Påskliljor :)

Minipåskliljorna har nu slagit ut på framsidan. Så söta där i solskenet :) 
 
 

Härlig dag :)

I dag har det varit en bra dag, har bara haft ett litet utbrott på eftermiddagen, troligen för att jag var sleten och hungrig... I dag har lägenheten blivit helt städad. Äntligen ! har ju skjutit på det hela veckan men nu är det så skönt när det är rent och fräscht. Blir bara till att svabba golvet i morgon för det hann jag inte i kväll,, eller om jag gör det nu innan jag går och lägger mig. Tar ju typ bara 10 minuter ^^ Svärfar ringde och bjöd på tacomiddag och det kan man ju inte säga nej till ;)
 
Vid lunchtid i dag var jag ut och gick med en vän och hennes hund. Söta Amira. Blev dryga en timmes skogsprommenad i det härliga vädret och vi såg flera fjärilar efter vägen och tussilago :) När jag kom hem blev det en liten paus innan jag tog med mig mina små plantor som jag sått och gick ut i solen på baksidan för att ge dem lite omvårdnad och plantera om dem till egna krukor.
  
 
Och i morgon blir det släktträff med gubbens släkt, det flästa är väl typ svärfars kusiner å så. Och så kommer det en kille från Amerika :) Typ svärfars morfars brors barnbarn ;) Alltså svärfars morfar och amerikanens morfar var bröder :P Och ena brodern utvandrade till Amerika. Jaja intressant va !? :P Nej nu får det bli sängen och fundera lite till på vad jag ska dra på mig inför släktkalset i morgon. Hur mycket ska man klä upp sig till en släktträff ? 
 
Natti natti // Anna 

Vårfint och välkomnande :)

 

klagobrev ^^

Välkommen tillbaka till mitt så intressanta liv.
I dag är med en skitdag efter en skitnatt. Vet inte när jag sommnade i natt men sent vart det. Hatar det, för sen är jag liksom som en döing på morgonen. Vaknade inte ens av  tre sms i morse fast telefonen ligger precis bredvid en med högsta volym, och därav missade jag jobb i dag, it sucks !
 
Önskar bara att jag kunde somna på kvällarna när man lade sig och slapp alla äckliga känslor av att det kliar, kryper och spänner i hela kroppen. Ibland känns det som om sängen var en myrstack i stället för en säng å jag har myror över hela kroppen. Så jobbigt ! Och jag vet inte hur man blir av med det? Slutar bara med att jag får ryck och går upp. Klart som fan att man inte somnar någon gång när man vänder och vrider sig hela tiden och springer framt och tillbaka om nätterna :( 
 
Motivationen nere på noll som vanligt och den där jävla städningen som skulle ha varit klart på en eftermiddag om man bara gjorde den har tagit hela veckan. Det känns ju inte precis bättre av att jag skjuter  på den hela tiden. Slutar bara med ångest och tårar.
 
Nej fy fan, vill bara göra som kissen och rulla ihop mig på sängen och ligga där restenm av dagen. Men det hjälper ju inte heller så mycket.
 
Saknar min gubbe.
Saknar att ha ett badkar.
 
Over and out !
 
 
 

Oj då !

Hoppsan !
Hittade en avbiten sladd,,, vad göra ? 
Undrar om de funkar med lite fix och eltejp ? 
 
 

Sömnlösa nätter.

Ja då var vi där igen. Att det ska vara så j*vla svårt att stiga upp tidigt på morgonen så att man är trött till kvällen. Jag är ju redan en kvällsmänniska och det blir ju inte direkt lättare när jag sover länge på morgonen. Jag vänder på dygnen så snabbt men det tar längre tid att vända tillbaka dem. Nå ja, ska inte tjata mer om de i kväll. Annars så började dagen med sovmorgon och sen frukost och mys framför teven. Kollade på "Vem dömer Amy ", min nya favorit, tillsammansmed gubben min. Var verkligen mysigt att gosa in sig hos gubben på soffan i morse. Sen bar de iväg ut te J och J för att hjälpa till med att bygga stall. Och där har jag tillbringat dagen. Mestadels med att plocka sten och skyffla jord då det ska gjutas en ny grund/golv. Gratis gym ! :) Och så morgondagen. Inget planerat direkt. Mer än lite städning och plock här hemma. Hoppas på jobb men samtidigt inte då jag behöver få städningen gjord. Blir så mycket stökigt i en liten lägenhet när det är lite stökigt. Ja liksom om det är lite stökigt känns det som mon hela lägenheten är stökig eftersom den är så liten. Hoppas ni fattar :P Vi får se vad morgondagen bjuder på! Natti natti, sov gott. // Anna

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih ! :D

Min mobil är hittad !
Superglad Anna i dag, nu kommer det andra på dagens att-göra-lista gå som en dans i ställlet för att de tar emot ;) Mobilen var kvar på arbetsförmedlingen, kan täka mig att de hittade den på toaletten, har säkert tagit upp den för att sätta på ljudet igen och sedan lagt den på handfatet eller liknande,, som jag ofta gör,, men nu har jag verkligen lärt mig en läxa ! Det är fan mitt liv den där lilla elektonikmanicken ;)
Okej iaf min länk till omvårlden ;) 
Fast har fortfarande inget simkort på ett par dagar då det som sitter i är spärrat...
 
Nå, åter till det jag tänkte skriva om. I tisdags var jag ju då till Karlstad och då passade jag ju på att besöka Plantagen för att inhandla lite jord och så till trädgården för nu har det ju varit så härligt väder en tid så tänkte passa på att fylla på med lite jord och så tills det är dax att plantera ut plantor och så på friland. Men nu när jag väl har matiral att jobba med då är det sånt där trist och grått väder igen -.-'
Inte lika kul för mig, men mina små frön jag sått som nu blivit små plantor verkar trivas ändå ! 
De växer så de knakar. Speciellt luktärterna som blev lite tidga att så då de växt så långa så snabbt och förra året växte de ingenting. Så konstigt men men det beror väl på hur vädret är och vad det är för jord och så. 
 
 
Något anant som växt bra och blivit alldeles för långt och gängligt är blomkolen. Får nog så nya sådana eller om jag kan plantera om dem och sätta dem lite djupare, vet inte om de funkar eller om de ruttnar då ?
 
Och smultronen behöver snart planteras i egna små krukor :) Till sommaren ser jag fram emot att kunna gå ut och plocka massa små goda smultron i trädgården så hoppas på en bra sommar så de blir smultron.
 
 
Den vita lavendeln har med tagit sig och kommit upp med några plantor. Ska bli kul att se om den tar sig och jag får fina plantor ute i trädgården sen. Längtar till det blir lite bättre värme ute så man får plantera ut allt och se hur det verkligen börjar ta fart och växa ordentligt och till jorden blivit tillräckligt varm så man kan så fröna på friland.
 
 
Persiljan har även växt bra och blivit fin och där bakom persiljn skymtar två små paprikaplantor :)
 
 
 
Och så till sist en bild på påskliljorna och kokusarna jag köpte i tisdags och skulle plantera i krukan uta på trappen. De hamnade på hallbyrån och börjar redan slå ut i värmen "/
 
 
Nu blir det lite lunch och sen gå å hänga upp tvätt och sätta igång en till tvättmaksin tror jag. Sen så måste jag fia lite papper och rensa köket på disken. Varför plockar man inte ur och i diskmaskinen på en gång ? Måste v erkligen lära mig "en sak i taget och gör det på engång" och inte skjuta på saker.... 
 
// Anna

Aaaah "/

Fortfarande lack för att jag tappade min telefon i Karlstad i går och nu är utan och är utan telefon minst denna vecka ut. Hoppas någon vänlig och ärlig själ har hittat den och lämnat in den antingen på AF eller till polisen så att jag kan få tillbaka den. Jag tror jag tappade den på AF men vet inte säkert.
 
Har ont i huvudet i dag med och så är jag ute hos svärfar i ett svinkallt hus (15 grader inne -.-' ) och försöker elda så det ska bli varmt, men elden slocknar hela tiden. Är typ först nu som jag fått riktig fart i pannan och då har jag hållit på sen kl 13. Vette fan vad jag gör för fel som inte får fart på elden "/
 
Och i kväll är det scout, vi ska vara ute och ha mörkerspårning, fast det är ju inte så mörkt om kvällarna längre. Och i dag har det regnat å snöat så har inte alls någon lust att sitta ute i skogen i kväll och så skulle jag behöva leta telefonnummer och ringa runt till ställen jag sökt jobb och till jobbet och berätta att jag är utan telefon så de vet varför jag inte svarar. Fast det brukar ju vara ganska roligt och man blir på bra humör av scout...
 
Bensinen i bilen är slut, pengarna är slut och jag är ledsen och sur som ettika.
Ooh ja, denna vecka kommer jag inte vara på något bra humör, å vet ni va, jag tänker inte ens försöka hålla humöret uppe för just nu är livet surt.
 
// Anna
 
 
 

I-landsproblem igen "/

Kan inte någon bara ge mig denna vackra sko som jag blivit så kär i ? ♥
 
 

Ser ljust ut

Varför kan man inte vakna på morgonen och vara glad, stark och motiverad ?
 Så är det inte i dag.
Fast det är en fin dag med sol och allt och jag sovit gott efter att i går kväll fått krypa intill älsklingen och känna hans värme igen efter att ha varit hos mamma och pappa på besök så känns det inget vidare i dag. Vet inte vad jag ska börja med. Har en liten lista med sånt jag behöver göra i dag, bla fixa inför arbetsinterjuv i morgon så jag har det jag behöver med mig dit, leta reda på redovisningspapper för kontaktperson som ska lämnas till chefen,  samt ta hand om mina växter. 
Men som vanligt när jag är här hemma känner jag mig bara ensam, missnöjd och vill bara gå och lägga mig igen.
Om jag bara kunde hålla modet uppe lite oftare och inte tänka på allt så negativt. Om jag bara hade saker att göra hela tiden, saker som jag tycker om och håller hjärnverksamheten på bättre tankar. Som igår när gubben och jag träffade P och var med hem te han och hjälpte honom lite. Jag oljade in trädgårdsmöbler. Något som många andra ofta tycker är tråkigt och ett nödvändigt ont, men som jag finner roligt och rogivande. Och P och gubben packade ihop saker i i kartonger. Vi käkade pizza, fikade och satt och pratade. Å vad jag älskar att inte vara ensam och ha lite liv och rörelse omkring mig. Nej nu får jag allt hämta lite tejp att hålla upp mungiporna med och sätta igång med min "to do list" och se fraam emot i kväll och morgondagen då det blir bättre. Lite jobb i kväll och i morgon blir det jobb på förmiddagen och sen iväg till Karlstad för arbetsintervju och lämna in sambons telefon på lagning och förhoppningsvis får jag sällskap med mig och det blir en liten loppis/second hnd runda om de har öppet :)
 
// Anna

Hela helgen

Är hem till Västmanland till mamma och pappa och hälsar på och hämtar en bil. Pappa hittade en som verkar bra i Sala som vi köpt. Jag har den på avbetalning men längtar tills jag liksom har råd att köpa en helt egen bil. Ja visserligen kommer detta ju att bli min när jag betalat klart men iallafall. Det kommer ju att ta evigheter om jag inte får mer jobb snart.

Apropå jobb så ska jag på jobbintervju i Karlstad på tisdag. Tyvärr är det också bara ett vikariejobb men av det jag vet om det nu tror jag det kan vara ett jobb jag skulle tycka om. Det är som personlig assistent åt ett litet barn. Vi får väl se hur det blir på tisdag.

Nu tillbaka till mamma och pappa. Åkte lastbil hit med en kompis i onsdags kväll och tar bilen hem i morgon någon gång så här haft en "långhelg" här. Har hunnit med att varit till gymmet med min ena faster i torsdags och på torsdagskvällen var mamma pappa och jag vill Sala till en outlet som hade utförsäljning. Det resulterade i shopping för hela familjen. Pappa köpte ett par skor och två tröjor, mamma en jacka och stövlar, jag två par skor, ett regnställ, två par underställ, jeans och en blus. Allt detta för ca 800 :- så det var ju inte så farligt. I fredags var mamma och jag en sväng in till stan för att leta skor till henne men vi fann inga. Sen åkte vi hem och åt lunch och tog en tur till faster K och fikade. På eftermiddagen tog jag en tur ut till IKEA. Och i dag har jag varit ute i garaget och tillverkat några solitärspel och plockat lite på mitt rum. Hade en tanke att möblera om mitt "flickrum" men ett element som satt i vägen för min möbleringsplan satte stopp för de. Åkte ner till faster K för att äta lunch och hjälpa henne lite med datorn och nu i eftermiddag/kväll har vi varit och firat mammas bror som fyllde år i torsdags. Det var trevligt, mitt lilla kusinbarn på 10 månader var också på besök hos sin morfar så passade på att gosa och leka lite med henne. Och bli nerspydd med för den delen men det gör inget. Ända spyan jag inte har något emot så är det bebisspya.

Och i morgon bär det av hem till Värmland ingen. Kanske hinner träffa kusin vitamin en sväng innan. Vi får se. Nu ska jag bada och sen gå och lägga mig. Natti natti, sov gott !

//Anna

Dret dag !

Skitsöndag trots sol och fint väder "/ Sovit mestadels av dagen tyvärr, men hunnit med att vara lite ute både på förmiddagen och på eftermiddagen. Vart en promenad såhär på eftermiddagen och nu står älggrytan å kokar på spisen så nu vet ni vad det blir till middag i detta hus Hoppas på jobb te veckan och i slutet av veckan blir det till å hämta bilen min hos mamma och pappa. Ska bli skönt med egen bil igen, får väl se hur länge det håller -.-'

Fusk dag !

Ja i dag har det blivet en fuskdag i mina sockerfria veckor.
Har ätit en semla... två föresten,,
en liten på jobbet också, typ som en tredjedel normalstor semla...
Det är så svårt att låta bli och i dag är det ju en "speciell" dag då det är tradition att äta
semlor så har faktiskt unnat mig semla i dag.  Inte så dåligt samvete men litegrann, trodde ju verkligen att
jag kunde låta bli godsaker i två veckor, men jag är för svag för det.
Men nu är det nya tag igen, "sockerfritt"  fram till den 14e mars !
 
Annars i dag har det gått bra när det gäller matintag tror jag...
 
9:10  1 Banan till frukost,
ca 12:00 Potatis, sås, köttfärslipa, blomkål och morot till lunch, en liten portion tillsammans med mjölk.
ca 14:00 En liten bit banan och liten semla och två glas vatten
ca 15:30 Ett glas filmjölk och en skiva muslibröd
ca 19:00 2 skivor blodbudding med lingon och colslow (hur det nu stavas? ) och ett halvt glas mjölk
ca 21:00 En semla och ett halvt glas mjölk
 
Fast den sista semlan skulle jag låtit bli....
 
Annars i dag har det blivit en heldag med jobb då jag vaknade att de ringde.
En dag på dagis med 1-3 åringar :) Mysigt har det varit, länge sedan man var med så små pluttar :)
Vart en cykeltur till jobbet och det kändes faktiskt lite skönt att ta fram cykeln även om det var jobbigt att cykla med träningsvärk sedan gårdagen. Tyckte jag tog det ganska lugnt och värmdeupp och stretchade ordentligt i går på gymmet men musklerna mina har väl inte jobbat ordentligt på ett tag ;)
 
Nej nu får det bli till att försöka komma i säng så jag orkar upp i morgon då det blir till att åka till Arvika och besiktiga svärfars släpkärra samt en arbetsintervju ! :)
 
Natti natti // Anna
 
 

Träningspass 1

Dagens samt kommande veckors träningspass :)
 
och dagens lunch.. till frukost blev det hemma gjord kaka med lätta och banan samt enn glas mjölk, till luncg blev det denna goda omelett.
 
 

Det växer så det knakar :)

 
 Ja det växer så det knakar i mitt lilla växthus :)
Kattgräset är ju så klart färdigvuxet då det alltid växer men även mina små blomkolsfrön
har börjat komma upp och luktärterna börjar visa sig :)
Så förhoppningsvis kommer jag att få fina höga luktärter som klättrar i år
i stället för bara ca 30 cm höga som knappt når upp till spaljen.
Roligt att se att det växer :) 
Växthuset har även fått en egen lampa, en skrivbordslampa som
jag ställt bredvid och som lyser ner i "växthuset". Den ger
både lite mer ljus och lite mer värme då växthuset står i fönstret för att få så mycket 
naturligt ljus som möjligt fast det att det är lite kallt och dragit där.
Hoppas de andra fröerna med tar sig och kommer upp. 
Smultron och lavendel, paprika och persilja
samt underblomma.
Det är nu precis en vecka sedan jag sådde och persiljan stod det att
den brukade ta lång tid på sig för att gro så vi får väl se.
De andra växterna vet jag itne hur lång groningstid de har men det märks väl :)
 
// Anna 

Måndag morron :)

Då var det måndag igen och tyvärr inget jobb i dag. Inte hittills iallafall. 
Lite sovmorgon men nu är jag uppe, har ätit frukost, klätt på mig och kollar nu på tv.
Malou efter 10.
Ganska bra program i dag tycker jag. Bra tips för mig som ska gå ner i vikt ;)
Hoppade i träningskläderna direkt i morse och nu tänkte jag ta mig en prommenad
ner till gymmet och göra ett pass.
Får se hur det går i dag. Hoppas det inte är mycket folk nere på gymmet.
Var ju där en söndag förut och då var det helt tomt, kändes nästan lite läskigt att gå
in då det kändes som om det var stängt och något larm eller något skulle gå haha.
Men sen kom det flera personer och då kändes det lite bättre att vara där.
 
Skulle även behöva gå ner till biblioteket och lämna tillbaka lite böcker också och
lägga ett prev på postlådan.Får se vad som hinns med.
Först gymmet, en dusch och sen lite lunch kanske.
Sen tänkte jag försöka städa klart i förrådet jag och gubben började städa i går.
Att det ska vara så svårt att hålla ordning !
Blir så stökigt så snabbt där inne. Skulle vilja ha ett bättre förvaringssystem till
mina pysselgrejer och allt de andra med för den delen..
Eller ett större förråd kanske skulle bara bättre, och ett eget hobbyrum ;)
Men det får väl bli när man blir rik och kan flytta till hus.
 
Nej. nu blir det en rask prommenad till gymmet så jag kommer dit någongång ;)
Ha det gött ! // Anna 
 

Frustration

Från och med igår och två veckor framåt har jag bestämt att jag inte ska äta socker. Med det menar jag att jag inte ska äta fika bröd, bullar och kakor. Inget godis, chips, glass och inte dricka dricka eller saft osv samt att jag ska försöka undvika färdig mat och sådan mat med mycket socker, speciellt tillsatt socker. Två veckor. Ett försök att förändra mina matvanor (och även sambons, men det är en annan femma) Jag vill försöka bli av med allt socker och tillsatser vi äter i våran mat och försöka få mer rutin på att laga egen hemmagjord mat från bra råvaror. För då tror jag att kroppen mår bättre och jag kanske kan lyckas att gå ner lite i vikt och må ännu bättre både fysiskt och psykiskt. Jag vet att det kommer att bli jobbigt och att jag fortfarande bara är ett litet steg på min resa genom livet. Men det är iallafall ett steg i rätt riktning. Men det är svårt. Jag har sedan varit sötsugen hela dagen, mestadels tror jag du är hjärnan som spelar mig ett spratt då jag bestämt att socker är förbjudet. Förbud är till för att brytas och min hjärna skriker att jag ska äta godis. Jag vet precis vart godiset finns men än så länge har jag inte varit där och nallat. Har blivit banan på eftermiddagen och en banan och ett glas mjölk nu. Mitt andra bekymmer. Hur slutar man äta på kvällen? Är alltid sugen på kvällarna :(

Grannkatten på besök :)

 
 

Underbar ♥

 Även om jag grubblar över mitt jobb på hemtjänsten där jag ibland känner mig ensam,
som om jag inte finns, trivs jag väldigt bra med det.
Det gör mig glad och stolt.
Jag är stolt över att vara undersköterska.
En underbar undersköterska.
 
Alla de små, små vardagliga saker som inte längre är självklara när man blir gammal eller sjuk. 
De små vardagssysslorna som vi brukar klaga över och tycker är så trista, kan bli svåra att utföra
eller helt enkelt omöjliga när man blir sjuk eller äldre.
Dom små trista vardagssysslorna utför jag i jobbet
med en stor glädje och utan suckar,
jag städar,med ett leende på läpparna
jag handlar,med ett leende på läpparna
jag lagar/kör ut mat,med ett leende på läpparna
jag hälper folk att komma ihåg sin medicin, med ett leende på läpparna
jag hjälper folk att klä sig, med ett leende på läpparna
jag hjälper personer att tvätta sig, med ett leende på läpparna.
Jag utför omvårdnadsuppgifter, med ett leende på läpparna.
Jag gör allt med ett leende på läpparna för att jag vet att när jag utfört min arbetsuppgift
finns det en person som är väldigt tacksam över att jag finns.
 
Men det bästa av allt med mitt jobb, det är när man har
tid att låta bli att göra sysslorna med ett leende på läpparna.
När man har tid att sätta sig en stund och bara prata om ditt och datt.
Om väder och vind.
När man har tid över att rulla håret på någon gammal gumma,
eller hjälpa en gammal man att raka sig.
När man stöttar upp någon på svaga ben för att personen
vill gå en liten sväng för att röra lite på sig.
När man har tid för de små stunderna som sprider extra glädje och tacksamhet.
Det är det bästa med mitt jobb.
 
 
 
 
 

RSS 2.0