Hustankar

Jahapp, då var ännu en helg över. Haft en bra helg. Ganska lugnt. Lördag förmiddag vart det städning på hembygdsföreningen och på eftermiddagen var jag och gubben + svärfar och tittade på huset igen. I dag har jag och gubben bara tagit det lugnt. På eftermiddagen var vi ut till svärmor för att gratta på morsdag. Lugnt och skönt. Satt ute i solen och njöt trots blåsten. När vi kom hem blev det lite maskrosrensning för min del och R klippte gräset.

Denna gången vi var och tittade på huset känndes det mycket bättre än första gången, nu när jag smält alla första intryck och funderat ännu mer. Drömde till och med om huset i natt. Vi hade köpt det och rivit ett garage och byggde en gäststuga där garaget stod. Jag inredde stugan i shabby chic stil och det blev så fint,

Visst det är en del som behöver göras men det är ju lite av min dröm. Att få renovera ett hus och göra det till ett hem. Och även fast jag inte är så jätte sugen på att flytta två mil ut på landet så tror jag allt jag kommer att trivas där. Bara vi får iordning det till vårat. Fast på torsdag ska det komma en norsk man/familj och kolla på huset så vi får väl se om de också är intresserade av huset och så får vi se hur det blir.

Nu bli det iallafall insidan av mina ögonlock jag ska försöka se på ;) Natti natti sov gott alla där ute!

//Anna

Börjar bli sommar :)

Bambi med fru var på besök här om dagen ( var det i går tro ? :S )
och i dag har det blivit inköp och plantering av sommarblommor,,
skulle haft något mer bara som jag glömde bort när jag gick där bland blommorna i handeln.
Skulle ju haft något att sätta runt rosbusken på framsidan...  
Det får bli någon annan dag... 
 
 

Huskik och snuva

Halsont och snuvan börjar komma nu till kvällen. Hoppas de inte blir värre, vill inte bli förkyld nu! Två stora tekoppar för att lindra det onda i halsen. Skönt för halsen men bliver väl någon tur på toa innan jag somnar gott, men ska bli skönt att få lägga sig i sin egen säng i natt tillsammans med katt och gubbe.

Började ju dagen med jobb och sen hem en sväng för att sedan möta upp gubben och svärmor för att åka och titta på hus. Bättre hus än det förra vi tittande på men föll mig nog inte helt i smaken nu efter lite reflektion och eftertanke, men vill nog åka och titta på det igen. Känns så nu iallafall. Tror det är lite för mycket att göra på huset och att det kommer rusa iväg på ekonomifronten och önskar nog ett större hus inför framtiden och inte helt nöjd med planlösningen. Vi får se hur det blir.

Efter hustittandet blev det middag hos "mormor". Lika god mat som alltid och såklart efterrätt. Tyvärr alldeles för gott för att jag skulle låta bli. Ingen bra ätardag i dag. Mycket sötsaker.

Nu sista dropparna te innan tandborstning och sängdax. Känner mig nog ganska trötter i dag. Hoppas du med haft en bra dag och sov gott // Anna

Jobbardag och grubblerier

I dag är en jobbardag. Dygnspass. Och i morse när jag kom till jobbet hade jag och en annan tjej blivit dubbelbokade men det vart jag som fick jobba i dag. Hade gärna åkt hem igen men den andra tjejen ville gärna med sin son till läkaren så då fick hon gå, sonen skulle åkt med mormor eller någon annars tror jag men tänkte att det kan ju vara skönt att ha mamma med när man är ett litet barn, och även skönt för föräldern att få prata med läkaren också kanske.. och på lördag skulle jag med jobba dygnspass men då var vi med dubbelbokade och då fick den andra tjejen som var bokad med ta det då hon arbetar mindre än mig och jag har mer jobb inplanerat i veckan så blir skönt att vara ledig i helgen och få träffa gubben lite. Har ju inte sett han sen i morse och träffar han ju inte först i morgon eftermiddag och sen jobbar jag kväll onsdag och torsdag så då ses vi ju knappt heller på hela dagen.
 
Har varit en bra dag i dag och dagen har gått fort. Varit ute på ca en timmes prommenad i dag så nu har jag ont i knäna. Skönt att slänga upp benen i soffan en stund innan det är dax att lägga sig och försöka sova. Sist jag jobbade vart det ju bara några få timmars dålig sömn då det var första gången jag jobbade natt här. Tror det går bättre i natt, är dock inte tillräckligt trött för att lägga mig än men jag tror det blir en lugn natt i natt iallafall, brukaren sover redan sött efter helgen och dagens håll igång :)
 
Och i morgon är det dax att titta på hus igen, grannhuset till det vi tittade på sist... får se ur det känns i morgon och hur huset är. Tycker det verkar lite halvdant eller vad man ska säga så vi får se hur det känns i morgon efter vi varit och tittat på det. Vet faktiskt inte om jag är "redo" att flytta ut på landet än om vi skulle köpa huset. Vill ju gärna flytta till hus samtdigt som jag är väldigt kluven i mina känslor och funderingar,  att man ska fundera så jäkla mycket på allt "/ Allt man inte behöver fundera på som ändå snurrar i huvudet.....

Myshelg :)

Började helgen med att jobba fredag kväll. Helt okej :) 
Lördagen började med sovmorgon och chill i tvsoffan innan jag gick ut i trädgården
och skurade altanen. Blev lite renare å fräshare iallafall :)
Robin klippte gräset och jag skurade. Tidigare i veckan sådde jag även lite frön ute i trädgrådslandet
och i rabbatterna så det blir fint i sommar.
 På seneftermiddagen bar det ut till svärfar på metartävling och sen grillning. Mycket gott !
 
 
Även i dag har det blivit lite trädgårdsjobb.
Planterat ut mina tomater ( hoppas de inte fryser "/ ) och kryddväxterna.
De fick ett litet täcke av fiberduk så jag tror allt de klarar sig.
Har även oljat in trädgårdsmöblerna en gång så nu får de stå tills jag blir ledig nästa gång och ställer iordning dem och gör fint på altanen. Tycker allt det är hög tid att börja använda den nu,
trots att det inte är så varmt ute än men det blir förhoppningsvis snart sommar :) 
 
 
Nu i kväll blev det en tur till Töcksfors för att se Gumball3000 bilarna.
Tur vi stannade efter vägen och ställde oss å tiddade för inte åkte de in iT-fors som de var sagt. Det var faktiskt en besvikelse, att man inte fick se de på nära håll som det var "lovat", men men trots allt ganska mysigt att stå där efter vägen, inte var dag man får se Gumball3000.
 
 
 

Kakångest "/

Varför ska det vara så jävla svårt att låta bli godis och fika? köp inte hem, baka inte, låt bli det som finns i skåpen, tacka nej. Varför är det så jävla svårt?!

Inget för mig!

Ännu en jobbdag över. 8-16.30 på dagis. (Ja jag vet, det heter förskola)

Har i dag kommit underfund med att jobba som barnskötare eller så verkligen inte är min grej. För varje gång jag är på förskolan så känner jag mer och mer att det inte är något för mig. Jag vet inte riktigt varför och det är säkert helt annorlunda när man har en fast tjänst än vad det är att vara springvikarie men eftersom jag inte trivs som vikarie på förskola har jag inte velat söka fasta tjänster inom förskoleverksamhet på sista tiden. Lutar mer av omvårdnadshållet. Känner mig mer hemma där. Och där söker jag alla jobb jag kan i stort sett. De ringde från ett jobb jag sökt i dag men kunde inte svara då jag jobbade men de hade lämnat meddelande så jag ska ringa upp i morgon då jag jobbade tills efter 16 i dag. Tror det kan vara ett/bli ett spännande jobb. Det är på dagligverksamhet inom LSS. Vi får se vad de säger och vad som händer.

Efter jobbet i dag har jag träffat "tjockis tanten" för att kunna få hjälp med motivation till träning och matvanor och sånt där.. men kändes inte alls bra. Är så opepp och så skeptisk till deras råd, kanske är bättre jag går till en KBT terapeut i stället, för jag vet ju hur/vad man ska äta, det är bara det där att man ska göra som man lär också... efter mötet var jag nästan mer omotiverad än när jag gick dit, jag hade bara lust att skrika "men du fattar ju inte! Jag vet ju hur jag ska göra men jag behöver hjälp att ändra mina vanor" jag behöver någon som kan stötta mig och hjälpa mig praktiskt och inte bara sitta där och säga gör si och gör så... när jag kom hem kraschade jag på sängen och grät. Ville bara ge upp precis allt. Bara skita i allt.

Men det vart till att städa så det blev fint här hemma. Skönt att komma hem till ett rent hus i morgon efter jobb och scouter. Att bara kunna slänga sig i soffan och göra vad f*n man vill utan att ha den där känslan att "jag borde dammsuga" "jag borde plocka undan lite saker"...

//Anna

Gårdagens shopping ;)

 
 
Så det var gårdaagens inköp från ullared, två spel, tunn jacka, ett armband, en turkos kjol, prydnader att hänga på blokruka, trådhålalre, en vas/ljuslykta som jag vann på lotteri på vägen ner, småplock bla en plåt med lock färgpatroner skrivblock och papper,en liten plånbok/mobilväska, två par leggins, tre par jeans, begia trekvartsbyxor i tunt tyg, dekorgrus och stämpeldynor, kuvert, prydnaderna att hänga påblomkruka, tröja och marinablå långbyxor i tunt material, och äntligen hemam och på med myssockor  och landa i soffan !
 

dan före Ullared

Då var det dax att sova då för i morgon är det upp tidigt som gäller :)

I morgon bär det av till Ullared! Bussen går kl 06.00 så får gå upp senast halv 6. Tur jag packat ner frukost att ta med i bussen. Men tror vi skulle få fika eller något. Vet inte så mycket mer än att bussen åker 06.00 och åker hem 17.00 :P
Ska bli spännande att äntligen få åka dit och se hur det är. Hoppas det inte är allt för mycket folk där i morgon och att jag håller min budget och inte missar bussen hem ;)
Natti natti, sov gott! // Anna

Pappersarbete och Ullared :)

Då var ännu en dag över. Började dagen med att jobba 7-16, sen hem och sätta sig vid datorn för lite pappersarbete. Har skickat in och gjort i ordning diverse blanketter till försäkringskassan, arbetsförmedlingen, och tidrapporter för jobb mm och självklart skulle de krångla med blanketten till fsk. Fick skriva om tre gånger innan det vart rätt och fungerade. Har börjat skriva på datorn och skicka in elektroniskt men vette tusan om de var nå enklare än skicka in papper. Visserligen kan de inte slarva bort papprena nu och säga att de inte fått in dem fast man vet att man har skickat dem men ska de krångla såhär varje gång kommer jag ju bli ännu mer galen.

Innan jag började med papprena videochattade jag lite med mammsen och efter blev det lite Facebook och mail så blev lite senare än jag tänkt mig för att åka å handla och laga mat. Hade tänkt simmat men det hanns inte med i dag och har känt mig ganska sliten i dag så hyrde en film på affären och kikade på i kväll i stället och bara hade de gott, men i morgon ska det simmas. Åker direkt efter jobbet i morgon tänkte jag :)

Och i dag har jag anmält mig till en bussresa till Ullared med facket också. Är flera från jobbet som ska åka så det blir nog roligt. Vi åker nu på lördag. Skulle ju ha åkt med en kompis nu i april men det blev ju inget och sen i går/förrgår frågande jag "tjej gänget" om de hade lust att åka men ska jag vara ärlig tror jag inte vi får ihop något, så känns bra att jag åker med jobbarkompisarna. Kan ju vara roligt att göra något annat och inte bara jobba ihop också. Vi får väl se. Ska bli roligt och spännande att komma iväg dit. Har ju aldrig varit där förut så ska bli kul att se hur det är i verkligheten och inte bara det man sett på tv och hört berättas om. Och en utmaning att inte shoppa allt för mycket, jag som är något av en shoppaholic ;) fast tycker jag börjar bli ganska bra på att spara mina pengar nu !

Nej nu måste jag försöka sova, blir ju jobb i morgon igen. På onsdag är jag ledig men då ska jag på ett möte med typ arbetsförmedlingen och sen ska jag träffa typ en fotspecialist som kanske kan hjälpa mig så jag inte får så ont i benen när jag går osv. Hon ska gjuta sulor precis efter min fot. Har ju köpt andra typ uppbyggda sulor och de tycker jag fungerar ganska bra men känns bra att få träffa en kunnig inom området också, även om det är dyrt men det kanske det är värt i längden. Fötterna ska man vara rädd om, de bär ju upp en hela livet ;) Natti natti ! // Anna

RSS 2.0