Härligt med sol :)

Glafsfjorden Sulvik
 
Låbbyviken, Västra Silen 
 
 
Så härligt med lite ljus och sol ! Första bilden är över Glafsfjorden i Sulvik på väg hem från jobbet i morse. Det var sån skillnad på ljus i går morse och i dag. I går fick jag använda helljuset på bilen hela vägen hem och gatubelysningen lös för fult men i morse behövdes inte helljusen alls och gatubelysningen var släkt, trots att jag åkte vid samma tidpunkt som i går morse. Och när jag sedan kom in i Åjäng i gen och fick se vindkraftverken som reste sig mot skyn som gyllene pelare i den härliga morognsolen kände jag att jag var tvungen att åka hem och hämta kameran och ta en liten fotorunda innan jag åkte hem för att sova. Blev några härliga bilder och lite härligt solljus för mig innan det var dax att åka hem och sova en stund.
// Anna

Julklappar !?

Jaha, sista jobbnatten nu då. Lite mindre än 4 timmar kvar tills man är arbetslös igen. Känns lite vemodigt men jag står fast vid mitt beslut. Hoppas bara det kommer något nytt jobb snart för det verkar inte vara så mycket inom varken hemtjänsten eller barnomsorgen. Och finns inte så mycket jobb hem omkring att söka. Söker typ allt som går. Får ta ett snack med dem på hemtjänsten och barnomsorgen och se om det finns nå mer jobb eller om det verkligen är så lugnt.. ja ja, slut funderat på de nu.

Nu funderar jag på vad jag ska hitta på till gubben i julklapp. Vad svårt det kan vara! Det ända han önskar sig är extraljus till bilen men det har jag inte direkt råd med då han självklart vill ha typ dyraste varianten ^^ och det känns så tråkigt att ge "bidrag" eller typ presentkort, något roligare kan man väl hitta på? Frågan är bara vad? Vad tusan ska man hitta på?

//Anna

jobb natt

Sitter på jobbet och väntar på att tiden ska gå. Vart typ inringd vid åtta i kväll då hon som skulle jobba i natt hade fått fel på bilen eller något så hon inte kunde ta sig hit så då undrade de om jag kunde komma och jobba i stället. Och ja, nu sitter jag här. Trött och grinig med en ond rygg. Har haft lite ont i ryggen hela helgen men nu gör det mer ont när jag står en stund eller så. Tror det kommer ifrån att jag legat konstigt när jag sovit för kan inte komma på något annat och hade ont när jag vaknade i lördags.

Skulle nästan kunna göra vad som helst för att få krypa ner under sambons täcke nu sista timmen innan han ska upp och jobba och bli omhållen en stund. Är så trött och vill bara hem och sova.. Det är så långtråkigt att sitta här och mestadels glo på teven. ( Nå ja, har skrivit lite julkort, löst korsord, planerat lite för julen och läst tidning också ) Är ju bara ibland som brukaren behöver hjälp och liksom inte alla minuter på dygnet och än mindre på natten då hen sover mer. Så där emellan blir det så trist att sitta här och då kommer alla tankarna och börjar snurra i huvudet. Försöker hålla dem borta men det är inte så enkelt, de är alltid någon liten tanke som ploppar upp och får fäste och växer sig större. Har varit mycket negativa grubblerier den senaste månaden tyvärr. Har funderat på om det är allt omkring eller om det är för jag slutat med medicinen. Eller kanske lite av båda? Kanske inte bästa timeningen att sluta med antidepp när det är som mörkast och gråast ute, bara regn och rusk och sen att det blir strul med det nya jobbet gör väl inte saken bättre men tycker ändå att det gått ganska bra utan medicinen.. har ju varit utan ganska länge nu... Förresten har jag sagt upp mig från jobbet då jag inte anser företaget som speciellt seriöst så detta är typ mitt sista jobbpass. Kanske blir i morgon natt med om jag får sova nu när jag kommer hem senare i dag. Jag och chefen skulle höras av fram åt eftermiddagen hur jag kände mig om jag orkar med en natt till såhär efter en oplanerad natt.. så vi får väl se. Hoppas på att jag orkar så det blir lite mer pengar på löningen sen. Det behövs ju nu när jag är arbetslös igen.

Det gror i fågelhuset !

Havren är tydligen inte så poppis hos fåglarna,, typ all havre i fröblandningen är kvar..
Och den har bröjat gro ;)
Även de små svart fröna har börjat gro, vet inte vad det är för frön.
Även under fågelbordet växer det havre i gräsmattan ^^
 

Tankar

Borde egentligen sova vid det här laget men det gör jag inte. Tankarna bara snurrar och binder sig samman till en ond spiral som drar mig neråt. Har tänkt alldeles för mycket nu de senaste dagarna tyvärr. Men det blir väl så när det blir massa knas. Tänker mycket på jobbet som jag nyligen fått. Men tycker inte det fungerar nå bra. Det är sån oordning där tycker jag och jag klarar nog inte av det.. Jag har inte fått någon ordentlig introduktion/upplärning, och mitt i allt de nya blir jag förkyld och sjuk och det här inte släppt änär oåh nu tycker jag det börjar bli värre igen. Har ont i örat och halsen igen, vet inte om det bara är extra i dag eller om det blir värre. Och jag är så besviken på den dåliga kommunikationen och att jag inte fått ledigt till nyår då vi (jag och sambon) hade planerat att åka hem till Västerås. Jag fick inte ledigt eftersom jag ansökte om ledighet försent, typ 7 veckor innan nyår, men ändå några dagar försent. För ledighetsansökan skulle varit inne i oktober. Men det var det ingen som berättade för mig. Inte arbetskompisarna och inte chefen. Och det är lite svårt att söka ledigt när man inte ens vet om man ska jobba eller inte tycker jag. Vi fick nytt schema som började gälla i måndags. Ringde till chefen nästan direkt när jag fick schemat men då var det ju redan försent.. Jag är så arg och besviken över just det. Jag ville ju så gärna träffa min familj också vid högtiderna när jag ändå träffar dem så sällan annars...

Och min familj, har börjat funderat mycket på det här med familjen igen. Hur blir det i framtiden? När jag får barn och det är 30 mil till mormor och morfar? När de blir gamla och kanske inte kan resa hit och hälsa på? Vem ska ta hand om dem när de blir gamla om deras ända barn bor 30 mil bort? Jag vill ju faktiskt finnas där.. Jag vet att jag inte borde tänka på allt detta nu, för det är ju liksom inte ens aktuellt, men tankarna finns alltid där och har gjort ända sen jag flyttade hit. Kanske det sämsta jag gjort? Att flytta 30 mil ifrån mitt hem.. men samtidigt är det nog något av det bästa jag gjort också hittills i mitt liv. Jag behöver kärlek, och då menar jag kärleken från en partner, inte från familj och vänner eller så utan från en man och den kärleken finns här i Värmland.

Nej nu måste jag verkligen försöka sova för i morgon (senare i dag) ska jag jobba på hemtjänsten. Något som jag verklige trivs med lustigt nog. För när mamma började jobba inom vården och hemtjänsten då kunde jag absolut inte tänka mig jobba med gamlingar. Men nu är det nog något av det bästa jag vet.

RSS 2.0