Natti natti

Tänkte jag skulle lagt upp en bild på håret men har ej hunnit i dag. Färgade håret rött igen i går, vart så nöjd ! Tycker jag passar bra i rött och mörktbrunt hår. Får se om jag hinner lägga upp en bild i morgon bitti. beror på hur trött jag är också. Måste upp tidigt i morgon då det bär iväg på scout läger. Det ska bli spännande ! Det är mitt andra läger. Har varit på läger för typ 8 år sedan. Då var jag scout och lägret var tre dagar. Nu har jag flyttat till andra sidan Sverige och blivit med som scoutledare i SMU och detta läger varar i fem dagar. Undrar hur jag ska klara detta ?   Tur jag har min älskade sambo med som även han är ledare. Har sett fram emot detta läger och tror och hoppas det kommer bli jätte roligt. Det får även bli som en liten slags minisemester och jag tror det kommer bli ett par härliga dagar med flera tillfällen där jag kommer lära mig saker och få träna min självkänsla och mitt självförtroende. Nu måste jag verkligen försöka sova ! Ha det gött och sov gott ! // Anna

Sleten...

Sov jättelänge, vaknade kollade lite på tv, käkade lunch och iväg till praktiken för lite jobb. Jobba 12:45 - 15:00 och sen en timmes praktik Kommer hem och lägger mig och halvsover i en halvtimme. Var till ÖB och köpte lite .. spikar.. bankade in dem i garderobsdörren för att hänga upp lite halsband och nu ska jag göra lite pyssel så jag sedan kan plocka undan det från vardagsrums bordet. Storstädning innan helgen så det är fint när vi kommer hem. Vill bara lägga mig under täcket och dö en smula...

Trädgården

_
Det märks att det börjar bli sommar.. Ute i trädgården har det hänt massor ! Allt har blivit lummigt och grönt och alla blommar börjar sakta slå ut. Salladen jag sådde i våras har kommit upp och morötterna har med börja se dagens ljus. Tyvärr har mina tomater jag planterade ut fryst så de är inte så glada men tur att jag har fler fina plantor kvar inne som jag kan plantera ut om ett tag när det inte blir någon mer frost. Undrar när det är? Borstynejlikorna börjar visa sina fina blommor i rosa,vitt och rött och skogen och stigen från trädgården är som en hel sagostig ! Så lummig och grön ! Älskar den ♥ Och självklart har kisse hittat en ny favoritplats ! Tänk vad skönt det kan vara att ligga på en kvarglömd markduk ! ;P
_

A dream comes tru ...

Ännu en dag hemma. Tyvärr. Ingen bra vecka detta. Har ramlat ner i en liten svaka men är på väg upp ur den nu. I morgon blir det praktik och några timmars jobb. I dag kom äntligen mina läderband jag beställt så  nu ska det göras lite mer armband som jag har fått en beställning på.. Längtar faktiskt tills semestern.. Känns som alla längtar som bara den till semester. Så här mycket har vi nog aldrig förr längtat efter semstern. Så vi hoppas alla får en bra sommar nu..
_
I måndags träffade jag en studievägledare för jag ville höra lite mer om utbildningen jag sökt till hösten och få hjälp med att söka studiebidrag, och då fick jag även reda på att jag kommit in på utbildningen. Jag tror iallafall att jag kommit in. Studievägledaren visade mig runt vart salarna låg och så träffade jag en av lärarna och då sa hon "å, jag har precis skrivit in ditt namn här i pärmen" och så frågade jag om det var många som hade sökt och hur stora klasserna var och då svarade hon att "ni blir 24 stycken i din klass" så jag antar att det betyder att jag har kommit in på utbildnignen. Det ska faktiskt  bli spännande och det är något jag längtar till efter detta år av ensamhet och arbetslöshet. Hoppas verkligen att någon mer i min ålder ska gå utbildningen och att jag kan träffa egna och nya vänner där. Hopps även på att denna utbildning kan leda till jobb. Ska gå omvårdnad och just nu har jag en dröm om att jobba med funktionshindrade eller som personlig assistent eller liknande. Jag vet inte riktigt varifårn jag fått denna dröm, men det är den dröm jag har som är närmast att kunna göra till verklighet. Och varför inte satsa på det man vill för stunden ? Vi har ett långt liv att leva och kommer hinna med så mycket olika saker i våra liv, så jag kommer satsa på det jag vill för stunden.
_
A dreem comes tru..
_
_

bad day

Har precis kommit hem efter en liten cykeltur. Stannade och plockade lite blommor efter vägen. Kände att jag behövde rensa hjärnan lite men vette fan om det hjälpte. Har varit hemma i dag. Sovit mycket och vilat. Rensade lite ogtäs i trädgårdslandet och nu i kväll har jag hjälpt älskling att städa bilen till helgen då vi sak iväg på scoutläger men har ingen lust till det längre på nå vis vill jag åka men samtidingt inte. Är wså slut och jag vet inte varför. Jag vill bara att allt ska vara bra. Nu ska jag njuta av lite jordgubbar och mysa ner mig hos älskling. Ha det gött !
_Artikel väcker mina känslor

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1691094-tva-pakorda-pa-vasagatan?articleRenderMode=article_full_discussion#commentForm

Efter att ha läst denna artikel och alla kommentarer så blir jag bara så... irreterad på nå vis. Jag såg inte när olyckan hände men jag vet mer om den än vad tidningen gör. Min kompis såg händelsen ifrån sitt studentflak och jag såg alla poliser och ambulanser då jag stod för långt bort från olycksplatsen för att se själva olyckan när olyckan inträffade. Och då jag gått på skolan har jag många gånger setat och tittat ut på hur poliserna har fartkontroll och bötfäller många bilister på 30 streckan utanför Rudbeck. Samtidigt som jag förstår alla de kommentarer och håller med att polisen faktiskt skulle kunna rensa bort en hel del från studentcortegen som inte hörde dit. Så som den stylande bilen. Och något jag vart välldigt ställd över var säkerheten på vissa av studentflaken. Då jag själv tog studenten förra året vet jag vilka regler och krav det var på vagnarna, bla om att räcket runt flaket måste vara en viss höjd för att man inte ska kunna ramla över. Under själva studentdagen såg vi flera flak med alldeles för lågt räcke med alldeles för fulla personer och det värsta av allt var att mc-polisen lungt rullade förbi och tittade på dem utan att göra något åt det fast hälften av studenterna hängde aspackade över räcket. Det tycker jag nästan var skamligt. Polisen kanske har viktigare saker för sig men när de ändå bara kör runt kan de väl stoppa de "fel" eller olyckor de kan göra ? Även vi som medmänniskor borde tänka till lite när det gäller trafik och dess miljö.


Lördag

Då var ännu en dag snart slut. I dag har det blivit massor med slappande och en del trädgårdspyssel. Och så klart en tur med bilen till ÖB eftersom jag är så körkåt efter att jag klarat proven för körkortet i måndags. Är så stolt att jag klarade det på första försöket. Äntligen har jag körkort!  Fast jag har ju övat ganska länge (A) Till kvällen har svärfar med tjej varit här på middag. Det serverades grillat kött och ungsrostad potatis med en fräsch sallad. Sååå gott ! Nu ska jag ta mig lite fruktsallad och en liten bit kladdkaka innan sängen väntar, men igentligen borde jag låta bli. Speciellt efter en vecka då jag har åkt bil till praktiken. Nästa vecka får det bli cykeln igen. Eller ja, vecka och vecka, det blir två dagar på praktiken. Onsdag är nationaldagen och praktiken har stängt och sen är jag ledig för jag ska hem till västerås på D;s student. Ska bli nice, tänk vad tiden går fort ! För nästan ett år sedan stod jag själv där på skolgården med studentmössa, släkt och vänner !
God natt på er ! // Anna
Trädgårdspyssel ♥

Dans i parken..

I dag har jag kommit på att när det är dans i parken delas befolkningen in i fyra grupper.
Grupp 1: medelålders kvinnor och män som betalar inträde till parken och går in och dansar.
Grupp 2: tonåringarna som står och hänger utanför, de är för unga för att komma in.
Grupp 3: de unga vuxna som inte fattat tjusningen med dans, de kör/åker raggar rundan och dricker bärs.
och så har vi grupp 4: de som stannar hemma..

RSS 2.0