Träning och kalas :)

Då har man gjort lite nytta i dag och setat 40 minuter på motionscykeln. Och det är sååå tråkigt och ont i arslet får man av den obekväma sadeln men nu är det i alla fall gjort. Och så har jag kommit på ett knep att få tiden gå lite fortare medans man sitter där å trampar, sätt på musik och sjung med ! Det gjorde jag och plågade huset med min sköna sång ;) Nejdå tror inte de andra hörde allt för mycket. Nej nu blir det till att hoppa in i duschen och göra sig iordning för att kalasa lite för svärfar som fyller 60 år i dag :) Grattis älskade svärfar ♥

Snösvängen ;)

Kryper ner i framför teven med en kopp varm soppa efter att jag försökt ta mig in i snösvängen, dock är jag och traktorn inte överens -.-' 
Robin får fortsätta plogandet så tittar jag på 112 - på liv och död i stället i väntan på att övriga familjen ska komma hem.
 
 

Tidig morgon :)

Blev en tidig morgon i dag. Gick upp med gubben min å åkte med han när han åkte te
jobbet så är hemma hos svärfar nu å eldar så han får komma hem till ett varmt hus i kväll. Då blir han förhoppningsvis glad :) 
 
Har legat på soffan en stund, tittat på tv och ätit frukost.
Sen kom ekorren på besök så blev till att fota lite. 
Tänkte att jag kanske kunde ta en fototur ute i dag om det blev lite fianre väder.
Är ganska gråmulet fortfarande och i morse snöade det men det har slutat så 
får se lite senare om det blir ut en sväng. Ska nog ta en prommenad iallafall eller om det blir en tur på motionscykeln i dag med. Vi får se vad dagen bjuder på! 
Ha en go dag !
 
// Anna 
 
 

Lugna dagar

Dagarna blir ganska lugna nu när jag inte har något vidare för mig. Sitter mycket vid datorn och letar jobb, oftast utan nå vidare resultat, det blir en hel del tvtittande, kel med djuren och så lite prommenader. I dag vart det en härlig prommenad på nästan en timme tillsammans med PV och hennes hund Amira. Trevligt med sällskap, så det blir nog fler prommenader tillsammans med dom ! :) 
 
Annars i dag har jag inte gjort så mycket, slängt ihop en tårtbotten och städat kattlådan.Sen blir det nog till att pyssla ihop ett födelsedagskort till svärfar och eventuellt lite bloggfix (med pysselbloggen och råttbloggen) innan jag ska hoppa i en dusch för att sedan gå in till "mormor" på middag. Köttfärspaj tror jag det skulle bli. Smaskigt. 
 
Det är lite svårt det här med bloggandet, det blir ju liksom inte som jag vill med skrivandet och jag har ju typ inga läsare så det känns inte så meningsfullt. Den ända som är någorlunda bra är väl denna som morsan läser och tycker är rolig (tror jag) då hon bor så långt bort så hon typ ändå får vara med och dela min vardag. Nej nu ska buren torkas å fyllas på med nytt fräscht spån. Ha en god onsdagskväll :)
// Anna
 
 

Ekorrhjul

Ja helgerna går snabbt och nu är det måndag igen. Denna helg har verkligen gått fort tycker jag. I dag har mamma och pappa åkt hem igen efter några dagar här hos mig. De kom i torsdags så vi kunde skrota bilen min. Så nu är man utan bil så blir automatiskt lite mer motion nu när jag måste gå vart jag än ska. Men det är bra. Det behöver jag. Sitter ute hos svärfar och väntar på gubben som är på jobbet. Han skulle bli kvar här efter jobbet då han ska spela innebandy i kväll har i närheten men jag tycker de är så tråkigt att sitta hemma själv hela kvällen så jag åkte med ut hit. Tog med mig lite pyssel men har inte sätta feelingen för att pyssla i dag. Iallafall inte just nu. Har typ kollat tv hela dagen så nu ska jag hoppa i lite träningskläder, fixa fram lite musik och sätta mig på motorcykeln och leka ekorre. Känns ju som att springa i ett ekorrhjul när man sitter där på cykeln. Motionscykel har aldrig passat mig, då cyklar jag hellre ute i naturen. Däremot går promenad /löp band bra konstigt nog... Hoppas ni andra haft en roligare och mer fartfylld måndag än jag.
// Anna

Ibland kan man fynda...

Ja i bland kan man fynda.
Det har jag gjort i dag då det blev en tur till köpcentret för att fördriva tiden lite.
Hittade ett randigt linne å ett par byxor samt en plånbok på Kappahl
för sammanlagt 125 kr. Riktigt nöjd :)
Sedan blev det även en klänning i lila, blå och lite rosa, tunt tyg från Indiska för 75 kr.
Härligt till sommaren !
Blev även en fika med sambon och mamma och pappa.
 
Slapp eftermiddag, lite fix med steriobänken jag flyttat på, busat med råttisarna lite
och sen blev det till att slänga ihop en kladdkaka till kvällen och så lagade vi mat.
Tacos eftersom vi inte åt det i går ;) 
Vi har ju typ tacos innestående på fredagkvällarna jag å min sambo.
Nej nu blir det till att mysa ner sig i soffan igen med kladdkaka å grädde.
Lite sent men hela dagen har ju varit sen så ;)
 
 
 
 
 

Mysig inredning

 

Storstädardag :)

Ja i dag har det blivit en storstädar dag ! Har hållit på sen jag gick upp på förmiddagen ( läs "i morse" är du snäll i stället för förmiddagen ;) ) Hann göra köket och hallen innan mamma och pappa kom. Och resten av lyans gick fort. Fick lite hjälp av snälla mamma som dammade lite och dammsög. Tack mamma ♥
 
har även fixat om lite i köket. Plockade bort diskstället som alltid står fullt med disk som vi inte vet i vilket skåp vi ska ställa sakerna så nu har jag plockat undan det och ställt dit lite fina saker i stället :)
 
 
 
Har ju även möblerat om lite och fixat i vardagsrummet den senaste tiden. Har ju gjort iordning "arbetsplatsen" och råttornas ställe. Rensat alla pärmar med viktiga papper och möblerat om för att få plats med råttburen och lite så men nu tycker jag att jag fått iordning på det. Hittade till och med en användning till svärmors steriobänk som vi tidigare hade skrivaren på men som inte längre fick plats mellan fönstret och skrivbordet då vi flyttade bordet närmare fönstret för att få plats med råttburen så som vi ville ha den. Men som jag sa nu tror jag att jag är nöjd :) Nu ska jag gå å fixa lite med steriobänken, dörren ska skruvas tillbaka och så ska det sättas upp en "gardin", sen får det duga. Har "planterat" lite pynt på den med, eller krimskrams som Robin säger ;) 

Måndag morron :)

Varit ner till skolan för att avsluta min validering :) Så skönt ! Äntligen helt 100 % färdig och senare i veckan kan jag hämta ut mitt betyg :) Happines ! 
 
Blev ju en prommenad ner till skolan och hem igen då jag inte har någon bil längre. Känndes skönt ! Man vaknar liksom till i stället för att vara sömnig och slö. Och skönt att ha en prommenad gjord. Dagens motion. På vägen hem tog jag även en tur förbi gymmet för att kolla telefonnummer så jag kanske kan få mig ett litet "studie besök" innan jag bestämmer mig för att skaffa gymkort där. Har aldrig varit där och vet inte hur det ser ut och vilken utrustning osm finns så vil gärna se innan jag bestämmer mig.När jag kom hem passade jag även på att ta ner julkransen ifrån ytterdörren innan jag gick in. Får väl ta mig en tur ut och ta ner julbelysningen också sen på eftermiddagen :) Nu tittar solen fram så hoppas den ör framme på eftermiddagen med :)
 
Väl inne i värmen igen blev det lite mellis och råttisarna fick komma ut och motionera lite. Ska städa åt dem nu snart och städa lägenheten. Så det är väl vad resten av dagen kommer innehålla. Städning. Men nu ska jag lägga mig ner en stund först för har fått jätteont i ena sidan, typ som  håll :S Känns jättekonstigt ju !
 
 
 
Att ha två råttor springandes kors och tvärs över databordet känns inte så lyckat när man sitter å försöker skriva... Det blir ungefär då här "HEQ333333333333333333333333333333333333333333 1 ,222222!t=Y222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222 ZAAAA+" OCH SÅ ÄNDRAS DET sidor osv... men roligt har vi  ♥
 
 
 

Fredags mys

Jaha då var det fredag igen. I kväll sitter jag tryggt på svärfars soffa och glor på tv efter en go tacomiddag och grönsaker och dip. Har ätit som en häst i kväll men det mesta har ju varit grönsaker eller frukter så det är ju ganska okej.. 
 
Ja, sitter tryggt sade jag. Igår tog jag och min lilla bil en tur i diket och det kändes faktiskt inte så tryggt. På väg från en kompis via svärfars hem för att möta upp gubben, och sedan vidare hem. Men där, halvvägs till svärfar, i en backe som slutar med en snäv s kurva tog min resa stop. Jag visste att det var halt och ett lurt ställe och tänkte att i kväll måste jag köra försiktigt, och det gjorde jag också, men vad hjälpte de ? På något vis kanade jag av vägen, fortsatte ner i diket och vad står det där? Jo en förbannad j*ävla björk som stoppar min bil. Och har sönder den. Men tur var väl det för annars hade det kanske slutat mer illa för mig, då det blir en brant längre fram och då hade det nog blivit en större smäll. Nu gick det så fint och försiktigt in i björken.
 
En intryckt framskärm, en avrostad ögla (att fästa draghjälp i ) är de skador jag vet om på bilen. Får se hur det blev sen när de hör av sig från verkstaden. Bara för att den jävla öglan hade rostat och gick av fick bärgaren komma å bärga bilen i dag i stället för att vi drog upp den själva. Har känslan av att det hade slutat billigare än vad det här med bärgaren och försäkringsskit kommer att kosta. 
 
Det var inte läskigt och jag vart inte rädd eller gjorde mig illa, men nu i efterhand känns det lite läskigt när man tänker på vad som kunde ha hänt om jag hade kört lite fortare eller åkt av längre fram. Men men, det är sådant som händer och jag tror det händer alla som kör bil någon gång under livet. Nej nu får det allt bli till å gå å lägga sig och försöka sova. I morgon blir en lugn dag. Blir hs svärfar då med. De (min sambo och hans far) ska försöka få tag på en grävling som byggt bo under huset i isoleringen och så ska de greja lite med traktorn. Och så ska det väl bäras in ved och lite sånt. Får se vad dagen bjuder på. Natti natti :)

mot jobb igen :)

Då bär det av mot Charlottenberg för sista inventeringsjobbet för ÖoB. Ganska skönt att det är sista. Men lite roligt har det varit samtidigt men det där med att räkna är ju inte min grej och har aldrig varit. Och kommer nog aldrig att bli heller hehe.

Annars i dag har det inte hänt så mycket. Bara degat. Gosat med råttorna och suttit vid datorn. Pysslat lite också. Har Gjort en skylt till diskmaskinen med diskat och smutsigt så man vet om man kan ställa in disk eller plocka ur den. Rätt onödig grej egentligen men lite rolig. Har även hunnit med att söka ett jobb i dag. Sommarjobb som personlig assistent. Nej nu kör vi ! // Anna

Vårens vill ha i klädväg ;)

 

Maggan :)

Maggan säger inte nej till potatismos och brunsås, men hon undrar allt vart köttbullarna tog vägen ;)
 

Nu är det fredag igen...

Fredag i gen då ! Veckorna går fort. I dag har det inte hänt mycket. Vart ut till M å pratat lite, druckit te och pysslat. Målade lite på min tavla. Får se när den blir klar. Håller på att måla ett lejon.
 
På vägen hem från M blev det en sväng förbi affären och handla lite mer grönsaker å så till kvällens tacos. Blev även en kik i några av affärerna utefter storgatan och jag hittade mig ett par "kavajbyxor" som var assköna ! Blir nog till att köpa dem, har letat efter sådana länge nu men inte hittat några som passat. Funderar även på att beställa ett par byxor från ellos, men jag vet inte riktigt än. Har ju direkt inga pengar heller....
 
I går var jag ju iallafall och skrev in mig på arbetsförmedlingen så om tre månader får jag bidrag iaf men hoppas ju så klart på jobb. Saknar att jobba, gillar att vara på hemtjänsten. Justja ska ju lägga in tider! Det har jag glömt att göra, får göra det på engång när jag är klar här. Händer väl inte så mycket här omkring annars. Söker jobb, försöker vara duktig och få ordning på "livet" med motion och allt annat. Funderar på att anmäla mig till en grej som heter weight fighters, liknande Biggest loser fast det är bara här i kommunen. Men vi får se, har iallafall gjort en intresseanmälan för att få lite mer information... detta kanske vart ett väldigt rörigt inlägg det här men skit samma. Här kommer slutligen lite bilder på råttisarna å deras bur som jag storstädat i dag. Riktigt skrubbat rent, och det var inte det mysigaste ska jag tala om, men nu är den skinande ren och råttisarna verkar trivas med sin nya inredning !
 
// Anna
 
 
 
 

Torsdags rensning :)

Dax för lunch snart men tänkte skriva lite här först. Gick upp vid 9 i morse för att gå ner till vårdcentralen och lämna blodprover. Skönt med en prommenad faktiskt. Efter blodprovera blev det lite mer prommenad ner till volvo för att hämta gubbens bil och sen vidare till arbetsförmedlingen. Kom in på AF någon minut efter kl 10:00 då det öppnade och blev nr 11 i kön, inte lika roligt men det gick ganska snabbt sen faktiskt. Så nu är det bara att fortsätta leta jobb och vänta på att det ska gå tre månader innan man kan få någon arbetslöshetsersättning. Inte heller lika roligt.
 
Åkte hem och skickade in två jobbansökningar till och har sedan fixat iordning en pärm med papper som man behöver till AF och när man söker jobb. Och så har jag börjat skriva ut alla jobbannonser mm som jag söker så de åkte med in i den pärmen. Sen fortsatte jag rensla lite och omstrukurera bland mina pärmar så förhoppningsvis ska pärmarna på skrivbordet minska lite.. Men usch var rörigt det blev när jag började med alla papper och pärmar hit å dit men det blir nog bra i slutändan sen :) Det ska även bli lite omstrukturerin/möblering här i vardagsrummet då nya råttburen är lite större än den förra och behöver lite bredare plats så funderar på att flörta lite med pappsen om hans skulle kunna bygga lite år mig å gubben, typ en bänk/förvaring/fönsterbräda haha. Men vi får se, ska fundera och klura lite mer först. Nej nu börjar magen kurra lite mer så bäst den får något att jobba med. Köttfärssås, makaroner och rårivna morätter blir det till lunch i dag. 
 
Efter lunchen blir det nog lite slappande och mys med råttisarna. Kanske lite mer rens bland alla papper å pärmar och kanske hinns en liten tupplur också med så jag är pigg till kvällen då jag ska iväg och jobba lite. Inventering på ÖB. Ska ju laga middag ochså innan jag ska i väg. Men jag känner mig faktiskt piggare i dag när jag kommit upp i skaplig tid på morgonen i stället för att sova halva dagen. :( Duktig Anna ! 
 
// Anna 

Dansa Dansa !

Varit en lugn dag i dag. Slappat på svärfars soffa medans han och
gubben min har grejat lite ute på gården och skruvat på bilen.
Blivit en liten prommenix och skrivit den där sista lilla uppgiften på min
validering så jag kan få mitt betyg och diplom.Ska skriva rent den och
skicka in den i morgon tänkte jag. Käkat middag hos svärfar och nu är
jag och sambon hem en sväng å gosar med katten och duschar å lite sånt
för om en stund bär det av på dans.
Inte för att jag dansar men det kan vara roligt att komma ut lite och se något annat.
Dans har aldrig varit min grej, har alltid hatat det men nu börjar
jag faktiskt bli lite intresserad av att lära mig...
Det verkar ju faktiskt ganska kul och bra motion haha och så träffar
man ju massa folk. Inte för om jag vet om det är så
många yngre par som är ute å dansar, de är väl mer på krogen å "hoppar"...
Får väl se hur kvällen artar sig.
 
I morgon bär det även av upp te Arvika för att kolla på råttisar
och antagligen ta med dem hem.
Saknar mina små goingar faktiskt.
Men förhoppningsvis blir det full rulle i råttburen igen.
Spännande och roligt.
Har ju faktiskt haft lite dåligt samvete ibland för att jag ägnat
lite lite tid åt råttisarna jag hade nu senast men de har ändå haft det bra
och verkar ha trivits här hos mig. De mådde ju bra och så
ända tills den ena fick en tumör som växte sig allt för stor.
Även om inte Gudrun (råttan) själv verkade bry sig om den eller
ha så ont av den kändes det ändå rätt att låta både henne och hennes syster Tyra somna in.
De fick iallafall vara pigga å glada in i det sista :) 
 
Nu skaj ag gå å leta fram en kofta och sen se om det finns ågot litet att äta som lite mellis/kvällsmål.
Ha det gött och  ut å släng era lurviga ;) // Anna 

Hemma igen :)

Då har man landat hemma i soffan igen.
Hemma i värmland.
Är faktiskt skönt att vara hemma i sin egen lägenhet igen efter
att ha varit "borta" två veckor.
Borta bra men hemma bäst ni vet ;)
Även fast vi varit hem till mitt "hem" (mamma å pappa) där jag faktiskt
verkligen känner mig hemma fortfarande
så är det skönt att få komma hem på riktigt. 
Hem till sitt egna krypin.
Där man kan göra precis som man vill.
Till mitt och Robins hem.
 
Efter en ganska lång hemresa, då vi stannat för att handla lite
och äta mida hos svärmor
har vi packat upp alla packning i stort sett och myst ner oss
i soffan tillsammans med kissen.
En väldigt pratsjuk kisse.
Man får i alla fall ett varmt välkommnande hem 
när man bor tillsammans med våran kisse ♥
 
Tänkte jag skulle kolla genom posten när
jag kom hem då det hade kommit
massa rolig post, samt öppna en försenad julklapp
men det fick vänta en stund ;)
 
 
 
 

2013 ?

Det nya året var kommet och de flesta har skrivit på Facebook eller bloggar och sammanfattat sitt gånga 2013. Allt positivt som hänt osv, det ända jag kommer ihåg som positivt det här året är att jag studerat klart till undersköterska. Det är jag riktigt nöjd med :) Fast ännu har jag ju inte fått mitt diplom och betyg då lärarna sabbat det med valideringen så den inte är klar än, bara en uppgift kvar som ska lämnas in Ska skriva om ett lands religion och hur de ser på saker å ting men det kommer att gå snabbt. Har fått låna en bra bok av läraren där allt jag behöver veta finns med så ska göra den när jag kommer hem. Är ju hos min kär mor och far nu och har varit sedan den 23 december.
 
Nyårsafton firades hos farbror R och hans familj, mycket trevligt fast jag hade psykbryt precis innan vi skulle åka. Inte bra att vara förkyld och sliten och sen bli stressad. Det klarar jag inte. Tur att jag har min underbara familj och sambo <3 som tröstar fast de är jobbiga å går mig på nerverna ;) Hos R med familj blev det massa god mat och sen sjöng jag och kusinerna singstar fram till 12 slaget då vi gick ut och kollade på fyrverkerierna. Så mysigt :)
 
Den 1 januari ( i går )  följde jag med kussen och hennes mor ut till sågdammen för att fota lite. Men det var ganska dött. Vi satsar på en ny tur fram till våren då alla flyttfåglar kommer tillbaka.
Men några foton hann det bli i alla fall innan kamerans batteri dog. På vägen tillbaka till bilen hittade vi en spännande liten krabat också i form av en hermelin. Så otroligt cool ! Och snabb till tusen men några bilder hann jag med och en filmsnutt.
 
Nej nu ska jag hämta mig lite apelsinris och sen göra ett nytt försök på att fixa designen på min blogg om råttor som jag gjorde förut men inte haft aktiv. men nu har jag bestämt mig för att "öppna" den och skriva där.. Får väl se hur det går....   // Anna

RSS 2.0