Relax, take it easy...

Börjar påsken med en natt på Selma Spa i Sunne. Verkligen fint hotell.  Skönt att komma bort lite hemmifrån och bara njuta. I går skämde vi bort oss med varsin spa behandling. Gubben fick klassisk massage och jag valde något paket med skönt bubbelbad, ryggmassage och bodylotion och sen avslutades det med hårbottenmassage. Helt underbart! Man hade verkligen lust att be massören att fortsätta.
 
Efter massagen blev det en stund slappartid på rummet innan det vart dax för middag. Trerätters!
 
 
Till middag valde vi en förrätt bestående av hembakat fröknäcke och ost och chark tallrik. Kallrök älgkött och hjortsalami med kött ifrån Hygns Vilt utanför Kristinehamn och så var det två olika ostar ifrån Lillängens gårdsmejeri utanför
Sunne och så var det små gurkor, oliver och marmelad. Smaskigt! 
 
Till middag blev det hamburgare och torsk med räkor.
 
 Maten var verkligen god och stora portioner! Man vart verkligen proppmätt! Men så klart kunde vi inte låta bli efterrätten som blev creme brule, men vi nöjde oss med att dela på en i stället för varsin.  
Innan middagen satt vi oss en stund i loungen och tog varsin drink. Gubben tog en whiskey och jag en björnbärstini, den var jättegod!
 
 
Efter maten tog jag mig en simtur och lite bubbelbad medans gubben slappade på rummet med lite tv då han glömt badbrallorna. Han är dock inte så jätteförtjust i att bada så det gjorde inte så mycket. Var nog mest jag som tyckte det var tråkigt att simma runt själv i poolen. 
 
 
Vi har haft ett jätte skönt dygn här i Sunne men nu börja det bli dax att checka ut. Var och åt frukost för en stund sen och nu har vi slappat lite. Gubben tog en dusch så jag passar på att berätta här om våran minisemester. Slänger in lite mer bilder ifrån hotellet här nedan. De hade så fint tyckte jag och mycket blomsterarrangemang och så, helt i min smak! Mycket idéer i både inredning och med blommor har jag fått!
//Anna
 
 
 
 
 

Timpenning ?

I kväll har jag sytt ihop ännu lite mer delar till min virkade filt (typ baby filt). Den består av 36 virkade rutor som ska sys ihop och sen ska det virkas en kant runt om.  Hittills har jag lagt ner ca 45 timmar på den och den är inte ens klar. Visst jag virkar inte så super fort men ändå. Jag har tre remsor att sy ihop och sen virka kanten runtom. Men tänk om man kunde fått timpeng på det arbetet? Säg 125kr timmen, det blir 5625 kronor! Och folk klagar på att det är dyrt att köpa tex handstickade sockor eller tröjor! Tror inte folk förstår vilket arbete som faktiskt ligger bakom ett hantverk. Som i mitt fall, först måste man göra eller köpa garn, sen virka, fästa trådar, sy ihop och virka en fin kant runt om. Det är verkligen tid och arbete bakom handarbeten. Och nu har jag ändå ett enkelt mönster, tänk de som har mer komplicerade mönster med olika färger etc etc.. Folk förstår verkligen inte vilket arbete och hur mycket tid det ligger bakom fina handarbeten och hantverk av andra slag och det är väldigt tråkigt tycker jag. För jag tror att om folk förstod tror skulle de värdesätta och uppskatta hantverk/handarbetade saker mer och vara villiga att faktiskt betala en liten större summa än en spottstyver av vad produkten egentligen är värd.
Tänk på det nästa gång du ser ett hantverk eller ett handarbete...
//Anna
 

Påskafint 🐣

 
Jahapp, då har lite påskpynt åkt fram här hemma. Hade tänkt tagit fram det redan förra helgen men blev aldrig av. Påsken är ju så kort så tycker det är roligt att ha framme grejerna lite längre. Har inte så mycket påskpynt och i år har jag inte något påskris eller fjädrar ute. Men min fina tupp fick komma fram och så godisskålen såklart! Dock inte de snyggaste bilderna :)  Vad händer hos er i påskhelgen? Här blir det relax och slappt hela helgen och inga direkta planer inbokade förutom torsdag/fredag men mer om det på typ fredag... 
 
 

Slitsam helg

Efter en händelserik helg med start med en heldag i karlstad i Fredags med vårvisning (maskin visning) och sedan tre dagar jobb är det nu skönt att slänga sig i soffan och lata sig. Efter jobbet i dag vart det storhandling och sen lite slapp medans gubben lagade mat. Och så har jag omskolat paprika och tomatplantorna. Hoppas de överlever och växer sig stora och fina 🌿🌱
 

Provbak

Igår kväll mitt i matlagning och allt kom jag på den bra idén att testa baka en tårta som jag hittat recept på en australiensk blogg. Pappa fyller ju år nästa månad och då ska jag ju självklart baka en tårta men vad kan passa tänkte jag? Och så tänkte vi köra lite samma tema som hans present men var inte så lätt att hitta ett recept på tårta med det men till slut så! Dock på australienska då,  så var lite knepigt att översätta men med bra hjälp ifrån en bakgrupp på Facebook så gick det bra och nu har jag som sagt testat att baka och jag tror det gick riktigt bra! Hoppas den får bra smakomdöme sen bara. Tänkte testa på arbetskollegorna ;) vi är ju såna "sockerråttor" så på jobbet går allt ner hehe
//Anna
 

Dra upp gardinen

Lugn och skön dag i dag men börjar känna mig lite raslös
Har inte gjort så mycket idag, mest tagit det lungt. Var ner och hämtade paket på posten, våra sista delar till servisen jag och gubben köpt, och sen har jag bäddat rent i sängen. Hängde ut täckena och kuddarna på vädring några timmar i dag så i natt sover vi gott. Har även tagit bort noppror ifrån bäddmadrassen och dammsugit den, skulle egentligen vilja köra fodralet i tvättmaksinen en vända men det är ett sånt jäkla jobb att få på det på madrassen igen så det gör jag nog aldrig om. Har gjort det en gång och nu blir det nog bara i absoluta nödfall för som sagt, fy f*n vilket arbete det var att få det på plats igen !
Drog upp rullgardien i dag för att släppa in lite mer ljus när jag höll på med sängen och de i sovrummet och upptäckte då att min fina men något rangliga vårglöd stod i full blom där bakom. Det är allt synd vi inte drar upp rullgardinen oftare i sovrummet haha. Har ju sett att det varit knoppar på den när jag gett blommorna en skvätt vatten, men den var ju verkligen fin nu när det blommade så får kanske flytta ut den i vardagsrummet eller köket ett tag så att jag kan njuta av den för bakom gardinen är det ju ingen som ser den ! Man kanske skulle ställa den bredvid min fina orkide som står i blom nu,. Tycker orkiden är så vacker !
Ska väl ta och göra mig lite mat nu och sen blir det nog soffläge tillsammans med kissen.Han har varit ute gasnka länge i dag i solen så han är ganska pratsjuk nu ich gör det svårt för mig att skriva detta inlägg. Det är verkligen inte lätt att skriva med en katt som ömsom går på tangenterna och ömsom stryker sig mot armen och händerna hehe tur de är söta ändå trotts sina dumma påhitt ibland, som i går när han slickade på min middagsmat, och sedan när jag erbjöd honom köttbullen han slickat på så ville han inte ha.. Suck, vad gör man inte för dessa små älsklingar 
 

Härlig söndag

Solen har lyst hela helgen men jag har inte varit utanför dörren fast jag borde ha varit ute och njutit av solen och laddat energi. Men i dag har jag faktiskt känslan av en härlig dag och jag känner mig nöjd och tillfreds ändå. Kanske för den sköna sovmorgonen som inte blev allt för lång följt av en god frukost för att sen städa av köket. Har inte haft ett så tomt och städat kök på evigheter! Och då är det trots det en det grejer kvar att ta bort på bänkar och bord. Har plockat i och ur disken. Verkligen skurat av kaklet, bänkar och skåp så att det luktar rengöringsmedel i hela bostaden!
Gått runt halvnaken (sov/mys kläder) och slappat i soffan under ett varmt täcket till bra teve och handarbetat lite och nu spelar gubben bra musik ifrån stereon och jag ska hoppa in i en dusch och ta hand lite om mig själv. Efter duschen ska jag pyssla om mina torra vinterhänder och naglar och sen bär det av ut till Blomskog en sväng på möte med hembygdsföreningen. Gubben ska dit iallafall å jag tror jag följer med faktiskt. Då kommer jag ut lite grann jag med. 
I morgon ska jag in och jobba lite extra och på tandvårdsutbildning. Ska städa inför flytten av varan lokal på jobbet. Nej nu är det bäst jag hoppar in i duschen ! Tiden går visst snabbt!
Hoppas du också har en härlig söndag?!
//Anna
 

Drömmar i kras

Deppigt i dag.
Igår fick vi veta att det kommit in ett nytt bud på huset vi vill ha. Huset vi varit ensamma om att buda på i 1 år och 2,5 månader. Ett bud som vi inte kan buda emot ens. Ett bud 100,000 över våran budget i dagsläget.
Fatta, 14 och en halv månad av längtan och hopp som sprack som en ballong och föll ner i avgrunden. Någonstans har det alltid funnits en klänsla av att det skulle bli såhär, så jag har försökt att intala mig att inte hoppas för mycket, att inte drömma. Men såklart har det alltid funnits tankar, drömmar och hopp där inne i skallen. Jag kunde se oss i framtiden i det huset. Det känndes så bra.
 
Men nu blev det inte så. Vi får fortsätta leta vidare, vilket i dag känns som en omöjlighet. Husen är ju inte så många som komemr ut till salu häromkring,speciellt inte åt det hållet vi vill bo, de fina husen går över vår budget och mellantingen köper norskarna till överpriser så det blir bara hus med för mycket renoveringar kvar. Hus som vi inte kan köpa då vi inte har råd eller kunskap att renovera dem.
Men vi får försöka ta nya tag och gå vidare. Vi sitter ju trots allt inte i sjön utan har det bra här där vi bor nu också. Men visst skulle det vara roligt att faktiskt få flytta till hus nu...
// Anna 

Snabb uppdatering

Kisse och jag har slängt upp benen i soffan å tittar på hem till gården medans vi satte husse i köket för att steka blodpudding, även tårtbotten är i ugnen. Fick en beställning på två tårtor i går tills på lördag och det är klart jag fixar! (Vi får se hur många utbrott det hinner bli innan de är färdiga) Blir sen middag i dag också. I går vart det pizza när jag kom hem ifrån karlstad och tatueraren. Andra sittningen och en sittning kvar innan det är färdig. Som jag längtar tills den är helt färdig! 
 
 

Lyxmiddag 🍽

I dag har det inte hänt mycket. Typ slappat hela dagen samt gjort middag. På förmiddagen blev jag glatt överaskad när en god vän hörde av sig och berättade att hon saknade mig. Vi snackade lite grann och jag hoppas vi kan ses snart. Roligt att det är ömsesidigt och inte bara jag som saknar.
 
Just nu ligger jag  i soffan och jäser efter en god trerätters middag som jag "slängt" ihop i dag. Gillar just orden "släng ihop" det låter som man typ är proffs och att göra en trerätters är en piss i havet, liksom hur enkelt som hellst, trerätters är ju vardag ungefär. Hihi nåja till förrätt blev det ostplättar  med creme fräsch, rödlök och räkor. Nästan som en liten langos.Hade dock slut på gräslök och persilja hemma så det blev inte mycket till garnering på. Hittade en bild och recept på pinterest här om dagen på detta så var ju tvungen att prova, och gott var det! 
 
Varmrätten bestod av hasselbackspotatis och helstekt älgfilé som nästan smälte i munnen. Tyckte verkligen den var perfekt. Sen blev de lite grönsaker och beasås till,  tyvärr i pulverform. Får lära mig hur man gör egen sen någon gång. Och slutligen, efterrätten. Mmh, chokladfondant med lite grädde och hallonsås. Riktig fullträff! Kanske lite i kladdigaste laget men ack så god! 
 
Bjöd hit svärmor med gubbe på middag och de verkade nöjda så tror nog det var en god middag. Trevligt tyckte jag iallafall 😊  i morgon händer det nog inte så mycket. Har inget planerat så blir nog en lugn dag. Kanske pysslar litegrann. Vi får se vad jag hittar på. Nu ska jag fortsätta titta på teve. Hoppas ni också haft en härlig dag!
//Anna
 

Foton från förra helgen

Bättre sent än aldrig!
Här kommer bilder ifrån förra helgen då vi var ute hos J och J, men först några bilder på Bambi Jr som bruakr hålla till i vår trädgård.
 
 
 

Soffhäng

Ibland är de bara så gött att sova länge, låta bli att klä på sig utan gå runt i pyjamas/morgonrock och bara softa. Ta dagen som den verkligen kommer. Käkade frukost och kikade på tv tillsammans med älsklingen nu innan han åkte till jobbet och nu har jag bäddat ner mig i soffan igen för att fortsätta titta på teve en stund. Har ju en del inspelat som gick på teven i helgen när jag jobbade.  Blir nog en lång varm skön dusch sen också så man vaknar till liv lite och sen ska jag plocka undan här hemma och sen pyssla. Vart många sen där haha. Har ju en del kort som ska göras! Och ska bli spännande att testa mitt nya pyssel! Blir nog en stund vid datorn också och lägga in lite bilder ifrån kameran. Var ju hem till J och J i lördags kväll och då blev de lite hästar å katter fotade ❤
//Anna 

Paket försening

 
Ser ni det där stora och lite mindre paketen där borta på hörnet på bordet? Justja, de där bakom kissen.
Jag skulle sätta mig i soffan och titta på "det stora tårtslaget" samtidigt som jag skulle packa upp mina paket medans jag väntar på att min tårta i köket är på kylning. Dock hade kisse en helt annan plan!
Nämligen att hoppa upp i mattes knä fortast möjliga och lägga sig till rätta för att bli kliad bakom öronen.
Hmf ! Jag vill ju öppna mina paket som jag längtat efter men har inte hjärta att puffa bort kissen. Trots det att jag vet vad de innehåller blir man ju som ett litet barn på julafton! 
 
Annars händer inte så mycket i dag. Blir jobb i kväll. Slängt ihop en liten tårta som jag ska ha med till J och J i morgon kväll som bjuder på middag. De ska få vara provsmakare. Tror dock smakerna inte vart som jag vill men det återstår att se i morgon. Och så pysslas det lite med scrapbooking. Har några kort på beställning som behöver göras klart samt några födelsedagar osv här i vår så passar på att pyssla lite. Dock går tiden mycket fortare än jag tänk i dag. Hm jag som brukar sitta å vänta på att klockan ska gå när jag ska jobba kvällen, nu är det tvärt om,  jag vill att den ska stanna upp lite så jag hinner mer. Och tiden går ju inte precis saktare när man gör avhopp för tv och kissemys 💕 men sådant är också viktigt. Iallafall kissemys, teven kvittar väl egentligen och de kan jag ju se när jag vill och inte just nu hehe.
Nä nu får kisse allt flytta på sig så jag kan sätta fart !
//Anna

RSS 2.0