trist förening

Känner mig så less på allt i dag. Mest less är jag på mina grannar här i bostadsrättsföreningen, de är så oengagerade och ingen liksom bryr sig. Just nu är ju den stora frågan om bredband.  Vi försöker ju att få fiber nergrävt och försöker att få föreningen att gå tillsammans för att få ett bättre pris och så men det är typ bara 2 av 8 hushåll som är intresserade och vill satsa för framtiden men resten som är lite äldre tycker de klarar sig fint med det de har och förstår sig inte på det här med bredband och jag kan inte förklara. Jag har full förståelse för att de kanske inte är intresserade och har bruk för det men jag tror att det är en bra satsning inför framtiden och bra att haka på utvecklingen. Det är ju även en investering som ökar värdet på bostaden. Och om vi bara ville så skulle föreningen kunna stå för kostnaden av anslutningen men som sagt så är ingen direkt engagerad och bryr sig om föreningen.. det är de som är så tråkigt. Och så är det med det mesta i denna förening. Så synd ! Det är som i dag när jag och gubben har försökt att engagerat oss och bjudit hem grannarna för att ha ett möte om fiber men sen visar det sig att ingen vill komma då fler av de som sagt de skulle komma lämnade återbud och vi skulle blivit typ två stycken plus mig och gubben så tappade både jag och gubben lusten och bestämde att vi ställer in mötet. Satte mig ner och letade fram telefon nummer och försökte ringa runt och berätta att vi ställer in mötet men sen kom det två stycken iallafall, en av de som sade från början att hen inte skulle komma och en av de som sade tidigare att hen skulle komma men som jag inte fick tag i på telefonen. Men försökte förklara och övertyga så gott jag kunde men det hjälpte föga tyvärr. Men är nästan en månad kvar innan offerten går ut så har ju ett tag till på oss att försöka prata med grannarna...  Hoppas fler än det brukar göra kommer på årsmötet sen och att vi kan få till en bättre och mer engagerad styrelse som vårdar och tar hand om föreningen. För som det känns nu kan vi lika bra lösa upp föreningen och köpa loss lägenheterna så att folket slapp engagera sig, men det är det väl ingen av oss som har råd med.  Men men, det får väl vara som det är. Jag och gubben  tänker iallafall försöka få ihop pengar och haka på utvecklingen av fiber så får de andra göra som de vill. 
Nu ska jag hoppa i en dusch och sen försöka slänga mig i sängen och sova. Sov inte så bra i natt och hade svårt att somna i går så hoppas på en bättre natt i dag. Hoppas ni andra där ute får sova gott ! //Anna

Städ och bak

I  dag har det inte hänt mycket. Sov länge och sen vart det städning av  lägenheten då vi förhoppningsvis får besök av grannarna i morgon då vi bjudit in dem på möte om fiberanslutning. Tyvärr så  tror jag att min pessimistiska sida har  rätt och att de inte kommer trots några av  dem har sagt att de skulle komma men det återstår att se, hoppas fortfarande :) och då får de ju smaka på mitt go fika som jag håller på att baka!
 
//Anna
 
 
 

Bättre sent än aldrig...

Ja snart dax att göra sig iordning för en jobbkväll men tänkte bara skriva lite sanbbt först. Det är så ofta jag tänker att det här4 ska jag skriva på bloggen men sen blir det aldrig av. Bla tänkte jag att jag skulle skrivit om när vi (jag å sambon) var hem till västerås sist och vi var ut med mamam och pappa och åt och var på teater, men det blev aldrig av och det är jättelänge sedan nu. Här kommer ett litet kollage från då iallafall..  
Vi hade det hur som hellst jättetrevligt, tyckte jag iallafall :) God mat och många skratt på teatern sen.
Det var fredagen den 11 mars, sen annars udner den helgen tog jag det mest lungt. Var på massage och sen så träffade jag två av tjejkompisarna på en fika. Och så var vi till Morbror som fyllde år och firade han.  På fredagen på förmiddagen skrev ju både jag och gubben upp för BE behörighet och för min del gick det bra så nu får jag bara träna på att köra med släpet... Frammåt går ju bra men det är det här med backning haha, men börjar bli ganska okej med det med.
 
Annars händer det inte så mycket, jobbar, sitter hemma å glor och så har vi varit en del ute hos de på bondgården då gubben har hjälpt till att köra hem balar år dom.... hr även varit till ortopedtekninska och fått ändrat och beställt nya kompressionsbyxor så hoppas de sitter bättre uppe denna gång. Vart marinblå färg denna gång men hade gärna velat hat vita till sommaren... De ändrade några mått, bla längden och så att de blir mindre i midjan,,, Aja en liten snabb upptadering vart det, nu måsta jag göra mig lite käk innan jag ska fara till jobbet. Hoppas ni med har/har haft en god påsk ! 
 
// Anna 
 
 
 
 
 
 
 

Storstäd å fiber

I kväll vart det storstädning av badrummet. Rensat skåpen och skurat toan och handfatet, rensat avloppet från långa röda hårstrån (inte kommer de från mig väl? :P ) och skurat av golvet ordentligt en gång samt skurat vattenledningarna. Men skulle nog behöva skura lite mer ordentligt bakom vattenledningarna men de får bli en annan dag :P vart en hel del skit som försvann från badrummet iallafall. Var verkligen väl behövligt att städa ordentligt där! 
 
Bild av vårat trista badrum, smuts å en skeptisk kisse 
 
Annars har jag inte gjort så mycket, jobbade till kl 14, slappade en stund och sen en liten prommenad. Träffade sen en tjej som håller på med bredbandsutbyggnad här i Årjäng så hon ville se hur det såg ut här för bostadsrättsföreningen räkning och så ska hon ge ett kostnadsförslag... Så får väl se, är nog inte så många av grannarna som är så intresserade känns det som men nu kommer jag iallafall få ett förslag att presentera för grannarna.... Ja å det är väl vad jag gjort i dag. Lagat mat också då... Och nu ska jag mysa ner mig i soffan med gubben en stund innan det är dax att gå å sova. Hoppas du haft en go dag! 
//Anna

Brömaskinen

Äntligen ledig igen. Vad man längtar efter dessa lediga dagar...  I dag blev det lunch och sen en tur över till Norge med J. Blev handlat lite ost och bröd. Och dum som jag är står jag som ett fån vid brödskärarmaskinen och tycker den var skit cool haha. Köpte kneip och bestemor ost (typ mes ost tror jag de är) och så hittade jag ost med mandarin och ananas så det var jag tvungen att testa. Får se sen när jag öppnar den hur det smakar.
 
 
Annars händer inte mycket här omkring. Jobbar mest och så blir det en del teoripluggande för BE körkort. I morgon ska jag till optikern i Arvika så jag kan skicka in papper för körkortstillstånd så att jag kan boka prov och uppkörning. Annars händer inte mycket som sagt. Har fått en praktikant med mig på jobbet som jag är handledare för. Ganska roligt faktiskt och jag tror att jag är en bra handledare men det återstår att se. Nej nu blir det tv mys. Over and out! 
// Anna 
 
 

RSS 2.0