Dan före dan före doppardan

Ja dagen vart ju inte riktigt som jag tänkt mig men den fick en bra vändning. Började med att jobba 7-15 i dag. Varit lugnt på jobbet så har haft lite långtråkigt och tankarna har tyvärr fått plats och tid att snurra. Så varit lite nedstämd och ledsen på förmiddagen.. men efter jobbet blev det en tur till stan med gubben och hans kompis P och hans sambo E. Gubben och kompisarna har varit och julshoppat i Charlottenberg i dag på dagen men de var tydligen inte nöjda så blev en tur till Töcksfors med och då fick jag följa med. Ganska skönt att strosa runt i affärerna lite. Vi handlade även med lite matvaror hem som P lagade en supergod middag av. Vart potatis och morot i ugn, kött, supergod sås och så gjorde jag sallad till. Så gott! Om min gubbe också kunde laga sådan mat ;) fast det är jag ganska säker på att han kan bara han vill och vill lära sig. Sen har det blivit tvtittande, bonde söker fru och sen en film - "man ska vara två". Det är väl kanske inte det mest sociala sättet att umgås med vänner man inte träffar så ofta, jag tänker då på tv tittandet, men jag tror alla var ganska nöjda med det efter jobb och shopping.. Jag shoppade en Nittsjötomte förresten.. Nej nu måste det verkligen bli soving för min del, upp och jobba 7-15 i morgon och sen lite julmats fix som inte blev gjort i dag, och sen blir det uppesittarkväll med bingolotto. Det blir hemma hos P. Eller ja hans föräldrar som är kompisar med min gubbes föräldrar och lite av en extra familj för gubben min och lite för mig med för den delen :) nej sova var det... natti natti // Anna

Håret :P

 
 
Så här kommer då äntligen lite bilder på håret som inte blev färgat först i går kväll.. Vet inte ritkgit om jag är helt nöjd,, tycker inte det blev nån större skillnad sen tidigare förutom att utäxten är borta då... Och hade nog velat haft mer skillnad på det röda och mörka,,, mer rött på det röda liksom,, men men... thats life ;) 
 
I går var det ju bakdag med faster Maggan och sen hårfärgning. Vi bakade knäckebröd och sen gjorde vi chokladpraliner.. och jag började färga håret... Och i dag har det inte hänt mycket, var med min kusin som tatuerade sig på förmiddagen och sen åkte jag hem till Värmland igen... Lite skönt att komma "hem" igen. Har setat å glott på teve å ätit kebab. Gubben är på julbord med jobbet så är solokvist här hemma ^^  Bara kissen å jag då råttisen fick stanna hos "mormor och morfar" tills jag kommer tillbaka vid nyår... 
 
Nej nu ska jag spela lite dataspel här i min ensamhet. Ha det  ! 
// Anna 
 

Snabb uppdatering - tisdag

Som jag berättade i går har dagen varit lite av en "ta hand om mig dag" med en timmes helkroppsmassage och sen klippning. Riktigt skönt att bli lite ompysslad och blev nöjd med klippningen också. (Synd man får betala så mycket för det bara, men ibland måste man få unna sig och njuta.. fast man kan ju göra det billigare med kanske :P )

Klippte lite lugg och klippte upp håret lite så det orkar locka sig lite samt att färgen ska synas lite mer. Ska färga håret i morgon för jag orkade inte göra det när jag kom hem. Blir min vanliga röda färg och sen mörkbrunt underhår. Känner för lite förändring! Nej nu får det bli till att sova så jag orkar med morgondagens bravader, visserligen blir det väl sovmorgon i morgon med men det är sovdax nu juh! Så natti natti sov så gott alla där ute // Anna

Julbak ;)

Började med en julig frukost med julskinka macka och mjölk
och så fick råttis komma ut och springa lite :)
Sen har det rullats 133 köttbullar, gjorts chilli och apelsin praliner, snickers och wienernogat

Gjorde middag tills mamma och pappa kom hem (ja, är hemma hos dem denna vecka) och sen vart det en tur in till stan med mamma för att simma. Skönt, men nu är jag trött i knän och fötter efter att ha stått hela dagen och sen simmat. Ska äta lite mellis, lite fil och musli (man blir hungrig av att simma ! ) och sen blir det nog att gå å sova. I morgon blir det en slappis och ta hand om mig dag. Har bokat massage och sen blir det frissan på kvällskvisten. Ska bli så skönt med masage ! 
// Anna
 

Kläder

Tänk om man hade råd med denna sockersöta klänning.
Och att man skulle trivas fullt ut i den... ja när mitt mål är nått då skulle den sitta fint,
då när inte alla "däck" finns kvar :) 
 
 
 

Våga

Varför är det så svårt att våga?
Bara göra det man vill ?
Jag antar att man är rädd?
Men vad är man rädd för egentligen?
Rädd för att förlora?
Vad har jag att förlora?

Så gick tankarna igår (och ofta) och i dag hittade jag denna låten som nu spelas om och om...


Julpynt utomhus

Julpyntat lite ute i dag, nu är det bara dörrkransen som fattas.. Och fördelningsdosan till kontakerna till julslingorna så att alal kan lysa...
 
 
 
 

LIp/Lymf ödem

 
 
Jaha, då har man tvättat en massa bandage eller vad ni nu kallar det. Och detta är bara en liten del av allt jag har och använder... Håller ju på att försöka bli utredd för mina ben och att jag har så svårt att gå ner i vikt så att jag kan få rätt hjälp, samt är typ exakt kopia av min mor som troligtvis har lymf/lip ödem. Hon har ju inte fått någon ordenlig diagnos men hon behandlas för ödem och det hjälper henne och nu när jag med träffat sjukgymnast/lymfterapeut och börjat fått behandling så har det även hjälpt mig med en del, och hon lymfterapeuten jag går hos tror jag har lymfödem och vill att jag ska bli ordentligt utredd men då behöver jag en remiss från en läkare efterson de ända som typ kan fastställa en diagnos finns i Lund eller Stockholm. Så i morgon ska jag träffa läkaren. Ska bli roligt att se vad de säger och gör. Och om de har läst/har journalkopiorna som lymterapeuten skickat dit. Slår vad om att de slarvat bort dem ^^ Ja, jag har ju inte så höga och bra tankar om min vårdcentral tyvärr.. Men hoppas på det bästa. 
 
Mor min har jo troligen lip ödem, att det bildas fett men lymfterapeuten tror att jag har lymf ödem, att lymfvätskan inte fungerar som den ska och samlas så jag blir liksom som svullen. Det finns inget botemedel för detta varken lip eller lymf -ödem men man kan behanda symtomen och vanligts vis får man använda komprissionsstrumpor, därav att jag får linda mina ben. Och det har hjälpt lite grann, på den här  tiden jag har gått lindad har jag minskat mellan 0,5 - 3 cm. Mestadels runt knä och lår. Jag har även fått använda en slags pump som gör kompirissoner/trycker och sen /fått massage för att stimulera lymsystemet. 
 
Nej nog om detta, nu ska jag ut och sätta upp grangirlang ljusslingorna så det blir gjort någon gång. Skulle ju vart uppe redan till helgen som var men hann inte med det.. Så får skynda mig nu innan det blir kallt och mörkt igen, solen håller ju redan på att försvinna ner bakom hustaken !
 
// Anna

Orkide

 
Mina orkideer har fått nya stänglar och ska blomma om. Denna gula i sovrumsfönstret har fått två nya stänglar och den gamla stängeln är den som blommar nu med två blommor. Det är extra roligt att denna gula blommar och trivs då jag tror jag fick den när jag fyllde 18. Så att den har överlevt en flytt till värmland samt några år till är ganska roligt tycker jag :)  Även mini orkiden i köket har fått en ny stängel och den vanliga orkiden i köksfönstret har med fått en ny stängel.
// Anna
 
 

Shoppingrunda

Efter en shoppingrunda där man inhandlat de sista julklapparna och lite annat ( var duktig i dag och köpte nästan inte något annat än de jag tänkt, vart en löpare extra med hem bara) och att ha kommit hem och satt upp ena uteljusslingan, samt fixat klart en pysselbetällning som ska skickas iväg, då får man slänga sig i soffan och inte göra någontning sen va ?  Fast att berg med tvätt som ska vikas ihop och paketinslagning väntar.. och någon form av middag kanske man ska göra sig...
 
// Anna

Myshelg :)

I helgen bar det upp till stugan i Dalarna. Så skönt att komma hemmifrån ett tag och inte ha några måsten. Bara massa mys. Mamma och jag tog en prommenad till skogen på lördagsförmiddagen och plockade lite lingonris och mossa till julpynt. Sen bar det av ner till Smedjebacken på en liten mysig julmarknad. Sen har vi inte gjort så mycket mer. Tittat på tv, ätit god mat, bakat pepparkakor och  så har jag pysslat lite med pärlor och målat lite. Så skönt ! Här kommer lite bilder från julmarknaden på Smedjebackens hembygdsgård.
// Anna
 
 
 

RSS 2.0