Jul och teori, bla annat..

Hemma hos svärfar. Har funderat myckert i dag... Saknar snön, det blir ingen riktig julstämning utan snön, tycker den ska komma nu. Har fixat klart julgardinerna i dag, vart nice, kommer bilder senare.. Funderar mycket på julen nu. Det känns som om det inte kommer bli någon jul. Ingen släkt och ingen snö. Jag gillar julen så mycket så det är jobbigt att inte riktigt veta hur det blir på jul. Jag är en sån som vill att det ska hända mycket under julen, man SKA åka runt massa för att hälsa på släktingar och vänner, man ska känna glädje,värme och kärlek.. önskar bara att ALLA i världen kunde få en riktig jul eller en annan rikgtig högtid...
Har även funderat på en till sak. Jag måste verkligen bli bättre på att sätta mig med teorin, kommer aldrig få körkort annars juh ! Få ta med mig boken till praktiken så att jag kan läsa när jag har långtråkigt, men de ser ju snyggt ut, en praktikant som sitter med näsan i en teoribok... Det är ju på praktiken jag ska visa att jag finns och att jag vill ha ett jobb! Att jag vill lära mig saker. Men just nu fixar jag inte så mycket som jag vill kunna fixa. Tex så kommer jag hem efter praktiken och det ända jag gör på eftermiddagen/kvällen är att bli ledsen över hur stökigt vi har, försöka plocka undan, diska mm men ger upp. Lagar mat, äter och ser på tv. Jag ger upp alldeles för fort men jag fixar inte att ändra på det fast jag vet att jag måste. Men vi får ta ett litet steg i taget, bättre ett litet steg framåt en ett stort steg tillbaka.

Beslut åt pipsvängen..

Ja,, mitt beslut om pulverdiet gick ju åt pipan redan efter första dagen. Jag blir helt enkelt knäpp när jag inte får  mat och jag fixar inte att vara knäpp nu. Jag fixar inte att vara trött och hungrg just nu, så det blir vanlig mat men i mindre portioner och utan pasta, potatis och ris och sånt. Ska nog försöka äta upp pulverdietan som jag har kvar men,, det går inte så bra.. det är inte min grej det där med pulver.. Nu blir det typ GI och LCHF. Det funkar faktiskt bättre, jag är mätt och orkar koncentrear mig bättre så kör på det och massa mer motion.. Det finns inte tillräckligt med ork för tillfället då det är mycket annat som susar runt i mitt huvud och så och viljan räcker inte, det måste till mer än vilja för att det ska hända något.. Men jag tycker jag har kommit en bra bit på vägen dom här dagarna, inte fysiskt kanske men psykistk. Även om jag har mina dalar så fungerar det.. jaja nog om detta för i dag.

Sitter på praktiken och har lunchrast. Rasten är snart slut igen.. I kväll är det scout och då ska vi till brandkåren och hälsa på. Ska bli spännande, hoppas de släcker någon eld eller att vi får åka brandbil eller något :D nej nu äre dax att gå och se vad de andra har för sig, ha det gött ! // Anna

Tagit ett beslut

I dag har jag bestämt mig för en sak. Från och med i morogn ska jag börja med Nutriletts diet. Så i morgon kör vi ! Då blir det nutriletts Quick Weightloss Shake och Quick Weightloss Soups i tre veckor, sen lite hungerkontrol och vanlig mat. På lördagar får jag äta en vanlig middag men en mindre portion,annars kommer jag inte fixa detta. Jag måste ha något att se fram emot i veckan för att fixa det. Och så ska vi så klart gå till praktiken (ca 40 min fram och tillbaka) och simma eller motionera minst 40min*2 i veckan.. Så snälla, hjälp mig nu och ha förstående om jag är arg och grinig :) Och har ni några bra tips och råd hur man håller vikten eller på någon god nyttig och bra mat så skriv!

Nu blir det lite om helgen. I fredags tog jag ju det bara lungt och hade det mysigt för mig själv. På lördagen blev det en sovmorgon och sen ut till vännerna som har bondård. Älskling blev placerad vid bygget och jag i slaktboden för att hjälpa till med att stytcka kött. Efter styckningen så ble jag med ner i ladgården och klippte svansarna på några kossor som var väldigt smutsiga och så att de inte blir mer smutsiga när lera och skit fastnar i svansarna och så på dem. Kan ni tänka er! Jag som är typ livrädd för kossor stog bakom dem med en enorm rakapparat och rakade deras svansar. Jag är jättestolt att jag fixade det och var med i lagården. I ladgården skottade vi även skit och hade ut nytt strö åt djuren. Sen blev det middag. Efter maten blev det lite mer styckning och sen bar det ut i skogen för att plocka lite lingonris för att göra en vacker dörrkrans av,, eller om jag ska ha den inne... När vi kom tillbaka från skogen så spelade vi lite spel och bara hade det gött..
Och i dag.. i dag har jag inte gjort så mycket. Diskat lite, myst med älsking, plockat undan lite ute och på altanen. Tagit in blommlådor och utemöbler och sånt. Och nu i kväll är vi hos svärfar och äter middag. Kollar på tv och jag stickar lite också. Försöker hinna med mycket pyssel till marknaden nu.. Men får inte glömma bort teorin. Har inte gjort någon teori i helgen så i veckan blir det minst ett test direkt när jag kommer hem från praktiken. Nu ska jag gå och sticka igen så hadet gött tilsl vi hörs igen ! // Anna

Egen mys ;)


Än så länge så har jag kommit så här långt med min tjejkväll/spa kväll, schysst musik...
en varmdusch och insmörjning med en gott luktane hudlotion + lite sminkning för att känna mig fin..
och så måste vi ju ha lite mys stämmning :) ...
och så ett lager nagellack på,, ska göra nå mönster sen tänkte jag...
.. och pizza degen är klar, bara vänta på att älsklingen ska komma hem nu då så...
.... SKÅL PÅ ER !

Fredag igen då!

Sista dagen på praktiken för denna vecka avklarad. Känns bra, gillar stället, lite långtråkigt i bland bara. Just nu sitter jag ensam med kissen, mamma har åkt hem till V-ås igen och älsklingen är och spelar innebandy. Känns tomt efter en vecka med full fart, men ändå är det lite skönt. Funderar på att hoppa i en varm dusch och ha lite tjejkväll/hemma spa med mig själv tills älsklingen kommer hem. Då blir det hemma pizza och tv-mys antagligen. Känner mig lite nere och så, så lite omsorg skulle jag nog behöva ;) Fick go ryggmassage av älsklingen i går och fan vad skönt det var efteråt, behövde det verkligen. I kväll tror jag även att jag ska fixa lite "pappersarbete" och söka lite jobb. Har hittat 2 jobb jag ska söka innan helgen är slut. Nä nu blir det en dusch och så får jag se hur långt jag kommer med mitt "spaande" innan älsklingen komemr hem.

Övningskörningsdag ;)

Vart en dag i Karlstad med mycket körande och en tur till nyöppnade Jula. Mycket folk både in och ut. Kö in och lååång kö ut! Sen vart det körlektion på körskolan, gick väl sådär, stadskörning är inte min grej ;) Nej, nu blir det en varm dusch och sen till att tvinga älsklingen till att massera nacken och ryggen min och sen lite tv mys innan det är sängdax så man orkar upp till praktik och möte i morgon. Ha det gött, och sov gott !

Praktik å "bara vara"

Då var en till dag av praktiken avklarad. Har varit en riktig bra dag i dag. Iallafall enligt mig ! I kväll bär det av till "bara vara" och träffa lite folk och pyssla lite. Ska måla lite värmeljus att sälja på marknaden tror jag. I går kväll gjorde jag lite halsband och armband. Börjar få ihop en del nu ;) Blir kanske lite smycken i kväll med :) Ne nu ska jag gå och städa burarna innan middagen blir klar. I kväll serveras det våfflor :) Smaskens !!

Praktik :)

Då var första dagen av praktik på dagligverksamheten här avklarad. Känns bra, men tror inte riktigt detta är min grej iallafall. Jag måste ha något att göra jag med under dagarna. På en dagligverksamhet är det ju meningen att personalen liksom ska hjälpa och stötta brukarna/kunderna och se till att de gör arbetena och så, inte att personalen ska göra dem åt dem typ. Men det blir nog bättre när jag lärt känna personerna och platsen lite mer. Måste ju ge det ett förök iallafall och det är bättre  än att sitta ensam hemma i lägenheten..

Efter praktiken blev det en tur till affären med mamma som är på besök under veckan. Lite handling och sen hem och laga mat och dona lite. Gjorde flygande jakob till middag och så här kan det gå när man steker bacon ! Inte skönt att få varmt fett på halsen och fingret !
Efter maten har jag gjort ett teoritest på datorn, blev godkänd :) 63/70 rätt! Nu ska jag skriva ut lite papper och sen mysa enr mig i soffan och se på 112 på liv och död. Ha det gött !

Städdag :P

Dagen har bara flygit iväg! Har städat hela dagen i stort sett men nu är det fint i hela huset :) Feel nice ! I morgon kommer mamma på besök, hon ska vara här tills på fredag. Ska bli nice det med tror jag ;P Har även gjort lite pyssel i dag och skrivit upp alla matrialkostnader så jag vet vad jag ska ta för sakerna på marknaden sen. Måste se till att få lite flyt i det hela nu så det går undan så att jag kan göra massa teori också.
Just nu sitter jag och väntar på att få käka. Robin är ute och går med hunden en sväng sen blir det lite plockmat. Vi har fan inte ätit något på hela dagen förutom frukost vid typ 11 :O Plockmat och Polisskolan 6 sen läggdax. I morgon vet jag inte riktigt vad som händer, det ända jag vet är att vi ska elda hos svärfar och att mamma kommer. Kanske blir en tur till kompisarna som har gård för att vara med när de slaktar grisar. Vi får se vad som händer och sker. NU ska jag ta med mig kissen och mysa ner mig i soffan. Hoppas "gubbarna" kommer hem snart, dör av hunger !

Fredaaag :)

Då var det fredag i gen och dax för vårat älskade fredagsmys. I dag blir det fredagsmys utan älsklingen, iallafall de närmaste typ 2 timamrna då han är iväg och spelar innebandy. Så sitter här själv med en macka och ett glas oboy. Såå länge sedan jag drack oboy!  Har Winston på besök i dag så helt ensam är jag ju inte, har ju även Kissen och Råttisarna
I morse vaknade jag av att det blev väldigt ljust i sovrummet och att större tassar än kissens klampade in. Först vaknade jag med ett ryck, antagligen var det när svärmor ringde på dörren för att lämna vovven. Sen hörde jag något mer ltie senare men fattade aldrig att det var svärmor som var in med hunden först efter hon hade gått och Winston kom inklampandes i sovrummet :) Då bestömde jag mig för att gå upp och vovvis ville på en prommenad så tog en kortis runt kvarteret. Sen blev det till att ringa samtal och fixa lite. Var sedan ner till där jag ska praktisera och fick lite papper fixade som jag lämnade på arbetsförmedlingen. Tog med Winston och det blev nästen en hel timmes prommenad!  Sen skulle jag tillbaka till praktiken för att hälsa på och få se mer av verksamheten innan jag börjar men det hade han jag skulle träffa glömt så ska dit på måndag kl 10:00 i stället ^^ Sen har det inte hänt så mycket mer än att jag har försökt plcokat undan och städat lite. Fixat råttburarna och plockat. Och nu ska jag äta min macka och bara ta det lungt och pyssla lite. Det tycker jag att jag är värd nu när jag har varit duktig och kört och läst teori i två heldagar och sen städat hela dagen i dag typ. Och om jag ska ha något att sälja på julmarknaden måste jag få lite tid att göra klart alla mina pyssel :)
Nje nu väntar min macka och oboy! Ha det gött ! // Anna

Sol igen :)

Då har jag skrivit mitt första godkända teoritest på datan. 65 rätt av 70. Precis godkänt. Synd att det inte var uppskrivningen bara, då hade det räckt med 52 rätt för att klara sig.. Och i dag är det äntligen soligt ute efter någon veckas gråa och trista väder. Nu blir det lite mys med råtttisarna igen och lite pyssel en halvtimme, sen lite mer teori. Hade råttorna ute när jag gjorde testet men de var så busiga och sprang omkring så mycket så fick stänga in dem igen så jag kunde koncentrar mig. // Anna

lite lera ;)


Hemma med sjuk "gubbe"

Nu blir det snart lunch med min älskling som är hemma och sjuk i dag. Han spydde i går kväll men i dag är han piggare. Det är tur så det inte var någon kräksjuka eller något.. jag hatar att spy! I dag haar jag varit till min praaktikplats och hämtat papper som skulle till arbetsförmedlingen och sen har jag pluggat teori. Nu blir det lite speghetti carbonara *stavning? och sen lite pyssel, efter det en till omgång teori. Ska försöka köra hårt meed teorin denna vecka då jag antagligen börjar praktik nästa vecka. Blir även två dagars körning denna vacka :) me like! nej nu ska jag leta fram spaghettin ;) See yaa !

Nya jacka :D

Fyndade en ny vinterjacka för 399 kr i dag :) Nu är det bara att invänta att det ska bli kallt och komma massa snö :) ♥

Hockey och bowling 5/11 - 2011


Alla helgons helg :P

Efter att mamma ringt och väckt oss strax efter 9 i morse så blev det till att ligga kvar i sängen och mysa med älskling och kissen ett tag, sen en sanbbdusch och efter det en härlig,rejäl och go frukost. Måste ju stå mig ett tag då vi inte tänker käka lunch innan vi åker till Karlstad för att se på hockey. Det blir säkert någon varmkorv under matchen och sen pizza och bowling när vi kommer hem antar jag. De var det förra året iallafall :) Jag är ju inget sportfan direkt men jag måste efrkänna att det var,,, härligt att vara med på hockeyn på arena. Det är en sån stämning :) Me like !
I går var svärmor och hennes kille här på middag, det blev Grekisk delikatesspanna och tårta till efterrätt. I tisdags när vi var å handlade så vart jag så sugen på tårta så bestämde mig för att göra en till helgen,( har kanske berättat allt detta redan om jag inte missminner mig ? :S ) det är ju trots allt allahelgonahelgen. Lite högtidligt sådär.
Grekisk delikatesspanna och go tårta :)
Nej nu ska jag gå och ta ut mina små busfrön lite så de får springa fritt lite innan de blir instängda i badrummet så inte kissen kommer åt dem. Sen blir det till att fixa mig innan hockeyn. Ha det gött !
En avslutningsbild, på kissen, gillar denna bild skarpt haha !

Glad :)

Efter några mindre glada dagar så är jag skitglad i dag för jag har nämligen fixat en praktikplats :) På dagligverksamheten. Ska bli spännande. Vet inte så mycket om det, har bara varit in där två gånger och pratat med chefen i typ 5 minuter :P men det blir nog bra, ska dit en dag och hälsa på och bli visad runt innan jag börjar praktiken. Ska ha praktik 14/11-2011-14/1-2012. Hopaps det går bra där men det tror jag det ska göra, verkar vara massa härliga människor där :)

Shit vad glad jag är ! Sitter på biblioteket och kan inte sluta le :) Väntar på att älskling ska sluta och sen komma hit. Jag ska handla lite inför i morgon kväll då svärmor och company kommer på middag. Det ska bjudas på "grekisk delikatesspanna". Vill gå till cafet och fika och fira lite för att jag är så glad men har ingen plånbok med mig för den glömde jag, så får se när älskling hör av sig, han skulle ringa på vägen hem, så då kanske han kan åka och hämta plånboken för jag tror att hans plånbok också ligger hemma, och det går ju inte så bra att handla om man inte har några pengar. Och sen kanske vi kan ta en fika ihop.. Vi får se. Tror vi ska ut till svärfar i dag så får se om vi hinner. Jag får hitta på någon go middag till söndag också, för då kommer nog svärfar och ska hjälpa oss att isolera förådet. Jag tycker det är kul att bjuda vänner och familj på mat, det är något jag gillar väldigt mycket. I morgon ska det även bakas en smarrig tårta till efterrätt då jag och älsking ( specellt jag "/ ) blev sugen på tårta när vi var på affären sist, så vi bestämde att de skulle bli tårta i helgen :) Hoppas det blir något över så svärfar också får smaka.. Nej nu ska jag sluta sitta här och "svamla" och kolla runt ltie på nätet i stället. Ha det gött tills vi ses igen // Anna



En bättre dag i dag..

I dag har jag fanimej vart duktig! Vart ner och handlat lite och gått hem, fick lift ner till "byn" och så vart det även ett besök på dagligverksamheten och förfrågan om praktikplats. Ska återkomma dit när jag vet vilket datum och så jag ska få praktik och lite info från arbetsförmedlingen. På arbetsförmedlingen hade de lunch när jag var där i dag och jag orkade inte vänta så ska dit i morgon igen tänkte jag. Iallafall ringa dit så jag får all info jag vill ha. Har även hunnit med att plugga teori. Ett test på datan har jag gjort och ska försöka hinna med ett till innan kvällen är slut. Men snart bär det av till simhallen :) Ska bli skönt !  Måste verkligen satsa på teorin men jag vet inte om jag kommer fixa teorin, jag vill ju verkligen ha körkortet snart men jag har så svårt med teorin, att sätta mig ner och läsa. Har även myst lite med mina små beisar i dag<3 (råttorna så klart!) vart tyvärr inga bilder när de var ute men lite bilder  genom burgallret vart det och här kommer en av dem på söta Tyra myra  !

RSS 2.0