Mattematiskt vulkanutbrott?

Försöker plugga matte och trodde jag började förstå men icke! När jag började räkna ur boken blev i princip allt fel 😑  hur fan ska jag fatta hur jag ska göra när jag inte ens fattar vart det blev fel? Det här med matte på distans var nog inte så smart...
Tagit mig en paus från räknandet och gått ut i trädgården lite. Fick se i morse att min lilla gurkplanta blommar ❤ kanske får en liten gurka ändå. På squashen tror jag det börjar komma en liten frukt men är inte säkert. Börjar även bli tomater nu på en av mina plantor. Önskar dock jag hade ett växthus så man kunde skörda lite tidigare och inte i typ september haha. Brukar bli ungefär då tror jag som jag får plocka in omogna tomater och låta dem mogna inne men det går ju lika bra det ioförsig! Nu ska jag fläta ihop mina Charlottemlökar och sedan gå in och se om jag får någon klarhet i den där jäkla mattematiken. 
Hoppas eran dag går bättre än mig, finns risk för utbrott här hemma då sambon redan frågat varför det morrar ifrån sovrummet där jag ligger och försöker räkna matte. Vi får väl se hur länge det går innan matteboken kommer flygande...
//Anna

Hallonkakor och grillfest

Började dagen med hustitt. Mysigt ställe men mer sommarhus och den rätta känslan fanns inte där så det huset var inget för oss. Hemma igen blev det till att baka lite kakor då det var mulet och grått ute. Vart väl inte världens finaste kakor men goda var dom. Slängde även ihop ett gäng muffins då vi fick nys om att P och E och lilla M samt farmor B var ute på tur! Vi bjöd in dom på kaffe och nybakade kakor och så blev det lite pizza till lunch. Trevligt med besök! När vi satt och fikade fick vi även se råbocken som jagade efter geten. Nya kid till nästa år på g  😎 Var roligt att se faktiskt då jag inte sett det tidigare och vilken fart det var på dom när de jagade efter varann och bocken tog några graciösa hopp över staket i hagen. Verkligen svävade över staketet. Tänk om en annan också var så spänstig i bena..
Nu till kvällen blir det grillfest med ledarna till folkracelägret. Blir nog trevligt det också trots det tråkiga vädret. Grått och lite regn igen. Det som var soligt och fint mitt på dagen. Vi får väl se om det klarnar upp eller om vi får kalasa i regn
//Anna
 

Bröllopskort

 
Två bröllopskort jag tillverkat på en arbetskompis beställning. Vart mycket nöjd, speciellt med det till vänster 😊

Kvällsnjut å tankesnurr

Ute i naturen igen. Vart bjuden på mat av svärfar och det kan man ju inte tacka nej till så nu efter maten sitter jag här nere på bryggan och njuter i solen och av det svalkande vattnet. Dock glömde jag badkläderna så blev endast fotbad men gött det också! Att det kan vara så rogivande att sitta såhär.. Önskar så att jag tillslut också får bo i närheten av vatten och kan ha det såhär lite oftare... 
Tänker ofta på hus nu igen. Till helgen (lördag och måndag blir det) är det dax för hustittning igen. Tre olika hus som ska tittas på. Ett hus är vi nog inte så jätteintresserade av egentligen men mäklaren tyckte vi skulle åka och titta på det och titta skadar ju aldrig.
Känns dock lite svårt när man har hittat ett hus man tycker om och att då åka och titta på andra hus. Fast egentligen skulle ju det huset kunna vara bättre, är nog mer själva platsen/läget jag fastnat för men huset i sig är ju inte helt illa heller eftersom jag kan tänka mig att bo där. Är det alldeles för illa skulle jag nog inte vilja köpa det trots att läget är toppen. Eller? Kan man bli förblindad av läget/tomten så man inte ser huset och dess brister? Är så svårt detta med hus. Är ju precis inget man gör dagligen och mycket att tänka på och många tankar som far runt. Iallafall på mig. Är alltid så velig men vill bara att allt ska bli så bra och trilsamt som möjligt. Och det är vad det än gäller så känner jag så.
Nej nu ska jag försöka släppa alla tankar en stund och bara njuta av naturen. Vattnet, vinden och solen och nyss hörde jag lommen ropa. Det är nog ett av mina favoritljud på sommaren. Tycker lommenps rop är så vackert på något vis men vet inte riktigt varför, synd att själva fågeln inte är lika fin...
//Anna
 
 

Skallebank och lökar

Då var första dagen efter min mini semester gjord och det har gått bra. Haft en lugn dag men haft ont i huvudet hela eftermiddagen och kvällen och känt mig lite hängig. Hade ont i huvudet och nacken i helgen med så skulle tro att det egentligen är nacken som spökar. Får nog se till att komma till en sjukgymnast eller osteopat så jag får någon ordning på nacken och min huvudvärk.
Efter jobbet har jag inte gjort speciellt mycket. Tog mig en tupplur och sen varit ner och handlat lite. Dragit upp löken ur landet och lagat mat. Annars bara kikat på teven. Nu sitter jag med lite mat och bak böcker och ser om jag hittar något gott jag kan göra till jag fyller år. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men någont smaskigt blir det säkert. Är ju ganska länge kvar så har ju tid att klura ut något smaskigt. 
//Anna
 
 
 

Äntlige hemma

Borta bra men hemma bäst brukas det säga men längtar redan tillbaka till Orsa. Har haft det så jäkla skönt i helgen och riktigt laddat batterierna så vi får väl se hur länge de håller. Känns som om halva laddningen tog slut bara vi kom hem till en bostad med närmare 26 grader inne och lika varmt ute. Vi får se om korsdrag orkar få ut värmen eller om det blir till att starta luftpumpen på kallt en sväng så man orkar sova till natten. I morgon är det upp till en ny arbetsvecka med jobb måndag till fredag, känns väl sådär. Önskar jag kunde jobba heltid samtidigt som 75% känns helt bra och vad som fungerar för mig men såklart skulle de inte vara helt fel att må 100% bra och trivas och känna sig motiverad att åka till jobbet. Det gör jag inte i dagsläget. Men men får tänka tillbaka på denna helg och plocka upp den känslan i stället. Nu blir det till att hänga upp kläder som vi hunnit med att slänga in i tvättmaskinen och tvätta sedan vi kom hem. Blir nog till att starta en ny maskin med resterande kläder så man slipper slogs och röklukten här inne i lägenheten. Slänger in lite bilder som jag tagit med mobilen. Kommer kanske fler bilder från kameran vid senare tillfälle. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag.
//Anna
 
 

Orsa

Sitter utanför Konsum i Orsa och äter lite glass medans de andra är inne och handlar lite. Riktigt njuter även om humöret mitt är lite kinkigt för jag skulle nog behöva lite mat men vart lite gladare inne på Konsum. På kortläsaren i kassan satt det en liten lapp med texten "du är fin" och det fick mig att le. Nej nu kommer de andra så är väl bäst jag går till bilen så de inte åker utan mig. När vi kommer tillbaka till husvagnen blir det nog till att bada igen. Tog mig faktiskt ett morgondopp i ån innan frukosten. Kallt men riktigt skönt! Tänk om man kunde svarta fler dagar på det viset.
//Anna

 


Mini semester


Att det kan vara så skönt att vara ute i naturen. Inga andra människor förutom de människor man tycker om som här, min familj, och så en brasa intill forsen på favoritplatsen i Dalarna. Att bara få sitta här intill elden och lyssna på sprakandet och känna värmen tillsammans med ljudet från ån. Grilla lite korv och bara ha det gott. Stänga av sig från omvärden en aning och "ladda batterierna". Det gör mig lycklig. Att besöka samma härliga plats många år och att flera generationer har fått dela och glädjas av detta underbara. Hur vi barn längtat hit om somrarna, hur jag och mina kusiner har lekt intill vattnet på dagarna och på nätterna sjungit sånger runt elden tillsammans med våra föräldrar. Önskar jag kan fortsätta att åka hit och mina framtida barn får uppleva det samma. Att fler kan glädjas åt det enkla. Njuta av det vackra.

//Anna

 

Nattliga äventyr

På väg hem från min favoritbadplats. Efter att ha jobbat ett extra pass i kväll efter mitt ordinarie jobbpass för att kunna vara ledig hela dagen i morgon i stället för att sluta kl 13 var det väldigt skönt med ett dopp innan sängdax denna varma dag. Dock var det väl inte det där ljumma romantiska natt badet utan vart ganska kallt innan vi kom till sjön då vi åkte till ett ställe närmare hemma först men där satt det ett gäng ungdomar så vi for vidare i stället så temperaturen hann sjunka till 14 grader i luften än typ 24 grader som det var vid 21 tiden. Men men doppade blev både jag och gubben och nu efteråt känns det ändå ganska skönt och iallafall jag kommer nog sova gott när vi kommer hem.

//Anna


När man försöker..

När man försöker vara vän med sin kropp och miljön och testar det ena ekologiska efter det andra i kroppsvårdsprodukt och de luktar värre och värre. I dag testades icas egna märke med ekologiskt balsam som jag tror är helt ok i innehållsförteckningen. Ja det beror ju ioförsig då på hur hårt man drar gränsen, min gräns är inte så superhård eftersom jag fortfarande ser mig som en novis i det här ämnet och inte kan så mycket än men försöker lära mig och hitta det som fungerar för mig. Har iallafall lärt mig att i pricip alla färdiga produkter inte är så bra... De renaste produkterna får man genom att göra dem själv och då vet man ju precis vad de innehåller men ibland vill man ha en snabb lösning även om jag tror de finns bra hemmagjorda alternativ som är lika smidiga och snabba att använda bara man har funnit ett bra resept och har gjort dem, så som deon jag gjorde tidigare. Den är ju färdig att bara smeta på precis som en köpt deo men man ska även där hitta det som är bra och fungerar för en själv (ja jag ska utvärdera deon någon dag och skriva ett inlägg om den). Nåja det jag villa berätta om vara iallafall det här balsament som verkligen luktar .. bläää. Har även testat urtekrams och det luktar lika men ännu värre. Tror inte jag kommer att använda det mer, kommer nog göra slut på det jag ahr hemma men inte köpa det igen.
 
Nåja vart ett litet kortare inlägg, här kommer en liten lista på annat jag försöker göra, det mesta för miljöns skull men även min egen och plånbokens.
 
◊ duscha kortare och inte lika ofta, blir ju oftare på sommaren när man är svettig å så annars duschar jag bara när jag behöver. Lika med hårtvätt. Förr tvättade jag håret varje gång jag duschade/badade men nu gör jag det kanske en gång i veckan eller om det blir smutsigt.
◊ hänga upp tvätten i stället för att köra torktumlaren
◊ köra fulla diskmaskiner
◊ sopsortera och återvinna i den mån jag klarar av i nuläget
◊  tvättar disktrasor i stället för att slänga dem
◊ samlar regnvatten till trädgården
 
Saker jag behöver bli bättre på är att samåka eller gå/cykla om jag inte ska så långt. Vill ju även byta ut så mycket plast som möjligt men vill inte köpa allt nytt på engång för det är ju också en miljöpåverkan utan jag har som mål att byta ut det i den takt det går sönder eller behöver bytas ut. Då har jag även tid på mig att hitta bättre alternativ och lära mig saker innan jag köper nytt. Vill ju även hitta bättre produkter för kroppsvård dels för miljön och dels för min egen kropps skull.  Och så maten, vill kunna köpa mer närproducerat och ekologiskt alternativt odla själv. Har en större dröm om något liknande självförsörjning på grönsaker och så men det kommer nog förbli en dröm, men man ska aldrig säga aldrig. Vi får se vad framtiden utvisar. Just nu går det ju inte så bra för min trädgård iallafall.. Sniglar å rådjur förstör och det är inte sån fart på växtligheten. ror inte jag får någon gurka eller squash i år...
 
Vill avsluta med ett litet visdomsord. Sen får det vara bra för i kväll.
 
"Ingen kan göra allt men alla kan göra något" och det här är min början.
 
// Anna

Stilla regn

Uschamejen! Hade inte alls någon lust att gå upp när klockan ringde i morse. Vaknade lite tidigare och var upp på toa och kröp sedan ner i sängen igen intill gubben. Under ett varmt skönt täcke och lyssnade på regnet som smattrade sådär perfekt mot altantaket. Inte för lite och inte för mycket regn, utom helt lagom. Åh vad jag somnade om och sov gott! Men men kom till jobbet iallafall och nu sitter jag här mellan två besök och väntar in tiden lite. Sitter och lyssnar på regnet igen. Att det kan vara så mysigt och sitta och lyssna på smatter mot ett tak. Att det kan vara så rogivande... 
//Anna

Folkfest

Jag går snigelrunda medans övriga byn har folkfest. Hästkrafthelg här i byn nu i helgen med rally, trav och dans på hotellet och en del annat skoj. Synd man ska jobba hela helgen. Hade nog varit trevligt att vara en del av folkfesten. Men som tur är kommer den ju tillbaka nästa år!  
//Anna
 
 
 

Drömmarnas trädgård

Jobbar men har en stund över innan det är dax för lunchrast. Sitter ute i solen. Fördelarna med att jobba i samma lokaler som äldreboendet som har en fin dubbel hammock bredvid en liten damm med fontän är att man en gång som denna kan sätta sig ner och njuta en stund. Vi kan väl kalla det friskvård.
En stund att stressa av.
Sitter här och funderar lite... Drömmer lite...
En sån här kanske man skulle ha i sin egna trädgård sen. En hammock ska jag iallafall ha, enkel eller dubbel spelar ingen roll. Eller en hängmatta. När jag flyttar till hus och har en större trädgård.  För i min lilla trädgård finns det inte så mycket plats kvar. Skulle behöva ta en stund och sköta om min trädgård. Den börjar se lite hängig ut nu. Det får nog bli eftermiddagens syssla..
Sitter här och tänker på i söndags eftermiddag när vi var med svärmors gubbe och hämtade trästockar. De som hade stockarna var ett äldre par på 80+. Ett härligt, pratsamt, spontant par. Hur som hellst så var det en gigantisk stock där som kom från deras trädgård och när vi stod där och pratade nere på åkern där stockarna låg undrade gumman om vi ville se stubben också som var kvar och det ville vi ju då så vi fick följa med upp till deras hus. Och vilket ställe!  Visst det var väl egentligen en vanlig gul villa med trädgård. Men så mysig! Lite herrgårdslikt och så mysig gårdsplan och trädgård.
Där fanns blommor, buskar och träd. 
Det fanns olika sorters vallmo tillsammans med andra blommor, svarta vinbär, ett vackert gammalt äppelträd, en stor ståtlig kastanj, en shasminbuske utav dess like som luktade så gott och så hade de två vinrankor längs med väggen och ett litet persikoträd som stod utomhus emot en vägg men ändå trivdes och gav frukt. Ja vilket härligt ställe. Som ett litet paradis enligt mig. 
Önskar jag med någongång får ha en sådan trädgård och klarar av att sköta en sådan. För mycket jobb är det. Mycket slit och mycket kärlek i denna vackra trädgård jag fick besöka
 
//Anna
 
 

Taskiga grannar

Jag tror att grannarna gjort en turlista och turas om att klippa gräsmattan för att hålla mig inomhus. När den ena har slutat, ja då börjar den andra. Mina ögon gillar inte detta. Kliar och rinner trots medicin får nog öka dosen eller något. Jag vill också vara utomhus i det fina men blåsiga vädret!  tur att jag spelat in morden i midsummer och kan titta på det i stället... Till kvällen blir det att åka till jobbet och göra några timmar.
//Anna

Klippta blommor och helgbestyr

Lite trött och sliten i dag och önskar jag hade längre semester men men, den som spar den har och nu är ju de värsta dagarna gjorda. De första efter semestern. Hoppas på att kunna resa eller något senare i stället. Jag vill ut och resa iallafall men vi får se hur det blir. I dag har det regnat och åskat. Vet inte hur mycket regn det kommit men välbehövligt är det iallafall och min vattentunna är full igen. Men tyvärr har jag väl inga växter att vattna snart. I natt har rådjuren varit här igen och knipsat av topparna för typ tredje, fjärde gången i år. Tur jag har lite växter de inte tycker om! Men så tråkigt för de låter de växa ut igen och lagom det kommer nya koppar är de där och äter igen, de är inte dumma djuren inte. Har en anemon av de jag satte i våras som de inte ätit upp så har satt galler för där nu så hoppas jag får se den blomma. Lugn dag i dag. Var till svärmor en snabbis för gubben skulle egentligen hjälpt hennes gubbe att hämta stockar men blev inget av med det i dag men kanske i morgon. Har mest slappat i dag och plockat lite här hemma. Disken och lite tvätt och så. Har även plockat bort lite gammalt från frysen för har köpt massa kött som ska in där. En sån här "kött låda" direkt ifrån en bonde. Så var med och paketerade massa kött igår kväll efter jag jobbat som jag ska åka och hämta i morgon eller i övermorgon. Nej nu ska jag försöka få liv i gubben så vi kan göra lite käk. Blir tacos i dag ;)
//Anna
 
 

Folkracelägret 2017

Tänkte jag skulle försöka skriva lite om lägret men vet inte ritkigt vad jag ska säga. Har tänkt så många gånger under själva lägret att jag skulle skriva, och jag ville skriva men tiden har inte ritktigt funnits och sen har jag varit så trött och sleten så jag helt enkelt inte orkat skriva. 
Nästan hela året har jag ju känt mig lite, vad ska man säga, orolig kanske, för lägret och inte velat var med. Har varit lite orolig för hur det skulle gå då jag inte går så bra ihop med några persoer av de andra ledarna samt varit lite rädd för att jag inte skulle våga prata så mycket och mest gömma mig i köket som förra lägret och att ungdommarna inte skulle prata med mig och komma ihåg mig men det har gått jättebra och jag känner mig faktiskt lite stolt! Det har gått superbra med ungdommarna och bra att jobba tillsammasn med ledaren jag inte är så förtjust i, vi arbetar och tänker inte på samma vis så man kan väl säga att det uppstår lite "krockar" mellan oss men även det har fungerat väldigt bra i år. Och jag har haft jätteroligt trots att det har varit varmt och sletsamt men många bra stunder och härliga skratt har också funnits. Precis så som det ska vara på ett läger!  Har fått mycket beröm under veckan från andra ledare som är typ "huvdledare" och de är väldigt tacksamma och tycker att både jag och gubben har gjort ett jättebra jobb och det verkligen värmer att höra ♥
 
Mestadels har jag ju varit i köket under lägret men har även kört/transporterat folkracebilarna, tagit hand om kläderna (skor, handskar, hjälmar, balaklavor och dräkter) och sett till att varje deltagare haft utrustning att köra i samt att tvätta dem efteråt. Ni kan inte ana hur mycket svett det stinker från 10 overaller som använts under 5 soliga dagar trots att de däremellan hängt på vädring... Har även varit funktionär ute på banan och stöttepelare samt masat om att dricka vatten i värmen. 
 
Nu när jag sitter här och skriver och faktiskt tänker på hur mycket jobb vi ledare lagt ner (helt idiellt) känner jag mig stolt och tacksam att det finns sådana arbetsamma och vänliga medmänniskor som lägger ner allt arbete för att några ungdommar ska få kunna åka på läger. Kanske få en paus från ett annars ,på olika sett, jobbigt vardagsliv, träffa nya vänner, bli sedda, testa något nytt, ha roligt och bara få vara sig själva. Man tänker inte på allt jobb som läggs ner före och efter ett läget. I vårat fall all planeing och förberedelser. Alla timmar vi lagt ner på att planera, letat sponsorer, planerat inhandlat och lagat mat, tansporterat bilar, lagat och byggt bilar och allt annat jag inte kommer på för stunden. Kom att tänka på de vändor jag och gubben har kört bilar. Tillsammans har vi åkt 9 vändor. En vända tar ca 2 timmar tur och retur, det är 18 timmar bara biltransport. Och då är vi 5 till som har kört bilar till och från lägret. 
All mat som har lagats i förväg och frysts in, inhandlats och lagats på plats. Alla timmar som har spenderats i garage och skruvats på bilar. Det har blivit många många timmar. Tidiga morgnar under lägret och sena nätter. Inte undra på att det tar tid att bli som folk igen efteråt haha. Jag har ju varit ledig nu efteråt och kunnat sova hur länge jag velat och det har verkligen varit skönt! I morgon kväll börjar jag jobba igen och min lilla semester har verkligen gått superfort!  Tur jag får en mjuk start och bara jobbar två dagar och sen är ledig helgen igen. Hoppas jag och Robin kan vara ledig något till hösten kanske och kanske resa någonstans. Det vill jag göra iallafall. Nåja har kommer lite bilder från lägret
 
 
 

Lägernatt

Sitter i bilen på väg till svanskog med en av folkrace bilarna. Den är paj så vi kör hem den redan i dag så vi har mindre att göra i morgon. Ska bli skönt att lägret är slut i morgon men ändå lite tråkigt då jag faktiskt haft väldigt kul det här lägret och det trots att jag inte var något pepp alls att vara med på lägret i år.
Men det har ju varit riktigt bra. Dock har det varit alldeles för varmt i dag så vi är många som varit och är trötta och slitna och lite griniga i dag. Och tomatröda av solen. Grusdamm och skit upp till öronen har vi också.
Iallafall jag som inte hunnit med att bada. 
// Anna 

RSS 2.0