Nyårsfix ;)





Tyvär kronglar det med bilderna så detta är vad ni får se än så länge ...



Nyårslöfte !

Då var det snart dax för att avlägga nyårslöftet. Vad har ni för löften? Mitt löfte är att få ordning på mitt liv. Jag ska gå ner i vikt och komma i bättre form för att orka mer och inte skada min kropp. Jag vill kunna leka med mina framtida barn och inte få massa sjukdommar som diabetes och hjärtsjukdommar då det finns en del i släkten. Jag ska inte sätta några förbud så som att inte äta godis osv, fördet fungerar inte iallafall. Jag ska bara minska ner på sötsaker och onyttigheter och röra på mig mer. Det är nog det som är det största felet, att jag inte rör mig så mycket. Och kommer min plan som jag har nu inte att fungera så får jag väl ta tag i det problemet då. Att kanske acceptera att jag inte kan bli smalare. Men nu ska jag göra ett helhjärtat försök och verkligen satsa allt !


Shopping !

I dag blev det en shoppingtur på Erikslund shoppingcenter med Dessan. Mycket trevligt. Träffade även Sami en sväng, även det mycket trevligt. Länge sedan jag träffade dem. Det blev en runda på ca 4,5 timmar och nu känns det i kroppen, framför allt i mina knän. Måste verkligen börja ta bättre hand om min kropp, annars kommer jag få amputera mina knän när jag fyller 40 känns de som. Det ska bli mitt nyårslöfte, kanske ska skriva mer om mitt nyårslöfte senare, har funderat mycket på ett nyårslöfte. Men nu tillbaka till shoppingen !


Det som shoppades i dag är en tröja, lite underkläder och 12 stycken champangeglas, och så blev det en god lunch med "kinamat". I går kväll blev det även då god mat och massa trevligt med brudarna. Vi spelade spel och hade det trevligt och åt god mat och det ska jag gå och göra nu med, pappa och Älsklingen har gjort tacos så, see yaaaah !!

Hos svärfar.

Har kommit på att det blivit många blogginlägg från denna dator hos svärfar på senaste tiden. Känns som här är en bra plats där jag får ro att skriva. Händer inte så speciellt mycket just nu. Går hemma å skrotar och försöker ta det lungt och vila upp mig inför det blir praktik igen. Blandade känslor inför det. Det blir nog bra när det väl sätter igång igen.

I går blev det en liten sväng till Töcksfors för att kika lite mellandagsarea. Det resulterade i två härliga tunikor och ett armband och en hel del ångest. Vart orolig att mina julklappspengar inte skulle räcka till de jag ville köpa för dem, nämligen ett till obejektiv till kameran. Men efter lite mattematik och plundring av spargrisen så gick det ihop, så i morgon om vi hinner stanna till i V-ås på netonnet så blir det ett nytt obejktiv! (annars får det bli på fredagen) Det beror på hur sent vi kommer iväg hemmifrån om jag hinner shoppa objektiv. Ska nämligen träffa tjejerna på kvällen och har varit snälll och sagt att jag ska bjuda på tre rätters så måste ju hem till morsan å laga maten ! Det är lite mycket i helgen, torsdag träffa tjejjerna, fredag - träffa Dessan å gå på rea och lördag fira nyår med släkten och på söndagen bär det av hem till Värmland igen. men det är så det får vara när man flyttat 30 mil hemmifrån, då får man vara lite effektiv när man är hem på besök!
På pysselfronten är det rätt lungt just nu, ska göra ett armband till "mormor" annars har jag inget pysslande för mig. Har kommit in i en lära-mig-fota-utan-automatikfunktionen-på-kameran- period så var till biblioteket före jul och lånade massor med böcker om fotografering men jag skulle nog vilja gå en kurs med någon som redan kan om sånt här. Tyckte det var lite svårt att begripa sig på allt :S Nej nu ska jag kanske försöka mig på att göra kalrt min nya bloggdesig eller gå till de andra å glo tv. Hörs ! // Anna

Jul jul strålande jul.. eller inte !?

Jahapp, då börjar julen lida mot sitt slut typ. Hoppas ni alla haft en bra jul. Min har väl inte varit en sån där drömjul. Humöret har varit i botten och "topplocket" har flugit några gånger men är otroligt glad och tacksam över att Älsklingen följde med och "skjutsade" mig hem till V-ås och till Ramnäs. Det var det bästa på hela julen tror jag,, fast i kväll har det också varit en toppenkväll mycket trevligt och skratt och nice julklappar även om min dag började på botten. Ska uppdatera med lite bilder vid senare tillfälle. Kanske i morgon eller någon annan dag. Får se vad som händer. Har ju mor och far på besök några dagar. De kom i morse och åker nog hem på tisdag tror jag. Bästa julklappen jag har fått är nog (än så länge) Zumba till Wii. Har inte testat det än. Fick även ett anant fitness "spel" som verkar bra. Ska verkligen försöka komma igån ordentligt med träning och motion. Det har ju gått ganska bra här före julen med att ändra lite i kosten och så.  Nej nu ska jag inte uppehålla din dyrbara tid längre för nu ska jag gå och spela wii med de andra tror jag, eller övertala dem att titta på en film eller tv och bara mysa. Längtar till torsdag då  " "gamla" brud gänget" kommer på besök och jag ska leka "halv åtta hos mig fast klockan 18 hos mig" med dem ;) Då hemma i V-ås. Men ha det gött och kika in snart igen // Anna

Städdag !

I dag blir det en städ och tvättdag !
-  Borsta katten
-  Göra rent toahörn i burar och kattlådan
-  Damma
-  Dammsuga
-  Torka golv
-  Tvätta handukar
-  Tvtta kläder
-  Stryka juldukar
-  Lägga dukarna på bordet ;)
Sen få vi se vad vi hinner mera, funderar på om man kanske ska ta och fixa julskinkan, men först en mjukstart med julkalendern !

Hårspännen till jul ;)


Tisdag 20 december

Jahapp, tre dagar kvar då sen julafton. Och det känns fortfarande skit. Jag trodde att jag och sambon hade kommit överens om en bra lösning för att få alla nöjda och glada, men det visade sig att alla vart visst inte nöjda. Vi kanske ska fira jul för oss själva iallafall, då slipper folk "rycka och slita" i oss eller bli besvikna för att vi inte firar jul med dem, det är så det känns. Jag önskar mig en riktig jul ! En sån där jul där alla är sams och kan umgås med varanda men så är tyvärr inte fallet här i Värmland iallafall. Och min släkt är ca 30 mil bort, på andra sidan Sverige. Och igentligen har jag och sambon väl inte riktigt råd att åka dit.. Skulle behöva spara så mycket pengar om möjligt just nu. Men tyvärr får vi slänga oss nästan land och rike runt för att träffa släkt och föräldrar på jul då min släkt är som jag sa 30 mil bort och jag så jävla mycket vill fira jul med dem då julfrukosten hos mn faster är det bästa på hela julen enligt mig. Och min sambos föräldrar är osams sen de skilde sig och inte kan vistas i samma hus tillsammans typ så det antagligen en tur till svärmor och en tur till svärfar. Hoppas de blir sams i framtiden för deras barn och framtida barnbarns skull. Iallfall så de kan fira högtider ihop med sin "familj". Ja igentligen ska man väl inte skriva sånt här så "hela världen" kan läsa det, men va fan, nu skiter jag i det. Men kanske ska sluta skriva här innan jag säger något mer som verkligen kan såra folk. Jag är bara så förbaskat trött på allt.....

Juligt


Stickprojektet färdigt !


Helgen,,

Hej på er där ute i stugorna !
Tänkte berätta lite om min helg. I fredags var det ju praktik och sen lite städning och sen myskväll. På lördagen blev det uppstigning tiditg för då vart det en dagstur till Vara med kompisarna som har gård, de skulle titta på en teleskoplastare eller något.. Jag övningskörde så därför jag var med. Blev tyvärr inga bilder där, men hade faktiskt en tervlig dag. Och i går var jag och sambon med svärfar till Karslstad. Svärfar tog med oss för att vi skulle få välja ut en varsin julklapp. Efter flera timmars tittande i affärer valde Robin en elvisp och jag ett knivblock med knivar till så nu jävlar bli vi mästerkockar!
Nej här kommer lite bilder från de senaste veckorna som gått ! // Ha det gött !

Fredag :)

Äntligen fredag ! Ska bli skönt med helg, synd bara att helgerna är så korta och att min sovmorgon i morgon har försvunnit -.-' Ska med några vänner till Vara (tror jag det var? ), jag ska med för att jag ska övningsköra, annars hade jag väldigt gärna stannat hemma eller åkt till Karlstad. Skulle behöva åka till Panduro eller liknaden då jag behöver få tag i läderband ganska snabbt, det var slut på lager på hemsidan där jag brukar beställa ifrån. Jag har fått en liten "beställning" på armband men just läderbanden jag behövde var slut hemma hos mig, så typiskt !

Nu sitter jag på praktiken och har lunchrast. Tänkte jag skulle försöka mig på ett teoritest men kommer inte ihåg mina inloggningsuppgifter så får kanske göra ett när jag kommer hem om jag hinner. Har lite annat planerat, bla att städa burar och kattlåda och sen dammsuga och fixa lite för att sedan laga en go middag för en myskväll. Känner att jag behöver det nu. Ska även låta mina små gullisar (råttorna) komma ut och få lite mer aktivering, funderar på att de ska få simma lite i kväll :) Har hittat en back som är lagom för dem att simma i då vi inte har något badkar. Ska bara komma på något som de kan ha i och hoppa upp på så att de inte behöver simma hela tiden... Måste även hinan med och virka lite, ska virka babytofflor i stil med converse skor som jag tänkte min kusins baby skulle få till jul. Tycker de tofflorna är så otroligt söta men har ju ingen bebis att ge dem till förutom kusinens. Vill ha tofflorna klara i helgen så att jag hinner skicka hem dem till mamma då jag antagligen inte kommer hem i jul :'(

Nej nu väntar jobbet snart igen, ha det gött alla ! // Anna

Lucia :)

Kommer nog sjunga luciasånger i sömnen i natt. har hört luciasånger sen halv 9 i morse. Men men, kanske får lite julkänsla av dessa sånger, men jag vill ha snö nu, massor med snö!! Så det kan bli jul på riktigt. Haft en bra dag på på praktiken i dag. efter praktiken blev det litte shopping och sen hem och baka kalrt pepaprkakshus och pepparkakor. I morgon blir det ihopsättning av huset! Nej nu blir det lite lussefika innan läggdax. God natt med er ! // Anna

Pyssel kvar sedan marknan ;P

Här kommer en del av mina smycken. De flesta som visas här är det som blev kvar från marknaden så är du intresserad av dem hör av dig! Annars kanske jag kan hjälpa dig att fixa ett smycke så som du vill ha det !
Halsband, flätat med svart mockarem och silverfärgad kedja med snöstjärna
halsband: ros i cernitlera, svart mockarem.
Halsband, svart sten med hjärta hängande i svart läderrem
Sten i "silvetrassel", brun läderrem. Halsband.
Svarta flätade läderarmband med/utan berlock
Halsband. Röd blomma med hängen, cernitlera, svart mockarem.
Halsband, silverkedja men pärlhänge och snöflinga.
Bronsfärgade ugglor med pärlor på magen
Flätade armband i brunt läder, två olika nysanser med /utan berlock
Armband med kedja mellan pärlor
Flätade mocka och kedje armband, lila, svart, finns även i grönt
Armband av kedja med berlock
Diverse örhängen
Örhängen rosor.
Tomtar att hänga på glöggflaskan eller som halsband..
Potatisstickor

Måndag igen då !

Ja då var det måndag igen, ingen bra morgon men haft en bättre dag i dag iaf. Har hunnit med mycket i dag. Jag har städat förrådet så att det nu går att gå in i det och så har jag plockat upp alla tomtar och fixat lite julpynt. Klippte även djurens långa klor i dag, både katten och råttorna hamnade i klosaxen. Nu i kväll blev det även en tur till Töcksfors för att handla sista julklappen och så blev det lite matshopping. En sväng till svärfar för att lämna tillbaka lite burkar och en resväska och här är jag nu, hos svärfar. Blir väl strax hemmåtfärd så älsklingen kan gå å lägga sig. Han är trötter han !
I helgen var jag ju hem till V-ås och stod på julmarknaden. Det var kallt ! fast jag hade klätt mig och så var det jättkallt. Det gick inte så bra som jag hoppats och var mindre folk än det brukar vara tyckte jag men jag är helt nöjd med resultatet. Har en del smycken och grejs över som fortfarande är till salu. Kommer bilder  och så när kamerabatteriet laddat klart kunde inte ta kort på de som var kvar för batteriet dog precis då -.-' På lördagskvällen blev det även en tur till kyrkan för att se på luciatåg, det var rätt mysigt men hade velat stanna hemma och bara legat på soffan. Man fick lite mer julstämmning för en stund iallfall. Efter lucian blev det hem och god middag med mys.
Nej nu väntar tvsoffan en stund innan hemfärd. Ha det gött !  // Anna

Julgodis

I dag har varit en helt okej dag. Vart på praktiken, lite långtråkigt men helt okej, sen lite julklppsshopping till älsklingen och nu har jag och han hamnat hemma hos svärfar. Älsklingen har somnat på soffan, svärfar grejar mat och jag ska göra lite julgodis, chokladpraliner närmare bestämt. De kommer nog emd till amrknaden de med och blir de inte sålda så har jag julgodis till min själv ;) Nej nu måste jag gå å passa chokladen, börjar nog smälta snart ! // Anna

Hemma

Hemma från praktiken, nu lite mellis och tv tittande. Sen pyssel :) i går blev det två halsband och ett armband gjorda + ett par örhängen. Älskling jobbar över i kväll så blir solo ett par timamr till..Booring ! Här kommer lite bilder från den gångna veckan iaf :) // Anna

I går eftermiddag hittade jag kissen i älsklings byrålåda..
Sur julkisse !
Råttor som är galna i torkat rostbröd..
Lite pyssel...
Massor med armband..
Halsband...
Bakning på G
Vad gör ni ???
Pepparkakshus-mallar
Älskling gör pepparkakshus...

Stickningsprojekt

Nu är nästa stickningsprojekt startat! Ett par röda benvämare till jul ska det bli ! Har stickat lite i dag på praktiken när det har varit lungt och nu på luncrasten. Om ett par timmar blir det hem och titta i brevlådan om det har kommit nå paket med lite pärlor och pysselgrejer i som jag beställde i veckan. Hoppas de kommer i dag så jag kan pyssla med det i helgen. Har bla köpt lite röda pärlor som jag tänkte göra något snyggt med till näst helg då det är marknad. Sen efter marknaden blir det mer teori pluggande men känner nu att min tid får gå åt hobbyn. Nej nu är rasten slut. Ha det gött !  // Anna

RSS 2.0