Lycka...

Vad är lycka egentligen? Det har många nog frågat sig någongång. Om man googlar "lycka" så är det första som kommer upp Wikipeda med texten "Lycka är en känsla av varaktigt välbehag" men jag tror att det även kan vara ett kort ögonblick som när man minns något eller den där glädjen när någon gör en god gärning. När man känner sig sådär jätteglad och varm i kroppen och ler sådär fånigt. Igår kväll efter ett vi lagt oss, sagt god natt och släck lampan lade gubben armen om mig och höll om mig en stund och innan han vände sig om för att sova gav han mig en kyss på axeln, precis som jag brukar göra om kvällen när jag håller om honom och vänder mig om. Och den där lilla kyssen gjorde så att jag log sådär fånigt, kände mig varm inombords, kände mig trygg och alldeles full av lycka.
//Anna

Det luktar älgjakt...

Första dagen för älgjakten i dag. Gubben har ju varit med som vanligt och nu hänger det kläder på tork överallt i lägenheten. Det luktar rök i hela lyan, inne på toaletten luktar det blöt skog för där hänger tröjan och jackan på tork och självaste gubben luktar skog.. Många lukter men som tur är luktar det ganska gott. Tur att stövlarna inte står på tork inne bara som de gjorde första året vi bodde här. Då torkade gubben stövlarna i köket med skotorken och det luktade inte blommor precis. Huva ! Och på söndag lär det inte heller lukta gott om de får någon älg under veckan. I dag hade det inte blivit någon. Söndag = styckning och utdelning av kött. Fy för dessa lukter!  Var med en gång till slaktboden och Robin varnade mig för lukten när de sågar i benen men så farligt kan det inte vara tänkte jag men ack vilken stank! 
Hoppas på bättre jaktlycka för jägarna i morgon.
Nu är det soffmys med hela lilla familjen.
// Anna
 
 

Söndag

Sitter ute hos svärmor och har precis ätit kyckling och ris. Gubbarna har rivit ner byggställningen här (svärmor håller på att bygga ut huset) före maten och nu blir det bara slapp, iallafall för min del. Inte så jätte pepp i dag. Sov dåligt i natt med. Förstår inte varför jag inte kan sova normalt och inte fara runt som en bålgeting om nätterna. Längtar tills jag får hämta mitt kedjetäcke den 26e..
 
Igår var vi ju som sagt på kalas. Trevligt men lite jobbigt med folk och massa prat överallt. Gömde mig lite i köket. Fick god smörgåstårta och Budapestrulle efteråt. Smaskens. 
//Anna

Depression och renovering

Medans gubben och katten passar på att mysa en stund framför teven snor jag gubbens hörselskydd så jag kan lyssna på musik medans jag slipar och spacklar i hallen som jag nu äntligen påbörjat uppfräschningen av. Ska bli ny färg på väggarna och ny inredning. Tur det inte är så mycket jobb och man gör lite i taget. Blir precis lagom portioner arbete för min energinivå just nu. Mår ju inte så bra psykiskt igen och är deprimerad och har börjat äta medicin igen.. Innan det går för långt ner i mitt svarta hål... Var till läkaren i tisdags och fick utskrivet antidepp och har varit hemma resten av veckan. Orkar inte med jobbet nu och eventuellt blir jag hemma nästa vecka också. Sen ska jag back on track.
 
I eftermiddag blir det 30 års kalas men har egentligen inte sån jättelust att åka men det är bra att komma ut lite och inte bara sitta hemma... Nej nu får jag sätta igång så jag med kan slänga mig i soffan sen! 
//Anna

Båttur

Då har gubben äntligen fått igång sin båt. När andra tar upp båten ja då lägger vi i den. Iallafall för en testrunda innan vintern. Helt bra går det inte. Styrningen släpper ibland och vi är lite som när man är ny på camping med husvagn. Antar vi har en del tabbar kvar att göra... Just nu sitter jag tryggt kvar på bryggan och njuter lite av dagens snart sista solstrålar som fortfarande värmer en del.... Påminn mig om att vi ska köpa följande:

Flytvästar

ett långt rep

Ett öskar

Och några fendrar eller puffar som jag kallar dom

//Anna

 

Helgen är över

Då var helgen över igen och jag skriver lite snabbt medans jag väntar på att maten som står i ugnen ska bli klar. Hasselbackspotatis och helstekt fläskytterfilé och sås.  Inte hänt så mycket i helgen egentligen. I fredags kväll var vi ut och firade svärmor lite då hon fyllde år i veckan. Vi tog även upp båten som vi på lördagen körde till en gubbe som ska se om han kan laga motorn så vi får igång den. Hoppas han fixar det så vi kan åka båt nästa sommar. Sen direkt till töcksfors för att hämta delar till min bil. Bromsskivor och bromsbelägg. Ut till Sillerud och gubben hjälpte till lite att väga tjurar och sen skruvade de på ett av släpen till traktorerna. I dag tog jag sovmorgon medans gubben åkte på scoutinvigning. Sen blev det en tur till Sillerud igen för att fortsätta skruva samt att byta skivor och beläggen på min bil. Och nu snart middag. Så har ju varit full fart egentligen men ändå ganska lungt. Vill veckan är det jobb igen och jag ska försöka börja med hallen. Har plockat ihop lite smått så har ju iallafall kommit ett litet babysteg på väg att kunna måla om ;) Nej nu är middagen klar! Slänger in lite bilder. 
//Anna
 
 
 
 
 
MIddagen, ser kanske inte så gott ut när det ligger i plåtarna haha men men hoppas det smakar! 
 

RSS 2.0