Skogshallon <3

Hemma igen efter folkracelägret men tänkte inte berätta så mycket mer om det just nu mer än att jag tyckte det var ganska roligt men det har även gett mig många funderingar på "livet" och om mitt självförtroende/självkänsla. Ska försöka summera det lite någon dag. Kanske i morgon. I dag har vi bara slappat i stort sett. Körde ut husvagnen till svärmor och där plockade jag och mamma ca 5 liter goda skogshallon och sen har vi gjort tacos till middag och sen kollat tv och spelat spel nu i kväll. Gubben, jag och min mamma och pappa som är här på besök. 
 
//Anna

 

Folkrace gör ont!

Nyligen krypit ner i husvagnen till lagom smattrande av regn mot taket efter ännu en bra dag på folkraceläger. Går bättre än jag förväntat mig i köket men har lite svårt med liksom att känna mig som en i gänget och med ungdomarna. Så "gömmer" mig mest i köket tyvärr, men trivs bra där. Bland kökspersonalen känner jag mig mer hemma men bland de andra ledarna och ungdomarna tycker jag det är lite svårt. Vet inte riktigt hur jag ska bete mig och vad jag ska prata om och sånt där....

Nu ska jag läsa lite och försöka skingra mina negativa tankar innan jag släcker lampan. Tänker och känner mig lite ledsen över att det ser så förbaskat roligt ut att köra folkrace och att jag gärna skulle vilja testa men att jag inte vågar inför alla och att bilstolarna är så förbaskat trång! Testade att sätta mig i en i måndags när jag och gubben stod här och väntade men den klämde så på utsidan av mina lår/höfter och det gjorde så ont på mig! "/ Men jag vet inte, det kanske finns olika typer av stolar och någon som är lite bredare... Vi får se i morgon om jag kan få reda på det.

Natti natti //Anna

 Här står några av de snygga folkracebilarna !

 


Östersund

Då var vi hemma igen efter ett par härliga dagar i Östersund hos goda vänner. Gubben och jag åkte upp i onsdags och hämtade upp delar av familjen vi skulle till efter vägen då mamman och bebisen varit och hälsat på mormor och morfar till bebis. Gick riktigt bra att åka upp. Kom fram vid 20.30 och då installerade vi oss bara och jag och gubben åkte och in och handlade lite saker till frukost medans mamman matade bebisen. Sen vart det lite soffmys innan sängdax.

 

På torsdagen var vi bara hemma och slappade och väntade på att pappan i familjen skulle komma hem från jobbet. Vi var in till stan och handlade så vi kunde fylla upp kylskåpet med mat att äta under helgen. Framåt kvällen kom även en annan vän med sambo och barn på besök för hälsa på då de varit på semester i närheten. De hade husvagn med sig så de ställde upp den och vi satt å pratade en stund innan pappa i familjen vi hälsade på kom hem och då hjälptes vi åt att göra tacos. Middag och sen soffhäng.

 

Fredag morgon åkte det andra främmande hem. Vi tog det lite lungt innan vi sedan åkte in till stan för att gå på "stråket" som öppnade upp inför veckan och äta lunch. Stråket är nu under storsjöyran (stadsfestival) och består av tillfälliga små resturanger som stadens krogar har nu under yran. På dagarna serveras lunch och på kvällarna är det underhållning och mer krogliknande. Vi åt en god grill och pizza buffé. Efter lunchen tog vi en vända minigolf och glass innan det bar av hemmåt. Men vi han inte riktigt innan lillan ville ha mat så vi fick stanna till en stund i en skuggig del av en park på väg tillbaka till bilen. Det var faktiskt riktigt mysigt och rogivande att sitta där i parken. På kvällen spelade vi lite spel och åt kycklingsallad.

 

 
 

Lördag vart med en slapp förmiddag och så lunch hemma. På eftermiddagen tog vi en tur över till Frösön och frösötornet. Ett 13 meter högt torn som står på Frösöns högsta punkt. Häftig utsikt men lite läskigt att vara där uppe för mig som är höjdrädd men det gick bra. Gick till och med trappen på utsidan av tornet ner. Man ska kunna se ända till Åreskutan därifrån men det var lite disigt så vi såg den inte men man såg ändå väldigt långt. När vi kom ner på fast mark igen vart den en väldigt god fika i cafét som ligger i botten på tornet. Eller ja, vi satt ute i skuggan och fikade men köpte fikat där ;)
Grillat till middag och sen vart det lite viltsafari där vi lyckades se både älg, rådjur och kronhjort trots regnväder. Vi såg både hjortar i hägn och så en vild hind.

 

 
 
 
 
Tyvärr vart det inte så bra bilder på djuren...
 

Och så i dag åt vi bara frukost och packade ihop oss för att åka hemmåt. Vi hade planer på att åka vid 10 men klockan hann bli 10.25 innan vi kom iväg. Vi vart lite trollbundna av bebis som låg så söt i sitt babygym. Mycket bebissnos och mys i helgen så jag tror att både jag och gubben blivit lite "smittade" och sugna på bebis men det får dröja ett tag till innan det blir någon liten hemma hos oss. Men var så gulligt och roligt att se gubben min och bebis och då växte nog mitt "mammahjärta" sig en aning större och jag kände mig sådär lycklig och full av glädje och kärlek. Älskar min gubbe och längtar tills vi också får en "riktig" familj.

 

På vägen hem från Östersund blev det även ett stopp hos svärmor då svägerskan som fyllt år i fredags och hennes gubbe var där och det var lite kalas för svägerskan.Skönt att slippa laga mat närman kommer hem och trevligt att träffa dem lite.

 

Har funderat lite på det där med att jag skriver gubbar. Det tycker jag är ganska roligt egentligen då jag oftast syftar på min sambo och våra vänner som är runt 25-30 och då är man väl inte gubbe? Liksom när blir man gubbe egentligen? Nej det får vi spekulera i någon annan gång för nu har jag krypit ner i sängen och ska till att sova. Kan tala om att det faktiskt var väldigt skönt att få landa i sin egen säng...

 

Natti natti //Anna

 

 


Trädgårdsfix

Vaknade vid halv 10 och gick ut på en liten promenad. Hem och hängde upp lite tvätt, åt frukost. Ner i Årjäng en sväng med J och fika lite. Hem och slappa, sov middag en stund. Sen rensat i trädgården, ätit smultron, rensat lite mer. Satt upp trådar som kaprifolen kan klättra på. Gubben klippte gräset. Planterat om några av mina tomatplantor och se om de blir gladare i större kruka. Vattnade. Vart så fint så i trädgården! Gött att få lite ordning såhär i början av semestern. Nu har gubben och jag ätit lite mat, duschat och jag har myst ner mig i soffan. Skön dag och gött att slänga upp benen och bara gotta sig!

//Anna

 

 


Semester :)

Då var man hemma och man har intagit en kvälls macka efter sista arbetspasset innan semestern. Men blev nog lite för ivrig på nedräkningen i kväll för nästan hemma börjar det låta lite konstigt i bilen, det är inte min telefon och det kommer inte ifrån radion. F*n jag har jobbtelefonen med hem! Svarar och pratar lite och kommer fram till att jag kan komma tillbaka med den i morgon då det bara är en telefon som används på kvällen. Lägger på luren. Attans jag kunde ju bett hon som ringde att kolla vilka som jobbade i morgon och om det var någon som bor här i Årjäng som skulle jobba och kunde ta med telefonen men det var för sent nu och i samma sekund kom jag på att det kanske var lite sent att ringa någon som ska upp och jobba tidigt i morgon bitti. Men kan ringa jobbet i morgon och se vilka som jobbar kvällen och se om någon av dem kan ta med telefonen, annars får jag ta en tur till jobbet i morgon på min första semesterdag...

//Anna


Hästkraftshelg och campingmys <3

Nu var det nästan en månad sedan jag skrev. Har så svårt att komma till ro och sätta mig och skriva men i dag tänkte jag att jag skulle göra ett försök. Sitter på jobbet och väntar på att snart få åka hem. Haft en lugn och skön kväll i dag. Soligt och fint och goa människor omkring en. Riktigt härligt och snart semester också, bara två arbetspass kvar. Tänkte att jag börjar skriva när jag sitter här och väntar så får vi se hur långt jag kommer och så får jag fortsätta när jag kommer hem...


Tänkte börja berätta att jag i onsdags åkte till Karlstad och hälsade på min ena faster och min farbror med familjer som var och campade i Karlstad. Eller ja Hammarö rättare sagt tror jag det var. Det var mycket trevligt. Så trevligt att träffa de nu när det inte är lika ofta jag träffar dom som när jag bodde hemma. Det blev prat, grillat till middag, och lek med fasters barnbarn som var med. Fick bo i fasters husvagn med dom om jag ville stanna kvar över natten så det gjorde jag. Är så mysigt att träffa alla. Och sen igår så åkte farbror med familj hemmåt och faster med man och barnbarn följde med mig hem till Årjäng och campade en natt på våran gräsmatta. Så roligt att de ville följa med och det passade ju bra nu när det varit hästkraftshelg här i "stan".

På torsdagen när vi kom hit parkerade vi upp husvagnen på gården och sen gjorde vi oss lite lunch. Efter maten tog vi en tur på veteranbilsutställningen och sen när vi kom hem gick faster, jag och barnen till lekparken och efter en stund kom gubbarna också och hade med sig lite fika till lekparken. Så mysigt! Längtar tills jag får egna barn och kan göra sånt med dom. Sen hade jag lovat små flickorna att de skulle få pyssla så det var vi ju tvungna att ordna. Det är tur jag har resurser! Fram med en gammal vaxduk på köksbordet, penslar och lådan med målarfärg, ett par plastpåsar till förkläden och varsin målarduk som jag köpt tidigare men aldrig bliv av att jag målat så var vi i full gång med att göra konstverk :) När barnen målat klart sina tavlor tog vi en paus och tog oss en liten prommenad för att leta stenar och kottar att måla. Hem och tvätta stenar och sen måla lite till :) Så roligt och tjejerna var så duktiga på att både lyssna på vad vi sade och på att måla. Sen blev det middag och lite tvmys innan sängdax.

Och i dag åt vi frukost tillsammans och sen for faster med familj hem och jag och gubben slappade ett tag innan det var dax att göra sig i ordning för lite rally :) För i dag var det backtävlingen här i Årjäng och jag hade ju blivit lovad sedan i höstas att åka en gång då jag vann budgivning för världens barn men det sedan blev lite strul så att jag inte fick åka då. Så har verkligen gått och väntat på denna dag men jag har gruvtat mig inför den också. Och som jag väntade mig så när jag kom dit och skulle prova ut en overall så fanns det ingen som passade.

Overallerna är ju ofta i herrstorlek och väldigt små i storleken. Herrar har inte någon rumpa och inga lår men det har ju jag en hel del av och det var nog största problemet. Det är så fruktansvärt jobbigt att stå där och prova och prova, plagg efter plagg och stressen kommer mer och mer och man blir svettigare för varje plagg man provar och inget passar. Och då den stressen och oron idag att kommer jag komma i någon overall så att jag får åka min efterlängtade rallytur, men det gick! Till slut kom det in en overall i storlek jättestor som jag kom i och fick igen, lyckan var total! Dock var den ju en meter lång i både armar och ben kändes det som hihi.

Sen gick vi ner till han jag skulle åka med och jag fick sätta mig och vi fick ställa om bältet och så det passade och lite så. Och där var det också så att en bred rumpa och höft passar inte sådär jättebra i en smal rallystol. Klämde rejält och gjorde ont men det struntade jag i. Och spännet från bältet klämde och gjorde ont på mina lipödemlår. Framåt kvällen trädde även ett fint litet blåmärke på vardera lår fram. Men det var det värt.

48,4 sekunder av glädje, lycka och adrenalin.

 

 // Anna

 

 


RSS 2.0