Lyxvecka ;)

Nu har jag typ tagit helgen :) Eventuellt  jobb på söndag kväll men hoppas fortfarande på ledigt. Har iallafall fått ledigt fredag kväll och lördagen och det var huvudsaken då vi ska på bröllop då. Hur som hellst sitter jag nu vid datorn och försöker fixa lite med bilder men går inte riktigt som jag tänkt mig. Har nämligen sällskap vid datorn....
 
//Anna

Revy och resturang!

Denna trevliga dag avslutas med en sen kvällsfika med glögg och  nybakade (jodå de räknas fortfarande till nybakade) saffransbullar efter pyssel och sedan lite vila innan middag på resturang och revy/fars i Västerås konserthus. Mycket trevligt och lika bra som alltid! 
 
 
 
Och i Vasaparken har de enorma hjortar och jag måste ju bara säga: Jag älskar dom! <3 
 
 
 
 
//Anna
 
 
 
 

Julpyssel :)

 
 
 
 
Saffransbullar och dörrkransar av lingonris och enris.
Den kalljästa degen fungerade bra tyckte jag. Först var jag lite orolig att det inte jäst ordentligt men fungerade fint och goda bullar blev det! Efter bullbaket blev det till att göra fina kransar tillsammans med mamma och faster M . Så trevligt att göra saker tillsammans. Det är sådant som är kvalitetstid! 💕
//Anna

Glömde!

Glömde bara att visa dessa. Inte världens bästa bilder men bara älskar dessa träd hemma i Skultuna. De är så sjukt fina!  I går kväll var även julbelysningen i Årjäng tänd när jag kom hem från jobbet. Så fint! På söndag är det ju första advent också men dock har jag inte någon riktig julkänsla än men den kanske kommer nu under helgen. Hoppas på det lika mycket som jag hoppas på att det ska komma snö snart!
//Anna
 

Hem kära hem

Efter om något spännande arbetsdag med blixthalka har jag  äntligen landat hemma.
Hem kära hem.
Barndomshem. Hemma hos mamma och pappa.
Längtat hit. 
Vart en lång väg hit i dag då E18 var avstängd pga trafikolycka. Vi tog sightseeing genom typ Degerfors i stället för att sitta fast i kön. Hade det ganska mysigt där i bilen trots diverse felåkningar med en lurig gps, gnäll och hot om att käka upp gubben (se till att mata kärringen innan ni ska ut på vägarna) 
Väl framme blev det god mat och lite prat innan jag slängde ihop en saffransdeg. Och nu ligger jag självklart i ett varmt bad. Att mobilen inte fått fuktskador än är helt fantastiskt. *peppar peppar*
 
  Vart så sugen på att baka lussekatter och prova något nytt så i morgon ska det bakas saffransbullar. Ska testa att göra som vanliga bullar med kanel och mandelmassafyllning från mina favoritsaffransbullar. Slänger alltså ihop två olika recept. Och för att göra allt lite svårare passar vi på att göra en kalljäst deg. Har aldrig kalljäst förut men tänkte försöka spara lite tid i morgon så tyckte det var smart att jäsa degen över natten och bara baka ut i morgon då jag även har en del andra roligheter på schemat. Slänger kanske in lite bilder i morgon. Nu dusch och sen natti natti! 
//Anna

Ensam "/

Kommit hem från jobbet. Jobbat delad tur i dag. Tog en clementin och en varm snabb dusch. Har varit lite frusen i dag. Gubben är på övernattning med scouterna så är helt solokvist här hemma. Förutom katten då. Hoppas han kommer och lägger sig i sängen hos mig så jag får sällskap. Ska läsa en liten stund och försöka hålla tankarna borta så jag kanske kan somna ganska snart. Natten till i dag vart en sån där sen natt så har varit trött hela dagen. Tror inte jag somnade först vid 2 tiden i natt. Annars tycker jag det har gått rätt bra att sova nu sen jag fick kedjetäcket. Ville bara skriva lite. Har blivit dålig på det. Har mest inte fått någonting gjort alls senaste tiden... Men är mycket piggare nu än för en månad sen. Har även tagit kontakt med läkaren för uppföljning så pratade med han igår. Han tyckte jag skulle fortsätta med medicinen ca 9-12 månader innan jag slutade med den så att jag inte tog bort den för tidigt... Har även tagit kontakt med kuratorn igen så hon skulle ringa mig för att boka en tid så får vi se om jag kan komma på rätsidan med mina grubblerier.. Nej några sidor i boken nu och sen försöka sova. Natti natti sov gott! I morgon är det jobb dag igen. Inte alls peppad för att jobba...
//Anna

Barselona :)

Fredag

13.27

Nu har vi tagit oss en tur med hop on/hop off bussen och fått lite sightseeing och åkt förbi diverse sevärdheter och hört berättats om dem. Fanns till och med svenska att välja som språk i högtalaren! Vi har även letat oss fram till en resturamng där inte så många turister är. Vi frågade i receptionen på hotellet i morse efter tips. Dock var vi dåliga på spanska och servitören dålig på engelska så ska bli spännande att se vad vi får till lunch!

20.01
Efter att ha gått på stan och ramblan, fikat och shoppat har vi nu haft en sen siesta och nu är det dax för fiesta! Det vill säga mat och sangria med efterföljande drink i baren. Kan tala om att det var väldigt skönt att räta ut sig på sängen ett tag! Passade på å Skypa lite med gubben där hemma. Saknar mina hjärtan som fick vara kvar hemma. De hade fått snö och blixthalka i dag.

Här kommer lite bilder från dagen

 
 
 
 
 
 
 
Kan ju nu då även tillägga att vi fick det vi ville ha till lunchen och att vi har haft en väldans trevlig dag!
Sov gott !
//Anna

Min första flygresa

Kl 17.55
Sitter nu på planet högt uppe i luften på väg till Barcelona. Åker tillsammans med min mor, mina två kusiner och deras mamma. Ska bli skönt och roligt att komma bort lite. Se något annat och bara ha trevligt. Jag sitter vid fönstret och kan titta ut. Det första med farten i starten var en härlig känsla men sen när vi lättade och passerade trätopparna började jag känna paniken som började leta sig upp inom mig (jag är höjdrädd) och jag var tvungen att blunda lite men nu känns det fine. Rätt häftigt ändå att såna här saker kan flyga och jag kan inte låta bli att undra vad för städer och samhällen som vi ser som små ljusfläckar långt där nere på marken är för några? Det är cirka en timme kvar tills vi ska landa, så kanske det är någonstans Tyskland och Frankrike? Jag vet inte riktigt. Jag vet inte vilken väg vi flyger heller men det borde ju vara ganska rakt söder ut? Det är lite som att titta på stjärnhimlen fast man får titta neråt istället för uppåt. Har försökt ta lite bilder men det är svårt för det speglar sig så mycket i fönsterrutan. Ska se om jag kan få någon bättre bild när vi landar och är lite närmare marken. Om jag törs titta till säga....

 
 
 
18.56 vi tar mark!

23.40
Sitter nu på hotellet efter att ha checkat in, kollat rummen och sedan gått ut en liten sväng på Las Rambla för att hitta någonstans att äta. Blev en god paella med olika skaldjur och kyckling och till det blev det en riktigt god sangria som smakade lite som glögg haha.

 

Som sagt sitter vi nu i hotellets lilla trädgård som är en jättemysig innergård med träd och olika ställen att sitta på. Köpte oss en drink i baren. Snart blir det sängen!

 
 

//Anna

 

 


RSS 2.0