Gör mig lite fin :)

Sådär då. Nyårsafton igen. Vad tiden går fort. Överallt på de sociala medierna är det sammanfattningar av det gångna året men jag vet knappt vad jag gjort i år känns det som. Året slutar väl kanske inte på det roligaste sättet med tanke på beskedet vi fick här om dagen men försöker ju fortsätta som vanligt. Blir nog allafall trevligt i kväll hos farbror. Ska tvinga kusinen och de andra att spela familjespel med mig :) 
 
Nej nu får jag fortsätta att försöka med att göra mig lite fin. Har ju målat naglarna och tänkte spackla fejset lite också. Tänker alltid på pappas mening han säger varje gång han ser mig hålla på med naglarna eller sminka mig "om gud hade vetat att ni fruntimmer skulle hålla på med sånt där hade ni fått en färgburk på huvudet" och då brukar jag svara "vilken tur gud inte visste det då!" för vem vill gå runt med en burk på huvudet!? ;)
//Anna
 
 

Västerås dårå

Ja hemma hos mamma och pappa igen.
Egentligen förstår jag inte varför jag säger Västerås.
De bor ju inte i Västerås.
Jag är inte uppväxt i Västerås.
Det råkar bara vara närmsta stad...
 
Jaja, kom hit i onsdags. Skönt med långledigt tyckte jag. Skulle ju egentligen jobbat i kväll och i morgon bitti men tagit ledigt. Men får allt "jobba" lite här med då mamma lyckades med att bryta handleden på typ juldagen. Dessutom höger handled och hon är högerhänt. Men det mesta tycker jag allt hon fixar rätt bra utan hjälp. Hoppas bara det går bra med hennes arm och hon slipper att operera den. Hon skulle tillbaka någon gång efter 7- 10 dagar och ligger armen fortfarande rätt så slipper hon operation, så vi håller tummarna!
 
Vi har mest tagit det lungt. Tittat på teve och spelat lite spel och hälsat på släkten. I dag har jag och mamma även förberett det vi kunnat inför nyårsmiddagen. Vi blir hos min farbror och hans familj som vi oftast brukar. Ska bli mysigt. I morgon ska jag på dagen även till min kusin som ska hjälpa mig med lite bilder och film på datorn. Ska bli roligt och se om man kan lära sig något nytt! Vi får se i morgon och så får vi hoppas på att maten blir god. Slänger in en tjuvkik här nedan innan jag berättar lite mer om dessa dagar...
 
 
Dessa dagar vi har varit här har varit jobbiga men ändå gått ganska fort. Vi fick efter julhelgen (i tisdags) ett tungt besked om en nära släkting som tyvärr är sjuk och det känns väldigt tungt och jobbigt och många tankar som snurrar, inte minst på dennes släktings närmaste familj men det finns ju inget jag eller vi kan göra förutom att finnas där och ställa upp för de mest drabbde. Om man ändå kunde göra något åt världens alla hemska sjukdomar men det går ju tyvärr inte. Åh vad jag önskar att någon bara kunde ta bort allt ont i världen!  
...
//Anna
 

Fint på himmelen

I morse gick det ganska bra att gå upp men när jag kom till jobbet blev det lite jobbigt tyckte jag när alla de andra som var lediga igår berättade om sin jul med släkt och vänner, barn å barnbarn hit och dit. Och jag i stort sett fick stressa mig igenom min julafton med "familjen" fram tills det att jag skulle åka och jobba. Kändes lite tåkigt i går att inte jag också kunde vara kvar och testa det nya spelet jag och sambon fick av sambons syster och hennes kille. Men men, får ta med det och testa till nyår i stället och som plåster på såren fick jag se en väldigt vacker soluppgång i morse men kunde tyvärr inte ta så mycket bilder men här kommer några från början av solnedgången. Nu ska jag sätta mig i soffan å njuta av en efterrätt som blev kvar sedan igår (jag vet att man inte ska äta så här sent) och sedan hoppa i säng så jag orkar med arbetsdagen i morgon. Sista arbetsdagen för i år ;)
God natt sov gott // Anna 
 
 
 
 

Fortfarande julafton

Det är fortfarande julafton och jag är deppig. Sitter just nu utanför mitt hus i bilen. Ut låst. Tur att jag har en snäll sambo som åker hem för min skull. Bara för att jag inte tänkte på att min husnyckel sitter på min bilnyckel som min sambo har. Det är inte bra att byt låna varandras bilar... Fast på ett vis var det faktiskt skönt att sitta här och vänta. Samla ihop tankarna lite. Smsar med en vän. Många tankar som går igenom huvudet i kväll. Om mitt jobb, om framtiden, om mänskligheten. 
 
Förstår att alla andra inte tänker som jag och har andra åsikter och det respekterar jag men jag förstår inte hur man kan lämna sina anhöriga ensamma på julen eller vid andra högtider. Eller överhuvudtaget. Eller hur man kan sitta och ha hela släkten samlad runt julmiddagen men Inte kan ge sin anhörig sin medicin utan att hemtjänsten ska åka långt för att komma och ta fram några tabletter, se så att personen sväljer dom och sedan åka igen medans hela tjocka släkten sitter där runtom medans någon annanstans sitter det någon annan väldigt ensam som hade behövt och haft mer nytta av tiden det tog för mig att åka och ta fram tabletter på en släktmiddag. Och det var inte bara jag som kom in mitt i julmiddagen i kväll. Men folk tänker väl inte på sånt när dom inte är insatta i hur det är ute i stugorna.
 
En annan sak jag funderat på mycket den senaste tiden är alkolister. Hur man kan väja alkoholen framför familj vänner och jobb. Jo jag anser fortfarande att i början är det faktiskt ett val. Ett val att dricka eller inte. Att använda droger eller inte osv. Sen kan de ju finnas olika anledningar till varför man gör det men från början är det ett val men man tänker väl inte på konsekvenserna innan det tyvärr är försent och man inte kan sluta.. Och nu går det ju reklam på teven och cirkulerar massa på sociala medier om "en vit jul" det vill säga en jul utan alkohol för barnens skull och det kan jag inte heller förstå hur man kan göra så mot sina barn. Och allt som kommer därtill. Bråk. Våld. Misshandel. Ilska. Och inte mins rädsla... Sån gör mig arg och ledsen både för missbrukarens skull men framför allt för barnen. 
 Ett exempel som florerat runt på internet är denna video här nedan
 
 
 
Iallafall, denna julaftons kväll, då jag har  tänkt på ensamma människor, irreterat mig på anhöriga, städat och plockat upp alkolister  som ramlat, har fått mig att bestämma mig. Efter nyår ska jag ta kontakt med en syo och se om denne kan hjälpa mig att ta reda på mer om hur jag kan plugga vidare till arebtsterapeut som är min dröm just nu och har vart de senaste åren. Så om jag kan plugga utan att säga upp mig från jobbet så ska jag söka till arebtsterpeutprogrammet, ( jag behöver en inkomst medans jag pluggar och trivs ändå ganska okej på jobbet så)  Denna kväll fick mig att inse att det är nu jag ska ta tag i  det. Jag vill byta jobb och framför allt så är det nog typ et 7-16 måndag till fredag jobb som jag är ute efter. Mycket kan nog med bero på att på hemtjänsten är alla dagar lika i stort sett och man jobbar både morgon bitti å sen som man brukar säga, veckans alla dagar, helg som vardag. Högtid som vanlig dag. Och det är jag aningen less på nu.
 
Nej nu får det vara slut på skrivandet för i kväll. Måste in å försöka sova så jag orkar med morgondagen. Slänger in en bild på den goda efterrätten jag gjorde tills i dag och som jag klämde i mig lite sanbbt, trots att jag var proppmätt från julmaten, innan jag for till jobbet.
 
 
God natt sov så gott och ha en fortsatt god jul ! ♥
// Anna

Julafton

Fortfarande inte sådär jättemycket julkänsla men lite grann faktiskt nu när det börjar lukta jul.... Fan laxen! 
....
Tur!  Hade lax i ugnen och hade glömt den men hann rädda den i sista stund tror jag. Kan hända att den blir lite torr men men får väl gå ändå. Det är tydligen inte meningen att jag ska fira jul i år tror jag.... Iallafall inte äta den maten jag önskar.  Kommer ni ihåg den "svin dyra laxen" jag köpte förut. Hade ju den i kylen å tänkte mig inte för att jag skulle lagt den i frysen så nu när jag skulle göra iordning den hade den blivit dålig så fick slänga den. Surt!  Men som tur var hittade jag lax i svärfars frys så tog fram de och gjorde iordning. Och när jag står där och kryddar på laxen så slår det mig igen Fan! Jag glömde såsen hemma som jag gjorde iordning i går och hällde upp i fina burkar. Gjorde två olika såser, hjortronsås och limesås och båda står kvar hemma. Förhoppningsvis har jag också lax i frysen hemma så jag kan göra de i morgon eller så och äta den goda såsen till... Känner mig så lack. Igår gick det inte heller bra å jag glömde saker osv. Hoppas det hinner bli bättre till kvällen. Inte alls någon lust att åka och jobba om en stund. Eller ja om typ två timmar måste jag åka.. Hoppas resten av maten smakar bra iallafall och att efterrätten blev bra... Kommer kanske mer bilder i kväll. Här kommer iallafall den nästan bortglömda laxen och sen några fina bilder på julkissen som jag fotade igår.
God jul! 🎄❤
//Anna
 
 
 
 
Och så slänger vi in en bild på årets julvärd. Gillar henne som julvärd, hon ägnade iaf en tanke åt oss som ser till att Sverige inte stannar... 
 
 
 

Uppesittar kväll

Efter gårdagens städdag har vi i dag laddat upp för bingolottos uppesittar kväll. Har i dag bakat mjuk pepparkaka i långpanna och fixat lite mat inför i morgon. Det är dagen före julafton och trots julpynt, julmusik, tomtegröt och grillerad skinka så har jag fortfarande inte den där riktiga julkänslan... Den kanske kommer. Snart blir det iaf första skinkmackan och gröt. Bara svärfar kommer någongång, han skulle bara tanka och vill affären....
//Anna
 
 

Stryk!

Igår när vi lagt oss och jag nästan håller på att somna säger robin ungefär såhär:
Kan du göra mig en tjänst i morgon?.. Eller det är väl kanske två...
Jag: ja det kan jag väl antar jag...
Robin: kan du ta fram å kolla om min röda skjorta behöver strykas? Och så västen kanske behöver sy en knapp på...
Jag: ja det kan jag och jag antar att du menar att jag ska stryka skjortan också?
Robin: ja det var det jag menade
 
Så nu står jag här med en snart katthårsfri och rynkfri skjorta.... Undrar vad han ska få göra i gentjänster? 😊
//Anna
 
 

Myshög <3

Tagit helg och landat i en hög hemma i soffan <3 
Dock har gubben en dag till å jobba innan han får julledigt. 
 
 

Julbak å goda vänner

Då sitter man på jobbet och väntar på att få åka hem å ta helgen. Har haft en väldigt lugn dag i dag å de tror jag vi alla har haft här i dag.. Peppar peppar ta i trä. Men nu får vi se hur det blir framöver då vi fått några nyå vårdtagare och så. Det går i vågor,  antingen jätte lungt eller fullt ös. Tänkte mig nu iallafall lägga in lite bilder från i helgen då det var julbak å godistillverkning. Hade en väldigt trevlig helg tillsammans med goda vänner och det vi gjorde var två sorters kola, polkagrisbräck, Mozart kulor, Brysselkex, rullrån  och strassburgare samt att B gjorde köttbullar på 6 kg köttfärs! Supergoda köttbullar! Blev även mys med både kund å katter :)
//Anna
 
 
 
 
 
 
 
 

Flammiga praliner å dyr lax

Det här med att blogga går inge bra för tillfället tror jag. Har tänkt sätta ihop ett inlägg från julbaket i helgen men har helt ärligt inte orkat än och nu är jag lack för att jag köpte en typ svindyr bit lax i dag bara för att jag ville ha en hel bit lax till jul i stället för portionsbitar och nyss upptäckte jag att mina chokladpraliner som jag gjort har blivit sådär flammiga å tråkiga igen. Har nog förvarat de för varmt. Har försökt läsa på nu innan jag gjorde pralinerna hur jag skulle undvika att få de  flammiga för jag brukar ha fått de sådär flammiga tidigare när jag gjort praliner och jag trodde jag hittat en bra förvaring men icke!  Så tråkigt. Hade tänkt ge bort lite av de i julklapp men får väl kanske hitta på något annat...
 
Och igår var inte heller någon bra dag. Då var jag riktigt ledsen och med massa ångest inför julen. Och typ samma i dag, men börjar acceptera det. Att det blir jobb hela julen i allafall. Så tråkigt när vi inte kan få ledigt fast vi söker ledigt långt innan och sådär. Jag hade verkligen behövt att få vara ledig nu och spendera julen med de jag tycker om och tanka på ny energi och få bort lite ångest. Men men, jag får klara mig till nyår... Även om det inte blir samma sak. Julen har alltid varit min favorithögtid men senaste åren har det inte alls känt något bra innan men det brukar ju lösa sig ändå och iallafall bli okej... Och på ett vis får jag ju ändå lite skylla mig själv när jag typ valde att jobba inom vården där alla dagar är lika... Om man skulle hitta på något annat i stället?...
 
Nej nu är det bäst jag slutar och går och hämtar mat. I dag har för en gång skull Robin gjort mat. Köttfärssås och spaghetti. Det var verkligen skönt att slippa göra mat i dag och han kan ju om han bara vill den där gubben <3 Lite senare i kväll när han är å spelar innebandy har jag tänkt mig på att rulla köttbullar... Vi får se hur de går ...
//Anna

Pepparkakshus å norskar

Idag har jag träffat en arbetskamrat och dekorerat pepparkakshus och pepparkakor. Haft en väldigt trevlig och rolig dag och lärt mig nya saker men var väldigt sliten när jag kom hem, men blivit lite piggare nu efter jag fick lite föda i magen. Åkte vid halv 11 i morse och var hemma igen 16.30. Men då hade jag varit in en snabb sväng på systemet och apoteket innan jag kom hem och det var en väldans tur att det inte var två parkeringsplatser lediga utanför systemet och att det kom en bil bakom mig för annars hade grannarna i öst varit en mindre medborgare.. Alltså dessa norskar som parkerar åt fel håll, jag blir galen!  Idag när jag kom till systemet så var det en felparkerad (mot färdriktningen) norsk som precis skulle åka å hade blinkers på att den skulle svänga ut så jag tänkte "vad bra då fick jag en parkering" stannade och satte på min blinkers att jag skulle in på den parkeringen och väntade på att norsken körde ut. Men se där! Medans norsk nr 1 håller på att köra ut då kommer det en ny norsk från rondellen, svänger tvärs över vägen och in på MIN parkering!  Gaah!  Den norsken hade en väldans tur att det kom en bil bakom mig så jag vart tvungen att åka för att inte stoppa upp trafiken. Så lack jag blev! När man har blinkers på å allt liksom!  
Men men fick ta ett varv i rondellen och fick en parkering på andra sidan i stället. Nej nog om jobbiga människo, här kommer lite bilder från dagen! 
//Anna
 
 
 
Har gjort allt själv förutom tomten.
 
 
 

Farligt i soffan

Det var det där med att sätta sig i soffan när man kommer hem från jobbet....
Nåja hann iallafall åka å hämta min julklapp från facket och prata med hantverkarna som varit här i dag och satt in luftvärmepump och fixat något med ventilationen. Och dammsuga iallafall förrådet efter dem innan jag ställde tillbaka alla saker vi fick flytta ut så att hantverkarna kunde jobba med ventilationen. Var inte så mycket saker vi behövde flytta som tur var. Puh! Resten av huset blir nog till att dammsuga när jag är klar med att sätta ihop pepparkakshus och gjort klart mitt julgodis. 
 
 
Förhoppningsvis  får vi lite bättre (mindre) elräkning framöver samt även kan få det lite svalare på sommaren. Nej som sagt, får väl ta å resa mig ur soffan så kanske jag får något mer gjort i dag. Tänkte som jag skulle sätta ihop mitt pepparkakshus som jag bakade igår och fixa klart de sista chokladpralinerna men svårt att komma upp ur soffan då jag fick sällskap <3 
 
 
//Anna

Nu är det jul igen

Jag och kissen julpysslar.
Det luktar så gott av nejlikor och apelsin <3 
 
I helgen var det med julpyssel och julfix.
Jag hade inte tänkt att plocka fram så mycket julgrejer men i helgen gick det av bara farten. Nåja fick lite hjälp av mamma. Bytte gardiner i köket, och då åkte grytlappar och handdukar fram med. Och så lite mer julljus på bordet. Och en tomte och liten ljusslinga i hallen. Och så var jag ju tvungen att ta fram mina fina tomtar och ställa i vardagsrummet vid teven som jag brukar. Sen kom gubben med sin tomte och det är ju klart att den med ska vara framme, den är ju så fin och har egen lampa i sig. 
 
Och så gjorde mamma och jag chokladpraliner i helgen. De är fortfarande kvar i sina formar för orkade inte hålla på med de i dag. Kände mig inte motiverad för det. Men ska nog göra färdigt de i morgon när jag kommer hem. Gjorde praliner med smak av chili, hallon och mint. Ska göra en sort till med apelsin i också. Och så vill jag nog göra kola, såg ett recept i dag och den kolan såg så härlig ut på bilden och är nog god...
Så mycket gjort för att inte fira jul som jag ser det. Jag tänker ju oftast på det negativa som i det här fallet att jag ska jobba hela julhelgen. I bästa fall få ledigt på julafton. Och då alltså inte fira jul. Men! i kväll försöker jag ändra mina tankar till det positiva och försöker tänka på att julen är ju så mycket längre än några dagar. Julen pågår ju för fullt egentligen. Med advent och i morgon är det ju Lucia som för mig med hör julen till. Man kanske skulle se om det är något Lucia firande i morgon kväll man kan gå på. Gubben jobbar ju så sitter själv hemma så jag ska kanske försöka göra och njuta av det jag kan istället för att tänka på allt negativt? Försöka göra det bästa och trevligaste av situationen? Inte bara sitta å grubbla........
//Anna

5 minuter

5 minuter kvar på äggklockan innan pastan är färdigkokt. Sitter vid köksbordet och kollar igenom reklambladen från mataffärerna och försöker göra matsedel för veckan och nästa vecka samt shoppinglista. Har kommit på mat till fem dagar inklusive dagens skinksås. Så tråkigt med sånhär vardagsmat. Man vet ju aldrig vad man ska hitta på till middag.. En gång i tiden (nu lät jag som en gammal vis gumma) var jag ganska duktig på att storhandla och göra matsedlar men har liksom kommit av mig... Och ännu tråkigare är det ju när man är själv...
Älskling kom hem! 
 
 
//Anna

Tomtar på loftet

 
 
 I morse blev jag väckt av kissen 06:43 och insåg väldigt kvickt att jag var väääldigt sent ute till jobbet (börjar 07:00 och har ca 20 minuter bilfärd ) så verkligen flög upp ur sängen och snabbt som tusan på med kläder och iväg till jobbet och efter det har dagen rullat på ganska snabbt ! Efter jobbet blev det en snabbis in på affären för att kompliteringshandla lite så att vi, dvs jag, gubben å våra gäster klarar oss under helgen. Mamma och pappa är på besök. När jag kom hem vart det lite undanplockning av saker jag spritt ut i lägenheten och sen hjälpte mamma mig att  plocka fram mina fina nittsjö tomtar och lite annat julpynt.
Tacos till middag och nu blir det fredagsmys i soffan ! Skönt med nästan en hel helg som är oplanerad... jag har "bara" tänkt massa saker,, tänkt  mig en shoppingtur till Charlottenberg, tänkt julpyssla lite och tänkt göra lite julgodis... vi får väl se vad av mina tankar jag hinner och orkar göra handling av !
 
// Anna 

Huvudbry

Ont i huvudet igen men inte i örat som i morse. Trött på huvudvärken som jag haft sen förra veckan. Men det är väl mina grubblerier som gör ont.. Trodde det var nervositet som skulle släppa efter jag hållt mitt tal på vännernas mysiga dop och bröllop i helgen men icke. Huvudvärken består. Kanske skulle kosta på sig lite massage igen...
Har nog tyvärr kommit in i en såndär grubblar mycket och nedstämd period igen. Antar det är för att julen närmar sig. Känns inget roligt med julen längre. Önskar det var som förut, när jag var yngre. Skulle vilja berätta lite om helgen men orkar inte nu. Det var iallafall ett jättefint dop och bröllop och en väldigt trevlig helg.
 
I morgon bär det av till Karlstad på kurs inom jobbet om bensår. Ska bli intressant faktiskt. Vet inte så mycket om det egentligen och det är ju ganska vanligt att vi stöter på det på jobbet så ska bli intressant och hoppas det blir lärorikt och är en bra kurs/föreläsning. Nu ska jag käka lite glass och mysa i soffan med kissen. Gubben är på väg hem från innebandyn. I morgon kommer även hantverkare hit och ska sätta in en luftvärmepump samt fixa med ventilationen. 
 
Skriver kanske mer i morgon beroende på  hur jag känner då. God natt och sov gott! 
//Anna

Arbete på resande fot

När man åker på julbord med jobbet i stället för att göra PowerPoints så får man ta igen det på resande fot sen ;)
 
 
Nåja, ingen synd om mig. Hade det trevligt med arbetskamraterna i går kväll och god mat fick vi och ingen vidare komplicerad PowerPoint som skulle göras så det gick snabbt och bra. Hann inte ens bli åksjuk! 
Fast nu ska jag koncentrera mig på att inte titta ner för då får vi nog stanna om en stund och vill ju inte må illa när vi kommer fram. Har inte allt för många mil kvar nu till helgens stundande bröllop :)
//Anna

RSS 2.0