Plank challenge

 
Som ni ser går det framåt! 😊
Dock ligger jag ju två dagar efter för i dag skulle ju sista dagen ha varit men är ändå i mål för nu har jag stått i plankan flera gånger i en minut!
 (igår och två gånger i dag) 😁
Hipp hipp hurra!
Jag klarade det!
Fast det är fortfarande väldigt jobbigt och jag darrar som ett asplöv fortfarande men vad gör det? Jag klarar det iallafall. Så nöjd!  Ska dock göra klart de två dagar jag har kvar och så hitta någon annan träningsutmaning för i morgon är det ny månad med nya möjligheter! Något tips?
(Ja jag gör faktiskt mitt bästa för att vara positiv och glad) 
//Anna

Nya soffan 🤗

I helgen,  lördags närmare bestämt,  var ju jag å gubben till Arvika och hämtade våran nya soffa. Vart en härlig tur och vi fick lite fler ärenden uträttade så som att köpa ny luftmadrass och få ett värde på gubbens förlovningsring som han tappat.  Vi har kontaktat försäkringsbolaget angående ringen eftersom den ännu inte kommit fram efter fyra månader. Tack för drulleförsäkring! 
Det var även lite torghandel där i Arvika och jag köpte mig en trädgårdsbok i ett loppisstånd för 50kr (nypris 350-450kr kollade jag upp när jag kom hem) och så fick jag en semla av gubben som senare köpte kanelbullar till sig så vi fick lite gott sådär på lördagskvällen. Vart även tacos och svärfar kom och åt med oss.
 
När vi kom hem och burit in soffan efter diverse utrop som stanna!  Ställ ner! och AJ!  samt några psykbryt från mig var soffan äntligen på plats och allt emballage ute ur huset. Vi öppnar ena förvaringslådan och till våran besvikelse är soffan trasig. En skiva i sarjen är knäckt på mitten. Vet inte om det blivit när vi burit eller om det kommit till under frakten men vi mailade bilder till affären och de skulle skicka en ny del till oss men det skulle ta några veckor men vi kunde använda soffan som vanligt så nu sitter vi här i våran
nya soffa och myser 😊
 
 
 
 
Kisse tyckte dock inte om soffan till början och var väldigt skeptiskt men nu  efter några dagar är den iallafall okej tycker kissen. Fast den är ganska bra att sätta klorna i men då blir matte och husse arg och skäller på kissen hehe.
 
Och ja det var väl den bra delen av helgen. Sen har helgen varit skit rent ut sagt. Efter mina små psykbryt fick jag ett värre som slutade med panikångest. Hjärtklappning yrsel och utan luft. Var så länge sen jag hade så sist så det var riktigt otäckt och skrämde mig. Efter det har helgen varit turbolent för mig med diverse meltdowns och sprutande tårar blandat med en enorm trötthet. Är fortfarande väldigt trött och så men tror det mesta kommer från min onda nacke som är spänd som en fiolsträng. Får se till att få lite massage igen. Nej nog babblat, nu ska jag äta min fettisdags semla och mysa med gubben. Ha det gott! Och ta hand om er där ute.
//Anna

Tevespel

 
Efter en jobb dag är det nu kvalitetstid med gubben. Vi spelar tevespel. Var så länge sedan vi gjorde det och många härliga skratt blir det. Att man inte spelar spel överhuvudtaget oftare. Det är ju så roligt 😊
//Anna

Städartagen

Idag har det blivit en städ och tvätt dag. Dammsugit och dammat, renbäddat och vädrat täcken och kuddar ute i det vackra vädret så i natt sover vi nog gott. Tog mig en liten promenad också men det var lite kallt trots strålande sol. Efter det drog jag fram soffan och dammsög den och allt damm som legat under den och jisses vad katthår det var på baksidan av soffan men som tur var, var det lätt att få bort med en fuktig trasa att dra med så det korvade ihop sig. Efter det hoppade jag in i en snabb dusch och sen vart de till att sätta sig med pluggandet en stund tills sambon kom hem. I samma veva kom även en man som köpte våran soffa. Fick 200 för den och det är ju iallafall bättre än att köra den till soptippen men ack så tomt det blev i vardagsrummet! Nästan så att det ekade.
När soffmannen åkt igen bar det iväg ner till pizzan för att köpa med pizza ut till sillerud och träffa lite goa vänner. Alltid trevligt! Väl hemma igen sådär strax före 23 så slog vi igång teven en stund och blåste upp luftmadrassen så vi hade något att sitta på. Dock så var det hål i den och pös ut ganska mycket men det fixade jag snabbt med mitt tuggummi och en bit tejp.
Fina fisken serru! Funkade skitbra så vi fick oss en tillfällig sittplats nu i kväll. Dock får vi nog kosta på oss en ny madrass i morgon när vi ska åka och hämta våran nya soffa. Denna madrass har vi haft i flera år och det har pysit luft de senaste gångerna pappa har sovit på den. Ja det är pappas sovplats när han och mamma är på besök och det är väl alltid bra å ha en extra säng :)
Nej nu får jag allt sluta skriva och slå igen ögonlocken och försöka sova så det blir lördag och vi får åka och hämta våran nya soffa. Längtar! Ska bli spännande att se hur det blir och om den är skön att sitta länge, dock var det ganska mysigt att ligga på madrassen tillsammans med gubben. Man kanske skulle ta och inviga den nya soffan med en filmkväll i morgon? Vi får se. Natti natti sov gott!
//Anna

Plank challenge

 
Jag plankar på och försöker göra mitt bästa men det går väl sådär. Denna vecka skulle varit 50 sekunders veckan men har blivit mellan 40-50 sekunder förutom en dag då gjorde jag 62 sekunder! Det känns som om jag liksom är på en platå och inte kommer vidare men skam den som ger sig! Och det kanske inte är det ultimata att bara göra plankan utan lite annan styrketräning skulle inte skada. Även lite konditionsträning. Men det kommer så småning om! 
//Anna

Kisse-ko? 🐱🐮

Ja nu har kattgräset växt och Alladin har börjat skörda!
 
Och efter allt skördande är det dax för vilopaus..
 
 
Tangentbordet är tydligen inte bara en bra bro att gå över utan även en fantastisk huvudkudde 😊
//Anna

Min kreativitet börjar fungera igen

 
Vart nästan en halv timmes promenad i det härliga kvällsvädret, dock blev det lite kallt om näsan och öronen men skönt var det. När jag gick där på min lilla runda så började min kreativa del av hjärnan att arbeta och jag kom på vad jag ska göra av en liten ljushållare i glas som jag köpte på rödakorset tidigare i dag.  Har nämligen en fin bit från en björk som det skulle vara fint att med hjälp av ståltråd sätta fast ljushållaren på så det blir en lampett av det. När jag vandrat vidare en bit och funderat på hur min lampett ska se ut går jag förbi någon liten metallgrunka som ligger på marken... Vänder tillbaka och tittar lite närmare och plockar upp den. Kan jag fästa den i träbiten blir den nog perfekt att sätta ljushållaren i! 
 
 
Vet inte riktigt vad det är för metallgrej men kändes bättre att ta med den än att låta den ligga kvar där på backen.
 
Först tänkte jag att jag skulle ha ljuset på "insidan" av träbiten och sätta dit någon metall men när jag kom hem och kikade på träbiten, som jag för övrigt hittade i skogen i höstas, fick jag se att det var ju bark kvar (kom inte riktigt ihåg hur den såg ut) och tänkte att det kanske skulle vara finare med barken som framsida så vi får se hur det blir. Här nedan kommer iallafall en bild på mina fynd, tror ni jag kan få ihop något fint av det?
 
Det andra jag köpte på röda korset var ett resårskärp ett skräp i läder och så ett "lik" av en lampskärm som jag ska göra ny skärm till och ha i köksfönstert. Tyvärr kom jag på när jag kom hem att jag kunde ju faktiskt tagit "liket" från lampskärmen som är där nu då det är trasigt och fult men men, man kan inte tänka på allt! 
//Anna
Ps, slänger in en bild på ena skärpet jag köpte. Det syns inte så jättebra mot linnet då färgerna smälte ihop lite. 
 

Lite bättre

Varit och jobbat i dag trots en dålig natt med väldigt lite sömn. Lite ont i huvudet och ont i nacken i dag. Efter jobbet var jag och handlade lite och dumt nog var jag också in på röda korset för att bara kika lite... 40 kr fattigare. När jag plockat in varorna landade jag i tevesoffan för att kika lite på teve, hem till gården så klart ;) jag är väl en av de få som följer den serien i dag haha, sambon tyg hatar den och mamma brukar retas att min mormor tittade på den, men men jag gillar den så jag kikar ändå!
 
Nu ska jag värma min vetevärmare och lägga över nacke och axlar och se om det hjälper lite mot värken men funderade på att ta en liten promenad så kanske ska göra det först nu medans det är lite sol kvar så kan jag sätta mig och läsa lite naturvetenskap tillsammans med vetevärmaren när jag kommer in.. Det lät som en bra idé. Bäst jag skyndar mig ut!
 See Yah!! //Anna

Skithelg

Haft typ en skithelg. Trött och ont i huvudet samt frusit och svettats om vartannat hela helgen och varken sömn vatten eller värktabletter har hjälpt mot huvudvärken. Många tankar som snurrat också och stört mig. Ingen motivation till något i helgen så har i princip inte gjort någonting. Pluggade lite i går kväll och nu på eftermiddagen men annars har jag inte gjort något i helgen förutom i fredags kväll då vi var på kalas och fick supergod trerätters middag och hade det väldigt trevligt. Dock blev ju resten av helgen och i dag skit. Varit hemma i dag men kännde mig lite bättre på eftermiddagen så skrev klart naturvetenskapsuppgiften nu i kväll med hjälp av mamma så nu är första uppgifterna inlämnade och jag väntar med spänning på att det ska bli rättat så jag får veta hur det gått. Känns skönt ändå och det har gått ganska bra bara jag fick tag i rätt bok och verkligen kommit igång. Har ju fastnat några gånger men det har löst sig tillslut. Ska även läsa lite mer och göra "testa dig själv" frågor och se om något fastnar inför slutprovet sen... Orkade inte göra någon middag i kväll så fick bli smörgås. Måste vara något fel på mig som väljer att göra smörgås till middag jag som typ hatar smörgås, det äter man till frukost eller mellanmål, inte i stället för mat! Dock blev det väldigt goda smörgåsar med majonnäs och tomat samt örtkryddad kyckling med avokado. Nu ska jag se på farmen och lite annat inspelat tills gubben kommer hem. Då blir det till att titta på Sofias änglar och sen dax för att gå och lägga sig. Hoppas ni andra där ute haft en go dag! //Anna
 

Här var det paprika

Ja ingen paprika riktigt än men hoppas att få till sommaren/hösten för nu har jag petat ner några frön från min ica paprika så hoppas de gror. Något annat som grott är kattgräset så snart hoppas jag att jag kan bjuda kissen på det i stället för mina andra blommor :)
//Anna
 
 
 

Omplantering av Dracenan och en lilja

 
Jahapp,, jag skulle försöka plugga lite,, det ända "plugg" jag gjort är att starta musik och "plugga" in hörlurarna i datorn. Sedan har jag surfat runt på facebook och sedan blev det pinterest och drömma mig bort bland inspirerande bilder på bla inredning och trädgård och det fick mig att komma ihåg att jag i torsdags innan jag åkte till jobbet faktiskt planterade om två av mina krukväxter samt satte de första fröna för i år, dock så var det bara så kallat kattgräs som egentligen är havre  som jag sådde (iallafall de från den hör fröspåsen) men tänkte jag skulle skrivit om det i torsdags men det blev aldrig av då jag fick lite brottom till jobbet sen, så då tänkte jag att jag gör ett inlägg nu i stället när jag ändå sitter här vid datorn och segar.. Dock har jag inte så mycket att berätta om... Som sagt, i torsdags planterade jag om denna palm (vet inte vad de heter) som syns på bilden men den skulle nog vilja ha en störra kruka då det är typ två nävar jord bara i krukan och resten rötter men han verkar trivas han har ialalfall blivit väldigt lång i denna lilla kruka som han bott i väldigt länge,, hade den när jag bodde hemma så iallafall runt 6 år har den stått i denna lilla kruka..Den kommer ifrån IKEA och kostade typ 10 kr och från början var bladen i höjd med där en avstammarna kröker sig så den har ju som sagt blivit väldigt lång. 12 kronor kostar de nu för tiden och det är en Dracena Marginata - kant Dracena enligt ikea om man kollar på deras hemsida som jag gjorde nyss. Planterade även om min "raketblomma" som jag faktiskt inte heller kommer ihåg det riktiga namnet på.Jag fick reda på nammnet i en grupp på facebook för några veckor sedan men kommer inte ihåg det, varför skriver man inte upp sådant på engång?... det är iallafall en sorts lilja. Ska kolla om jag kan hitta namnet igen sen.. JAg kanske skulle ta å så lite mer frön nu när jag ändå har en säck med jord som står inne och är varm.. Sparade några paprikafrön från en ica paprika och de ska ju sås tidigt fölr att hinna bli något har jag förstått så får väl tesdta för ananrs är det lite tidigt att så frön än men ack så jag längar...// Anna 

En skön dag ute med gott sällskap och hästar

Här kommer en bildbomb från en skön eftermiddag ute i
solen tillsammans med J och hennes hästar och katter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plank challenge

Ja justja, det var ju den där plank utmaningen också. Undrar ni hur det går?
Här får ni svaret!:
det går faktiskt bra. Men inte så bra som appen tycker det ska gå. Det var alldeles för tufft för mig som är i princip helt otränad så har modifierat tiderna lite så det passar mig bättre men använder fortfarande appen för tidtagning och kalendern. Appen började på 20 sekunder och det gjorde jag också men efter nu nästan hälften av utmaningen har jag bara kommit upp i typ 40-45 sekunder och appen är i dag uppe på 90 sekunder och det fixar jag absolut inte så nu kör jag denna vecka 40 sekunder, nästa vecka 50 sekunder och så sista veckan 1 minut. Dock ligger jag en dag efter än vad jag tänkt så sista dagen blir första mars i stället för sista februari. Vet inte om jag missat en dag eller om jag bara räknat fel från början men tror att jag missat en gång. Nåja, nu vet ni läget på plank challenge. Over and out! 
//Anna
 

Vanlig vardagslunk

Nästan precis nyss landat i soffan. Nja har startat upp datorn för att plugga lite men gav upp innan jag ens börjat. Sleten i dag efter att ha jobbat i helgen. Ska sätta mig i morgon i stället när jag är mer pigg. Har kollat mailen också och i dag 17.07 hade jag fått mail från bokus att de skickat min nya bok med klass ett brev så i morgon borde jag ha den om posten sköter sitt jobb...
 
Annars i dag har jag jobbat, handlat, gått en liten promenad, plockat disken,  startat en tvätt,  ätit och duschat och lallat runt lite där emellan. Varit så seg hela dagen och liksom inte riktigt kommit till skott att börja med något. Gubben är iväg på nå möte med hembygdsföreningen så sitter själv hemma... Lite skönt för då kan jag titta på vad jag vill på teven. Just nu slötittar jag på "kvinnor som mördar - män som vapen" men snart ska jag kika på gårdagens farmen. Har även lyxat till det och tagit fram massagedynan. Så skönt!  
Ja de var lite om min dag. Precis som vanligt. Såndär tråkig vardag men händer tyvärr inte så mycket annat att skriva om... Inte som jag kommer på nu iallafall. Nej nu ska jag ta mig en frukt och titta på farmen. Ha de!!
//Anna

Mys på jobbet

I dag har det varit fantastiskt väder ute med strålande sol men tyvärr har jag bara varit ute på en pytte liten prommenad. Har sovit bort största delen av dagen. Inte alls på humör i dag och lite ont i huvudet men faktiskt blivit lite bättre när jag sov en stund innan jobbet. Lugn kväll nu på jobbet. Har rast just nu men ska snart ut och rulla på vägarna igen. Ska ut på landet och köra. 
 
Jobbat till största del av helgen och så skrivit laborationsrapport för naturkunskapen. Nästan helt klar med rapporten nu men har ju fortfarande inte någon bok så tänkte vänta på den först så jag får läsa i den också för det kan nog stå en del jag kan ha nytta av till/om laborationerna. Hoppas jag får boken i morgon så att jag kan fortsätta plugga de dagar jag är ledig från jobbet. Först var det ju ganska lång leveranstid och sen när jag väl fick boken hade de ju skickat fel bok så fick ringa och ordna så de skulle skicka rätt bok. Hon i telefonen sade de skulle skicka den så fort som möjligt så hoppas hoppas. Hoppas ni andra har en go kväll. Här har vi det mysigt på rasten.
//Anna
 
 

Billig katt

I morse upptäckte vi att katten (läs KATTFAN!!) hade torkat rumpan på vardagsrunsmattan så att ta reda på det var det som hamnade överst på dagens att göra lista efter att vi varit på banken i morse. Så om ni är ute efter en underbar katt är han billig i dag...
 
Men tror att han kanske sitter här och försöker säga förlåt... 
 
 
Eller så är det så att han försöker komma åt den goda tomatsoppa och smörgåsarna som min lunch består av. Vet inte riktigt vad jag ska tro. Nej intag av energi och lite teve mys innan det bär iväg ut på en liten promenad. Sen är kvällen ämnad för att studera. Posten har inte varit här än så håller fortfarande tummarna att boken kommer i dag...
//Anna
 
 

Kemi med hjälp av goda vänner

Landat lite hemma i soffan men snart blir det sängen. Trött i dag efter en kort natt. Somnade runt tvåtiden "/ Så inte varit den mest alerta personen i dag. Jobbade till två i eftermiddags och sen in på köpcentret en snabb sväng för att kolla in rean på Cassels och in på apoteket för att köpa jodopax inför min laboration jag ska göra i naturvetenskapskursen. Började ju läsa första februari men har inte kunnat gjort så mycket eftersom jag inte fått tag i någon bok. Men nu är boken iallafall påväg och jag håller tummar och tår för att den ska komma med posten i morgon men måste nog ändå maila till läraren och se om jag kan skjuta upp första uppgiften lite. Men i alla fall, väl inne på apoteket slog det mig att jag ska nog kolla med B om de har jodopax då det är vanligt att använda till djur och de har ja massor med djur! Och mycket riktigt hemma hos B och T fann jag även kaustiksoda (eller vad de nu heter) och så fixade vi vinsyra så det ända jag behöver nu till laborationen är kopparsulfat och har jag tur kunde E fixa det åt mig i morgon så håller tummarna. Känns så dumt att behöva köpa stora förpackningar när man bara behöver lite lite grann. Vart där ute hos dom hela kvällen och det var riktigt trevligt, precis som det brukar vara. Fick även knådning av nacke och axlar och nu känns det som jag kan röra ordentligt på mig igen och sova gott kommer jag nog göra i natt. Är verkligen lyckligt lottad som har fått lära känna denna goa familj 💕
B och jag fixade lite där hemma och så gjorde vi en "arkeologisk utgrävning" av en karta de  hittat i ett av husen vid gården. Kartan var över området där gården ligger. Kartan låg ihopknöglad i botten av ett trärör så den var trasig och knölig men det fixand vi med hjälp av lite ånga och strykjärn ;) fanns även en karta som var hel samt ett papper från antmätaren. Roligt och se en sån gammal karta och hur marken var indelad på den tiden.
 
 
Nej nu ska jag göra min planka (plank challenge) för i dag och sen krypa ner i sängen för i morgon blir det till att stiga upp ganska tidigt igen då vi ska till Säffle för ett möte på banken så de kan förklara lite mer om lån och sånt inför eventuellt husköp. Plank challenge har faktiskt gått ganska bra än så länge fast det är väldigt jobbigt tycker jag men då är jag ju i princip helt otränad. Börjar fortfarande skaka efter typ fem sen!kunder men är uppe i 45 sekunder nu! Dag 9 i dag. 
 
 
Igår hade jag glömt min planka så hade lagt mig i sängen för att sova men precis innan vi skulle släcka kom jag på att jag inte gjort någon planka och då var jag ju så klart tvungen att gå upp och göra en! Men blev så full i skratt för när jag klev upp och ner på golvet vart kissen tvungen att se vart jag tog vägen så först sträckte han så mycket han kunde på halsen för att se mig och sen ställde han sig upp och kom fram till sängkanten och satte sig ner och tittade ner på mig när jag låg där på golvet. Han undrand säkert vad fan jag höll på med haha
 
 
Nej nu får jag allt krypa ner på golvet så jag får gå å lägga mig någongång. Sov gott!
//Anna
 

Melodifestivalen 2017

Sitter i bilen och väntar på en kollega då  vi ska in på dubbelbemanning. Jag brukar ju faktiskt inte titta på melodifestivalen och tycker den är typ skit nu för tiden men i kväll bytte jag faktiskt till den på radion nu när jag sitter här och åker runt i skogarna och till min förvåning var det faktiskt ganska mysigt att lyssna på. Mycket bättre än teven! Dock vet jag inte riktigt vad jag ska säga om låtarna... 
.......
 
Så nu har jag slutat jobbet och landat hemma i soffan. Så vart var jag? Jo vad jag tycker om låtarna. Tror faktiskt jag fått med större delen av alla bidragen, en del på radion och en del på teven inne hos någon kund. Melodi nr 1 - Her kiss med Boris René tyckte jag om. Vart nog lite av en ny favorit. Den gjorde mig glad på något vis. Melodi nr 2 och 3 var inget jag tyckte om. Nr 4 roadtrip med gruppen Det vet du, var lite rolig tyckte jag. Melodi nr 5 mitt liv med Charlotte Perrelli tyckte jag var en fin låt men för tråkig för melodifestivalen. Fick mig att tänka lite på Disney film, typ Björn bröder eller Frost och enligt radions sociala medier var inte jag den ända som tycke så. Melodi nr 6 tyckte jag inte heller om men nr 7 gillade jag. Nr 7 var låten hold on som sjöngs av Nano. Japp det var deltävling nr ett av melodifestivalen. Får väl se om jag tittar eller lyssnar på någon mer. Det är så långdraget nu när det är deltävlingar hit och dit.. 
Nej tror faktiskt att jag ska försöka komma i säng nu. Känner mig faktiskt trött för en gång skull!
Natti natti sov gott!
//Anna

Tulpaner... Och scheman

 
Tulpanerna jag köpte i tisdags är fortfarande fina. Har snittat om dom och gett de nytt vatten i dag och såg då att det kommer som små tulpaner på några av stjälkarna. Ni kan se på den större bilden. Jag har aldrig sett det förut så är lite kul att se.
 
Annars i dag har det varit jobb och sen hem och vila lite. Haft ont i huvudet till och från i dag. Efter jag vilat blev de en varm dusch och sen har jag inte gjort så mycket mer i dag. Vikt ihop lite tvätt och tittat på teve. Till middag blev de tacos och nu sitter jag och gubben och glor på fångarna på fortet på teven. Blir nog till att försöka komma i säng sen för ska upp och jobba delad tur i morgon då jag bytt med en kollega som behövde vara ledig och i stället har hon jobbat en kväll åt mig och sen en kort tur i början av mars då gubben och jag ska upp till Östersund. Fast är lite osäker på hur det blir nu för vi ska eventuellt få nya scheman till första mars och det skulle inte förvåna mig om hon själv redan jobbar den dagen som vi bytt. Men det brukar ju lösa sig på något vis så hoppas det gör det då med i såfall. Fast mest hoppas jag att vi inte behöver nya scheman är nöjd med det jag har och det verkar de flesta av kollegorna också. Har fått två olika förslag på scheman men gillar mitt nuvarande schema bättre. Det skulle vara  bättre om vi kunde få mer personal i stället. Men men så är det, det ska sparas på allt. 
//Anna

Kursstart och fina tulpaner

I dag har jag beställt boken till naturvetenskaps kursen. Kursen börjar i dag och jag har varit in och tittat lite. Jo tjena vad tänkte jag med. Jo vi börjar med det lätta. Jag har redan fått spunk på allt jag ska läsa. Men förhoppningsvis blir det bättre när jag får boken och kommer igång. Den 11 ska första uppgiften vara inlämnad..
 
Humöret inte på topp i dag. Deppigt. Tur jag köpte mig fina tulpaner igår som jag kan stå och beundra nu medans jag ska laga mat. I kväll serveras det älggryta och potatis.
See yaah! 
//Anna
 
 

RSS 2.0