  Sortera soporna går bättre än att kemikaliebanta tror jag men skulle jag lägga ner lite mer energi på det så skulle det vara ännu bättre men just nu går det lite sådär på halvfart allt jag gör tror jag... Nej nu bäddar jag nog ner mig hos kissen här i soffan och glor på teve. Hade en tanke på att rensa skafferiet men det får nog bli någon annan dag...
//Anna

Jag skulle ju...

Jag skulle ju städa. Skulle ju plocka bort julen i dag. Fixa med tvätt och sånt men inte kommit någonstans. Hamnade i soffan igen. Jag började med frukost här i soffan och sen var jag och plockade lite disk i köket och in på toa och passade på att ställa iordning lite där men sen kom jag tillbaka till soffan ... Skit också. Man blir ju så lat när man hamnar där. Nej ta dig i kragen nu och upp och hoppa!  
//Anna

Jobb mys

 
I dag var det faktiskt lite skönt att komma till jobbet trots trötthet och huvudvärk. Börjar lungt i dag. Sitter nu och läser lite och myser för har inte första besöket först typ 17.10 och har då haft en dryg halvtimme här på kontoret för mig själv då de som slutar går hem vid 16.30. Så började som vanligt med att plocka på mig telefon och nycklar och allt och prata med jobbarkompisarna och har även städat bort muslort från vårat kylskåp här i lokalen. Vi har haft möss här hela vintern som springer uppepå vårat kylskåp. Mysigt va? ;) I höstas när de började komma in var mössen även på hyllorna där vi har knäckebröd och sånt. Vi har både fällor och gift ute men det verkar inte som vi blir kvitt dom. Vaktmästaren här även tätat igen hål i väggen bakom kylskåpet.. Hur som hellst ska de bli spännande nu då och se om de är borta nu eller om vi kan hitta nya muspluttar där jag städat i dag.
 
Som ni kanske ser så bilden håller jag nu på med att läsa Fredrik Pauluns bok 50 genvägar till ett sockerfritt liv. Fick med den med en tidning som jag köpte för typ ett år sedan men boken har blivit liggandes fram till nu. Men nu läser jag den för nu har jag ju tänkt igen att jag ska "fixa mitt liv" dvs må bättre. Både fysiskt och psykiskt och en stor grej jag skulle behöva ändra är ju min vikt. Och jag tror och vet ju att socker är en stor bov i detta så ska ju försöka äta nyttigare, träna mer/röra på mig mer osv. Tror att jag kanske skrivit lite om detta för någon dag sedan men kommer inte ihåg. Hur som hellst ska jag nu iallafall verkligen försöka få bättre ordning och verkligen tänka efter ordentligt och lägga upp en plan på hur jag kan få det här att fungera och bli hållbart. Har en hel del tankar och idéer osv men ska "knyta ihop" det lite mer innan jag presenterar det här.  Men kan ju tala om iallafall att mitt mål för den här månaden är att gå ut på promenad minst två gånger per vecka. Börjar lite smått. Men nu ska jag hoppa i jackan och bege mig ut och jobba. Hoppas på en fortsatt lugn kväll och att allt är väl ute i stugorna. Ha en fin kväll ni med där ute :)
//Anna

Svammel svammel

Kom hem och fick ge gubben ryggmassage. Fan vad snäll jag är. Liksom jobbat lång dag och kommer hem och det första han frågar är om han kan få massage för han har ont och självklart säger snälla Anna ja. Men nu ligger jag en smula död på soffan och samlar nya krafter för att hoppa in i en varm dusch. Om jag orkar... Vart så slö när jag hamnade i soffan. Hungrig börjar jag bli också... Hur ska det här gå? Tror ni jag kan få gubben att göra mat medans jag duschar och sen efter maten ge mig en ryggmassage? Då kanske min huvudvärk blir lite bättre. Eller blir lite mindre. Ja vad säger man? Men ni fattar vad jag menar. Vet dock inte om huvudvärken beror på spända muskler eller biverkningar från medicinen. Ska iallafall prata med läkaren om biverkningar nästa vecka... Nej fy vad jag svamlar runt. Går å ställer mig i duschen i stället så att jag blir varm och go! 
//Anna

Vinter <3❄

Åh nu har vintern äntligen kommit 💕❄ Synd att den inte kom till julen bara men tycker faktiskt att det är härligt att den är här (även om jag klagat lite på snön och kylan redan haha igår hade vi typ 18 minusgrader ute och i dag var det inte så jätteroligt att köra bil på småvägarna på jobbet men men ). Det är så vitt och fint ute nu och i dag när jag åkte till jobbet så var både stora och små ute i pulkabacken och nu när jag åkte hem var ungdomarna ute och sladdade men sina bilar.
JAG VILL OCKSÅ! 
 
Det var faktiskt lite häftigt att se några som var ute och sladdade nu när jag åkte hem. Antar att det var ett gäng grabbar (nä inga fördomar här inte ;) ) men hur som,  så passerade jag fyra bilar som stod och väntade på att köra ut på vägen och när jag väl åkt förbi så kom de ju såklart ut på bresladd efter varandra men det var så läckert att se. När första bilen var på sladd tillbaka så kom ju nästa bil osv så de liksom sladdade  motsatt varandra  i varandras spår. Alltså när den första hade bakändan åt höger i sladd nr två var ju bil nr två på första sladden som var åt vänster... Hoppas ni fattar vad jag menar. Men det såg iaf precis ut som om det skulle vara ur en film. Och vilken kontroll de har egentligen. Men de hade de nog inte i början kan jag tänka mig hehe.  Dock tycker jag inte om när de är ute och sladdar i samhället eller på typ E18 men ack så roligt de har men de borde leka på någon säkrare plats... Både för deras egna skull och omgivningen. Det är inge kul när man är ute och går och möter en bil på bresladd. Man känner sig ganska liten när den kommer emot en...
 
Men ungdomarna i bilarna kan jag tänka mig har väldigt kul och är väldigt glada i dag de har ju liksom väntat på det här. Man har ju själv varit en av dom för några år sedan och vet hur det var och är ;) dock tror jag kanske inte föräldrarna och övriga i samhället är så glada på dessa sladdande bilar, tänker på min egen erfarenhet med att möta sladdande bilar och min jobbarkompis som i dag berättade hur hon brukar höra hur hennes son kommer hem sladdandes efter vägen och hon sänder en liten tanke att det ska gå bra och att han inte ska åka ner i diket... 
 
Nåja glada människor ute i dag iallafall. Nu är det hög tid för mig att försöka bli trött så jag orkar tillbaka upp till jobbet i morgon bitti men såklart är jag inte ett dugg trött nu när det väl är dax att sova... Natti natti! 
//Anna
 
 

Slappt med grön potatis

Ligger i soffan och slappar. Gubben tittar på NCIS och jag har intagit horisontellt läge med huvudet i hans knä. Kissen låg också här förut men gick en sväng nu. Kissen och jag har legat på soffan nästan hela dagen i dag. Var ut och skottade snö en sväng men annars mest kollat på film. Har kommit drygt en decimeter snö i dag :) Lite bättre humör i dag än de senaste två dagarna men har glömt att jag till i dag hade tänkt att jag skulle kolla upp telefonnummer eller mailadress till syon här i kommunen så jag kan höra mig för om utbildningen till arbetsterapeut. Det får bli morgondagens uppgift om jag inte helt enkelt tar och ser om jag kan hitta det nu i kväll med först ska jag gå å plocka lite i köket och ta reda på disken sedan middagen. I dag serverades det potatis lax och fisksås(pulversås) Var ner till affären nu tidigare i kväll och köpte potatis för vi glömde köpa det igår. Köpte en säck med 5kg potatis och när jag kommer hem är hälften av potatisen grön. Så trist. Okej om det är några potatisar som är gröna men när halva paket är grönt är inte okej. Ska ta mig en tur tillbaka till affären med potatisen i morgon tänkte jag. Sötsugen är jag också... Nej fy!   Skulle  ju försöka  hålla mig borta från sött men har nog ätit mer än på länge de senaste två veckorna :( Får ta nya tag på den fronten! //Anna
 
 

Nyårsafton 2016

Bättre sent än aldrig ;) 
Här kommer lite bilder från min nyårskväll. Börjar med lite från jag spacklade ansiktet och så till fyrverkerierna. Och där emellan vart det god mat, prat och spel. Dock inga bra bilder på fyrverkerierna i år då jag inte hade med kameran utan bara mobilen...
 
 
 
 

RSS 2.0