Rømskog Spa & Resort

Då har jag landat hemma igen efter en "lunch till lunch" på Rømskog Spa & Resort med jobbet.  Har haft mycket trevligt tillsammans med kollegorna och en hel del avkoppling har det blivit med. Efter jobbpasset igår vart det en liten promenad längs sjön, lite simning och slappt bad i den varma utomhuspoolen i kvällssolen innan det serverades trerätters till middag. Ja vi hade lite tur med vädret och soligt och fint i går kväll dock lite blåst men ingenting jämfört med vad det blåst i dag! Synd bara att det inte fanns någon massageterapeut på plats igår då jag hade tänkt att verkligen unnat mig massage och riktigt njuta nu när tillfälle bjöds, men får väl unna mig att gå på massage här hemma någon dag i stället... Nu kommer bilderna på hotellet, omgivningen och självklart den goda maten! 
 
Gårdagens middag.. Skaldjurssallad (eller vad de nu kallade det) oxfile, pannacotta 
 
 Omgivningarna och hotellet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hotellrummet 
 
Vy från hotellrummet 
 
Spa avdelningen
 
 
 
 
En sån här varm pool lagom att sitta ner i hade de även utomhus 
 
 
 
 
Blev även  "efterrätt"  på frukosten i morse... 
 
Hit kan jag åka fler gånger. Så rogivande.
// Anna 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skit dag

Avslutar jobbarhelgen med en riktigt skitdag på jobbet. Ingen bra start på veckan men hoppas den blir bättre. Fick iallafall paket på posten i dag som piggar upp lite. Plånboksfodral till mobilen i samma färg som mobilen. Tjusigt!  Nu ska man bara vänja sig att ha det på ...
 
(ser mer ljusblått ut på bilden än vad de är på riktigt, det är mer ljust turkost eller ljust blågrönt)
 
 
 
 
 

Funderingar

Efter en trevlig helg så trodde jag att jag skulle orka vara glad och stark ett tag igen men icke. Började redan igår kväll med dessa jävla funderingar igen. Varför kan jag inte sluta fundera hela tiden? Sen en skit natt på det. Har vaknat typ en gång i timmen och sovit oroligt. Ont i magen igen. Kände det för ett tag sen också. Om det var förra veckan eller veckan före det. Magkatarr. Precis som när jag gick på gymnasiet och mådde skit.. Varit hemma i dag. Kände att jag inte kan göra ett bra jobb när jag mår så. Vill inte att det ska drabba någon annan att jag är trött och mår dåligt.  Har velat sovit hela dagen men har hållit mig vaken. Virkat lite, plockat lite här hemma, tittat på teve, tvättat... När jag börjat bli sådär trött att jag vill sova har jag gjort något en stund.
 
Funderat på att söka mig till ett annat jobb. Hittat ett som jag nog kanske skulle trivas med och slippa det jag tycker är jobbigt med mitt nuvarande arbete. Jobbet jag som jag funderar på att söka är lite av på ett vis ett drömjobb (var tidigare iallafall, att i detta fall hjälpa en yngre person) men, det finns alltid ett men, det är i Arvika. 12 mil pendling. Nästan 2 timmar pendling. Jag pendlade till Arvika förut och det gick ju bra men det var bara två månder. Hur skulle jag klara av det i längden? Jag tror ju inte på mig så själv om man säger så. Kommer jag någonsin orka med att jobba heltid? Kommer jag orka med att pendla till mitt drömjobb om det inte finns där jag bor?  Jag känner mig så svag. Allt funderande bryter ner mig. Varför kan jag inte sluta att fundera?
// Anna

Årjängs marknad

Då var årets marknad avklarad för mig. Mamma och pappa på besök sen i onsdags och stannar tills i morgon. Mycket trevligt. Tycker om att ha de här hos mig. Nu under helgen har vi såklart varit på marknaden. Tre gånger!  Först i går kväll då Robin och pappa stod parkeringsvakt och jag och mamma gick upp till dom. Och så på dagen i dag för då träffar man massa folk och  handlar lite och nu i kväll vart det en tur till för att åka lite karusell då Robin fick några karusellbiljetter av en jobbarkompis vars barn inte ville åka mer. Vi plågade oss med att åka Parisehjulet och sen virvelvinden. Jag är höjdrädd och Robin åksjuk. Men jag vet inte vad som är värst, panik eller illamående? Nåja jag vågade faktiskt öppna ögonen ibland och Robin har överlevt illamåendet. Det jag inhandlade var strumpor, byxor, en kofta och en stans till scrapbooking. Sen gick det lite pengar på lotter och chokladhjul. Mamma vann jättefina stickade väntar och jag trodde jag vann 2 kg choklad, men nej jag vann en stor klubba med flera små klubbor i. Ack vilken besvikelse !  Och så har vi roat oss med att fånga gosedjur i en sån där "bruk med klo".
Haft en väldigt trevlig helg iallafall. I fredags var vi och tittade på ett hus igen också. Ett som var för uthyrning. Huset var fint och låg jättefint men det kändes inte rätt så det är inget för oss. Var nog det att det kändes så litet på något vis. Jag tror att både jag och gubben är mer för att köpa ett hus där vi inte behöver bygga ut osv i framtiden och man kan göra i princip vad man vill. Ja allt har ju sina för och nackdelar men det här kändes inte heller helt rätt så vi blir kvar i våran lya ett tag till :) vi båda trivs ju här och vi har ju ingen brådska att flytta egentligen förutom att det är våran dröm och nästa steg i livet. Nej nu ska jag vara lite social innan det är dax att krypa till kojs. Natti natti! 
//Anna
 

En tur ut på landet

I förrgår vart det en tur ut på landet och fota lite :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lädret som blev till mysli

I dag skulle jag tesa att göra sånt där "fruktläder" som blivit så populärt men det gick inte ritkigt så bra. Det slutade med att det blev mysli av det. Först har jag väntat hela dagen på att hallonen som jag testade med skulle torka tillräckligt i ugnen och när det kändes klart och jag tog loss "lädret" från bakplåtspappret kändes det för kladdigt på baksidan så jag vände på det och stoppade in det i ugnen en stund till. Men ve och fasa ! Det vart för länge så det blev alldeles för torrt i stället så det gick inte att klippa i remsor att rulla ihop. Det blev bara smul av det! Så mamma och jag döpte om det till hallonmysli i stället för gott var det ändå men som sagt i mysliform ;) 
Bättre lycka nästa gång !
// Anna 
 
 

Voxna marknad

I helgen har jag och gubben varit upp till Hälsingland och träffat min släkt och varit på Voxna marknad. Mamma och pappa var med samt pappas syskon med partner samt två av mina kusiner och där uppe har vi träffat flera av pappas kusiner. Mycket trevligt tycker jag. Gillar att åka med husvagnarna och släkten. Det är så mysigt :) men skönt att vara hemma igen med faktiskt. Pappa och mamma kommer hit på onsdag så då får jag iallafall träffa dem igen. Nej nu ska jag se på teve å mysa med gubben innan det är sängdax. Imorgon är det upp till jobbet som gäller.
Go kväll :)  //Anna
 
Mina marknads/loppis fynd från helgen. Liten tavla, prydnads tupp till påsk, en vas, klistermärken och diverse ljuslyktor jag ska ha till hallen sen när jag renoverat den och så adventsljus (en lykta vart inte med på bilden):)
 
 

Föreläsning med Clas Sara

Ledig dag i dag men har varit på föreläsning med jobbet. En föreläsning om värdegrund och fördomar där ClasSara föreläser på ett underhållande sett. Många som varit på den innan tyckte den var jätte bra och det var den. Många tycker att det var lite av en aha upplevelse men själv kände jag inte så men tror det kan vara för att jag redan pratat/läst ganska mycket om värdegrund och etik osv både på gymnasiet och vuxenutbildningen och vet ganska säkert vad jag står för och vad jag tycker, iallafall om de ämnen som togs upp i dag men det är klart, en del tankeställare fick jag också. I övrigt var det en bra och underhållande föreläsning som jag rekommenderar er andra att gå på om ni får möjlighet. Mer om Clas Sara hittar ni här http://www.saralund.se
 
I övrigt händer det inte så mycket. Sov länge och sen åt jag frukost (brunch) i lugn och ro framför teven innan det var dax att göra sig iordning för föreläsningen. Var på föreläsningen och sen till affären och nu väntar jag på att potatisen ska koka. Blir pölsa till middag i dag. Ska plocka å fixa lite här hemma inför helgen (bla vika tvätt och dammsuga) och sen blir det antagligen tv soffan och virkning. Har börjat att virka ihop alla rutor jag virkat i sommar nu så börjar bli nyfiken på slutresultatet men tror det blir bra! 
 
Nu börjar nog potatisen bli färdig så det är dax för middag. Sen får jag sätta fart om jag ska hinna göra något!  Ha en go kväll :)  //Anna

Skördefest på Säffles näs

Då har vi landat hemma igen efter en trevlig dag. Jag har varit med B ut till Säffles näs på "skörde fest" och gubben har varit kvar hemma på gården med T och sönerna och grejat. När vi kom hem till B och Ts gård blev det mat och sen tvmys. Passade även på att låna symaskinen och lappa mina jeans samt laga ett örngott där sömmen gått upp lite. Är på praktiskt och lättvindigt när symaskinen står framme och det bara är att sätta sig och sy och så irriterande med hål på kudden! Slänger in lite bilder på det jag köpt i dag samt en bild på potatistavlan. Ett väldigt läckert konstverk gjort av potatis. Och nytt motiv för varje år!
Nu blir det sängen innan jag somnar sittandes här. Blev inte så mycket sömn i natt. Somnade vid 3 och klockan ringde strax efter 7 i morse. Puh! Tur jag har sovmorgon i morgon!
//Anna

Potatistavlan 

 Dahlia i härlig färg
Mina inköp, bla chips, örtsalt, honung, ost och marmelad. Köpte även rökt makrill och en zucchini :)
 

Folkrace lägret summering och babbel

Oj oj oj! Här har det verkligen varit tyst!  Haft/har en "downperiod" så har inte blivit mycket gjort överhuvdtaget sista månaden men nu börjar det bli lite bättre igen. Lovade ju förut att jag skulle skriva lite mer om folkracelägret och lite har jag skrivit och det kommer här nedan sen. Började skriva ganska snart efter lägret men blev inte klar så det har legat sparat ett tag men nu känner jag mig färdig och så får det bli. Annars händer inte mycket här hemma. Jobbat och deppat och nu har jag varit hemma och sjuk sista veckan. Började förra fredagen med att jag kände mig trött och snuvig och sen efter en jobbig natt med frossa vaknade jag på lördagen (som var min födelsedag) med 39 graders feber. Ingen rolig dag då jag låg på soffan hela dagen. Dock bättre än förra årets födelsedag hehe. Förra året jobbade vi först både jag och sambon och sen bråkade vi så jag satt hemma hos kompisar och grät och han satt hemma och hade sen gått och lagt sig när jag kom hem. Men men det är förbi nu och det bråket kanske var behövligt. Vi har knappt bråkat sen dess ;) Så förra årets födelsedag var ju inte så svår att klå på att få en bättre födelsedag. Men gubben gjorde det bra. Fick blommor och present som jag önskat mig, tårta och så passade han upp mig i soffan med både glass och vattenmelon så dagen kunde inte blivit bättre <3 och under veckan har han också varit hemma och sjuk (antagligen efter att jag smittat honom) så då när jag blev lite piggare har jag passat upp honom lite :) I dag har jag iallafall orkat städa och gjort fint men har fått tagit lite i taget och sen vila en stund. Tänkte slänga ihop något gott till kvällen och sen blir det en dusch innan tacomys. I morgon bär det av mot Säffle för "skördefest" (marknad) och det ska bli trevligt. Slänger in en bild från min födelsedag och sen kommer lite om folkracelägret :) ha det! //Anna
 
Bild på tårtan, blommorna och födelsedagspresenten från gubben och mamma och pappa. Har dock inte testat den än! 
 
 
Då så. Jag lovade ju att försöka summera folkracelägret lite men egentligen har jag nog inte så mycket mer att säga om det. Jag har tyckt det har varit väldigt roligt samtidigt som jag tycker att det har varit lite jobbigt och svårt. Det jobbiga har varit mycket det att jag fortfarande är blyg och har dåligt självförtroende och har lite svårt när det blir mycket folk och nya personer. Jag har så svårt att börja ett samtal och hålla det vid liv. Oftast blir det bara tyst igen och jag vet inte vad jag ska prata om. Jag är liksom för feg på något vis. Men jag försöker och förhoppningsvis blir det väl bättre så småning om. Det har även varit lite svårt då jag haft lite frustrationer och svårt att arbeta med en av de andra ledarna men jag har bitit mig i tungan och gjort mitt bästa och det har fungerat relativ bra. Man får välja sina strider och tänka efter före man öppnar munnen. I övrigt har lägret varit bra. En ganska lugn grupp deltagare och de har tagit hand om varandra det jag har sett. Men jag har ju mest varit i köket då och inte sett så jättemycket av ungdomarna som vissa av de andra ledarna har då vi har haft olika uppgifter. Några har ju varit i köket, några i verkstaden och några som hållt i aktivter för ungdomarna så det blir ju ganska naturligt att vissa inte är med och ser så mycket av ungdomarna. Jag tycker lägret har varit bra och jag är gärna med igen om det blir fler läger :)

RSS 2.0