Blandade känslor.

Sov gott i morse, nästan så jag försov mig. Annars har jag haft en bra dag och känt mig riktigt effektiv på jobbet i dag och gjort lite extra grejer runt omkring som fyllt på blåstutar i bilarna, rensat lite på kontoret osv. Det känns bra och gör mig lite glad faktiskt.
Dock vart det fika på jobbet i dag som jag inte kunde låta bli men tog faktiskt inte lika mycket som jag brukar utan en mindre bit. Gott var det iallafall men när jag kom hem åt jag kexchoklad också och nu är ångesten igång men jag försöker radera och börja om men ångesten gnager ändå så nu ska jag sätta mig och virka lite och titta på Mandelman på teve. De är så härliga och inspirerande! Så blir nog på bättre humör efter det får jag hoppas. Kisse ligger också här i mitt knä och håller mig sällskap. Mysigt 💕
//Anna
 

Härligt avslut på arbetsveckan

Då var min långa arbetsvecka över och en lite lugnare vecka börjar. Avslutade förra veckan igår med sovmorgon och sen ut i skogen några timmar innan det blev sista arbetspasset på kvällen. Var faktiskt ganska skönt att komma ut lite. Vi grillade korv och hämtade ved. Jag testade att köra kranen på traktorn lite men det var lite svårt, glömde jämt bort vilken spak som var till vilken funktion. Mycket att hålla reda på!
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag blev det också sovmorgon och sen frukost framför teven och mer slappande. Sen tog jag en promenad på ca 30 minuter och  nu blir det till att hoppa in i en dusch. Får väl fixa något ätbart och sen vet jag inte vad jag ska hitta på. Blir nog mer tv. Kanske en svängom med dammsugaren...
//Anna

Yoga snö och arbetskläder

Yogan igår tyckte jag gick ganska bra. Det var rätt skönt efteråt men lite svårt tyckte jag utförandet var. Jag har ju en del "stoppning" som tar emot och det underlättar ju inte precis om man är stel och otränad. Blir nog ingen fortsättning där för mig då det var ganska dyrt och jag kommer missa en del tillfällen pga jobbet men tänkte jag skulle se om det fanns någon såndär typ "7 minuter yoga" app som jag kan ladda ner och yoga med här hemma. Har ni något tips på någon bra app får ni gärna säga till!
 
Och så dagen då, ja den började där kring fyra tiden i morse när sambon gick upp och åkte och plogade. Det hade visst kommit ca 2 dm snö under natten. Men jag fortsatte sova någon timme till tills min väckarklocka ringde. Upp och iväg till jobbet, var nätt och jämt jag tog mig ut från uppfarten då det var de två decimetrarna med snö plus det som var uppepå bilarna men det gick bra. Gick bra att komma till jobbet också. Sen har det varit lite till och från. Tagit längre tid att köra i dag och flera av oss har fastnat i snö och is. Jag var en av de som fastnade men bara jag fick lite knuffhjälp gick det galant att komma därifrån. Nästan så jag kom lös själv men det är svårt att köra bilen och knuffa samtidigt 😎 
 
På typ lunchrasten var vi och provade arbetskläder. Mindre trevlig upplevelse det med och det var ju som jag misstänkte. Inte direkt några kläder i min storlek. Vanliga tshirts och piké tröjor fanns men typ inga byxor. Fanns också en jättefin typ busarong/tunika men den var väldigt liten i storleken. Min kollega som inte är så jättestor lite mullig bara provade xxl och den satt som ett korvskinn!  Så den var ju bara att glömma för mig annars hade jag gärna haft en sån till sommaren. Det är så tråkigt för de tar aldrig med alla storlekar utan bara typ de vanligaste.. Så jag provade de största byxorna som fanns med och så beställde vi typ två storlekar större vilka var 10 cm större i midjan och hoppas på att jag kan ha dom. Det känns så jävla onödigt att beställa kläder som jag antagligen inte kan ha och hur skönt är det att gå med förstora byxor i midjan för att byxorna ska passa benen. Ungefär  "Ni kan ju ha skärp" var kommentaren från personen som var där med kläderna när jag frågade om de hade några andra modeller eller med mer stretch i.  Hm nej tack och arbetsgivaren kommer nog inte köpa in skärp åt oss heller för den delen.  Så tråkigt att beställa kläder som antagligen inte kommer passa och så onödigt både för ekonomin och miljöns skull. Tur det inte är jag som betalar dem iallafall... Ska även bli intressant att se hur jobbet löser arbetskläder till mig om det nu är så att byxorna inte passar. Har mailat och frågat chefen om det förra veckan och typ igår och fick svar igår att "du kan väl åka och prova iallafall annars får vi lösa det sen" känns ju lovande? Nej inte direkt faktiskt,  så blir spännande att se. Nåja, tillbaka och göra sista arbetet och sen bar det av hemmåt för att skotta snö. Tungt med ca 2-3 dm blöt snö!  Men ska inte klaga, hos svägerskan i Norge har de fått närmare en meter snö tror jag. Efter att snöskottningen var klar vart det tv soffan en stund. Dusch och mat och nu är det mys i tv soffan igen. Blir snart till å krypa i säng igen då robin ska upp ännu tidigare i morgon för att ploga igen. Usch! Inte avundsjuk på det! Natti natti sov gott!
//Anna
 
Syns inte så bra på bilderna kanske men massa snö är det ❄🌨❄

Yoga?

Varit på jobb och sen veckohandlat och nu bär det snart av till ett prova på pass på yoga. Lite spännande. Är en del av mina kollegor som går på yoga och så fick jag se att de hade prova på pass nu så tänkte jag skulle testa och se om det är något för mig. Har hoppat i lite träningskläder och tänkte jag skulle ta en lite yogainspirerad bild att lägga med här på bloggen... Kan ju säga att jag hoppas det går bättre på yogan än vad det gick att ta en yogainspirerad bild...
 
 såhär ser man ut när man bett sambon om hjälp att ta en "yogabild" och han gör typ allt annat i stället...
 Så det här får bli min yogabild.. Inte så yogig men men..
 
 Nu lite käk och sen iväg! Håll tummarna för mig 😂
//Anna
 

Monster och ladugårdshäng

Helgen blev väl inte riktigt som jag planerat men haft en bra och trevlig helg. Tomtarna har fått smyga ner i sin gömda vrå igen och julgardinerna har plockats bort. Det är så konstigt men jag måste ha något slags gardinmonster boendes här! För i julas när jag skulle hänga upp julgardinerna var de ju spårlöst borta och det slutade efter mycket letande med att jag köpte nya julgardiner och hängde upp, och nu när jag skulle hänga upp nya gardiner igen finner jag ingen av de gardinkappor jag har till köket! Inte en ända! Vart kan de vara? Gardiner kan väl inte bara försvinna? Tycker verkligen att jag har letat överallt men poff!  De är spårlöst borta. Kunde väl få hitta en av de jag har iallafall? Förra året hade vi julgardinen  kvar hela året i köket fram till denna jul och nu har vi ingen gardin alls. Men jag tänker fasiken inte köpa ny köksgardin!
 
Igår var det slappdag och på eftermiddagen åkte vi ut till våra vänner med bondgården. Jag lånade vovve och gick prommenad och gubbarna skruvade traktor och fixade ladugården (dvs mata djuren). Framåt kvällningen blev det lite käk och tv tittande. Är så mysigt med djur tycker jag. Och är ju jättesmidigt när man kan hälsa på eller "låna" dem lite sådär 😉
 
 
 
 

Fredagsmys 😊

Fredagsmys. Tacos. Som vi för engångskull faktiskt åt i köket (ja, vi har en ovana att äta framför teven) och vi hade det riktigt mysigt med tända ljus. Trevligt att liksom fokusera på varandra och inte på dumburken. Försöker elda upp ljusen i adventsljusstaken men de tycks aldrig ta slut! 
Nu blir det snart till att kika på film. Vilken vet jag inte. Robin har valt någon och håller på att försöka koppla in stereohögtalarna för bättre ljud men det verkar inte fungera nå vidare. Jag passar på att virka lite så länge.
I morgon eller iallafall under helgen ska julen ut och sådär och jag har ett litet pysselprojekt jag ska ordna. Våran lampskärm till fönsterbelysningen har nämligen gått sönder så har inget att sätta i fönstret efter adventsljusstaken. Nej nu börjar filmen! Australia blev det! 
//Anna
 

Husvisning nr 9?

Började dagen med en husvisning. Ett mysigt hus men som jag upplevde som väldigt svårmöblerat och gården/tomten även den lite svår. Är i princip bara en gårdsplan mellan olika byggnader. Svårt att få till en fin trädgård osv. Var nog inget hus för oss detta heller. Vi har ju ett hus vi gärna vill köpa och som känns riktigt bra, men där det inte händer något, lite av ett döläge. Säljarna vill inte acceptera vårat bud och ingen annan har lagt bud heller än på snart ett år. Men är visst fler intressenter där men ingen mer som lagt bud. Känns rätt jobbigt. Vi vill ju så gärna få köpa det huset/gården men har ju inte en så väldig ekonomi att sätta emot om det skulle bli budgivning på det huset. Men vi hoppas ju fortfarande att det ska bli vårat. Samtidigt som man inte vågar hoppas för mycket....
 
Just nu sitter jag och kisse och myser lite framför teven men ska alldeles strax gå och fixa lite lunch. Blir färsk pasta och nå kyckling. Tänkte strimla och steka den och sen i med smaksatt cremefräsch. I kväll bär det av till jobbet för några timmar. Jobb fredag dag och sen ledig helg. Tänkte jag skulle slänga ut julen i helgen. Är ju faktiskt 20e knut på lördag så det passar ju perfekt. Då kan jag å gubben hjälpas åt att plocka undan och städa. Eller om jag hinner göra det på fredag efter jobbet innan gubben kommer hem. Vi får se hur läget är.
Grått ute i dag och och lite grått i sinnet med...
//Anna
 

Vad blir de för mat?

Ligger i soffan och känner mig allmänt sleten men samtidigt rastlös. Vet dock inte vad jag ska hitta på? Skulle vilja baka något men vet inte vad, kommer bara på söta saker och det ska jag ju hålla mig ifrån. Berättade ju lite i förrgår om min första utmaning för i år, att inte äta "socker" på tre veckor. Eller ja, sötsaker kanske jag ska säga, är ju fortfarande massa socker i en hel del mat osv som jag kanske får i mig men rena sötsaker/godis ska jag låta bli! Kände mig ju inte så jättemotiverad men försökte iallafall och både igår och i dag har jag låtit bli godis/fika trots att vi har detta bord på jobbet,  fullt med godsaker som lockar!
Alladinaskar, Mozartkulor, choklad, chokladkaka, kransekaka,  pepparkakor mm. (allt syns inte på bilden)
Inte alls så man blir sötsugen väl? 
Känner mig ändå nöjd att jag inte ätit något. Har ätit lite blåbärsoppa både igår och i dag till mellanmål tillsammans med lite risgrynsgröt men det tyckte jag kändes okej trots att det väl är en hel del socker i tyvärr. Känner mig dock sötsugen nu men är väl kanske hunger. Börjar bli dax för att ordna någon middag. Vet inte vad jag ska göra där heller. Vart sugen på ugnspannkaka för det var superlänge sen jag åt. Har inte ätit det sen jag flyttade hemmifrån tror jag!? Men hur som, min lingonsylt är slut och man kan ju inte äta ugnspannkaka utan lingonsylt. Det går ju bara inte! 
Så vad ska jag nu göra för kvällsmat?
 
//Anna

Sött som socker? - Inte så jävla sött...

 Sött. Sött som socker. Socker. Det jävla sockret.
 
Min första utmaning för i år blev att 8-31 januari inte äta socker (godis, choklad, kakor, dricka, glass osv)
En ständig kamp som jag tyvärr inte så ofta lyckas vinna men ständigt gör nya försök i. 
Testar olika varianter, minska, sluta helt osv men faller som alltid tillbaka. Brukar klara en vecka eller två men sen skiter det sig och nu skiter det sig nog redan från början för jag känner mig i dag inte alls peppad på denna utmaning trots att jag vet vilka vinster jag kan göra om jag slutar få i mig socker. Och jag vet ju att det blir lättare ju längre man kan vara utan. Säger de som vet iallafall. Men jag vet också hur svårt det är. Jag vet vilka utmaningar och situationer som fäller krokben för mig men jag har ännu inte funnit några strategier för ett vinna över dessa situationer, utan stupar i stället. Det är så svårt! Kanske skjuter upp denna utmaning en månad och försöker i februari i stället? Vet inte alls vad/hur jag ska göra. Inte så peppad för något just nu men vet att jag behöver och måste försöka ändra min livsstil för att må bättre.  Allt slutar bara i mer ångest....
//Anna

Städardag

Landat i soffan en sväng medans golven torkar. Började dagen med sovmorgon ( som vanligt, att de ska vara så svårt att gå upp på morgonen) sen lite slapp i soffan innan jag drog igång lite städning. Dammtorkning, undanplockning och torka golven. Dammsuga fick gubben göra. Så nu har vi landat i soffan medans golven torkar och strax tror jag att jag faktiskt ska ta mig en liten promenad i solen innan den försvinner igen. Första dagen på evigheter med solsken tror jag så bäst att passa på! 
Sen tror jag det får bli lite fika/mat och sen får vi se vad kvällen bjuder på. Fortsätter kanske med min "diamand painting" som är mitt senaste projekt att prova på. Ganska roligt och snabbt går det faktiskt! 
//Anna
Bild ifrån igår kväll när jag började
 
 

Julklappsverkstaden avslöjar

Just ja, innan jul skrev jag ju att jag hade julklappsverkstad här hemma i köket men jag har ju glömt bort att visa vad som tillverkades så här kommer avslöjandet nu när julklappen är levererad och öppnad!
Jag gjorde en kapsylöppnare till min pappa. Eller ja, inte själva öppnaren utan handtaget. Kommer bilder lite längre ner!
Började med att gå in på byns secondhand affärer och införskaffa mig lite kapsylöppnare med fula handtag eller helt i metall. Hittade en i metall, en med trähandtag och en med plasthandtag, den sistnämnda hade finast öppnare så blev till att ta bort plasthandtaget med hjälp av kniv och olika tänger. Sen åktes de vill svärfar för att "sno" lite nytt trämaterial att göra ett nytt fint handtag av. Började med att tälja/karva ur lite i brädbitarna för att kapsylöppnaren skulle få plats emellan träbitarna när jag limmade ihop dem. Det fick torka ordentligt och sen var det dax för att komma på en fin form. Blev dock inte riktigt som jag tänkt mig i slutändan men jag vart faktiskt väldigt nöjd ändå! Trots att det inte blev perfekt. 
När formen var bestämt sågade jag ut den i bandsågen samt grovsågade lite på formen för att sedan tälja lite och slipa till runda mjuka former. Tycker jag fick till en bra form som var skön att hålla i. Sen blev de till att rita lite mönster att utsmycka handtaget med. Kollade på olika kurbitsmotiv för inspiration. Fram med brännpennan för att sätta mönstret på pränt och sedan oljade jag in handtaget. 
 
 
Tror allt jag fick godkänt av pappsen!  Går väl lite i hans fotspår med min kreativitet. Och pappa har nog fått sin kreativa ådra ifrån sin pappa. Farfar målade tydligen och broderade korsstygn men min pappa är inte lika mycke för sånt finlir utan där är det mer snickeri, snideri och svarvning som gäller och jag har nog fått min kreativitet ifrån båda då jag är mångsysslare haha. Jag kanske inte heller är så mycket för det allra,  allra, minsta pysslet tex som en tändstickstavla farfar och limmat ihop och målat fint motiv på och jag har inte jobbat så mycket med trä egentligen trots jag hade träslöjd så länge jag fick välja slöjd själv i skolan men jag tyckte det var väldigt roligt att göra denna kapsylöppnare och få testa lite nya verktyg som jag inte använt sen någon gång i slöjden så det var roligt! Kanske blir någon mer kapsylöppnare i framtiden när det blir lite varmare att stå ute på svärfars loge å slöjda ;)
//Anna

Nyår 2017

Och då var även "nyår" över och vardagen tillbaka igen. Nyårsafton spenderade jag först på jobbet och på kvällen var vi bjudna till P och E på middag. H var också med och såklart lilla M. En kväll med fantastisk mat och trevligt sällskap, så glad att jag fått äran att lära känna dessa människor. Vi spelade bingolotto och bara slappade. Vart kvar lite längre än vad jag tänkt då vi var kvar vid 12 slaget, men vad gör det? Fick se fyrverkerier och välkomna det nya året tillsammans med min älskling och våra  goda vänner.
 
Lilla M vaknade en stund före 12 och hade inga planer på att somna om trots mamma och pappas tappra försök så även lillen var uppe vid 12 slaget så vi stod allihopa i sovrumsfönstret och tittade ut på fyrverkerierna, mysigt tyckte jag. Sen bar det av hemmåt till en väntande säng och en nyårsdag på jobbet.
En sletsam dag då jag är förkyld sedan julhelgen och antagligen blivit sämre av den dåliga sömnen de senaste nätterna,  men kämpade mig igenom den dagen också men kom hem och stoppade i mig Alvedon och sov resten av eftermiddagen... I dag är det lite bättre, ingen huvudvärk men resten är kvar, snuvig, hostig och täppt i hela huvudet känns det som (ena örat är totalt lock över och ont å näsan rinner och är täppt om varannat). 
 
Några nyårslöften har jag inte avlagt än man något ska jag hitta på. Har en del tankar/idéer men det tar vi en annan gång. Nu ska jag bädda ner mig en stund igen. 
Vi hörs! //Anna

RSS 2.0