Skruttisen ♥

Skruttisen sitter och väntar på lite kvällswiskas  ♥ Ett måste innan  sängdax ! Bortskämda lilla odåga ♥
 

Sådär ja, då var det sått :)

Så ! Då var det färdigsått för i dag och min lilla "frökuvös" är fullproppad med
små lådor med frön som väntar på att få gro :)
Till "frökuvös"/miniväxthus blev den gamla råttburen alldeles perfekt !
Tror jag iallafall :) Har inte testat att ha sågrejerna i den tidigare men tror det blir bra.
 

Våren på gång :)

I dag är det soligt och fint ute, känns som en riktig vårdag :) Tog mig en rask promenad på ca 20 minuter och när jag kom hem gick jag en runda i trädgården och kikade lite. Tibastens knoppar börjar redan slå ut, kärleksörten börjar tydligt visa sig och pionen kan man med göra antydan till att börja komma upp. Känns härligt ! :) Nu blir det till att käka lite lunch/mellis och sen ska jag börja peta ner lite frön i jorden. Hittade inte mitt lilla "fönsterbräde-växthus" men hittade en annan grej som kan komma till användning i stället för att bara samla damm i förrådet ;) Vad det är får ni se senare :) // Anna

Vanlig dag..

I dag har det inte hänt mycket. Varit ner på byn för lite ärenden, bla skriva på anställningspapper för barnomsorgen. Det vart även en tur till biblioteket för att hämta två böcker som jag skickat efter. Kom på den smarta iden att låna hem böckerna jag hade svårt att välja mellan på bokrean (har bara kollat på internet)  och så ser jag ju om de var nå böcker att ha eller inte. Och det är nu klappart och klart och jag har bestämt mig för att köpa två av böckerna. En är redan på väg och den andra ska beställas :)
 
 
Sen vart det en semla på cafet och en tur till röda korset. Och som vanligt med min shopaholism så kunde jag inte hålla fingrarna borta utan köpte en kjol (som ev ska sys om lite :)  ), gardiner och en väska till sommaren... Tror jag har en tanke bak i huvudet att jag vill ändra min stil och därför jag köper så mycket kläder hela tiden men sen blir det iallafall alltid samma, jeans och linne.....
 
 
Efter röda korset mötte jag upp gubben och vi var till Ica och till ÖoB och för att handla lite mat och fågelfrön. Blev även lite frön att så och lecakulor till dess att jag ska så. Hade tänkt att plantera/så lite i dag men de lådor jag beställt av gubben att så i glömde han så klart på jobbet, men förhoppningsvis får jag dem i kväll när han kommer hem då han glömde en nyckel på jobbet med så han fick åka dit innan han åkte för att spela innebandy. Blev pyttipanne och stekt ägg till middag, betalat räkningarna, plockat lite i köket och vardagsrummet, fixat klart mina blomsterskyltar som nu bara ska lackas så de håller lite bättre när jag sätter ut dem, tittat tv, klippt klorna på katten å borstat pälsen och nu blir det till aatt hoppa in i en dusch och sedan koka mig en kopp te och mysa ner mig i soffan en stund till innan det blir dax för sängen. Har ännu inte fått nå jobb för i morgon men onsdag-fredag har jag jobb  :) Kul ! Behöver både pengarna och stimuleringen att komma ut och träffa folk och göra något vettigt :)
 
 
// Anna 
 
 
 

Nattfjärilar

Då låg man här igen och inte kan sova. Sov ju såklart länge i morse. Både jag och gubben sov till halv 12 nästan och det var faktiskt rätt skönt. Sen åt vi frukost tillsammans och glodde lite på tv. Jag städade undan lite tvätt och så i sovrummet och bäddade. Det är så skönt när det är rent och fint :) Körde även igång tvättmaskinen. Var upp till
ÖoB och köpte lack till skivorna som ska till husvagnen och en förlängnings sladd till Micron så jag kan möblera om lite uppe på skänken i köket och få det som jag vill. Det blir en av måndagens sysslor om det inte blir ändrade planer. Kanske kan få något jobb ju :)

Var en sväng till gymmet i dag också och invigde mina nya träningskor. De är riktigt lätta och sköna men fick lite ont på utsidan av smalbenet när jag gick med dem. Tror det beror på att fötterna inte har "rätt" ställning i vissa skor för jag har fått så flera gånger. Vinklar väl fötterna/benen på något sätt jag inte brukar. Får se om det går bättre nästa gång eller om jag behöver fixa några andra skor. Annars på gymmet gick det väl sådär. Inte så roligt som det brukar så vart bara en snabb sväng genom gymmet. Har ingen riktig glöd. Inte för något direkt. Tror det kan vara lite för att jag håller på att minska på antidepp medicinen. Minskningen har gått bra hittills men nu när vi minskat lite mer denna vecka som varit har jag haft lite känningar. Hoppas det går över så jag inte behöver öka medicinen igen. Vill inte äta massa medicin :( Men iallafall, eftersom jag var så "avtrubbad" på gymmet och när jag kom hem gick jag och vilade en stund. Och det resulterade som vanligt att jag somnar och inte kommer upp igen. Så det är väl därför jag inte kan sova nu såklart. Men men, kissen hade det iallafall gosigt på filten med mig ända tills jag sprakande till honom när jag skulle gå upp. Hade sovit så hårt så hade inte märkt att kissen kommit och lagt sig ...

Nu i kväll träffade jag även en tjej som jag ska vara kontaktperson åt. Det gick bra och jag tror vi kommer trivas och få roligt ihop. Det känns bra att man iallafall kan vara till någon nytta :) Nej får bli en tur till kylen och nalla ett glas mjölk så somnar jag säkert sen. En dålig vana jag skaffat mig och måste försöka bli av med. Kan-inte-sova-ätande/drickande. Fyamejjen för sådana ohyfs !

Natti natti, hoppas ni sover gott där ute ! // Anna

Måndag hela veckan ?

Då var denna vecka med nästan slut. Då jag har jobbat lite denna vecka både på förskola och hemtjänsten har denna vecka gått otroligt fort !
Har väl inte hänt så mycket annat direkt.
Har ju inte så mycket intressant för mig.
I går var jag i alla fall ut till M och pratade lite å pysslade en aning. Jag började med lite trädgårdspyssel i form av att måla skyltar till trädgårdslandet och M och ungarna gjorde superhärliga påsk kycklingar/hönor i filt. Sådana vill jag med göra men det var lite pillrigt att klippa ut krussidullerna till vingar så blir nog inte så många jag gör i så fall, kanske blir till att köpa en i stället ;)
Det blev även en promenad i den plaskvåta slasken och sen en god lunch/middag innan jag åkte hem till jobbet för en kväll på hemtjänsten. Även där vart det en trevlig och rolig kväll som fortlöpte snabbt och det vart da för att åka hem till sängen.
 
Å så i dag bar det av ut till svärfar igen, jag har suttit inne i huset och fortsatt måla mina skyltar, läst bok, tittat på teve mm. medans gubbarna har hållit på lite ute. Blev även ett långt skönt bad för att smita undan från matlagningen ;) Precis lagom att kliva upp och bara gå å sätta sig å njuta av en god tacobuffé ;)
Sambon å jag har ju i stort sett bott här ute hela veckan då vi bara haft en bil, varit här å eldat samt varit på första scoutkvällen för våren, så vi tyckte det var lika bra att packa med oss kissen och bosätta sig här några dagar. Råttisarna fick stanna hemma i lägenheten i lugn och ro från kissen men jag passade allt på att vara in å ge dem mat och låta dem få komma ut å springa efter jag slutat jobba och åkte ut till svärfars hus igen. Lite roligt faktiskt att ha bott själva här ute, det har liksom varit som att testat på lite att bo på riktigt på landet. Man har liksom fått tagit hand om allt själv och åka in te stan för å jobba och så vidare. Tur jag inte börjat så tidigt på morgnarna eller kommit hem sent så det har varit mörkt ute, jag som är så mörkrädd och inte törs gå över gårdsplanen själv haha.
 
Nej nu ska jag kika in på hemnet å så om det kommit ut nå nya hus att drömma sig bort med. Sen bär det nog av hem till lyan. Hoppas ni haft en go lördag och får en bra söndag !
 
// Anna
 

Springis timmis ;)

Familjen Annorlunda på teven och en semla i kylen (som snart ska ätas), kan det bli en bättre måndagskväll? Dessutom har jag jobbat i dag :) Har vart på förskola hela dagen i dag.
Har ju börjat som springvikarie inom kommunens barnomsorg och i dag har faktiskt varit en bra och trevlig dag, men det kanske beror på att det har varit fint väder och sol för första gången på evigheter,
så alla vintertrötta är lite extra glada i dag när det är riktig vårsol, men än är vintern ej slut.
Det hinner nog komma mera snö innan den försvinner helt och släpper fram fru vår :)
 
Jag har faktiskt glömt lite hur det var att jobba på förskolan men det har gått riktigt bra. Det är så mysigt med barnen faktiskt, även om de är rejält jobbiga och går en på nerverna i bland ;) Fast jag skulle nog inte vilja vara inom barnomsorgen resten av livet, i såfall gillar jag att vara på hemtjänsten bättre om jag skulle få välja. Det är inte lika hög ljudnivå och spring där ;) Nej, det är svårt att välja vad "man ska bli när man blir stor". Tur jag fortfrande är ung och har massor med tid kvar att fundera ut på vad jag ska göra. Något med människor blir det nog iallafall där jag hamnar slutligen.
Just nu har jag faktiskt blivit lite inne på att bli arbetsterapeut. Det är bara det att det är 3 år på högskola/universitet för att bli det... inget jag är direkt sugen på just nu. Tänkte att jag om jag inte får något jobb så ska jag försöka få praktik genom arbetsförmedlingen hos någon som jobbar som arbetsterapeut eller liknande för att få en mer ordentlig insikt om hur det är, så vi får väl se vart det leder.
Just nu blir det springvikarie så mycket det går så jag kanske kan köpa mig en ny bil. man blir faktiskt lite "låst" när man är van med bil och sen helt plötsligt blir utan.
Speciellt vi som åker ganska mycket...
 
Nej nu får det bli till å käka upp semlan, få lite mer "godis ångest" och se på teven. 
Ha det gött !  // Anna 
 
 

Nöjdrus :)

Så! Nu har jag tagit helg :)
Lyan är städad och fin, tre av veckans fyra promenader är gjorda, kvällens middag är förbered och i morgon är gubben ledig. Så blir en långhelg med lugn och ro. Ska bli skönt. Vi har inga"måsten" på hela helgen så blir en riktig slapphelg. Hur det nu ska gå jag som måste ha något att göra hela tiden. Tur att jag har lite stickning och pyssel på gång :) Har ju även mitt syprojekt ;) Nej nu ska jag luta mig tillbaka och bara njuta en stund. Känner mig så nöjd efter gårdagens och dagens insatser med städning och promenad. Ha en go kväll där ute :) // Anna

Sy projekt ;)

Har i dag varit ner till tygaffären för att skaffa lite tyg till en gardinkappa till de nya panelgardinerna jag köpte i söndags. Blev en svart kappa som jag redan har sytt och satt upp, blev nöjd faktiskt :)
 
 
 
Sen blev det även lite mer tyg till ett annat syprojekt som jag hoppas går bättre än förra gången jag försökte :) 
 
 
 
 

Missnöjd med dagen "/

Hemma från Säffle, käkat middag och tagit ett varmt bad. Så skönt ! Saknar att ha ett badkar hemma. Är fortfarande hos svärfar men alldeles strax bär det av hemåt. När jag kommer hem ska råttisarna få komma ut och springa av sig lite och så ska vi kela en stund. Då blir jag nog lite gladare, är lite missnöjd efter Säffleturen då det inte alls gick nå bra i dag. Så här dåligt har det nog aldrig gått för mig. Men vi hamnade nog på fel plats. Våra pyssel passade inte in bland alla loppisgrejer, de förtjänar en marknad eller något annat med hantverk ;) De som hade just loppissaker och sålde gick det nog bättre för : Var mycket folk och en trevlig dag har jag haft i alla fall. Och så klart har jag shoppat lite "skit", kommer en bild vid senare tillfälle. Nu ska jag packa ihop alla grejer jag spritt ut här hos svärfar så vi kan åka hem till våran egna lya ♥
 
// Anna

Nya äventyr ;)

Fredag igen, fy vad veckorna går !
Och denna helg kommer nog vara över fortare än jag hinner blinka ;)
Har mycket att göra i helgen och en hel del bilåkning blir det. Som ni vet åker jag ner till Säffle för att stå på loppis i morgon. Ska bli riktigt kul. Hoppas vi får mycket sålt. Vi (jag och en vän) har ju mest pysslat ihop nya saker, gjort smycken, bakat, godis, sytt och annat skoj men jag har även plockat med lite kläder och smycken som är "loppis". Hoppas jag får det sålt, en del i alla fall. Ska även bli roligt att gå och titta lite. Har aldrig varit där på loppis förut så jag hoppas det är ett bra ställe med mycket folk och grejer. Det värsta är ju bara att man brukar komma hem med något "nytt" skit ;) Efter loppisen blir det väl hem å slänga sig på soffan antar jag och bara slappa. Vi får se vad lördagskvällen bjuder på helt enkelt.
 
På söndag blir det upp igen. Då ska jag och sambon te Koppom och te Arvika. I Koppom ska vi ju hämta byrån/skänken jag köpt och i Arvika ska jag på arbetsintervju och så ska vi ha med en klösmöbel som jag sålt till en tjej där. Så lite pengar får jag i alla fall in under helgen men som det ser ut just nu går jag ju minus med byråköp, bensinpengar och bordshyra på loppisen, men hoppas det blir lite plus i slutändan. Hur som hellst känns det alltid kul när man står på loppisen och folk handlar av en. Om vi har tur kanske det blir till att besöka kompisarna i Koppom om de är hemma.
 
Nej nu får det väl snart bli sängen så jag kommer upp och är pigg i morgon. Åker nog vid ca 7 tiden då jag och sambon nu är ute hos sambons pappa och vi blir kvar här i natt så att sambon min kan vara här i morgon och hjälpa sin pappa. Eftersom vi ju bara har en bil nu efter att jag "kvaddat" min så blir det faktiskt lite bekymmer i bland då vi åker ganska mycket. "Man vet inte vad man har först det är borta". Förut var det ju så enkelt, liksom ta din bil så tar jag min, men nu när man bara har en att dela på igen så är det lite svårt ibland. Men oftast löser det sig ju och jag har tur som har en sådan underbar sambo som låter mig låna hans bil överhuvudtaget efter att jag "kvaddat" min ;)  
 
  // Anna
 
P:S Tack Älskling ♥ Du är underbar som hjälper mig och tar hand om mig ! Du är den bästa på hela jorden (i alla fall för mig ;) ) D:S

Suck -.-'

Har haft en väldigt långtråkig dag och det fortsätter väl. Har ingen lust med något och blir bra sittandes eller går runt utan att få något gjort "/ Längtar till helgen då det blir lite mera fart. Loppis på lördagen och åka och hämta en byrå/skänt på söndagen. Har köpt en byrå/skänk begagnat som vi ska ha i köket å ha micron å lite sånt på i stälelt för den lilla hurts vi har nu. Tror det blir skitbra. Här kommer en bild på byrån :) 
 
 

Nya möjligheter ?

En ny dag, nya möjligheter !
 
I dag har vi inte heller något speciellt planerat.
Blir väl till att plocka lite här hemma, kolla efter fler jobb att söka, kolla lite om hur det är i Norge... ta en prommenad och kanske pyssla lite ? 
 
Snart ger jag även ut adressen till min pysselblogg :) 
Håller på med att ladda upp lite bilder från "gammalt" pyssel och fix. Det blir nog mest en blogg med bilder att inspereras av och där jag visar upp vad jag gjort. Jag hoppas iallafall att den blir inspirerande för andra. Men jag vet inte hur jag ska få ut den till många, jag är ju inte så bra på det här med att blogga och få många läsare och så. Tänkte även jag skulle göra "reklam" för den när jag står på marknader och så då jag tänkt att man även ska kunna köpa en del av mitt pyssel ifrån bloggen, då främst mina smycken och så, och annat som jag har med på marknader osv. Åh, jag ser verkligen fram emot helgen ! :) Då blir det ju loppis i Säffle. Hoppas det går bra för oss tjejer, en trevlig dag är jag säker på att vi åfr iallafall :) 
 
Nu blir det lite brunch ( har fallit tillbaka och sover lite länge, men brukar komm upp vid 10 tiden iaf )
men måste lära mig äta frukost i stället för brunch. Blir "dietsoppa" till lunch/brunch i dag. Ska börja med att äta de till frukost och lunch tänkte jag och en liten portion vanlig mat tillsammans med gubben när han kommer hem ifrån jobbet, kan kanske krympa magsäcken lite och få en liten kickstart ? Ja vi får väl se. 
Nej nu ska jag äta soppa :) 
Ha det ! // Anna 

Måndag

Ingen speedad dag i dag inte. Känns som om hela mitt liv börjar stanna.
Allt går liksom på sparlåga känns det som.
 
I morse blev det iallafall upp tidigt då gubben spydde
så jag fick åka ner till verkstan med bilen hans.
Sen kom jag hem och sov en stund till, käka lite frukost, var å hämtade bilen och
sen åkte jag till köpcentret för att leta lite jobb...
Men det gick inget bra, var inte alls på humör och det var så tomt på folk
och lungt i alla butiker så jag tappade lusten totalt att söka jobb.
Gick runt å tittade lite i stället, köpte lite godis till sjuklingen, åt en hamburgare
och sen åkte jag hem igen.
Blev lite pysselshopping och så hittde jag ett par jättesköna och lätta
luftiga träningsdojjor på rea som fick följa med hem.
 
'
 
I veckan nu ska jag ju köpa gymkort och börja gymma så riktigt nöjd med inköpet.
Ska bli skönt att komma igång och röra på sig.
 
Just nu är de ända som rör på sig Maggan och Gujje.
De är ute och springer fram och tillbaka mellan buren och här på skrivbordet. 
De är så söta när de kommer smygandes men ack så rädda de är för hastiga rörelser.
Tror det har blivit ett litet bakslag då kissen råkat skrämma dem här för
någon dag sen. Men det kan vi nog allt träna bort igen :) 
Men nu ska de få krypa in i buren igen då jag tänkte titta på Farmen och
Familjen Annorlunda samt gå igenom vad för pyssel jag har och fixa till lite. 
Har ju inte gjort något nytt pyssel utan ska försöka bli av med det jag har
sedan tidigare. Men här kommer iallafall en bild på det jag köpte i dag. 
Garn till en volanghalsduk och stickor, lite frön till trädgården sen till våren
samt kattgräs, och servetter. Tyckte det var så härligt mönster på servetterna
så tänkte jag kunde göra lite decopage med dem :)
 
 
 
 

Dragit svarta täcket över mig

Trots att jag har haft en bra helg och tagit medicinen ordentligt känner jag mig nu så där nere igen. Har faktiskt varit bra hela veckan men nu är det som om jag dragit nedstämdhets täcket över mig igen. Och som vanligt vet jag inte riktigt varför. Har varit en del tankar som bubblat upp under helgen och tror de kan vara en del av de mörka täcket. Tankar om vänskap, framtiden och min kropp. Är nog även en del besvikelse med för att jag inte kom med i weight fighters som dragit igång i dag. Men jag hade ändå inte råd att vara med. Får lösa det på något annat vis. Får kämpa själv helt enkelt. Till veckan ska jag ju ändå köpa gymkort och börja gymträna igen. Det blir nog bra både för kroppen och själen. Önskar bara jag hand någon/något som riktigt kunde peppa mig. Något som verkligen tände lusten och kämparglöden. Nu känns det som om jag bara går på halvfart, det vill liksom aldrig bli någon glöd. Kämpaglöd. Men jag har bestämt mig. Jag ska lyckas gå ner mina kilon, bli nöjd med mig själv, bli glad och visa vad jag går för även om det kommer vara hårt, jobbigt, svettigt och tårar kommer forsa och jag ibland kommer att tappa orken och "ge upp" så ska jag ta mig till mitt mål. Jag vill ju verkligen. Vägen är bara så otroligt lång och med diverse jobbiga hinder jag måste jobba med och ta mig förbi. Fysiska och psykiska. Men någon gång kommer jag i mål. Hoppas jag........

RSS 2.0