* Fetbladsväxt med bling bling *


Pajer i stora lass :)

Ja nu har dagen gått över i kväll och inte blev det någon brasa i kväll heller, varken jag eller Robin hade någon vidare lust att åka ut frammåt kvällningen så vi tog det lungt i soffan i stället å kollade på tv. Och det gör vi fortfarande fast jag nu sitter vid datorn och skulle skriva klart min medicin 2 uppgift så att jag blir klar med kursen...  Men har inte kommit så långt på det än, har iallafall öppnat upp dokumentet ^^ 
 
Tidigare på eftermiddagen blev det en tur ner på byn för en genomgång av håret hos frissan, blev inte hos frisören jag tänkt gå till då de inte hade någon tid först på fredag å jag ville klippa mig i dag. Dum som jag var så bokade jag tiden hos frisör nr 1 men sedan när jag gick längre på storgatan så hoppade jag in hos en annan frisör och kollade om de hade någon tid, så kl 14 var jag å klippte mig hos frisör nr 2. Så i morgon, eller på torsdag ( är ju röd dag i morgon) så måste jag komma ihåg att ringa och avboka tiden hos frissan nr 1 haha. Men gud vad skönt det var att få en genomgång av håret ordentligt, gillar att gå till frissan och de tvättar håret och kammar å håller på. Men synd jag var så otålig och inte kunde vänta tills på fredag för hos frisör 1 har de typ hår-spa och då får man massage i hårbotten och det är sååååååååååååå sköönt ! Då på förmiddagen när jag var ner och bokade tid hos frissan råkade jag även hoppa in i en butik och köpa typ orangea leggins, så fina och de kommer passa till mina nya gula skor och min gula klänning eller en vit tunika nu tillsommaren :) Sen blev det hem å skriva lite plugg och plocka lite sen kom Robin hem och han skjutsade ner mig till frissan och kom sedan och hämtade mig och vi tog en snabbfika på Broms och var förbi ICA och handlade lite mjölk å sånt. Sprang även in på röda korset och inhandlade en svart kruka till en blomma jag köpte. Kommer bild senare :) Efter shoppingturen kom vi hem och jag plockade in varorna och började sedan med maten, gjorde en god tacopaj och sen en blåbärspaj som vi fikade med mormor och morfar nu vid 19-20 tiden. Så smaskigt, blev verkligen nöjd med blåbärspajen. Testade en ny grej och gjorde min favoritpaj som är typ bär med havre/tosca täcke men jag lade till en pajbotten av typ råg, dinkel och grahamsmjöl och sedan gjorde jag en lite lösare deg som jag spritsade mönster ovanpå pajen med, blev så fint och såå gott ! Tyvärr kan jag inte ge ut receptet eftersom jag bara blandar allt efterson och tar en skvett av det och så lite av de typ :P Men pajdegen gör jag iallafall av smör, råg- dinkel- och grahams-mjöl och lite vatten och sen plattar jag ut det i en pajform, förgrädar lite, tar ut och häller i blåbär (eller vad du nu vill ha i) och sen värmer jag smör, socker och havregryn i en kastrull och brer sedan över blåbären. Sen gjorde jag som pajdegen fast med lite mer vatten i så att jag enklare kunde spritsa den uppepå havregryns smeten... Lägger upp lite bilder på pajerna här ! Ska fixa bilden på min blomma och kruka också och sen ska jag sätta fart att renskriva lite plugg då innan sängdax. Natti natti !
 
// Anna
 
 
 

paprikor !


 
Nu har paprikorna äntligen fått ett nytt lite större hem men skulle behöva köpa in lite krukor tror jag ! Föresten så är det flera paprikor som vill ha nya hem och kärlek av någon annan, så om du vill ha en paprikaplanta hör av dig ! Annars åker de i sopen snart !

cancer, smink och frisyrer ;)

I dag gick det bra att komma upp i tid igen. Låg och läste ett tag och sen gick jag upp och startade en tvättmaskin och nu sitter jag och käkar frukost. Blev blåbärs smoothie och rostat grovt bröd med makrill, namnnamn :) Blir lite utraget på allt då jag både kollar tv och datan samtidigt och ska försöka få i mig smörgåsen haha. 
 
På teven går fråga doktorn i repris från igår och där fastnade jag, kom in mitt i ett reportage om kvinnor som hade haft cancer och tappat allt hår och så där och nu hade sjukhusen anordnat som en lite träff/kurs där de fick lära sig att sminka sig och prova peruker och lära sig hur de kunde använda shalar att ha på huvudet osv och jag tyckte det var så bra ! Tänk själv liksom, vilken bra ide de har startat upp, är det inte superbra att de kvinnor som gått igenom en lång och jobbig sjukdom, kanske tappat allt sitt självförtroende och självkänsla efter alla behandlingar och kanske har gått upp mycket i vikt, eller gått ner mycket eller är svullna av mediciner osv att de får hjälp att få tillbaka en del av det och får träffa andra som är i samma situation som dem, att få se att de är inte ensamma om att inte ha något hår och har svårt att göra sig fina inför en fest kanske eller något speciellt och lika så för män som är i samma situation borde ddet finnas träffar... Jag tycker iallafall att det var skitbra och borde utökas så det finns på alla sjukhus där man har sådana patienter för jag tror det är en viktig del att man verkligen får se att man inte är ensam och att man får träffa andra som har samma problem och kanske en lösning på problemet att dela med sig av.
 
Jaja, nu ska jag peta i mig det sista av frukosten och sen bär det av ner på byn för att se om det finns någon tid hos frisören. Är lite sugen på att klippa lite mer lugg aktigt men jag vet inte, det slutar väl med "det gamla vanliga" .Sen får vi se vad som händer men blir iallafall till att plugga lite och förhoppningsvis hinner jag med att greja lite mer i trädgården så vårstädningen bli klar snart ! Te kvällen blir det nog valborgsfirande om det inte blir taskigt väder men än så länge så ser det bra ut och hoppas det fortsätter så, skulle vara skönt att komma ut lite och se lite folk och jag tycker det är så mycigt med alla valborgsbrasor å så :) ha en bra dag så hörs vi någon gång ;) // Anna

Målning av blomlåda

Nu har jag målat klart min blomlåda som byggdes förut så nu väntar jag abra på att den kommer upp ute och jag kan plantera kryddväxter i den :)
 

Vårstädning i trädgården

Då har jag fortsatt vårstädningen lite till i trädgården men än är det mycket kvar att ordna. Jag har renast i landet och de små rundlarna och runt buskarna men det ska rensas i långa rabbatten efter altanen och så fixas bra boplats för rabarbern jag fick förra sommaren. Ska sätta dit en pallkrage och fylla på med jord samt rensa bort massa gräs som vuxit där. Sen ska det även sås lite gräs runtom eftersom gräset har en tendens att växa där vi inte vill ha det men låter bli att växa där vi vill ha gräsmatta -.-' Så typiskt men det ska vi nog kunna få bukt med. Har även skrapat lite mer färg på "staketet" på framsidan men nu har jag faktiskt tröttnat på det för nu börjar det bli så pilligt med alla vinklar å vrår i hörn och mellan staketpinnarna. Men ska nog låna svärfars slipmaskin å dra en repa så går det nog bra att måla sen när det blivit lite varmare och torrare ute. Sen bara baksidan kvar, där är det mäst målning.
 
Skulle ju vara skönt om det kunde bli varmare så vi fick målningen klar innan alla växter börjar komma för fullt tycker jag. Jag har även snurrat in på att sätta upp tyg i taket på altanen och lite belysning samt lite typ gardiner som man kan dra för lite frammåt kvällen och ev hålla lite mygg å knott borta och lite insynsskydd mot grannar och folk som går på stigen bakom i skogsdungen. Få se om det blir av och om det blir nå pengar över till det projektet men jag skulle tycka det var mysigt... Gillar min lilla trädgård och skulle vilja tillbringa mera tid där ute och kunna njuta ordentligt och laga mat och grilla å så där... Vill även köpa en sån där liten grillhink, den är ju perfekt om det bara är jag och Robin som ska grilla, då är den ju alldeles lagom i stället för att dra fram den stora grillen. Nej nu ska jag gå å hoppa in i duschen och sen kolla i frysen om jag hittar något att laga till middag innan det bär av till jobbet :)
 

Missen :)

Det finaste man har sätter man på pedistal, men sidenkudde går lika bra va ? <3
 
 

Trögt !

Nu känner jag att det går lite trögt på bloggarfonten igen. Blir några dagars lucka ibland. Jag har jobbat ganska mycket och när jag har kommit hem har jag pluggat massor men nu har pluggandet lugnat ner sig lite så nu kanske jag har tid och ork att skriva lite mer. 
 
I dag har det med vart jobb och sen vart det ett litet möte med min lärare så nu kanske jag kommer att få praktik den tiden som är kvar av denna praktikperiod. Känner mig bättre nu och tycker att de senaste veckorna gått bra. Tycker inte jag varit lika ledsen senaste tiden och tror att jag har börjat komma underfund med mina känslor lite grann,, eller inte mina känslor för jag vet ju fortfarande inte varför jag mår dåligt och jag vet inte varför jag känner mig bättre just nu, men jag har kommit underfund mer och mer med att det blir vad man gör det till. För det är verkligen så tror jag.. Iallafall känns det så just nu. Och jag tror att jag äntligen har träffat rätt person att kunna hjälpa mig. Det känns som kuratorn jag träffade från psyk är bra, en ordentlig och mjuk/lugn människa men som verkligen hade tid att lyssna på mig och ta tag i saker så än så länge känns det bra. Det kanske bara var det lilla som behövdes ? Att träffa någon som verkligen hade tid att lyssna på mig och som verkade förstå och verkar lägga ner mer tid på mig. Och kanske har det hjälpt mer nu att jag hade min mor med på första mtet med denna kurator så att hon kunde hjälpa mig att få fram det jag förut inte kunnat få fram till tidigare kuratorer men som jag kunnat pratat med min familj om... Ibland måste man våga berätta hur det igentligen är.
 
Efter jag kom hem blev det lite målning av blomlådan jag, pappa och Robin snickrade ihop för ett tag sedan. Och så satte jag igång att plantera lite lökar/knölar som ska få blomma så fint i min trädgård sen i sommar. Sabellilja och Underblomma och så två solroser som jag sådde för länge sedan som har klopmmit upp nu och behövde lite större kruka fick komma ner i ny jord. Jag tycker verkligen det är roligt att så och plantera och se hur det växer och att få skörda sådant som man själv odlat upp ! Jag brukar ju ha haft plocksallad och morötter nu sen jag flyttade hit  och i sommar ska det även testas att så blomkol och spenat. Ska bli spännande :)  Efter målningen och planteringen blev det en låååång varm och skön dusch och lite tjat med mamma i telefonen och sen hamnade jag här men ska nu förflytta mig till köket för att göra lite kvällsmat. Ska nog slänga ihop en omelett tror jag och sedan ta med mig lite plugg och mysa ner mig i soffan. Tänkte jag skulle försöka mig på en av extrauppgifterna i Medicin 2 nu medans sambon jobbar kväll å jag sitter här i min ensamhet :) Slänger upp lite bilder från plantering och målning samt när jag hjälpte gubben att byta till somamrdäck. Riktiga tjejer byter däck på bilen ! ;)
 
 
 
 

Ny hobby ? :P

Då vart det en dags jobb i dag med fast jag skulle vilja ha varit hemma och pluggat. Men jobb är inte mig emot :) Får lite stressigare nu bara att skriva rent mina 11 handskrivna sidor om sjukdomar i rörelseorganen samt läsa på om hjärtat och hjärtsjukdomar då det är redovisning och skrivning på onsdag. Morgon blir det med en dags jobb så har inte så mycket tid att skriva på då heller. Men jag hinner nog, får göra så gott jag kan :) Annars i dag har det inte hänt mycket. Vart ner till ica och handlat lite och när jag kom hem var gubben ute och höll på med bilen så blev att hjälpa till lite där. Sen började jag pilla lite på räcket på trappen, färgen lossnade. Roligt, fortsätter pilla. Går till förrådet och hämtar en spackelspade (?) och börjar skrapa bort ännu mer färg. Riktigt roligt ! Och bra för själen ! Sade te gubben att han får säga till mig när jag är arg eller så att "gå ut å skrapa lite färg ! " hihi. Att man kan fastna för så udda ting.... Hoppas jag tröttnat på det, att skrapa och pilla bort färg, till sommaren då vi förhoppningsvis målat om räcket och altanen. Vill ju inte pilla bort den nya färgen juh !
Nej jag får väl ta och börja skala lite potatis om jag ska få någon mat i dag. Robin skulle laga mat om jag fick skriva mitt plugg men han är fortfarande ute och grejer med bilen och såg att "morfar" var där med, så det dröjer nog ett tag till innan han kommer in... Så i kväll serveras det lax och förhoppningsvis stekt potatis.. Hittade kokt potatis i kylen som jag hoppas går att äta. Så då får den potatisen bli stekt potatis i stället för att koka ny potatis :) Nej skala potatis var det....

Betong :)

Min mamma ! Vi måste ses någon helg och gjuta betong ! Har kollat massa bilder på google och nu är jag så sugen på att sätta igång och gjuta, jag vill göra ett typ fågelbad och ett litet "japanhus" :) Men vi måste gå på loppis först så jag har nå att gjuta i :)

Allergi ''/

Tror jag börjar bli känslig mot kisse igen. Bar på honom för en stund sedan och nu kliar det som fan på hakan och tidigare i veckan kliade ögonen. Undrar om han blir mer allergen när han byter päls. Han hårar som bara den nu iallafall... Aja får försöka borsta honom ofta och inte vara allt för närgången med honom på ett tag... Annars i dag har det inte hänt mycket. Lagat mat, förberedde middagen som bestod av köttfärsröra så nu i kväll var det bara att koka ris och värma upp röran. Smidigt ! Var te Karlssons och bytte hyllkonsoller jag köpte igår men som blev förkorta. Ska ha dem till en blomlåda/balkonglåda jag ska ha kryddväxter i till sommaren tänkte jag.. Sen har de inte hänt så mycket mer, plockat lite här hemma, skrivit lite skolarbete och sovit och nu är det soffmys. Sov ju typ aslänge förut så ar inte ett dugg trött. Måste lä1 mig att jag inte kan sova middag. Allafall inte utan någon som väcker mig efter en halvtimme eller så. Jaja hoppas ni är trötta och sover gott när ni nu går och lägger er. Ska se slutet på matte säker husse ( eller om det var tvärt om) och sen får det bli att krypa ner i sängen och vänta på John Blund. Nattti natti // Anna

Grubblande i mörkret

Ligger i sängen och ska försöka sova men jag tänker bara en massa. Tänker på dagens besök hos kuratorn och min ekonomi. Hos kuratorn i dag fick jag ju svara på massor med frågor om hur jag känner mig och beteer mig i olika situationer. Den där mini intervjun. Det gick bra och jag tänkte inte så mycket på det då utan försökte svara så rakt jag kunde och försökte förklara hur jag kände osv och de gick bra. Kuratorn tyckte om det var något man kunde utreda vidare så var det adhd/add men att det tog lång tid och så där och att det var psykologer som gjorde den utredningen och så och det vet jag ju att det är. Sen pratade vi lite mer om dålig självkänsla och dåligt självförtroende och så och att det är de jag ska jobba med och allt det här med min vikt och att jag måste äta bra, bättre, och röra på mig och så. Men jag vet inte hur de blir. Jag har ju en sådan vilja att träna och gå ner i vikt så jag kan må bättre fysiskt men jag har ju liksom ingen motivation och det blir liksom bara "mycket snack och lite verkstad". Jag vet inte hur jag ska komma igång. Och så tänker jag på hur det blir om det visar sig att jag har en diagnos, kommer jag kunna få bättre hjälp då? Kommer det att bli bra? Eller kommer jag bara att få någon ny medicin? Uch nu kommer tårarna krypande. Jag vill bara kunna få vara glad och inte grubbla så mycket... Nej nu får det allt bli att försöka sova. Kryper in under sambons täcke och stoppar ner fingrarna i kissens varma mjuka päls. Varför duger det bara att ligga hos mig när gubben har farit till arbetet kissen? // anna

Morgondagen...

Ja vad morgondagen har att bjuda på vet jag inte riktigt. Jo bara på förmiddagen. Kl 10 ska jag ner till vårdcentralen och träffa kuratorn som jag träffade i går igen. Då ska vi börja M.I.N.I intervjun. Dvs typ som en liten mini utredning eller förundersökning som jag kallart för att se om jag har nåfon neuropsykiatrisk sjukdom som ligger bakom att jag mår så dåligt eller om det bara är min depprision. Har försökt läsa lite om sån där mini intervju men hittade inte så mycket men antar kuratorn kommer ställa massor med frågor om olika saker som är tecken på olika neuropsykiatriska sjukdommar. Typ adhd, add, asperger mm mm. Känns faktiskt bra att de verkligen försöker kolla upp vad som liksom ligger bakom att jag mår som jag gör. Jag vill inget annat än att ha hjälp för hade jag klarat det på egen hand så skulle ju allt vara bra nu. Jag önskar inte ens min värsta fiende att må som jag gör ibland. Om jag nu hade någon fiende ? Det kanske är jag själv soom är min största fiende ?.... Nej nu ska jag försöka slå av alla tankar och sova. Ville bara skriva ur mig litegranna. Sveet dreams ! // Anna

Eftermiddag i plugget

Snart bär det av mot skolan för en eftermiddag med redovisningar i medicin 2 kursen. Ska bli intressant. Proppa in lite mer fakta om sjukdomar i skallen ;) Sen vet jag inte vad som händer... tar mig kanske en sväng med snabeldraken och viker ihop lite tvätt, det skulle behövas iallafall. Nej nu får jag skynda mig om jag ska hinna ta cykeln ner till skolan, har lite mer att skriva till min redovisning innan jag ska gå. Hoppas nii får en skön dag och att ni har mer sol än här hos mig. Pöss på er ! // Anna

Vuxenpsykiatrin :)

Då har jag satt mig här framför datorn igen för att skriva lite. I dag vart det en lugn morgon och förmiddag. Fukost, en varm skön dusch, lite plock i lugn och ro och sen bar det av mot Arvika för att träffa en ny kurator på vuxenpsykiatrin. Vi var ca en halvtimme tidiga då vi inte riktigt visste vart jag skulle då jag aldrig varit där förut men det gick bra att hitta så vi vart tidiga som jag sa. Hade mor och far med mig som stöd  så därför det blir "vi". Fick sitta och vänta en stund och det fanns kaffe och lite kakor och frukt vi fick fika på så länge. Lyxigt väntrum ;)
 
 Sen när receptionen öppnade efter de hade haft lunchstängt så fick jag anmäla mig och sen fylla i lite papper bla om alkoholvanor, skattningsskala å lite annat. Sen fick jag komma in till kuratorn. Mamma var med mig in och pratade med kuratorn hon med. Känns skönt att ha med sig lite stöd och det verkade tydligen vanligt att de som kom dit hade med sig någon. Jag tycker det är skönt att ha min mamma med för att när jag väl sitter där kan det vara svårt att få fram allt och då kan mamma som vet det mesta hjälpa mig att berätta hur det är och hjälpa mig att liksom påminna vad jag ska prata om. Brukar kolla typ dagen före och skriva ner lite om det jag vill ta upp, lika när jag bara ska till vanliga läkaren. Och så och det är lättare att vara två som hör vad kuratorn säger tycker jag, för första gången så där kan jag vara lite nervös och tankspridd så då är det bra att ha någon mer med som kanske kan komma ihåg det kuratorn sa lite bättre eller lika på andra viktiga möten, någon mer som kan hjälpa en och påminna vad som sades på mötet. 
 
Jag tyckte själva mötet med kuratorn gick bra i dag, en lugn och go kvinna. Verkade som om de verkligen tar sig tid till att lyssna på en, satt och pratade i nästan två timmar och kunde säkert ha suttit där hur länge som hällst till och prata...
 
Efter kuratorn blev det en taco lunch och sen lite tittande i skyltfönstrena tillbaka till bilen. Arvika är en väldigt fin stad tycker jag iallafall där efter storgata och vid torget med alla gamla charmiga hus. Nej nu ska jag knöla ner mig i tvsoffan bland de övriga i huset och glo på tv lite innan sängdax.Kanske blir lite skrivande till liten redovisning i morgon eller om jag gör det i morgon bitti... Känner mig ganska trött i ögonen, tror jag känner av kissen nu när han byter päls å så... Bjuder på en bild från i eftermiddags när bambi var och hälsade på. Satt och försökte mig på att redigera lite men vet inte om det vart så bra, gillar nog de narutliga bilderna bättre, utan redigering... Visst ibland är det väldigt fint med redigerade bilder om det är på rätt sätt...
 
// Anna
 

Arg på kissens behåring !

TROR JAG RAKAR KATTFAN SNART !! :@ VART HAN ÄN GÅR ELLER VA HAN ÄN GÖR SÅ KOMMER DET TYP EN MOLN AV PÄLS SOM FLYGER OMKRING OCH DÅ HAR JAG REDAN BORSTAT BORT TYP HALVA PÄLSEN PÅ HAN TIDIGARE I DAG -.-' OCH NU LIGGER HAN PÅ PISSLISTAN RIKTIGT ORDENTLIGT DÅ HAN VAR UPP PÅ SKRIVBORDET NYSS OCH HÅRADE NER MIN DATOR ! FRAM MED DAMSUGARN OCH UT MED KISSEN !
 

New shoes :)


Stughelg :)

Ligger på sängen i stugan och slappar lite. Skönt att vara här i stugan och koppla av ordentligt. Funderar på att gå och lägga mig, känner mig ganska trött. Har varit en bra dag i dag med faster och farbror på besök här i stugan. Trevligt med  prat, gemensam lösning av korsord, spela spel och ätit god mat har vi gjort. Till lunch blev det grillad korv och middag grillat kött med potatis i ugn och tomater och champinjoner samt rosepepparsås, så smarrigt så. Dagen har gått så fort med alla skratt. Tyvärr har vi inte fått så mycket härlig sol i dag utan lite kallt och lite snö men vad gör det, de är ju trots allt april och då är det helt okej med ”aprilväder”. Hoppas det blir sol te veckan igen bara.

Denna vecka som gått har gått väldigt bra och jag har fått massa gjort och varit då duktig, hoppas på att nästa vecka blir lika bra. Jag har hunnit jobba två dagar, städat hemma, fixat inflyttningspresent åt ett par vänner samt hälsat på dem, planterat om frön jag sådde förut som grott till små plantor, vågat säga ifrån/struntat i en av mina ”energibovar”, pluggat medicin 2, bytt till sommardäck på bilen, pysslat och massa annat bra. Nu ska jag nog krypa till kojs men kommer nog tillbaka i morgon och slänger upp en del bilder. Blir lite dålig uppdatering här ibland och så får det vara. Ibland känner jag och har inte ork att skriva helt enkelt. Natti natti ♥

 

// Anna

 


RSS 2.0