Tittägg

Igår var en hektisk dag som började med jobb sen pyssel och sen möte inför folkracelägret i sommar. Fick jobba över ca 20 minuter då vi var på tandvårdsutbildning och så skulle jag in på köpcentret i ett ärende innan jag kunde rulla hemmåt så fick skynda mig hem sen och möta upp Robin på pizzerian för att hinna få i mig lite mat innan jag kastade mig iväg till församlingshemmet för en liten kurs i hur man gör tittägg. Väldigt roligt men lite pilligt och behöver öva spritsning haha men jag är nöjd med mitt ägg. Slänger in lite bilder här nedan.Efter tittäggs pysslandet åkte jag direkt ut till sillerud för mötet för folkracelägret men känner mig inte alls något pepp inför det i år tyvärr. Men men har ju sagt att jag ska vara med så får ju vara med då. Det blir förhoppningsvis bra när det väl drar igång.
Nu blir det tacomys och se om vi hittar något bra på dumburken. Ha det gött! 
//Anna
 
 
 
 
 
 
 
 

Vårkänslor?

Åh även idag har det också varit så härligt väder ute och vi har haft altandörren öppen hela eftermiddagen. Stängde den för en liten stund sedan och då kvittrade fåglarna för fullt ute fortfarande. Man kan ju inte annat än att känna sig lyckligt lottad och glad men är lite ledsen att jag inte kunde vara ute mer i dag när det var så fint för nu skulle det bli sämre igen säger de på vädret på teven men jag börjar få vårkänslor nu ju!  
Även kissen har fått vårkänslor tror jag och han verkar väldigt nöjd nu när dörren stått öppen och han kan gå som han vill. Man kanske skulle skaffa en kattlucka ändå när vi flyttar till hus!?  Om gammelgubben är kvar då vill säga. Han börjar ju bli ganska gammal och vi verkar aldrig bli med hus..
Har pluggat hela eftermiddagen i stort sett. Har tagit några korta pauser och gått ut och kikat vad gubben gjorde (han städade insidan av bilen, kanske även det är vårkänslor?) och så lagade jag mat (som typ lagade sig själv i ugnen) och så testade jag min nya sekatör genom att anfalla pilbusken lite. Tänkte jag skulle ta några grenar och göra någon form av spaljé av och sen ska nog resten av burken jämnas med marken så den kan växa upp på nytt och formas lite bättre. Gillar trots allt det där "ogräset". Nu här även tibasten börjat slagit ut. Den är så vacker tycker jag! 
//Anna
💚

Armhävningar challenge

Går sådär. Appen är uppe i 18, jag orkar precis med 15. Av allra lättaste sorten ..
//Anna
 

Biltvätten

Nu är vi hemma i Värmland igen. Var in hos svärmor på hemvägen och fick god köttfärslimpa till middag och nu sitter vi i biltvätten och hoppas på en ren bil. Igen. Har inte den allra smartaste sambon som tvättar bilen och sedan åker ut på leriga grusvägar dagen efter. Dock är jag lika disträ så skulle gjort samma sak säkert... Dock är ekonomen och miljökämpen i mig lite ledsna för detta men de får lov att överleva. Nu blir det affären en snabbis för att köpa bröd så gubben kan få sin frukost i morgon bitti. Sen äntligen hem till våran egen lya. Borta bra men hemma bäst. Svårt när man har flera "hem" bara,  men "hemma" är nog ändå i våran egen lägenhet. Vi bor ju där och är där mest. Det är ju våran trygghet i vardagen om man säger så! I morgon blir det jobb och sedan plugg. Vardagen rullar på. Längtar redan till helgen igen....
//Anna
 

earth hour, våfflor å tårta

Dagen har varit bra. Började med en vända till stan med mamma då det var gratis buss i dag för att uppmärksamma earth hour och värna lite extra om miljön. Mycket bra insiativ tycker jag!  👍
Hem och käkade lite våfflor för i dag var ju även våffeldagen. Gott! 
Efter maten blev det till att fortsätta i köket och förbereda inför kvällens middag. Mamma ordnade hasselbackspotatis och jag fixade tårta och älgstek. Har ju länge velat testat baka tårta med mirror glaze och tänkte att till helgen kan jag då bjuda mamma och pappa och kanske faster med gubbe på middag och göra lite mys. Bara för att sådär. Så tog tag i saken och bjöd på trerätters och jag tror det gick hem 😊 Även min andra farbror kom på besök en sväng på eftermiddagen så han fick med stanna på middag. Roligare att äta tillsammans..
 
Har tyvärr inga bilder på mitt tårtförsök och det gör inte så mycket heller för min del för tårtan vart god men inte alls någon bra mirror glaze. Det får jag öva på mer om jag ska få till. Min glaze vart nästan motsatsen till vad den skulle vara hehe men man kan inte lyckas jämt.
När gästerna åkt hem tog jag hjälp av mamma och pluggade lite grann. Har varit lite stressad över att hinna med då jag till veckan jobbar igen och denna uppgift ska vara inne på tisdag men nu känner jag att jag nog ska hinna med i tid.
Nej nu är det hög tid för sängen. Natti natti sov gott!
//Anna

Tung dag

I dag har bitvis varit en väldigt tung och jobbig dag då vi i dag tog farväl av min älskade faster som efter en tids kämpande mot cancer tyvärr somnade in och vi i dag fick ha ett fint  avsked i kyrkan. 
Många fina minnen och en stor saknad väcktes till liv i dag. En saknad av en levnadsglad och härlig, omtänksam människa med mycket  sprudlande energi som tyvärr fick lämna oss alldeles för tidigt. 
 
 
Livet känns så fruktansvärt orättvist ibland och jag har så många gånger nu senaste tiden tänkt på min älskade faster och hennes fina familj och det känns så konstigt att hon inte länge är med oss. Det är liksom svårt att förstå fast en man vetat om det ett tag att det skulle bli såhär men det är lite svårt att greppa. Och ibland har jag varit så ledsen och arg då jag arbetar inom vården och ibland träffar andra människor som är mycket sjuka, en del i cancer och en del i andra sjukdomar. En del människor som har gett upp och inte vill mer och en del människor som verkligen vill leva vidare men som inte får, och det gör mig så arg på något vis. Hur en del människor bara kan ge upp när det finns andra som verkligen verkar vilja fortsätta leva, som vill fortsätta att kämpa emot sin sjukdom men som inte lyckas vinna över den. Hur kan livet vara så hårt och orättvist?
Av det sista jag såg av min faster så verkade hon ändå ganska tillfreds med tillvaron och försökte verkligen kämpa på även om jag förstår att även hon ibland var rädd, ledsen och orolig och hade funderingar om sin familj men hon var en riktig fighter och hos mig kommer hon alltid att finnas kvar med en massa ljusa och fina minnen, bland annat ett minne från i somras som blivit väldigt starkt för mig och som jag även har ett foto ifrån. En fin sommarmorgon då vi var ute plockade blommor att pryda hennes fina Buick med inför hennes äldstes sons bröllop och hur vi sedan hjälptes åt att göra oss fina tillsammans inför en glädjefylld dag. 
 
Vila i frid Margareta, du fattas oss 💜
 
//Anna
 

Kameraväskan

Dåså :) nya kameraväskan och vart som jag tänkt 👍

Spännande paket

Igår när jag åkte till jobbet så hämtade gubben in posten och då hade det kommit ett ganska stort paket till mig och med misstanke om vad det kunde vara så vart jag ju tvungen att ta med mig paketet till jobbet och öppna det innan jag gick in. Och min misstanke var rätt! Min nya kameraväska i form av ryggsäck hade kommit 😊👍 
Mitt första köp från appen wish. Eller ja, inte första köpet men den vara som levererades fortast. Första köpet var silikonbakformar men de har inte kommit än. Spännande. Har inte hunnit packa i kameran än men tror det blir bra. Dock lite korta axelrämnar tror jag. Tänkte jag skulle flytta över kameran nu i kväll när jag kommer hem. Jobbar i kväll med och nu sitter jag i bilen och väntar på att tiden ska gå. Har en liten lucka och vill inte bli för tidig till besöken i kväll. Väldigt lungt i kväll med... Peppar peppar! 
Men nu ska jag ut och jobba det sista så jag kommer hem någon gång sen. Ha det så länge! 
//Anna
 
 

Östersund och Kramfors

Ja här kommer då lite bilder från helgen vi var upp till Östersund till goda vänner och vill Kramfors på wiskeyprovning. Bättre sent än aldrig 😉
Oj bilderna vart visst i lite fel ordning.. Börjar med de sista bilderna och de första bilderna kom visst längst ner i inlägget, jaja ni fick se lite bilder i alla fall! :)
//Anna

Plugg och paus

Äntligen börjar jag komma någonstans med pluggandet,  på område två iallafall. Bara typ en fjärdedel kvar av studieguiden och sen uppgifterna och lite laboration. Men ska vara klart till den 28e så får ju lägga på ett litet kol så jag hinner med. Är ju inte så jättemotiverad så går inte så superfort. Nu har jag paus från plugget igen och ska se lite mer teve och äta lite mellanmål. Var ute på en promenad förra pluggpausen. Och så har jag plockat lite här hemma emellan åt och så förmiddagen hade jag med en paus med lite tevetittande. Börjar få ont i huvudet och kissen har kommit och lagt sig här hos mig i soffan så blir nog en lite längre paus nu. Har som mål att iallafall göra klart studieguiden och läsa allt i dag så jag kan börja med uppgifterna i morgon. Vi får se hur det går! 
//Anna
 

Skitiga tassar

Någon med väldigt skitiga tassar ligger i sängen och har det gött, blir inte lika skönt att gå å lägga sig i kväll för antar vi har ett mindre grustag i sängen då...
//Anna
 
 

Besök hos frissan

Tog mig en sväng in till frisören efter jobbet i dag. Skönt att få bort de slitna topparna och klippa igenom håret en gång. Klippte av lite mer än en decimeter så nu känns det som om håret är jättekort! 
Dock luktar det jättegott av vaniljkola från någon balsamspray frissan hade i 😘
//Anna
 

Längtar ut

Inte alls sådär att jag längtar ut i trädgården 😉 Undrar om jag orkar hålla i hela sommaren eller om det fallerar till sensommaren som det brukar och blir massa ogräs hehe. Men hur som, det jag ville berätta var att igår vart det en vända till Karlstad med B och då hittade jag dessa fina trädgårdsredskap på tiger ❤ och nu börjar det grönska i mina sålådor.. Kanske vart lite i tidigaste laget när jag sådde men vi får se! 
//Anna
 

Snabb uppdatering

Hade egentligen tänkt att skriva om helgen men har plockat fram lite pyssel så får bli det i stället. Skriver lite snabbt om helgen så kanske det kommer ett mer detaljerat inlägg senare någon dag. Vi var ju upp till Östersund i helgen och hälsade på vänner samt var på wiskey provning i Kramfors. Vi åkte på torsdagskvällen och åkte hem på söndagen. Fredagen spenderade grabbarna förmiddagen ute och åkte skoter och jag, B och lilla M åkte in till stan en sväng. Eftermiddagen var det ombytta roller och killarna åkte in till stan och vi tjejer gick prommenad och bara var hemma. På lördagen var det wiskeyprovningen och mat ute på resturang. Söndag åkte vi hem. Har haft en jättetrevlig helg och kommer nog iallafall någon bild sen någon dag. Nu ska jag pyssla!
//Anna
 

Grattiskort

 
Har pysslat ihop två grattiskort och nu när de kommit fram till födelsedags"barnen" kan jag ju visa dom här :)

Armhävningar

 Då var dagens armhävningar gjorda.  Tror att det ökar en armhävning per dag. Har gjort det hittills iallafall. Men vet inte om jag fixar 30 stycken den 30e. Jag har ju verkligen inga armmuskler haha.  Vi får se. 10 stycken ska jag klara av iallafall. Fast jag gör de allra lättaste...
Nu blir det en prommenad innan jag ska sätta igång och plugga lite. Kanske åker ner till affären också först så behöver jag inte ut något mer i dag utan kan plugga och sen ta en paus och så lite frön och greja här hemma. Tänkte färga håret i dag också. Skulle behövt gjort det för länge sedan!  😮
//Anna
 
 

Lång helg

Då har jag i princip tagit helgen efter att ha jobbat i helgen. Blir lite jobb på torsdag också men sen ledig igen. Så skönt! 
Just nu ligger jag och kissen på soffan och myser och tittar på massa inspelat på teven efter att ha ätit en sen middag. Vart så sugen på flygande Jacob till middag och det gjorde jag men råkade bränna lite då grädden rann över och ner i ugnen så vart massa os och smakade inte lika gott. Så typiskt när man är sugen på något gott och man misslyckas...
Funderar på om jag ska hoppa in i en dusch eller om jag ska spara det till i morgon i stället låg så gott här med kissen i knät. Hade tänkt så lite frön i dag men glömde att köpa jord så det får bli morgondagens projekt varvat med pluggande. Nej nu är reklamen slut så nu ska jag fortsätta titta på teven. Ville bara berätta läget.
//Anna

Rolig post inför sommaren

Nu var det mesta av dagens göromål gjorda, nåja stod bara "plugga klart" på dagens lista och det är nu gjort men skulle behöva dra ett varv med dammsugaren också. Har sammanfattat det jag har pluggat och läst om hittills i naturvetenskapen så jag lätta kan repetera sen innan examinationen. Började dagen med att titta på en del av mina inspelade tvprogram som inte gubben gillar att se "skitprogram" enligt han, så tänkte jag skulle vara snäll och kika på de medans han jobbade. Sen har jag pluggat det sista och tagit en prommenad på en halvtimme, månadens nya mål. Minst 30 minuters prommenad två gånger i veckan. Och på eftermiddagen damp det ner ett roligt brev i brevlådan, nämligen ett kuvert fullt med olika från från en fröbytarcirkel (typ kedjebrev). Man tar de frön man vill ha och lägger sedan in nya frön och skickar vidare till nästa person. Roligt och smart att byta med varandra i stället för att hälften av fröna ska bli liggandes kvar oanvända. så är det iallafall i mitt fall då jag inte har så mycket att odla på. I denna cirkel är det bara frön till grönsaker och annat ätbart. Tror jag ska behålla frön från smultron, chili, basilika och brytböna men ska "forska" lite om de olika sorterna och se vad de vill ha för växtplats och såntdär först så de kanske trivs i min trädgård. Sen blir det nog ett varv med dammsugaren och en dusch innan jag lägger mig och slappar i tevesoffan igen och laddar energi med en tacomiddag inför en helg på jobbet. 
 
 
Skulle titta vad det var för fröer jag fick men det kom ett par jättetassar och sökte efter uppmärksamhet ;)
// Anna

Pluggdag

Ja i dag har det blivit en pluggdag men tyvärr inte hunnit med allt jag ville då jag körde fast en del men det blir nog bättre i morgon. Tog en prommenad ner till verkstaden men gubben för att hämta hans bil på eftermiddagen. Skönt med lite luft! Pluggade lite mer och sen har vi varit ut och tittat på huset igen. Var meningen att en hantverkare skulle varit med och tittat på eventuell dränerinskostnad men hantverkaren fick förhinder men vi tittand igen ändå. Tog med B så hon med fick se och bra att ha någon mer att bolla tankar med. Efter vi varit vid huset assisterade vi T när han skulle lasta av och väga några kalvar han hämtat och som skulle in i ladugården. Lite kaffe och jag fick massage och myste med hundarna. Längtar efter att ha en egen hund... I dag har jag även bytt utmaning för månaden. Armhävningar är det som gäller nu!
Nej nu ska jag ta mig lite kvällsfika, inte bra att äta middag tidigt då blir man hungrig igen...
//Anna
 
 
 

Hjärnspökets påhitt

I dag eller rättare sagt i kväll, känner jag mig så jäkla klen. En känsla av att bara ge upp allting. Ge upp det satans pluggandet jag börjat med, ge upp drömmen om att annat jobb, ge upp dömmen om en "frisk" och stark kropp. Ge upp känslan av ett stabilt psyke, ge upp drömmen om hus och familj. Ge upp drömmen och längtan efter egna husdjur igen. Bara skita i allt. Känns som om jag ändå bara står här och trampar på samma plats i livet och aldrig vet ved jag vill. Men egentligen har jag ju nyss radat upp en massa saker som jag vill och drömmer om så varför ge upp det? Varför inte fortsätta kämpa för att nå det? Varför ska mitt "hjärnspöke" alltid ställa till det? Varför kan det inte bara försvinna bort från mig så jag ser saker och ting lite klarare och inte i svart eller vitt. 
"Ny månad nya möjligheter" sade jag i går, varför kan jag då i kväll inte tro på det ?
// Anna 

RSS 2.0