Ledig dag :)

 
Skönt ledig dag i dag !
Tänkte jag skulle tagit sovmorgon men vaknade 8.20 men tog täcket med mig och lade mig i soffan i stället.
Då kom kissen och lade sig också,  så mysigt <3
Annars har det inte hänt mycket här hemma. Gått en lång promenad och i dag hade jag inte kompressionsbyxorna på mig men fick lite ont i dag med men inte alls lika ont som igår. Så vet inte riktigt vad det beror på men gissar på att det kan vara en kombination av mina sulor som snart behövs nya så jag inte går snett samt kompressionsbyxorna. Får testa någon mer gång och se om det stämmer eller om det bara var en tillfällighet. Sen har jag bara slappat, lagt upp lite kläder till försäljning på nätet efter att jag rensade min garderob i fredags och har redan fått två klänningar sålda. Men tyvärr har jag redan "slösat" bort de pengarna på ett par jeans och en tröja så man kan väl kalal det byte i ställlet ;)
Efter kvllsmaten så vart det en tur ut i trädgården för att få hjälp av gubben att klippa ner kaprifolen. Och så tomt det vart ! Men förhoppningsvis växer den upp igen !
Men så skönt att få klippa ner den så den inte klättrar in på altanen och under takpannorna på taket. Hann även rensa lite mer i trädgården så nu börjar den bli top notch ;) Väntar bara på att mina frön och plantor ska ta sig lite mer och att det ska bli varmare ute så jag kan sätta ut dem. Så länge är det krig mott katterna som använder mina fina rensade rababter som toalett -.-' 

 

Nej nu ska jag gå å borsta tänderna och hoppa i säng. Natti natti ! 
// Anna 

jobbig promenad

Trött och sliten efter en jobbhelg så alldeles strax blir det till att gå och lägga sig.  Är ju ändå sovdax snart..  Vad fort denna helg har gått ! 
 
Jobbade delad tur i lördags, 7-16.30 i söndags och sen i stort sett bara hem och äta lite och sen möte här hemma hos oss med oss köks ansvariga på folkrace lägret i sommar. Och sen upp och jobba 7-16.30 i dag med. Tog en promenad när jag kom hem och tänkte jag skulle vara duktig och drog till och med på mig kompressionbyxorna innan jag gick ut. Men vilket misstag ! De åkte ner på engång och så tror jag att det är de som gör att jag får ont i på sidan av benet. Och det gör så fruktansvärt ont ! Typ som att ha sendrag från fotknölen upp till knät i båda benen och sen gå med det.. men det kan bero lite på skorna också då jag tror jag måste göra nya sulor.. får testa någon mer gång och se hur det blir.. nej fan. Nu orkar jag inte mer och går och lägger mig. Natti natti !

Helg rapport :P

Nu efter att fått i mig lite käk känns det bättre igen
och jag ska berätta hur min helg har varit. 
Först så jobbade jag hela förra veckan. Skulle varit ledig på torsdags kvällen och fredagen men har bytt arbetspass med en annan så jag kan vara ledig några dagar i sommar då jag ska på bröllop så vart en hel vecka med jobb nu.  Mamma och pappa kom på torsdags kvällen så känndes lite surt att jobba då och på fredagen då jag tänkt spendera tiden med dem,
men vi har hunnit med en hel del ändå i helgen. 
Först på fredag eftermiddag när jag kom hem från jobbet så hjälpte mamma mig att städa klart i förrådet så nu är det äntligen färdigstädat där och man kan gå in i det och det synns att det är ett förråd och inte en soptip. Det känns så otroligt skönt då detta varit lite av ett stressmoment och något som tyngt mig väldigt. Har lite småplock kvar att göra men allt "grovjobb" är färdigt. Efter att vi städat så vart vi bjudna på fredagsmys hos familjen A. Gubbens kompis var "hem på besök" så det var klart vi åkte dit så de fick träffas lite. Hade det riktigt trevligt med god mat och skratt.
 
På lördagen vart det en lång skön sovmorgon och sen en ordentlgi frukost innan vi åkte på en liten shoppingtur. Både mamma å jag kikade lite efter nå kläder att ha på det där bröllopet i sommar. Jag hittade  inget men mamma köpte sig lite nytt till garderoben. Sen blev det lite slapp på eftermiddagen och kvällen. Grillade till middag och sen bara mös vi framför teven. Firade pappa lite eftersom han fyllde år i torsdags.
 
På söndagen vart det också sovmorgon och en god frukost innan mamma och pappa åkte hemmåt. Sen slappade jag å gubben lite mer innan det var dax att åka på möte inför folkracelägret. Och efter mötet åkte vi hem till svärfar och käkade mat och dumpade av "lite" grejer som vi haft här hemma i förrådet men som vi inte använder och som bara tar plats,
så de fick åka hem till svärfar för förvaring i stället. 
 
Var riktigt skönt med en lugn och trevlig helg och få tänka på något annat för mina grubblerier är verkligen i gång igen och jag funderar på allt och inget. Allt bara snurrar och jag känner mig ledsen.. men men,, förhoppningsvis försvinner det igen.. är nog lite vårdepp...
 
Nu har en ny jobbvecka dragit i gång och detta är min "jobbiga vecka" då jag gör flest timmar och har delad tur på lördag. Ingen favorit direkt ;)  Men det går bra. Är så lungt på jobbet nu tycker jag även om det är kämpigt att gå upp vissa av dagarna. I morse var en sådan dag men nu känns det ganska bra. Har gått en ca 40 min prommenad och så har varit och köpt jord att fröbättra lite med i trädgården samt så köpte jag lite panseer och planterade i krukorna på trappen så det ser lite mer välkommnande ut än de gamla torkade ljungen som satt där. Petade även ner de sista fröna som ska sås inomhus. Satte lite frön för ett tag sedan och de har redan kommit upp. Så hoppas på en bra sommar och att jg får en fin trädgård i år då förra sommaren inte alls var lyckad. Så om allt går vägen i år så kommer där finnas tomater i ampel, salvia, luktärt, krasse, underblomma, solrosor, stockrosor, klätterspenat och så lite grönsaker i trädgårdslantet. I år ska jag försöka med sallad, morot och charlottenlök och så blir det väl ltie  kryddväxter också..  Nu ska jag hoppa in i en dusch och sen bli det nog lite mer tv tittande innan jag går och lägger mig. Slänger in lite våriga biler här nedan från i dag.
Ha det ! // Anna 
 
 
 
 
 

Tänkte...

Tänkte jag skulle skriva men lusten försvann...
kanske kommer något senare i kväll..
Tänkte bara berätta om helgen och dagen... min vardag...
 
// Anna 

Kaos dag

Ingen bra dag i dag heller. Allt känns bara så jävla KAOS... Glad att jag har min gubbe å katt ♥
Lite positivt i dag iallafall, hittade massor med fjärlilar i trädgåden och har rensat trädgårdslandet någorlunda iallafall och lite plock i förrådet... Kanke hinner göra något mer men hellst skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och ge upp allt...  Om man ändå var en vacker fjärli som fick flyga omkring i den sköna vårsolen, att få flyga från blomma till blomma, romantiskt va ? 
 
 

Ta't lugnt !

Ja mina bilder fortsätter att komma på sne. 
Saknar min telefon så saker och ting går lite mer smidigt än med denna gamling till mobil..  men nu är den iallafall på väg att bli lagad.  Kvällen spenderar jag ihop med godingen på bilden och just nu kikar vi på bonde söker fru på teven. Det är dax för en ny säsong så i kväll presenteras de nya bönderna för i år och så kommer väl själva programmen till hösten.. Annars har det inte hänt mycket i dag, lugn dag på jobbet, en promenad i solen med gubben och sen åkte vi ut till svärfar och jag gjorde mat innan gubbarna åkte på möte med hembygdsföreningen. Och jag passade såklart på att låna svärfars badkar och tog mig ett långt varmt bad. Så skönt ! Och  nu sitter jag som en degklump i tevesoffan. Skönt ! Annars börjar tankarna snurra lite igen som vanligt fram emot kvällen. Varit lite jobbigt de senaste dagarna med mycket grubblerier.. men men det går väl över någon gång.. Längtar tills helgen. Då kommer mamma och pappa hit så det ska bli mysigt. Nej nu är det teven som gäller igen. Ha det ! //Anna

jobb, kompression, och blommor

Då sitter man redo för att snart åka och jobba. Har dragit på mig mina nya kompressionleggins som kom här om dagen. Provade de lite igår också men då låg jag ju mest på soffan så tänkte jag skulle prova dem nu när jag ska jobba och är lite mer aktiv. Tror de sitter ganska bra faktiskt men vi får se när jag testat dom lite mer. 
 
Annars har jag  inte gjort så mycket i dag heller. Har satt lite frön så jag kanske får lite ordning och fint  i trädgården sen i sommar.  Och så har jag lagat mat och gjort matlådor. Skulle ha plockat lite i förrådet också så det blir klart någon gång men kände att jag inte riktigt hade så mycket tid kvar och ingen lust heller för det delen.. är inte på något vidare humör då jag inte sovit så bra och grubblat en del de senaste dagarna.  Har ju utmanat mig med en till "sockerfri" vecka men denna gången har det inte gått så bra. Att godis och kakor två dagar denna vecka. Är nog lite av ett tröstätande. Men i dag går det nog bra igen. Brukar gå bra när jag jobbar kväll. Då är det enklare att stå emot om det finns fika på jobbet också för då är vi inte lika många. På dagarna när vi är flera blir det som ett slags tyst grupptryck när man ser "alla andra" vi fika.. 
 
Nej nu får jag samla ihop mig och ta min matlåda å fara till jobbet. Hoppas ni andra också får en go kväll. 
//Anna
 
Mini växthus ;)
 

Tappat tråden..

Det så irriterande när man försöker och börjar med något och sen tappar motivationen, det här är nog tredje gången jag släpat ut halva förrådet för att städa och göra iordning det så det inte blir så rörigt där inne. Och nu står det grejer överallt i lägenheten och jag har tröttnat igen.. och jag kommer i princip ingenstans känns det som. Det blir ändå bara lika rörigt när jag ställer in allt igen. Om man bara kunde få hjälp och sällskap och slippa göra allt själv. Vi är ju faktiskt två som bor här... men men, i dag har jag iallafall fått in den nya hyllan, plockat ihop lite i olika lådor samt satt rätt allt i gubbens verktygsväska som jag råkade tippa ut sist jag städade. Nej nu plockar vi ihop lite och ser till att göra lite middag i stället. Kokt fisk, äggsås, potatis och ärtor serveras det i kväll. 
 
//Anna
 
(Ännu en bild som blir åt fel håll. Det har något att göra med att den är från mobilen. Igår försökte jag vända den på datorn men det fungerade ju inte.. vet inte hur jag ska göra)
 

Gött med helg ;)

Ja då har man "tagit helg" då efter en jobbhelg. Mycket skönt att komma hem å slänga sig i soffan. Så trött  i dag. På vägen hem vart det en tur genom köpcentret och hoppsan, råkade visst följa med något hem.... 
(vet inte varför första bilden blir liggandes, har försökt och vrida å vända och ja gud vet vad men den blir ialalfall åt det hållet... )  men men,, nöjd med dagens köp och längtrar till jag kan använda dom :)
 
 
Nu sja jag försöka mig på att fia någon slags middag och sen blir det nog bara soffmys.. funderar ite på att ta en tur med kameran. Vet ett ställe där det brukar ligga rådjur ganska nära vägen så tänkte att det kunde bli fina bilder där men vi får se vad jag orkar med och hittar på, är gansak trött och sleten för sov jättedåligt  i natt. Somnade sent occh dden har jag legat och frusit hela natten :( 
// Anna 
 

Kattfan å pluttigt hus

Hemma i en tom och kall lägenhet efter en ganska omotiverande arbetsdag.Varit väldigt lungt på jobbet i dag och tycker det är så tråkigt. Vill ju ha något att göra hela tiden jag. Och tråkigt väder är det med, regnat hela dagen så känner mig så frusen och kall hela jag.Brrr, tänk vad skönt det hade varit att komma hem och få krypa ner i ett varmt bad...fan vad jag saknar att ha badkar ! Jag får nog ta å köpa mig ett,, men då lär väl gubben kasta ut mig hehe... Saknar saknar saknar ! Å förresten !  I går var vi å tittade på ett hus som är till uthyrning. Huset var jättefint i sig och jättefin utsikt men tyvärr pyttelitet kök och vardagsrumet var med litet och var  väldigt svårmöblerat tyckte jag då två av väggarna var fönster från golv till tak i stort sett och efter den tredje var det kamin och dörr, hade det varit ett större rum hade det varit lite bättre... Det hade inte fått plats med badkar i badrummet där heller så det var ju väldigt negativt ;) och det låg ett hus bara några meter intill. Det kändes inte rätt helt enkelt så våran jakt på hus får fortsätta...  Någon gång hittar vi det. Huset med stort H.
 
Nej nu får det allt bli dax för lite middag. Börjar bli hungrig. Är ju solokvist i kväll då gubben åkt med mamma och mormor sin till Norge för att hälsa på sin syster, så tänkte jag skulle äta pölsa... Är nog en favorirätt, men det är nog inte många som håller med mig om det haha. Men innan jag går ska jag berätta vad jag lyckades med nyss, stackars pissen min ! Har en liten matta liggandes ute på altanen under utemöblerna bara för att kissen ska kunna lägga sig där och för en liten stund sedan såg jag i glipan längst ner i persiennnen i fönstret här bredvid skrivbordet hur en katt gick förbi ute på altanen mot mattan, bara det att det var inte vår katt Alladin utan grannkatten som brukar bårka med våra kisse så jag klipsk som jag är, smyger mig till altandörren och låser upp den försiktigt för att hoppa ut å skrämma "kattfan" men där, när jag slänger  upp dörren och fräser så är det inte bara en utan två katter som hukar ihop sig och piper i väg, den ena värre än den andra, Då visade det sig att våran Alladin satt och tröck längst med husväggen så jag såg inte honom genom fönstret och så klart vart hen mest rädd då han är en liten fegis. Stackars kissen min, gjorde ont i mammahjärtat att skrämma sin egen kissemiss, men medans jag var ut å jagade grannkatten smet Alladin in och in under sängen (hans stora trygghet här i livet) så när jag väl kom in och lockade fram honom så var hanförst lite skeptisk mot mig men tror att jag är förlåten eller vad tror ni ? ↓  // Anna
 
 
 
 

RSS 2.0