Dubbeldate 😊

Redo för dubbeldate i kvÀll dÄ!  
NĂ„ja jag och gubben ska ta med J&J ut och kĂ€ka och gĂ„ pĂ„ bio. Ska bli riktigt trevligt! SĂ„ lĂ€nge sen man var ut och Ă„t och gjorde nĂ„got roligt tillsammans (bortsett frĂ„n i mars nĂ€r vi var i Östersund men dĂ„ var vi sĂ„ mĂ„nga)
Blir mat pÄ O'lerys och sen fast and furious 8 pÄ bion men först tÀnkte vi hinna med lite Àrenden, sÄ som att hÀmta ut gubbens nya förlovningsring och köpa muggar Ät svÀrmor. 
Tror jag och gubben laddar pĂ„ lite olika vis haha 😂
 
Ena chillar och den andra stÄr framför spegeln och fjompar sig...
 
 

Foto frÄn hÀr om kvÀllen

HÀr kommmer lite foton frÄn förra veckan. Var en sÄ vacker solnedgÄng dÄ. Dessa bilder Àr tagna efter en vÀg jag ofta Äker pÄ i jobbet och det Àr ofta man fÄr se sÄ vackra saker. i naturen nÀr man far rnt sÄ myket som vi gör En fördel med mitt jobb. Förra veckan fick jag Àven se en grÄhÀger och en enkelbeckasin eller storspov och sÄ en grann fasantupp sÄ fÄr nog börja ta med mig kameran ibland pÄ jobbet igen. Ser Àven en del rÄdjur och en kvÀll Àven tvÄ Àlgar vilket jag inte sett pÄ lÀnge nu.
 
 
 
 
 
 

Fotobomb pippifÄgel

Fotade lite fÄglar genom köksfönstret i dag, vart en del nice bilder.
Dock Àr skÀrpan inte den bÀsta pÄ alla bilder.
Är det nĂ„gon som vet vad den gröngula fĂ„geln Ă€r sĂ„ fĂ„r ni gĂ€rna sĂ€ga till, jag Ă€r inte riktigt sĂ€ker. De adnra Ă€r ju blĂ„mesar, talgoxe, domherre och krĂ„ka men sen Ă€r det en grön/gul fĂ„gel till som jag tror Ă€r en grönsĂ„ngare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tankesnurr

Fortfarande omotiverad till i stort sett allt. Det Ànda jag kÀnner lite motivation till Àr att hÄlla pÄ i trÀdgÄrden och sÄ men har inte sÄ mycket mer att göra dÀr heller för tillfÀllet. Lite kvar att klippa ner och en rabbat kvar att rensa men har varit sÄ kallt senaste dagarna sÄ har inte varit sÄ skönt att vara ute. I dag var jag dock ute en svÀng ÀndÄ och planterade min krusbÀrsbuske jag köpte förra veckan samt sÄdde de sista fröna som fick ta plats direkt ute i landet. Hoppass att det inte Àr för kallt ute fortfarande men sparade lite frön sÄ jag kan sÄ nytt ifall det inte tar sig.
 
 
Har Àven försökt plugga lite i dag. Har gÄtt lite bÀttre i dag Àn igÄr dÄ jag bara skrev nÄgra meningar men nu har jag tappat motivationen igen och vill göra nÄgot annat men tÀnkte jag skulle skriva in det jag skrivit pÄ datorn sÄ Àr det gjort iallafall men började skriva hÀr i stÀllet. SÄ typiskt mig att börja med nÄgot annat sÄdÀr mitt i !
FÄt vÀl snart gÄ och se om jag kan göra nÄgon kvÀlls mat ocksÄ, funderar pÄ köttfÀrssÄs och spaghetti i kvÀll...
 
Önskar bara att jag kunde kĂ€nna mig lite mer motiverad. IgĂ„r var verkligen en hemsk dag dĂ„ jag var sĂ„ omotiverad till allt och kĂ€nde mig sĂ„ frustrerad och arg pĂ„ nĂ„got vis. Det vĂ€rsta Ă€r att jag vet verkligen inte varför jag kĂ€nner sĂ„. Har funderat över det sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger men kommer aldrig fram till nĂ„got. Precis lika som nĂ€r jag funderar över mitt liv, om jag ska stanna hĂ€r i vĂ€rmland eller hur jag ska ha det. Är bara sĂ„ less pĂ„ allt och jag vet inte hur jag ska göra det bĂ€ttre. Hur jag Ă€n vrider Ă„ vĂ€nder pĂ„ saker Ă„ ting sĂ„ kommer jag inte fram till nĂ„got bra beslut. Jag försöker harva mig fram med mina smĂ„ babysteg samtidigt som jag Ă€r sĂ„ trött pĂ„ det och bara vill att allt ska ordna sig. Liskom precis allt. Att jag ska bli smal, lycklig och mindre ensam. Att allt det ska hĂ€nda bara över en natt. Men jag vet ju att det kommer inte att hĂ€nda, det Ă€r bara jag som kan förĂ€ndra mina tankar och mitt liv. Göra andra beslut. Andra val. Men jag kĂ€nner mig bara förvirrad och misslyckad. Åh, varför kan man inte bara ha en offnkapp !?
// Anna 

Odlingsförsök & glad pÄsk!

DĂ„ var pĂ„sken hĂ€r sĂ„ vill önska alla en glad pĂ„sk hĂ€r med en bild pĂ„ min kruka pĂ„ trappen. Vart sĂ„ himla nöjd med den 😊
 
 
Jobbade igÄr kvÀll och till 14 i dag och sen har jag bara tagit det lungt. Sov middag en stund och sÄ har jag bakat tÄrta. Gjort bottnar och fyllningarna iallafall sÄ ska sÀtta ihop den nu efter att vi Àtit middag. Blir tacos i kvÀll som vanligt. TÀnk att vi inte tröttnar pÄ tacos! 
NÀr jag hackade grönsaker till middagen tog jag reda pÄ avokadokÀrnan och satte i vatten i försök nr 2 att fÄ mig en avokadoplanta. Försök nr 1 lÄg kÀrnan helt i vatten men den ville inte börja gro pÄ tre mÄnader sÄ slÀngde den hÀr om dagen...
 
Vi fÄr se om jag lyckas fÄ denna kÀrna att gro lika bra som mina andra frön jag sÄtt. Har gjort om vardagsrummet till plantskola tror jag nÀr Àven strykbrÀdan fick bli full med bebisplantor. Man tager vad man haver!  ;)
Nu blir det tacos och sen tÄrtbygge innan jag ska landa i soffan igen!  Ha en fortsatt go pÄskhelg! 
//Anna
 
 

Skitdag

Motiverad till 1000 som vanligt,  eller inte. Precis lika omotiverad som "vanligt". Skulle pluggat igÄr men vart inget gjort. Ska plugga i dag men tror inte jag fÄr nÄgot gjort i dag heller. Vill bara gÄ och dra tÀcket över huvudet. Men har iallafall plockat ur och i diskmaskinen nu pÄ förmiddagen och nu har jag för en liten stund sen Àtit frukost och sitter och kollar pÄ tv. Inte den bÀsta kombinationen. Biggest loser och fyra rostade mackor med smör. Den onyttiga sorten av ljust bröd. Och vet inte ens varför jag tittar pÄ det programmet för fÄr bara Ängest.. 

Shopping inspiration

BÀttre sent Àn aldrig! HÀr kommer förra helgens shopping. Hoppas det kan inspirera :)
 
 Nya gardiner och kuddar (de blÄ kuddarna)
Smart diskstÀll till husvagnen
Ny stekpanna och sÄ vart det rensat i kastrullskÄpet
SmÄ söta kycklingar
Stövlar och mini trÀdgÄrdsredskap 
MĂ„ttsats till bakningen
Nya skor. LÀtta och sköna. Dock lite varma.
LÄda till knÀckebrödet 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fixar dag

Idag blir det en sÄndÀr fixa hemma dag. Började med sovmorgon fram till halv 10. Sen soffmys med gubben och frukost. Och sÄ har jag hunnit plockat ur och i diskmaskinen, hÀngt upp en tvÀttmaskin och startat en ny, bÀddat rent i sÀngen och plockat undan i köket och nu ska jag sortera upp lite frön som stÄtt pÄ vardagsrumsbordet sen förra helgen. Sen ska jag fortsÀtta plocka undan lite hÀr hemma, fixa lite "kontorsarbete" dvs rÀkningar och sÄ, och damma Ä dammsuga. Ska nog Àven plantera om mina bebisplantor tror jag. Och fota grejerna frÄn förra helgen som jag inte gjort Àn sÄ att ni fÄr se. De stÄr kvar i papperskassarna som jag bar hem det i och som hamnade i vardagsrummet. KÀnner mig ganska effektiv i dag men vi fÄr vÀl se hur lÀnge de hÄller i sig. Hoppas pÄ att hinna ut i trÀdgÄrden en svÀng ocksÄ och kanske plugga lite. Vi fÄr se vad jag hinner med. Hoppas ni har en go dag dÀr ute! 
//Anna
 
 

VĂ„rfint 💐

HÀr om dagen fick jag nog och slÀngde de torra granriset som jag haft ute pÄ trappen i krukorna. I dag fick jag tummen ur och köpte lite nya blommor att sÀtta dit i stÀllet sÄ det blir lite vÄrit och fint nu till pÄsk. Var in pÄ rödakorset och köpte bordstabletter att sÀtta i min trÄdkorg för att dölja den fula plastpÄsen jag valde att plantera i. Tidigare har jag ju anvÀnt mossa i trÄdkorgen. Tog Àven en liten tur genom trÀdgÄrden och naturen hÀromkring och hittade lite fint att pynta med. Lite mossa, pinnar, vide och torkat grÀs. Nöjd med resultatet! I kvÀll ska jag Àven försöka fota mina shoppingfynd frÄn helgen, sÄ hÄll utkik! 
//Anna
 
Bort med tomten och in med vÄrfint! 
 
 

Ut pÄ tur!

DĂ„ var vi pĂ„vĂ€g hemmĂ„t efter en trevlig och rolig dag. Har varit med en arbetskompis och en kompis till henne pĂ„ Ă€ventyr i dag. Vi började dagen halv 7 med att fara ner till GöksĂ€ter för lite shopping. Vart lite dyrare Ă€n jag hade tĂ€nkt mig men Ă€r nöjd med dagens fynd som bland annat var fyra (!) par jeans, gummistövlar, skor, linne, tröja, lakan, gardiner, stekpanna och lite annat smĂ„tt och gott. Sen Ă„kte vi vidare till Stenungsund dĂ€r det blev god mat pĂ„ "Kina" resturang. Åt massa god mat och sĂ„ vart det friterad banan med glass till efterrĂ€tt. MĂ€tta och goa Ă„kte vi vidare ner till kungĂ€lv för en kurs i brush embrodery pĂ„ tĂ„rtdecor. Mycket roligt att testa nĂ„got nytt och fĂ„ lite tips och idĂ©er men kanske inte helt min grej dĂ„ jag har lite för lite tĂ„lamod men övning ger fĂ€rdighet! Nu vet ni lite om mig dag och lite bilder kommer kanske i morgon nĂ€r jag packat upp hemma. Nu ska jag sluta skriva innan jag blir Ă„ksjuk. Ha det gött!
//Anna


RSS 2.0