Fem minuters paus

Önskar jag kunde göra som lilla lurvetussen och lägga mig ner i gräset och bara njuta. Typ resten av dagen men nej, måste steka mera pannkakor (ca 30st till) och packa i ordning lite kläder. Sen när Robin kommer hem efter jobbet blir det till att flytta om bilar etc på gården och lasta folkracebil på kärran igen och koppla för den och husvagnen så vi bara kan åka i morgon när det är dax att åka till folkracelägret. Tidigare i dag har jag varit och hämtat 60 liter mjölk och stuvat in här i kylen som också ska med till lägret och så skulle jag växla in massa gamla mynt som blir ogiltiga nu snart men det var enklare sagt än gjort. Tur man har bra vänner som kan hjälpa en när banken krånglar ❤ Nu låter det ju inte som om det är värst mycket att göra men det var längre tid än man tror att steka pannkakor och ännu längre tid när man inte vill göra något av det som ska göras. Jag vill även städa undan här hemma så vi slipper komma hem till kaos. Men hellst av allt skulle jag vilja gå ut i trädgården och rensa lite och bara njuta...
 
 

Besök i trådgården

Tittade ut lite och fick se denna skönhet utanför i skogsdungen. Så fin. Hon har varit här flera gånger och förut var hon vldigt rund om magen men nu är juvret fyllt i stället. Undrar vart hon har lagt sina kid och hoppas hon tar med dem hit sen. De är ju så vackra !
 
 

Midsommarafton 2017 🌼

Vart en lugn och mysig midsommarafton i Rök hos svärmor. God mat och trevligt sällskap. En fisketur med regnskur, sill, grillat och potatis! 
 
 

Egen deodorant 👍

 
 
I går kväll slängde jag ihop ett försök till hemmagjord deodorant i mina försök till att vara snällare mot min kropp. Relativt enkelt och snabbt att göra! Har testat den i dag och den verkar fungera fint men får väl utevärdera om ett tag (några dagar eller veckor) när jag testat den ordentligt och vet hur den fungerar. I min deodorant använde jag mig av sheasmör och rapsolja samt majsmjöl, bikarbonat och eterisk olja av citrongräs. Deodoranten är väl egentligen inte så miljövänlig men känns bättre att veta vad den innehåller och att i princip alla ingredienser är naturliga. Är väl endast bikarbonaten som jag skulle tro är framställd syntetiskt.  Använde mig av länkarna nedan för råd,tips och inspiration. Där finns även recept!
 
 https://www.organicmakers.se/gor-din-egen-ekologiska-deodorant/
 
http://www.jarrmut.se/recept/gor-egen-deo-3-olika-recept/

Ut på tur, aldrig sur ! :)

I dag har jag tagit med mig mamma och pappa på en dagsutflykt till vackra Rottneros Park på trädgårdsfestival. 
Skönt att bara gå och strosa och titta på allt fint, åt god mat och åkte en tur med häst och vagn. Så rofyllt att sitta där på kärran och höra hästens hovar "tock tock, tock tock" mot marken.
 
Här nedan följer ett gäng bilder men som tyvärr hamnade lite huller om buller och inte i rött följd vartefter de är fotade. 
 
 
 
 
 

Sommarfix 👍

Fått hjälp av mamma att ställa iordning altanen i dag och planterat ut mina sista blommor jag sått samt köpta blommor och kryddväxter så nu är allt på plats. Vi har även skurat altanen och fönsterna mot altanen, oljat in möblerna och satt upp gardinerna. Vi är duktiga vi!
I morgon blir det en utflykt och i kväll verkligen unnar vi oss varsin glass. Känns verkligen som man njuter av den nu när jag inte ätit godsaker på hela veckan.
 

Snabb uppdatering

Äntligen helg igen och lediga dagar. Längtar alltid efter de lediga dagarna! 
Varit duktig nu i veckan och hållt mig undan godsaker förutom nu i kväll då det blev lite salta chips. Gäller att hålla i det längre bara så jag slipper sötsuget sen... 
Nu blir det snart till å ta natta då gubben ska upp tidigt i morgon och åka på scoutläger, själv blir jag hemma. Har lurat hit mamma och pappa för att hålla mig sällskap.
Hoppas ni får en trevlig helg! 
Natti natti!
//Anna

Gottesugen "/

I går var det jobbigt att gå upp och åka till jobbet. Ville inte alls åka men gjorde det ändå och dagen flöt på bra. I dag gick det bättre att gå upp men jag har varit trött hela dagen och lite snuvig. Tror det är allergin. Nu har jag legat på soffan i nästan två timmar och tittat på teve och bara velat sova men hållt mig vaken så jag kan sova till natten. Börjar bli lite rastlös men vet inte vad jag ska hitta på. Är sugen på att baka något för jag är jätte sötsugen och vill ha choklad men ska inte äta någon godsak denna vecka förutom kanske till helgen. Har varit så dålig på det här med att låta bli sötsaker sista tiden och har ju inte blivit nå promenader heller medans jag varit förkyld men igår blev det en på 30 minuter. Måste komma igång med det igen. Har ju gått ner ca 4 kg sen januari men vill ju gå ner mer så måste se till att komma igång igen och få till bättre mat. Tycker det är så svårt. Slarvar mycket med grönsakerna och blir en hel del glass och kakor och jag äter nog för stora portioner...
Känner mig bara så omotiverad till allt...
//Anna

Trevlig helg

Hemma igen efter en härlig helg hemma hos mamma och pappa. 
Fredagskvällen började med tacos och spel tillsammans med gubben, en kompis och mamma å pappa.
Mycket trevligt. Lördagen blev det en tur in till stan för att köpa kattsand och så shoppde jag lite kryddväxter. Åkte förbi hemma hos faster på hemvägen och tog en fika. Hem å äta lunch spela ytazy och sedan vila lite innan det blev dax för 18 årskalas. Mycket trevligt att träffa alla. Inte så ofta vi kusiner ses nu för tiden när i princip alla flyttat hemmifrån och har egna familjer och fullt upp på sina håll så extra trevligt när vi ses tycker jag. Fick även träffa nyaste tillskottet i familjen då min ena kusin blev pappa för ca 6 månader sedan. Så gosigt med bebisar ♥
I dag blev det hemfärd och sen sista mötet inför sommarens folkrace-läger som jag har blandade känslor för. Känns inte lika roligt och motiverande i år men vi får väl se hur det blir. Blir väl kanske bra bara allt kommer igång. Vi får hoppas det iallafall men känner väl tyvärr mest att det inte blir så roligt... 
 
Börjar längta lite efter semester nu, synd bara att den blir så kort i år då jag inte ville ha så mycket nu när jag ahr tidig semester.. Aja det var lite om min helg. Hoppas eran helg varit lika bra som min. Synd bara att jag blivi deppig i dag och inte alls känner mig på humör. Vill bara gråta känns det som och allt känns dåligt och negativt.
En grej som vart bra var iallafall denna bild på rågeten som var på besök här nu i kväll... 
// Anna 
 
 

Rastlös själ

Rastlös.
Kryp i hela kroppen som inte försvinner.
Vet inte vad jag ska göra,
Är ju snart dax att gå och lägga sig då en ny dag väntar i morgn.
En dag som börjar med jobb som jag inte alls finner motiverande längre.
Känner mig bara så tom.
Försökt att målal lite med vattenfärg.
Vart nöjd med rosen men råkade stänka lite så försökte måla över det men vart fula lupiner.
Fjädrarna blev bra.
 
 
 
 

Kattfight? Näe vi busar ! :)

Alladin kommer tydligen bra överens med någon av grannarnas katt som brukar komma föbi på besök och gärna kommer in på besök också och om jag inte visste att Alladin är kastrerad så hade jag garanterat trott han var fadern till besöks-katten. De är lika till utseendet och båda är lika dumma (osmarta) haha. Här kommer iallafall en bildbomb på dessa två godingar ♥
 
 
 

Some photos 📷

En dimmig kväll på jobbet får man se upp då man inte är ensam ute på vägen...
 
 
En tämligen rund råget på besök 30 maj, vi hoppas på att få se små kid senare också!
 
 
 
Kisse är med ute i trädgården
 
 
Tjockisgeten på besök i gen kvällen efter jag fölrst såg den
 
 
 
 En tur i grannens rabbatt
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0