Långpanne bröd

 
Ingredienser:
5 dl havregryn
6 dl mjölk
1/2 dl flytande margarin
1 pkt jäst (50g)
2 msk honung 
2 tsk salt
Ca 7 dl vetemjöl
 
Ugn 250 grader ca 15 minuter i mitten av i ugnen
 
Värm mjölken och smöret till ca 40 grader
Häll i havregrynen och låt svälla ca 15 minuter
Smula ner jästen i en bunke med saltet. Häll över grynblandningen och rör runt. Häll i resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg.
Låt jäsa ca 30 minuter.
 
Platta ut degen i smord långpanna skär i rutor och nagga degen med en gaffel. Låt jäsa ca 30 minuter till.
Grädda mitt i ugnen 250 grader i ca 15 minuter och låt sedan svalna på galler.
 
Jag hade även i ca 1 dl nyponpulver och bytte ut vetemjölet mot ca 3 dl grahamsmjöl och 2 dl rågmjöl och sen resten med vetemjöl tills det blev en bra deg. Tryckte fast solroskärnor och pumpafrön uppepå innan jag gräddade. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0