Värkande ben och muttrande om stök

Trött och sliten.
Jobbat till 16.30 och sen inom affären och handla.
Hem och plocka in varorna i kylen. En snabb runda genom trädgården och inser ett jag måste vattna lite.  Och rensa lite ogräs igen. Nu igen. Att ogräset växer så fort, kan inte blommorna också växa lite snabbare? 
Och fixa något så inte katterna går på toa i rabatten. I de rabatter jag inte täckt över eller satt nät runt. Nej in i huset igen och muttrar lite över stöket och att det är dax att städa igen. Nåja gubben har iallafallj plockat ur och i diskmaskinen så den var bara att köra igång och kört en tvättmaskin har han med gjort så det är ju på gång iallafall. Nej jag orkar inte. Lägger mig på soffan med mitt dunkande huvud och sträcker ut mina värkande ben. Vänster knä är värst. Gjort ont mest hela tiden i dag så var riktigt gott att få lägga sig ner... Nu ska jag bara upp och komma igång igen... Nej vi tar det i morgon. Jag orkar inte i dag. Det ända jag ska göra i kväll är att vattna blommorna och skriva en lista på vad jag ska göra så att jag kommer ihåg det till i morgon ;)
Hoppas ni andra också haft en god dag i dag, för det har jag trots att jag är trött och sliten.
//Anna
 
Slänger in ett härligt vårcollage från min kvällspromenad i fredags kväll samt en bild från gårdagens promenad då jag blev uttittad av kossor.
 
 
 
 

Dalarna

Då var man i Dalarna på besök över helgen. Skönt att komma upp till stugan och bara vara. Inte så många måsten här . Så som i dag.. I dag har jag och mamma tvättat fönstrena i lusthuset och skurat bort lite spindelväv och så. Vårstädat helt enkelt, men vi har lite kvar att göra så som att hänga upp gardinerna och pynta lite med lite ljuslyktor och så så att det blir lite mysigare. Sen for mamma och jag in till stan och åt lunch på resturang piren och sedan shoppade vi. Pappa stannade hemma och grejade lite med fönster och klippte gräs. Han är ju inte så mycket för shopping ;)
 
Resturangen var ett fint ställe tyckte jag och god mat var det. Är nog väldig fint där på sommaren då man kan sitta ute precis vid sjön. Efter att vi ätit vart det ju som sagt en shoppingtur och både jag och mamma handlade lite. Vi köpte lika dana sköna och snygga blusar till sommaren så nu har vi en var som är likadan och sen en varsin till i samma modell men med olika mönster. Sen handlade jag lite smink och mamma köpte strumpbyxor och strumpor och så köpte vi en liten duk till lusthuset. Efter stan handlade vi lite mat och sen hem och slappade lite. Gjorde varma smörgåsar till middag och så marinerade jordgubbar och glass till efterrätt. Så smaskigt! Kollade lite på tv och så pysslade jag ihop ett studentkort och nu har jag slängt mig på sängen men ska snart krypa ner under täcket och försöka sova. I morgon kommer morbror och hans fru upp på besök och eventuellt faster med hennes man också. Vi får se i morgon. Slänger in en snabb bild med lite ihopplock från i dag. Jordgubbar, studentkort och uteserveringen från resturangen vi åt på.
God natt, sov gott! 
// Anna
 
 

En massa måsten

Så trött jag vart!  
Har precis lagt mig på soffan en stund efter att ha ätit middag. Kokt fisk med potatis och ägg och persilja sås. Så smaskigt!  Inte bra att äta god middag och sen lägga sig på soffan, då vart man ju slö! Men det var väldigt gött. Skönt att vila benen för de är väldigt trötta och lite ömma. Har jobbat i dag och sen har jag varit och köpt färg, sen hem en stund innan jag åkte och besökte tjejen jag är kontaktperson åt. Hem och ut på en prommenad och sen laga mat. Vart inte någon lång prommenad i dag heller. Vart min "vanliga promenad" som tar ca 25-30 minuter för mig att gå. Men det får räcka. Bra träning/motion är den träning som blir av. Och nu ska jag ta och packa ihop lite kläder för i morgon bär det av upp till stugan och hälsa på pappa och mamma, gubben lämnar jag hemma. Funderar på om jag ska packa med lite scrapbooking pyssel och göra lite kort, bla till en student.. Ja det får jag nog göra så kanske jag får något kort gjort. Blir aldrig att jag finner mig tid när jag går här hemma. Då är det bara en massa "måsten" som ska göras.  
//Anna

Insektsbett och onödiga resor

Så då är man äntligen hemma efter ett arbetspass, besök på vårdcentralen, en onödig tur till ørje, en tur på apoteket och så hem. Ont i huvud och handled så nu blir det en stund på soffan innan det är dax att ta tag i att göra listan.
 
Har ju blivit biten av något litet kryp på handleden och fått vad läkaren trodde var en allergisk reaktion.  Röd och brännhet runt bettet men normalt blodprov så fick lite salva utskrivet att smörja med så skulle det nog ha försvunnit om en vecka. Hoppas det går över fort för det gör fortfarande skitont/ömt och jobbigt att röra på tummen och handleden. 
 
Såhär fin handled har jag. Ritade runt för att se hur det sprider sig. Den innersta ringen är från i lördags, och det yttre från i går kväll plus att det är ca 1 cm till utanför nu. Läkaren trodde det kunde sprida sig lite till innan det började gå tillbaka. Skulle bara hålla koll så jag inte fick feber eller så, då fick jag komma tillbaka. 
 
Så ja, det är min dag hittills. Efter jobbet så åkte jag ju en tur till ørje för att köpa färg också men nästan framme i ørje kom jag ju på att just fan, det är helg fortfarande i Norge, så det var bara att åka hemåt igen. Tog vägen genom köpcentret och sprang in på apoteket och laddade med ny allergimedicin och hämtade ut salvan jag fick hos läkaren i dag också. Hoppas den hjälper snabbt! 
//Anna

Trädgårds dag :)

I dag har det blivit nästan en hel dag ute i trädgården. Har sått frön och flyttat på rabarbern och gjort om lite. Gubben klippte gräsmattan.  Hann inte sätta ut plantorna som jag sått tidigare i år så det tänkte jag göra i veckan. Efter trädgårdsarbetet vart det en dusch och iväg till svärmor en stund då hon fick en bit av min rabarber planta. 
 
 
 Hos  svärmor fick vi lasagne till middag och så gjorde jag årets första rabarberpaj
av rabarber jag skördat i dag :) Gott ! 
 
 
Vart även en liten, liten kvällspromenad. Skönt !
Har varit dålig på att gå promenader och så de sista två veckorna. Har känt mig lite snuvig senaste veckan men vet inte om det är pollen eller förkylning och nu har jag lyckats att få något slags bett på handleden som är inflammerat. Tror det är ett bett iallafall. I fredags morse var det som ett myggbett som kliade och sen har det bara blivit värre. I går såg det ut som en finne som jag kunde klämma ut lite var ifrån men sen på kvälen blev det mer rött omkring och i dag tycker jag det har blivit mer rött och jag har jätteont omkring "bettet" och handleden är varm så inflamerat är det ju. Får nog kanske ringa läkare i morgon och höra vad de säger....
Nej nu blir det en smärgås och sen sänga. Upp å jobba i morgon !
Ha de gött // Anna

Fotoredigering, resturangbesök å pollen

Riktig lat dag i dag. Har verkligen inte gjort ett skit och det har varit ritigt skönt faktiskt men nu börjar jag bli lite rastlös men ska snart hoppa in i duschen för senare blir det till att ut å äta med tjejerna på jobbet.
Har setat ute och gottat mig i solen en stund nu på eftermiddagen med en tidning, så nu är jag lite lätt rosa "/ Hoppas en svalkande dusch hjälper så jag inte bli mer röd. Inte gött å bränna sig !
 
Har precis kollat på liter bilder som jag fotatde en morgon  när jag var ute på jobbet och åkte förbi ett par svanar men blev inga bra bilder. Lekte lite med en av bilderna i redigeringsprogramet och den vart jag ganska nöjd med men skulle vilja bli bättre på att ta riktigt fina foton. Kan ju inget om ljus och inställningar på kameran och allt sånt där men blir aldrig till att jag lär mig heller, har ju till och med lite olika tidningar och en bok att läsa till att börja med. Här kommer iallafall bilden på svanparet :) 
 
 
I kameran hittade jag även denna bild på en lat kisse som ligger på rygg i gräset å slickar på husses glasspinne... Vilka latmaskar till gubbar jag har ;)
.
 
Det är så härligt nu när det är varmt och man bara vill vara ute så mycket som möjligt, det blir tyvärr inte samma sak på hösten och vintern när det är regn,snö och rusk. Men tyvärr så med värmen kommer ju pollensesången och nu börjar även jag att känna av den, har nog gjort det i ett par dagar fast jag inte tänkt på det. Några dagar har jag tagit allergitablett, lika så i morse, men tycker inte att den hjälpt så mycket i dag, Snuvig och lite kli i ögonen. Får nog ta å införskaffa mig ögondroppar, Usch hatar ögondroppar ! Men det är så jobbigt  med kliande och rinnande ögon  så dom är väl värda det obehagliga när man droppar i den där lilla droppen "/  Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen svira om till lite finare kläder än ett par slitna jeansshorts och ett slitet och skitigt linne, men vad ska man klä sig i då ? Vill ju inte vara för uppklädd och inte för "dåligt" klädd heller... 
 
// Anna 

Husvagns premiär, eller inte...

  Ja då var husvagnspremiären (för sommaren) gjord för många men tyvärr inte för mig. Här vart det en jobb helg i stället, men hade gärna varit med mamma och pappa och pappas två syskon med respektive ut på camping i helgen. Det har parkerat i Nynäshamn för helgen. Längtar tills jag får komma ut med vagnen.. Hoppas att jag och gubben kan komma ut på en tur till sommaren.. Det är så mysigt men vi får väl se hur det blir. Får nog iallafall bo i husvagnen under folkracelägret i sommar så blir ju någon natt iallafall.. 
 
Ja annars händer inte mycket här. Jobbar som sagt hela helgen och så har jag ont i örat och halsen. Började i går kväll och har hållt i sig hela natten så sovit dåligt. Men inte gjort något speciellt i dag bara slappat innan jobbet.  Hoppas det onda inte håller i sig..vill inte bli sjuk, men är helt slutkörd nu efter några timmar jobb. Undrar hur det går i morgon, då är det lång dag 7-16.30. Så snart blir det hem och sova. Sitter på jobbet och väntar på att få gå hem. 
// Anna

Den som letar...

Ni vet när man letar efter något som man vet att man sett för ett tag sedan men man kommer  inte ihåg vart man såg det? Det är så frustrerade !
 
Tänkte jag skulle gå lite i mina nya finskor som jag tänkte ha till sommarens bröllop men jag skulle vilja testa med mina hälkilar i så att jag inte går så snett. Bara ett problem, jag hittar dem inte någonstans fast jag vet att jag såg dem då när mamma och pappa var här sist. Frågan är bara vart jag såg dem? För nu har jag letat på alla logiska ställen men där fann jag dem inte. 
Så vart ska jag leta här näst? Har ingen lust att springa runt och leta.. Ja ja, de kommer väl fram sen när jag inte behöver de längre.. 
Nu får jag fortsätta damma och dammsuga innan det är dax för lunch. Sen ska jag gå ut en stund till i det vackra vädret. Gubben och jag var över till "mormor och morfar" med en påse bullar och en termos med kaffe och tog en fika i solen innan han for till jobbet. Så gött med fika i solen !
// Anna

Smarta Anna ;)

Kom just på ett smidigt sätt att äta vattenmelon nästan helt utan kladd..
säkert någon som gjort så innan men ändå,, smidigt  helt enkelt !
 
 

Gårdagens trevliga kväll

I går kväll blev det en tur ut till J för lite fotografering av häst. Men vi hann med en del anant också, så som städande av loge och flyttning av höbal samt en  liten älgsafari på 4 hjuligen och en hel del skratt.
Mycket trevligt, dock inga bra älgbilder "/ 
Börjar nog bli besatt av att få en bra älgbild haha, synd bara att jag inte vågar komma nära dem...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
( jag lovar ! det är två älgar på bilden ! även om de syns väldigt dåligt )
 
 
 
 
 

RSS 2.0