Omotiverade "/

Jobb, ergonomikurs (inom jobbet), simning, handling, tv, mat, tv/dator. 
Ja, så har min dag sett ut. Känner mig lite sliten och trött i dag och just nu har jag tappat motivation och ork igen. Varken träning eller motion har gått bra denna månad. Liksom tappat fästet. Vi får försöka med nya tag igen. 
 
Jag vill, jag kan, jag vågar. 
 
 

Racerhelg

Hegerna går så snabbt, det var liksom fredag eftermiddag alldeles nyss känns det som och nu är det redan söndag kväll!  Fast det har ju varit fullt upp hela helgen så inte konstigt att den gått snabbt. I fredags efter jobbet vart det lite slapp, matlagning osv och sen bar det ut till Sillerud för att sova över hos J som jag skulle med och åkte med på ridtävling på lördagen. Islandshäst tävling i Strömsholm. Så vi hade ju en bit att åka när vi åkte här ifrån Värmland så vi åkte vid 04.00 på lördagsmorgonen!  Puh!  Fast det gick bättre än förväntat att gå upp så tidigt. Värre att gå upp i morse haha. Lite seg i dag sådär. Var väl en ganska trevlig dag men lite långtråkig för min del. Var roligare förra gången jag var med på tävling. När vi kom hem blev jag kvar hos B och T på bondgården för Robin var där och var med å grejade medans jag var med J på tävlingen. Var med ner till ladugården en sväng på kvällen å kikade på kalvarna. Blev några bilder också men tyvärr inte så många som vart nå bra då det var så mörkt. Och så i dag har jag efter en sovmorgon städat och sen varit på möte om folkrace lägret och sen ut till svärfar och där sitter jag nu. Har lagat älg gryta som vi ätit och nu är detta slapp. Ska snart åka hem igen så vi får lägga oss så vi orkar upp till en ny vecka. Nästa vecka är delbart jobb som är inplanerat än så länge sä blir nog en lugn vecka. Hoppas ni haft en go helg! //Anna
 
 

Komprissionsbyxor anlänt

Var ett tag sedan det vart något skrivet. Men nu är jag här igen.
 I dag fick jag paket på posten, mina kompirssionsbyxor från ortopedtekniska hade kommit !
Eftersom jag var nyfiken för att få prova dem drog jag på mig dem på engång och lite som jag förväntat mig så passade de inte. Är som om de är lite för korta i benen så får inte upp dem ordentligt i grenen hur jag än drar och så är det fel kompirssionsklass och de glider ner efter några steg. Men ska prova att ha de i morgon med och  ha jeans över. Nu hade jag bara kompirsssionsbyxorna på. Såg lite roliga ut när jag tog ut dem ur paketet !
Och så korta de ser ut att vara när man håller upp de, tur de stretchar ut sig när man drar de på sig !
 
 
Nej blir inte så mycket mer skrivet i dag. Jobbat hela helgen så är lite sleten så nu ska jag och kisse mysa ner oss i soffan å vänta på att gubben kommer hem.
See yaah !
// Anna 

Helg i stugan

Hemma igen efter en lugn och skön helg i stugan. Blev en tur in till Ludvika för att handla lite annars har vi bara slappat och spelat spel och god mat. Blivit både skipo, plump och alfapet son spelats under helgen !
På lördagsmorgonen vaknade man till att mamma och pappa bakat stompabröd och stekt på vedspisen. Gött! 
 
På vägen hem blev det stopp i Karlstad för att lämna in gubbens telefon på lagning samt kolla på en ny dator. Vill ha ny dator nu men hittade ingen till rätt pris så.vi får avvakta. Blev rekommenderad en dator som verkade bra men var nog alldeles för dyr för oss så vi får se. Förhoppningsvis får vi veta under början av nästa vecka hur det går med min "gamla" dator. Om den är något att fixa eller om den bara är skrot... 
 
Haft ont i knäna under helgen och även nu med så ska bädda in dom i en varm filt och slänga upp de i soffan en  stund. Sen blir det pizza till middag. Skönt att slippa laga mat i kväll! 
//Anna
 
 

Ortopedtekniska & Patient forum del 2

Uppdatering om hur dagen gick:
 
ORTIPEDTEKNISKA: nya mått på mina ben är tagna och komprissionsbyxor beställda och tack vare att en konsulent från företaget som gör kläderna var med så fick jag min vilja fram och slipper strumpor, jag får som leggins! Så glad för det! Hon som mätte ut byxorna tyckte jag skulle ha fot på men då berättade konsulenten att det inte var nödvändigt vid lipödem men att man måste vara observant så man inte svullnar i fötterna för då får man ha strumpor. Så håller tummarna nu att det fungerar med endast byxor för mig. Ska bli spännande att se när de kommer och jag får prova dem. Hade jag fått strumpbyxor hade de inte blivit använda under sommaren det är jag helt säker på. Vill kunna gå ut och in som jag vill utan skor och kunna känna gräset och all annan sorts mark under fötterna. Älskar att gå barfota så det ska inte ett par komprissionsbyxor och en sjukdom få ta ifrån mig, likt detta har tagit ifrån mig att få åka slalom då inga pjäxor passar länge. Nu kan jag nästan se fram emot sommaren med mina "ful byxor"!  (ja jag kallar dom så då de inte är särskilt snygga och inget man känner sig varken fin eller sexig i, inte jag iallafall haha) Ser faktiskt fram emot att få testa dem och se om det blev bra, om de sitter uppe ordentligt och om det gör någon skillnad för mina trötta och onda ben. Så låt dessa veckor gå fort så jag får mina byxor! 
 
PASSIENT FORUM: Ja här vart det väl ingen större framgång direkt. Blev mer skickad tillbaka till ruta ett, läkare på vårdcentralen. Personen jag pratade med kom efter lite resonerade fram till att det var läkaren som skickat mig till lymfterapeut som tillsammans med omdömen från lymfterapeuten ska kunna ställa diagnos eller skicka vidare remisser till någon som är kunnig. Det är bara det där med vem "någon kunnig" är. Skickade ju en egenremiss till lymfterapeuten så får väl skicka iväg en ny egenremiss till någonannan som kan hjälpa mig. Och det lutar mot hudmottagningen har jag på egen hand sökt mig fram till genom läst på forum och frågar andra som är i samma sits som mig. Så blir nog egenremiss till hud som blir nästa steg i min kamp om lipödem. Men mitt närmsta steg nu blir att ta mig till sängen för att sova. I morgon blir det upp tidigare än jag tänkt för att träffa chefen som ringde i morse. Hon ville prata om "framtiden" så vi får väl se vad det innebär i morgon.
Natti natti sov gott //Anna

Ortopedtekniska & Patient forum

Sitter å väntar på min tur. 
I dag ska det provas ut komprissionsbyxor. Och krigar för att jag ska får dem som jag vill. Vill inte ha med fot på. Men det tycker lymfterapeuten jag varit hos och som skickat remissen hit så antagligen tycker de här med att jag ska ha fot på byxan, så det blir som strumpbyxor. Aldrig i livet att jag ska ha det nu till våren och sommaren. Kommer bara bli att jag inte använder de då. Precis som komprissions strumporna som jag redan har.
 
Efter mitt besök här på ortipedtekniska hoppas jag att jag hinner gå till ett ställe de har här på Karlstad centralsjukhus som heter patient forum där man tydligen kan ställa frågor bla vart man ska vända sig för att få hjälp. Så tänkte de kunde hjälpa mig vart jag ska vända mig för att få en diagnos för mina ben som "vi" misstänker har lipödem. Har ju försökt på flera håll nu men ingen som kan ge mig en diagnos och mer hjälp. Så håller tummarna. Var bara av en slump här om dagen att jag slog på värmlandsradion på jobbet och då var det precis ett reportage om patient forumet och de kund eju enligt reportaget hjälpa till med sånt kag undrar över så tänkte det är värt ett försök?
Så håll tummarna för mig nu att otropedtekniska lyssnar på mig och att kag sedan får hjälp på patientforumet. 10 minuter kvar till.min bokade tid nu så får väl sitta å titta på det tråkiga akvariet som finns här i väntrummet så länge. Hihi var inte det roligaste fiskarna som simmade runt där inne!
 
//Anna
 
 

Frustrerad

Jahapp, då var de där igen. De där jobbiga och irriterande tankarna som gör mig så ledsen. Är det inte om mat så är det om arbete. Varför kan jag aldrig sluta fundera så mycket på det? I kväll är det tankar om arbete som snurrar och känslan av att ge upp. Bara skita i precis allt. Jag vet inte hur jag ska göra i sommar. Antagligen som det ser ut nu blir det jobb hela sommaren, men fixar jag det? Tron på mig själv är ju så körd i botten igen. Jag vill så mycket. Men vad vill jag egentligen? Kan inte någon bara tala om det för mig så jag slipper fundera så mycket?
//Anna

Kissekattens nya leksak

Förra veckan fick Alladin en ny leksak. En aktivitetsboll. Alladin är ju galen i sitt gamla torrfoder som han inte får äta längre men verkligen älskar, så han brukar få några torrfoderbitar som godis då och då och då tänkte jag att varför inte?  Så en dag efter jobbet införskaffade jag en liten boll att stoppa godis i.
Kisse verkade fatta ganska direkt vad han skulle göra för att få ut godisarna och husse och matte fick några goda skratt.  Vi har testat bollen några gånger och första typ 2 gångerna verkade han intresserad men nu senast verkar han inte vara så intresserad så vi får väl se hur det går. Tänkte det var bra för Alladin att få använda huvudet lite. Annars har Alladin gjort sina vanliga sysslor, det vill säga sovit, gotta sig i soffan och terroriserar matte genom att vara i vägen när hon håller på med sina papper. Våran pisse mys <3 
//Anna
 
 
 

Blommor 💐

Så glad för att mina blommor blommar om ännu en gång, de verkar trivas i mina fönster! 
 
Orkidéer och julens Amaryllis 

RSS 2.0