Utlåsta minnen

Ännu en jobbkväll till ända. Skönt att snart få åka hem. Tidigare i kväll när jag åkte bil lyssnade jag på kvällspasset i Sveriges radio P4 och där handlade det om när man blivit in eller utlåst och det fick mig att tänka på en gång när jag och Robin precis börjat träffats. Det var när jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar. Jag tror det var första gången som Robin var på besök och skulle bo kvar hos mig och andra gången han träffade mina föräldrar. Vi skulle ut med vänner på kvällen och var såklart ute en bit in på natten så mina föräldrar hade gått och lagt sig innan vi kom hem. När vi väl står där vid dörren och ska låsa upp, finner jag inga nycklar och upptäcker jag att jag glömt dom innan vi gick ut. Jaja säger jag och ringer på dörren, en lång signal. Varav Robin svarar något i stil med - men du väcker ju dina föräldrar! Och jag svarar "ja, jag tänker ju inte stå här hela natten" ungefär samtidigt som min yrvakna pappa kommer och låser upp åt oss. Robin ville väl typ inget hellre än sjunka genom jorden då han tyckte det var så pinsamt men han överlevde det och nu har vi varit tillsammans i 7 år och bott tillsammans i sex utan dessa år. Det känns så fantastiskt! Att han fortfarande vill vara min stöttepelare och mitt skyddsnät, som låter mig vara jag och fångar mig när jag faller. Min älskade Robin ❤
//Anna

 

Redan slut på en go helg

Då var ännu en helg med lediga dagar över. Varför ska de lediga dagarna gå så fort? Det är liksom som om de går extra fort. Nu börjar nedräkningen till nästa lediga dag. Nedräkning är nog min strategi att klara av. Två dagar, en dag kvar. Ledig. Tre dagar, två dagar, "bara i morgon kvar sen ledig" osv. Det är så tankarna går för att jag ska klara av. Ja vad ska jag klara av egentligen? Att leva? Att jobba? Antagligen att jobba eftersom det är de dagarna jag räknar ner. Känner mig så trött på mitt jobb men vet inte vad jag vill göra i stället. Och finner inget annat jobb heller för den delen. Så är väl bara att kämpa på så länge...
 
 
Har ändå haft en bra helg. Var ute i sillerud hos familjen A och hade det mysigt. Lilla M var på besök så man kan ju inte annat än att ladda med glädje när man är i närheten av en go liten människa på sådär 1,5 år. De är ju så härliga de där små liven. Var så skönt att bara vara och inte tänka på något utan bara busa och skratta med lilla M. Vart inte ens någon mattematik gjord, men det kändes som om det var viktigare att bara få vara och ha det trevligt trots en del ångest i dag då jag vet att dagarna går så fort och att jag har massor att räkna och lära mig. I morgon blir det mer som är nytt och jag ska lära mig. Vi ska nämligen börja med mobil hemtjänst på jobbet, dvs att vi ska få dagsscheman och dokumentation osv i mobilerna, och det är första dagen för oss i morgon så blir spännande att se hur det går. Blir nog bra, verkar ganska smidigt men vi får väl se. Nu ska jag fortsätta virka och se på teve samt mysa med Robin och kissen som ligger här bredvid mig. Hela vår lilla familj samlad i soffhörnet framför teven...
//Anna

Fotoserie från igår :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deppig dag i dag...

Ännu en såndär omotiverad dag där jag känner att jag inte får något gjort. Det är väl mina måsten som tynger ner mig och ger mig den känslan. "Måstet" att plugga matte och måstet om att träna/röra på mig. Sitter och kollar på Biggest loser på teven och får så dåligt samvete och ångest för att jag faktiskt inte tar tag i mitt eget liv direkt. Lite har jag ju tagit tag i mig själv och den biten med lipödem men det blir ju precis inte bättre av att jag inte tränar eller rör på mig heller. Jag var ju faktiskt duktig i våras men sen lade jag ju av helt igen i samma takt som motivationen sakta försvann. Önskar jag hade någon som verkligen kunde peppa mig för klarar det inte själv. Varken med maten eller träningen eller livet överhuvudtaget känns det som. Går bara och tänker och grubblar en jävla massa. Igår hade jag huvudvärk från helvetet hela dagen och den dagen hade nog också varit en sån här dag med grubblerier om inte J hade tagit med mig ut. Först hem till henne och sen till ridbanan för att fota när hon red. Vart faktiskt en hel del bra bilder tror jag. Har inte kikat på datorn än men ska sätta mig och göra det lite senare. Var iallafall skönt att komma ut. Kommer nog en del bilder senare men först ska jag tag i tvätten och vika ihop och stoppa in i garderoberna och försöka mig på lite mattematik.
Ha det gött! //Anna

Kålsoppa 👍

Ja det ska ju vara kålsoppa på marknaden. En tradition här omkring. Mysigt tycker jag! Jag gjorde ju kålsoppa för första gången till helgen vi var i Hälsinglad (förra helgen) och nu i veckan blev det en omgång till. Nu med lite korv i istället för köttbullar. Blir lite mer mättande med korv och potatis och så i än bara kål. Har ju även i lite morötter. Jobbar delad tur i dag så är hem å äter lite lunch och vilar lite innan det bär iväg tillbaka till jobbet. Orkar inte vara kvar på jobbet de fyra timmarna och finns inte så mycket att fördriva tiden med i Töcksfors.
Nu ska jag sleva i mig min sopptallrik och sen lägga mig i soffan å glo på dumburken.
Ha de! //Anna

 
 
 

Årjängs marknad 2017

Då har man gjort marknaden för i år och pengarna är slut. Fick sällskap av J, mycket trevligt. Köpte strumpor, ett nytt mobilskal med kortfack så jag slipper tappa mina kort då mitt nuvarande fodral är trasigt så korten åker ut,  presentpapper och lite scrapbooking pynt som jag tänkte använda och göra julkort av inhandlades också. Jag börjar ju få tillbaka min skaparlust och bli mer kreativ igen och funderar på om jag ska stå på marknad till jul, vi får se. Ska iallafall göra egna julkort till mig som jag kan skicka till mina vänner och familj i jul så det går väl åt så småning om ändå.
 
Inget regn i dag och soligt och fint så verkligen härligt att gå på marknaden trots att utbudet var dåligt i år. Saknade en del knallar som alltid brukar stå på Årjängs marknad så det var synd. Nu har jag myst ner mig i soffan under ett täcke och väntar på Robin. Han skulle åka ner och se om vi kunde köpa oss lite käk. Så blir lugn myskväll här hemma för i morgon är det upp och jobba igen. Delad tur för mig och Robin extraknäcker på travet.
 
//Anna
 
 

Lugn dag med hästmys

I dag har det inte hänt mycket. Sov alldeles för länge i morse och sen har jag i princip legat i soffan hela dagen. Var ner till affären och skickade paket till en go vän som fyller år och handlade lite. Sen vart det hem igen och har bara slappat sen dess. Nu till kvällningen medans gubben är på scouter tog jag mig en tur ut till J och hennes hästar. Kollar på när hon rider och logerar och så passar jag på att kela lite och ha lite hästterapi. Tänk att jag en gång i tiden varit livrädd för hästar. Stolt att jag vågar vara nära dem och klappa på dem nu. Men ska ju då vara hästar jag typ känner och vet lite om haha. Längtar till den dagen jag också bor mer ut på landet och kanske har lite mer djur omkring mig. Dock trivs jag ju bra i ett samhälle också. Men en liten bit ut på landet trivs jag nog lika bra. Vi får se då den dagen kommer. Som det verkar nu får vi bo i våran lägenhet tills vi dör då det i princip står still på husfronten. Och inte heller något nytt om huset vi lagt bud på. Snart har det gått 8 månader sedan vi lade budet. När ska de sälja måntro?
//Anna
 
 
 

Vackert i regn och rusk ☔💧

Även i regn och rusk gömmer det sig små vackra ting bara man ger sig lite tid att se sig omkring.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voxna marknad

Då har man spenderat helgen uppe i Hälsingland.
Voxna marknad, närmare bestämt. Mysigt med en husvagnshelg och att träffa släkten även om vi saknade en del av gänget. Regnade större delen av tiden men vi har haft mysigt ändå. Dock var inte marknaden (mer som en stor loppis) nå bra i år, många av "knallarna" som inte var där. Saknade en som brukar sälja garn, det hade jag velat köpt samt strumpor, men strumporna får jag väl ta igen till nästa helg då det är marknad här hemma i Årjäng. Jag antar det var för den dåliga väderprognosen det saknades så många knallar men jag gjorde fynd ändå. Köpte mig ett handtillverkad tvålfat och en liten glaskupa som jag tänkte ha smör i så det kan stå framme så det blir mjukt och går att bre på mackan. Är ju nyttigare med smör än alla olika bordsmargarin. Köpte även lite krydda och vykort samt två ljuslycktor jag ska ha till rådjursskrämma nästa sommar. Spräckte min budget som var på 200 kronor med 15 spänn. Så är nöjd ändå att jag inte gjorde av med så mycket pengar. Har gått hårt åt min ekonomi senaste månaden så får leva billigt denna månad.
Slänger in en bild på det grå vädret samt det fina tvålfatet. Hoppas ni också haft en go helg
trots regn och rusk.
//Anna
 
 
 

Spännande eftermiddag

Dagen började surt och mörkt i sinnet och ville inte alls kliva ur sängen men iväg kom jag och jobbat har jag gjort. Fram emot lunchen började sinnet kännas lättare trots det gråa och blöta vädret. Har regnat hela dagen. Kommer sånt där fint regn som verkligen tränger in överallt och känns sådär jätteblött. Inte alls nå mysigt när man springer runt bland hus och lägenheter. Men jag ska inte klaga, får ju trots allt sitta i en bil emellan åt eller inne hos någon go tant eller farbror. Gick förbi en rabatt full med lavendel när jag var ute och delade ut matlådor och så gott det luktade trots regnet. Det luktade lavendel lång väg och jag kände ett litet uns av lycka i mitt halvgrå sinne, men nu såhär någon timme senare när jag sitter uppe på kontoret på jobbet och snart ska gå hem börjar jag bli lite nervös eller något för i kväll ska jag till Karlstad för att träffa en tatuerare. Vi ska prata design av min tatuering samt boka in tider för att tatuera mig. Dessutom pratar tatueraren bara engelska vilket jag inte är så bra på tycker jag. Men det ska nog gå bra. Innan jag ska dit blir det till att göra Karlstad osäkert med J. Vi har tänkt oss att kika lite i affärer och så blir det lite käk. Thaibuffé 😉 Nej nu ska jag gå och hoppa ur arbetskläderna och dra på mig andra kläder nu när jag ska till storstan. Ha det! 
//Anna

Ännu en present 👍

I dag blev jag glad när det plingade till i mobilen och jag fick meddelande att jag hade paket att hämta ut på posten. Det var de fina porslinsskålarna Mynte från IB Laursen som jag besställt från bagarenochkocken.se.
En födelsedagspresent jag önskade mig och sedan köpte för pengar jag fick när jag fyllde år. Det är så roligt när man får/kan köpa något man önskat sig och behöver  och verkligen har nytta av (eller kanske villhöver ;) ) och nu åker mina repiga lila plastbunkar ut och dessa fina "bunkar" in. Ännu ett steg i min plastbantning 👍🌱
 
 
Annars i dag har jag jobbat, vilket gick bättre än jag trodde då jag var så deppig i går. Mycket var nog tack vare att jag hade en lugn dag på jobbet. Så skönt att vi har lugna dagar nu till skillnad från början av sommaren då vi fick slita häcken av oss. På hemvägen åkte jag förbi och hämtade upp mina fins skålar och så direkt hem och öppnade paketet för inspektion och de blev till belåtenhet. Landade i soffan en stund men tog mig sedan i kragen och var ner till affären och pantade burkar och till återvinningstationen med plast, tidningar och konservburkar så vi blev av med lite "skrot". Ångest bara jag öppnar förrådsdörren då det blivit så stökigt där inne igen. Kan inte förstå det! Att det blir stökigt så fort! ( Antagligen för det är ett litet liet rum och proppfullt med grejjer eller vad tror ni ? :P )  Nej nu ska jag sitta är vid datorn och designa, klippa och klistra lite i mitt nya projekt. Lite av ett julklappsprojekt så mer än så får ni inte veta, för jag vet att personen som ska få min "grej" är innte här då å då så vill inte avslöja för mycket. Känns dock skönt att ha något nytt projekt då jag börjar tröttna lite på virkning. ( Har jag visat alla disktrasor jag virkat? Får nog göra ett inlägg med dem.. ) Har dock beställt lite napphållargrejer på nätet där jag tänkte virka. Ja ni får se sen om ni inte förstår vad jag menar. Men är så väldans lång leveranstid.. I slutet av oktober skulle hållarna komma. Men tänkte eftersom min kreativitet verkar flöda på ganska bra nu så kanske det blir till att stå på någon julmarknad i år. Den som lever får se. Over and out !
// Anna 

Skördemarknad 🌱🌾

Igår vart det en tur till Säffles näs på skördemarknad med J. Så mysigt att åka runt till olika gårdar och trädgårdar och smaka på godsaker och delikatesser så som korv ost kött och grönsaker i alla dess former och färger. Titta på hantverk och olika djur. Vi tittade på hönor och ankor, kaniner och en fallabella häst som kunde göra olika trick. Dock ville hästen inte visa upp så mycket när vi stod där och kikade vilket var lite tråkigt, men söt var hon! Mötte även ett par med en dansksvensk gårdshud (en sån vovve som jag vill ha) så var ju tvungen att stanna och prata lite och ja, jag är fortfarande såld på den rasen! 
 
De som fick följa med mig hem efter dagen var strutsjerky (marinerat och torkat strutskött)och det var annorlunda men jäkligt gott tyckte jag, två olika sorters korvar typ Chorizo men den hette ko-rizo och sen en annan sort jag inte kommer ihåg vad den hette men var med vitlök och timjan. Sen vart det lite rökt fisk, ostkaka och så lite karameller. Köpte även en brödborste av trä och tagel. Det roliga med sån här marknad är ju att allt är lokalproducerat och mycket är även ekologiskt.
Var även en del loppisar och där fyndade jag spritsar, två ljusstakar i glas samt en liten vas :) Det blev även god mat och många skratt. En riktigt härlig dag helt enkelt. Såna måste jag ha flera. Det borde vi alla ha flera av!
//Anna
 
Den nya vackra vasen med de sista blommorna från min födelsedag
Potatistavlan på Bodaholms gård
Fallabellan True Colur
 

Eftermiddagstrav och kanske rensade tankar

Efter två veckor med huvudvärk samt att ha varit nere de senaste två veckorna och då verkligen nere så har i dag faktiskt varit en bättre dag och jag orkat gjort något. När Robin kom hem från jobbet åkte vi upp till travet och åt på resturangen och hade det gött. Vi åt riktigt god klyftpotatis, helstekt kottlettrad och god pepparsås och grönsaker. Sen satt vi kvar ute i solen och tittade på travet som var i dag. Spelade lite på hästarna men vann inget, köpte även lotter men vann inget där heller men det gör ingenting. Var så skönt att bara sitta där i solen och inte tänka på någonting utan bara vara och ha det gött. Vi köpte varsin glass också. Det började egentligen med att jag skulle följa med J till travet men så blev det att jag och gubben åkte upp före och åt innan vi mötte upp J. 
När jag kom hem var Robin redan hemma och klippte grtäset och jag fick ett infall att byta ut en rabatt mot pallkragar men som tur var fanns det inga pallkragar att köpa på öb som var det ända stället som var öppet vid den tiden och tur var väl det för hade nog inte blivit nå bra om jag satt igång ett trädgårdsprojekt. Jag gick in och gjorde mig en ny deodorant i stället och det räckte för nu är jag helt slut igen och tankarna och det där dåliga humöret börjar komma smygande igen. Dåliga tankar och lite dåligt samvete då jag så gärna hade velat åkt hem denna helgen och i princip lovat att komma på min kusins kalas. Men blir tyvärr för mycket åkande och utgifter denna månad för att jag/vi ska kunna åka på allt. Nästa vecka blir det ju en resa upp till härjedalen och en tur till karlstad bland annat. Får försöka se fram emot det och se det roliga och trevliga. I morgon blir nog med trevlig dag för då har J släpat med mig på "skördefest" på Säffles näs. Hoppas på sol och mycket trevligheter. Nu blir det tacos och tv myss med älsklingen, Vi hörs nog frammöver. Har en del jag vill berätta om som kanske kommer.. man vet ju aldrig med mig, det här med skrivandet går ju sisådär "/
// Anna 

RSS 2.0