Ledig dag

Ledig dag i dag, pysslat lite här hemma med lite tvätt och städning. Storhandlat. Slappat. 
Bakat dumlekakor nu i kväll som står inne i ugnen och snart är klara så ska nu hoppa över till tvsoffan å mysa ner mig under en filt å glo på dumbruken en stund.
I morgon bär det av på nya äventyr !
// Anna 

Islandshästtävling Arvika

I går var jag med min vän Jennifer på hennes första Islandshäst tävling. Riktigt spännande och roligt. Kommer ett kollage här nedan så ni får se, för självklart hade jag kameran med mig och jag är faktiskt stolt över mig själv för det blev en hel del bra bilder och jag klarade av en hel dag omringad av hästfolk å  lite läskiga hästar ;) 
Var även roligt att det gick så bra för Jennifer och hennes häst Beyla, då de bara kännt varandra i två månader.
I ena klassen kom de till B final som de vann och i andra klassen gick de direkt till A final där de hamnade på en 2a placering. Inte dåligt för att vara första gången ! Stort grattis till Jennifer ocvh Bayla ! :) 
 
  
Vart även lite bilder på kossorna "hemma på gården"
 
 
 

Sova borta

Då ligger man i en säng hemma hos "främlingar" och ska försöka sova. Nåja bekanta till J är vi hemma hos. Känns lite som när man var liten och sov över hos kompisar, spännande och roligt.

Vi blev bjudna på supergod kycklinggryta och ris till middag och vi känner nog båda två oss som hemma, det var ganska lätt då personerna vi bor hos verkade väldigt enkla och lättsamma, trevligt folk helt enkelt :) En bra uppladdning inför Js ridtävling i morgon som jag är med för att hjälpa henne, mest för ett lugna Js nerver tror jag. Hon är så nervös i dag men blir nog bättre i morgon när det verkligen gäller.

Själv tycker jag faktiskt det ska bli spännande att se hur det går till och hur det går för J, och så har jag kameran med så förhoppningsvis kan jag bjuda på lite fina bilder sen. Nej nu ska jag nog lägga undan telefonen och försöka sova. Natti natti !

//Anna

Ödla :)

En liten skogsödla (?) som var på besök i trädågrden förut i sommras och stackarn har tappat svansen sin, antagligen någon kissesom varit i farten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hipp hipp hurra ! :D

För i dag är det min födelsedag :)
Dagen började bra med nästan frukost på sängen och present från älsklingen. Jag vaknade innan han kom å hann väcka mig så fick frukost i tvsoffan i stället :)
Sen åkte gubben till jobbet sitt och jag har setat här hemmaå tråkat.
Kollat tv, setat vid datorn och nu snart ska jag gå å göra mig lite mat men 
fick för en stund sedan ett telefonsamtal från chefen som gjorde min dag :)
 
Jag har nämligenn fått ett vikariat på 75% från 1 september till och med sista april 2016 !
 
Visserligen inte här i Å-g som jag hellst vill utan blev i T-fors men det gör väl inte så mycket. Blir nog trevligt med nya arbetskamrater och nya kunder. Men blir svårt då jag inte hittar alls i t-fors eller omnejd så måste ju får gå bredvid först och få lära mig hitta... men det får man väl ? 
 
Aja, blev bara så glad så var tvungen att berätta :D 
Nu blir det lunch !
// Anna 
 
 
 
 

Värmskog

 
 
I dag har jag varit på tur med sambon och min mamma och pappa. Vi åkte till Värmskog och fikade räksmörgås :) smaskigt ! På vägen dit stannade vi även å kikade på det mystiska korset någon har satt upp bredvid E18 men som ingen vet någonting om.
 
Det var riktigt gott med räkmacka men tyvärr blev jag lite lack på personalen för dålig servis då vi skulle köpa fika i "fikaluckan" efter att vi ätit räkmacka men då var den igenstängd (fönster och fönsterluckorna var för men inte helt stängda, så jag fick ställa mig i den vanliga kön) men så gick det fram en farbror och öppnade och frågade om det var någon där och han fick handla sin glass men vi fick inte handla våran glass och visst det är löjligt att bli sur för något sådant litet men sånt där gör mig så jävla arg, om de var kort om personal och hon som stod där behövde gå till disken som hon sade till mig då skulle fan farbrorn också fått ställt sig i den långa kön till den vanliga kiosken. Jag blir så arg på orättvisor jag "/ Men vi åkte hem i stället och köpte mjukglass på OK, lika gott om inte bättre ;) Sen vart det lite plantering i trädgården innan vi åkte til Brevika å badade. Det var riktigt skönt i värmen men kallt innan man kom i ! Grillning och tv tittande och så ahr jag gjort efterrätt, blåbärsknyten och glass, smaskigt ! Nu blire filmtime // Anna 

Härliga fredag :)

Dagen började med kissemys...
 
 
Och sen kom mamma å pappa som blir här över helgen. Mycket mysigt !
Slapp och matlagning tills gubben kom hem från jobbet. 
På eftermiddagen åkte gubbarna till Karlstad för att shoppa, bilderlar, hörselskydd å anant grejs.
Vi "tanter" tog oss en loppistur och gjorde såklart lite fynd. Bla en färskpotatisskalare, ljusstake och en kruka som mamma å jag gjort i ordning och hängt upp med blomma i...
 
 
Efter pysslandet blev det lite trädgårdsarbete. Rensa  långa rabbaten och klippa gräset efter kanterna.
Vart så fint så :)
 
Grillning till middag och nu har de andra myst ner sig i tvsoffan så jag ska alleles strax joina dem, det går någon film som började nyss,, typ nå musikalliknande. Vet inte vad den heter.  Och justja, i dag fick jag äntligen min nya mobil så nu kanske jag slipper får damp på den hela tiden <3
Nej tvsoffan var det ja... see yaah ! 
// Anna 
 
 

Ring, ring bara du slog en signal..

Något besviken. Var ju på arbetsintervju för ett jobb som elevassistent  förra veckan och det kändes ganska lovande tyckte jag. Kanske inte hade någon toppenintervju då jag inte ställe några frågor tillbaka direkt men jag hade inga just då trots att jag försökte klura  dagarna innan också, men trots allt kändes det bra när jag lämnade intervjun för att åka hem igen  med orden att de skulle höra  av sig på onsdag (idag) efter att kommunen haft ett möte. Väl hemma och med lite mer "kött på benen" och fakta om arbetet började tankarna snurra och de har fortsatt hela veckan. Jag har gått igenom allt mellan att först vara entusiastisk  till att tveka både på jobbet, men mest på mig själv, till att bli nyfiken och se det bra med jobbet igen. Det har varit som "blod, svett och tårar" och jag har eltat allt fram  och tillbaka tusen och åter tusen gånger. Pratat med sambon, med mamma och med vänner om  det, för att försöka lista ut vad jag egentligen känner och vill inför jobbet och i  allt detta väntat och väntat på att det skulle bli onsdag och telefonen ska ringa. Suttit som på nålar hela dagen för att inte missa ett ynka telefonsamtal som utlovats. Ett telefonsamtal som avslöjar om de vill ha  mig som arbetare eller ej. Om  de valt  någon annan. Väntat på ett telefonsamtal som aldrig kom. 
 
Jag är så  trött på att alltid få  vänta på de där telefonsamtalen och mailen som aldrig kommer. Telefonsamtal som utlovats men inte blir av. Visst det kan hända saker som kommer emellan, tex som nu, det där  mötet med kommunen som rektorn  behövde för att veta mer hur stor tjänsten kommer att bli, det kanske blev inställt eller försenat, men kan man inte ringa och berätta det då i så  fall? Liksom bara kort - Hej mötet har blivit försenat så  det är därför jag inte hört av mig igen, men jag ringer igen så  fort jag vet något.
 
 
Hur svårt kan det vara att bara höra  av sig ? Blir så   förbannad då de alltid lovar  att höra  av sig men sen aldrig gör det utan man själv får ringa upp och jaga. Det är ju liksom inte första  gången jag väntat på samtal från arbetsgivare som aldrig har kommit.. och jag antar att jag inte är ensam om att sitta i den sitsen.. 
 
Nej, gå och borsta tänderna och göra sig iordning inför natten och hålla tummarna att samtalet kommer i morgon i  stället. Annars blir  det till att sätta sig och ringa upp. För  att sedan vänta på att det ska bli fredag för att vänta på nästa telefonsamtal som "utlovats" från en annan arbetsplats som ville jag skulle komma på intervju. De ringde typ när jag kom hem från den första intervjun och då berättade jag som det var, att jag ev  hade ett annat  jobb på gång men väntade besked på onsdagen men att jag fortfarande var intresserad av jobbet hen erbjöd och gärna ville komma på intervju,  och så  bestämde vi att vi skulle höras  i slutet av veckan och då sade  hen  att "jag ringer upp dig på fredag förmiddag" så  det återstår att se om det ringer någon på fredag... 
 
//Anna

Nej jag är inte så sugen...

Nej jag är inte så sugen på att lämna detta och åka å jobba i kväll/natt,
hade gärna åkt å badat å fiskat eller något i stället... Tur jag fick god grillmiddag innan jag åker, och inom affären ska jag å köpa glass  :M
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gotti gott gott

 
Lite blåbär sopm jag plockade igår som inte fick plats bland de andra i frysen och dagens skörd av smultron från trädgården med lite grädde. Vardagslyx :) 
 
Ja igår vart det en liten tur till skogen med tjejen jag är kontaktperson åt för att plocka lite blåbär. Var inte ute så värst länge men fick ihop en halvliter var lite drygt. Och på hemvägen mötte vi svärfar som då ringde och undrade om jag ville ha kantareller. Och det tackar man ju inte nej till ;) 
 
 
 
Senare på kvällen blev det en liten fisketur mrd J&J. Mycket trevligt men tyvärr fick vi inte upp någon fin stor abborre, men några små som katterna fick.  Kanske bättre lycka nästa gång ! Nu ska jag sätta mig och rensa kantarellerna jag fick av svärfar och ta reda på dem. Blir nog att steka en del tll middag och resten åker in i frysen :)  // Anna 
 

Lite kvällspyssel

 

Krossad husdröm

När man spelar sims och bygger hus som det huset man hade velat köpa och försökte köpa i verkligheten,,, man bygger om det så som man hade önskningar i verkligheten, ser hur det blev, eller ja, kunde ha blivit. Förbannade norskar, ni kan väl bo kvar på andra sidan gränsen ! Så jag slipper bygga mitt hem på en jävla dator, jag vill bygga mitt hem i ett riktigt hus... nåja, ville bara klaga lite till, så svårt att släppa DET huset, för jag tror det hade blivit fint att bo där, jag tror att jag hade tyckt om att bo där, ute på vischan, även om det säger emot mina tidigare ord om att på på landet, långt ut på landet, men det kommer väl säkert ett ännu bättre hus vi kan köpa så småningom *försöker vara positiv*
 
 

Bak dag

I dag blev det en bakdag. Fick ihop åtta stycken brödkakor så nu är frysen full igen. Vi som försöker äta ur den :S Skulle ha jobbat i kväll men det hade blivit dubbelbokat så planeraren ringde på förmiddagen och frågade hur jag ville göra och då valde jag att bli hemma i kväll då jag har jobbat ganska mycket på sistone. Kändes skönt men i morgon blir det upp å jobba 7-16. Vart möte med bostadsrättsföreningen och en tur till Töcksfors med gubben å svärfar i kväll i stället för jobb. Trevligt det med, med fika å lite shopping. Jag råkade snubbla över en klänning och ljuslyktor  för halva reapriset (så de fick ju följa med hem) och svärfar köpte  sig nya byxor. Nej nu ska jag ta mig en macka med nybakat bröd och en kopp te och mysa ner mig i soffan en stund innan läggdax.
Ha det gött där ute :) 
 
 

Måndag 3 Augusti

Bilder från i måndags då jag och J tog oss en väldans trevlig skogstur för att plcoka svamp och bär :) 
 
 
 
ocj så sniffade jag lite på kaprifolen hemma hos J. Luktar ju såå gott ! 
 
 
 

Kalas å fisketävling

Ja i dag har vi då haft den årliga fisketävlingen i gubbens släkt. Blev en del fiskar för vissa av lagen. Jag jobbade så var tyvärr inte med och för gubbens lag gick det ganska dåligt. Här kommer en bild på vinnarlagets fisk !
 
 
Efter fisketävlingen vart det lite kalas för gubben med hans mormor och morfar, syster och svåger, mamma och hennes nya. Mycket trevligt. Det blev smörgåstårta och after eight tårta till efterätt. Tror gubben min var nöjd med dagen :) Vi köpte en smörgåstårta och så gjorde jag en smörgåstårta som jag vart väldigt nöjd med, den innehöll lax och räkor. Och så gjorde jag after eight tårtan. Här kommer bilder !
 
 
 
och så en bild på födelsadagsbarnet ;)  ( nåja, han fyller ju inte först på måndag )
 
 
 
 
 

RSS 2.0