Nyårsbukett :)

Knåpat ihop en fin nyårsbukett för ca 140 kr inklusive vas och allt pynt, inte fy skam de inte !

Mellandags REA:n

Ja då har man gjort en heldag inne i Västerås med faster BM och kusinerna. Så mysigt ♥ Blev en hel del shoppande och fynd i dag för oss alla. Själv köpte jag ett linne, en tröja/topp, och träningskläder. Både träningsbyxor, linne och bh för 450 kr så de tycker jag var ett bra kap. Och strumpor köpte jag också !

Totalt skulle det gått på 1498 kr men på rean och outlet så har jag endast betalat 690 spänn så har liksom sparat typ 800 spänn jämt emot om det inte hade varit på rea. Tur man fick lite pengar i julklapp :)

Vi mötte även upp pappa och gubben min och tog en fika på Espresso house. Mycket goda morotsmuffins ! Och så smakade jag en skum smoothie. Äpple, kiwi , lime. Läskig men helt okej i smak. Skulle vara super en varm sommardag :) Blev även till att smaka på kussens chai latte (?). Det var något som föll mig i smaken. Så nu kan jag mede dricka "latte" när man är på café för annars dricker jag ju inte kaffe så då har ju inte latte varit något för mig ;)

På kvällskvisten har det ätits lite mat, slappats och åter slappats men nu är det nog ändå dax för sängen snart tror jag. Natti natti alla. Sov gott ♡ // Anna
 
 

Julbak :)

 

Julmat å proppfulla magar :)

Ja nu har det varit ett sådant där skriv uppehåll igen. Jag har helt enkelt gjort massa andra saker så det har inte blivit av att skriva helt enkelt. Förra helgen var jag ju ner till Skara med två andra kompisar för att hälsa på en tredje kompis. Det var mycket trevligt och vilken mysig lägenhet hon hade ! Mycket fin, nästan lite avis ;)
 
 
Mycket snack,skratt och skoj och filmtittande blev det och en del spelade sällskapsspel.På lördagen var vi till Skövde Arena och badade på äventyrsbadet.Det var helt okej, och vi hade en trevlig dag, förutom när vi åkte "vildforsen" som var segare än vattenrutschkanorna förutom i slutet där man blev dränkt, bokstavligen dränkt !  
 
Andra gången vi åkte i vildforsen trodde jag nästan att jag skulle dö då jag blev så nertryckt av forsen och fick så mycket vatten i munnen och lungorna och nästan fick panik. Hade jag inte kommit upp då jag gjorde hade jag nog fått panik och svalt ännu mer vatten å så hade någon fått rädda mig. Och jag måste nog yttra mig lite om badvakten också, det stod en badvakt där i slutet som liksom skulle hålla koll så man inte drunknade antagligen, men jag tycker inte han skötte sitt jobb särskillt bra.Han liksom bara stod där och sträckte inte ens ner den där jävla metallgrejen med handtag på då när jag var under vattnet jättalänge och typ hostade upp halva bassängen när jag väl kom upp till ytan. Han frågade inte ens om det var okej med mig efter att jag hostat allt vatten, det skulle iallfall jag göra om jag var badvakt där när man ser att någon liksom fått världens kallsup
och nästan spyr upp vattnet och knappt orkar gå upp för stegen från bassängen...
 
Men men, på kvällen blev det mer film och sällskapsspel och så slog vi till på stort och gick ut och åt på kinarestureang. Riktigt gott :) Måste ju passa på då tillfälle bjuds då det inte är så ofta det blir klina/thaimat eller liknande längre då sambon inte gilar sådan mat. 
 
Efter helgen nere i Skara bar det hem till Västerås med tjejerna igen och sen hem till mamma och pappa fram till tisdagen då jag åkte hem hit till Värmland igen. I onsdags var det scoutkväll och sen på torsdag skola och på torsdagskvällen kom mor och far hit då de skulle få sin julklapp på lördagskvällen som bestod av att jag
bjöd dem och sambon och jag på julbord i kvarnen i Borgvik. Kvarnens vilda julbord.
Så efter en fredag med storstäd som mor och jag var duktiga att utförde blev det en lördag med lite godistillverkning i form av chokladpraliner och sen på kvällen blev det julbord. Det var verkligen trevligt och vilket fantastiskt julbod !
Så mycket goda saker och mycket trevligt då man blev välkommen av en värdinna och serverad glögg och pepparkakor och sen visad till bordet.  Därefter kom chefskocken ut och berättade lite om hur man åt julbord och vad det var för maträtter.
Där fanns blandannat 6 sorters sillar, rökt och gravad lax, gravad gädda, massor med olika sorters kallskuret kött, skinka, rostbiff, kärlknöl av älg, lite olika korvar, ostar, kex, rökt älghjärta och rentunga
( eller om det var tvärt om? Och tungan var godast faktiskt ! Men den ser nog äckligast ut i slakteriet.. ) Jansson och Karlssons, älg och björnköttbullar, viltsvinsrevbensspjäll och en hel kalkon. Ja det var bara lite av julbordets läckerheter, och dessertbordet ska vi inte tala om ! Världens godaste risalamalta ! ♥
 
Och sen i dag blev det till att ta det lungt, fortfarande lite paltkoma från gårdagskvällen skulle jag tro.
Mamma och pappa åkte hem och gubben å jag gjorde oss iordning för att fira Diamant bröllop med mormor och morfar som nu har varit gifta i 60 år ! Ja så klart var  mormor och morfars alla barn och barnbarn med. Firandet var på en resturang " här i byn "  och bestod så klart av julbord. Men ack, även fast magen nästan fortfarande verkade full av gårdagens julborde gick det ner en hel del i dag med ! Fast nu får det nog allt bli fasta ända fram till julafton så vi orkar med min goda middag jag ska laga då ! Även den med lite vilttema ;) 
 
Puss å hej, leverpastej !
// Anna 
 
 

Trotsar Sven

I dag har jag trotsat Sven. Stormen Sven. Fast så stormigt har det inte varit där jag befunnit mig. Visst, bitvis har det varit blåsigt som bara den och blankis, men resan mellan Västerås och Skara har gått bra ändå för oss tjejer. Jag och två kompisar är till Skara för att hälsa på en annan kompis...

Det har faktiskt varit riktigt trevligt och roligt att åka bil i dag, men det är ju tack vare det bra sällskapet jag har haft med mig. Skrattat så vi nästan kiknar och där emellan lite prat om allvarliga saker, och allt möjligt annat. Väl framme i Skara fick vi god mat och en promenad till affären. En mysig liten promenad.Skara verkar vara en mysig liten stad :) Efter affärsturen blev det till att fixa god sallad till matsäck inför morgondagen och sen knökade vi alla fyra ner oss i soffan framför en bra film. Och nu ska jag försöka stänga mina gröna så vi orkar med morgondagen som kommer tillbringas på äventyrsbad :) Ser vi fram emot :) Natti natti :)

En dag med mamman min ♥

Mätt och belåten har jag nu sjunkit ner i soffan. Riktigt skönt efter dagens håll i gång. Mor min och jag började dagen med en liten tur till skogen för att gå på skattjakt. Det resulterande i fina skogsskatter i form av mossa, kottar, lingonris och blåbärsris. När vi kom hem igen blev det frukost och faster M kom. Mycket trevligt. Vi alla tre tog en tur in till staden för att "inventera" den nyöppnade saluhallen. Ganska mysigt ställe faktiskt. Gillar sådana ställen och att handla över disk. Det är mycket trevligare och mysigare än att gå omkring och plocka sina varor själv från hyllorna. Det är som en helt annan stämning än i de vanliga affärerna.

När vi shoppat klart åkte vi hem och jag gjorde smaskig kyckling med soltorkade tomater och ris och så provade vi den nya ris kryddan vi köpte i saluhallen. Mycket gott. Medans maten fick sjunka ner lite gjorde vi iordning ett fint blomsterarrangemang med hyacinter och våra skogsskatter :)
 
sen bar det över till grannen för att kika på valparna. Tre stycken små vita ulltussar på 4 veckor. Så otroligt söta dom är alltså. Hjärtat smälter som smör i solskenet ;) och mamman och hennes kompisar är också så goa och roligare. Ja en hel liten flock med små pudlar virvlar runt hos grannen vår :)

Nu på kvällskvisten åkte jag in till stan igen för att träffa bästa S. Mycket trevligt att se honom. Blir liksom inte samma sak när man bara pratar över datorn och sms "/ En nackdel när man flyttar 30 mil ifrån vännerna och familjen. Men man måste nog få följa sitt hjärta om man ska orka leva. Vart en fika och tur på Ikea och sen åkte jag te djuraffären och Rusta. Köpte även fina ringar på Cubus (tror jag det var :S )
 
 Och nu, ja nu ligger jag ju på soffan men ska alldeles strax gå och skura mammas ugn.
Se vilken snäll dotter hon uppfostrat ;)

Fix å trix

Ja denna dag har gått snabbt och ganska mycket har jag hunnit med, men dock inte lika mycket som jag hade velat men dagen är ju inte slut än så vi får väl se vad som blir av ;) Började dagen med att åka ner till frissan och klippa igenom håret en vända. Så skönt och en så bra frisör, så mjuk och försiktig liksom. Och så mycket beröm jag fick för mitt hår ! Det var fin färg å bra kvalite och lagom tjockt och långt och inte så slitet och massa, roligt att höra :) Gillar ju mitt fina hår.
 
Efter frissan blev det lite ärenden på byn och sen hem för att äta frukost och släppa ut Winston. Winston å jag fixade lite med bilen så jag ser något i morgon när jag ska åka. Det har varit stopp i  spolningen så har inte kommit nå när man försökt spola av rutan men du är det fixat ;) Att man inte gör sånt på engång i stället för att klaga några dagar först på att man ser så dåligt för det inte går att spola av rutan, och sen åtgärda det lilla problemet. Lika bra att ta tummen ur direkt ;) Sen hängde Winston å jag upp en ljusslinga vid trappen så det blir lite mysigare ute.
 
Så fint det vart :)  Vill ju ha snö så det blir så där riktigt fint men det dröjer väl. Fast svärmor sa att det skulle bli snö till slutet av veckan hade de sagt på teven i morse. Det är väl bara för jag ska ut å åka med kompisarna och våra föräldrar är oroliga för att det ska vara snö å halt och jag har sagt att det inte kommer vara snö och storm för det kommer vi inte ha på hela vintern...
 
Har även blivit en del pluggande och mys med Kissen och Winston. En promenad har vi hunnit med och sovit middag. Fixat klart projektet med svärfars present som jag å I påbörjade i helgen har jag med gjort å nu väntar lite städning och så måste jag packa. För i morgon lämnar jag Gubben å Kissen ensamma för en vecka.
 
I går var jag ju även till friskvårdscenter och pratade om mat å sånt och så fick jag låna ett måltidsmått, så nu i kväll har jag börjat använda det. Och det var en ganska stor portion man får om man äter med hjälp av måltidsmåttet... Typ en sådan portion som jag brukar äta vad jag tror iallafall. Tyckte det kändes lika som jag brukar lägga upp. Jaja nu får vi se hur det går med det om det är något jag fastnar för och tar hjälp av för att gå ner i vikt eller om jag får hitta på något annat sätt. Nu blir det tv och packning.. See yaah! 
 
 

Nattfjärilar

Då var jag där igen.
Hos nattfjärilarna.
Att det ska vara så svårt att sova på kvällarna så man kommer upp i skaplig tid på morgonen.
Allt blir ju bara värre.

Ligger vaken i sängen och lyssnar till sambons andetag. Vad ska jag annars göra? Jag vill ju faktiskt sova som de flesta andra som har natt nu. Kanske får lite hjälp i morgon att somna tidigare för i morgon ska jag vara hos frisören kl 9:00 så i natt blir det inte lika många timmars sömn. Och sen har jag ganska mycket annat att göra under dagen. Städa, plugga, fixa ett nytt lysrör till lampan och ett nytt filter till köksfläkten. Och så ska jag packa och förbereda lite inför scout nästa vecka, göra klart svärfars present så den slipper stå i vardagsrummet som allt annat. Skulle vilja hinna städa förrådet och göra lite mer julfint. Och så kommer gammgubben Winston och håller mig sällskap. Eller det är väl mer meningen att jag ska hålla honom sällskap. Så någon promenad och ute vistelse blir det också. Och massa mys ♥

Nej får väl slå igång musiken och lägga mig tillrätta så kanske jag somnar snart. Natten till i dag rotade jag fram ett par hörlurar så jag inte skulle väcka gubben så dom får väl åka på i kväll med. Inte dom mest bekväma att sova med men det går. Tur att man vet hur man ska göra för att somna lite fortare iallafall........

RSS 2.0