Nu åker julen ut

Nu har jag röjt undan nästan alla julgrejer. Är bara pepparkakshuset och julgardinen i köket kvar samt en tomte jag glömde plocka bort, Robins tomtelampa och ljusslingorna ute men de tänkte jag skulle få sitta kvar en stund till nu när det fortfarande är mörkt ute.
Har plockat lite pö om pö i dag och så har jag vikt ihop tvätt, skrivit matsedel för denna och nästa vecka och varit och handlat. Har även plockat undan lite i vardagsrummet och köket så nu är det i princip bara dammsugning och så kvar men det får vänta tills i morgon. Tänkte jag skulle baka lite bröd i morgon men vi får se hur jag mår. Håller nog på att bli förkyld. Hade ont i halsen i morse när jag vaknade och halsen har varit lite ansträngd hela dagen och på eftermiddagen började näsan rinna och nu känner jag mig nästan lite febrig så vi får se hur läget är i morgon. 
 
Till middag i dag gjorde jag kycklinggryta och nudlar. Det var jätte gott!  Tärnade kyckling och stekte med santa Marias citrus grillkrydda. Tog en burk kokosmjölk och rörde ihop med saften från en lime och lite frysen basilika och koriander och ner med det i en kastrull och i med kycklingen. Man får ju skaka eller röra ihop kokosmjölken först för den brukar ju ha delat på sig. Och sen lät jag kycklingen stå och puttra lite medans jag kokade nudlar och wokgrönsaker. I med grönsakerna i grytan och färdigt att äta!  Smaskens tyckte jag :)
 
 
Nu på eftermiddagen har jag känt mig lite sötsugen men har inte ätit något sött så det här är min andra dag utan socker. Dock åt jag digestivekex igår och de är ju socker i men tycker det är okej såhär i början. Denna vecka är mitt mål att inte äta godis kakor glass dricka. Men är inte så hård att jag slutat med mat och sånt som det är tillsatt socker i. Det kanske kommer sen. Försöker att hålla mig borta från sånt och tror att jag äter ganska bra livsmedel annars. Det är bara allt snacks som ska bort och allt småätande... Precis som jag försöker kemikalie banta och återvinna mer av soporna i stället för att slänga allt i det brännbara.  Sortera soporna går bättre än att kemikaliebanta tror jag men skulle jag lägga ner lite mer energi på det så skulle det vara ännu bättre men just nu går det lite sådär på halvfart allt jag gör tror jag... Nej nu bäddar jag nog ner mig hos kissen här i soffan och glor på teve. Hade en tanke på att rensa skafferiet men det får nog bli någon annan dag...
//Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0