Egentid :)

Gubben är i väg på hockeyresa med jobbarkompisarna så i kväll har jag egentid. Började med att spela min musik på hög volym och gå igenom garderoben för att försöka rensa ut lite. Vart bara en papperskasse.Garderoben är fortfarande proppfull fast jag vikt iordning alla kläder och lagt fint och rensat bort en papperskasse som jag sa. Är verkligen i behov av en till garderob ;)  Tur att det inte får plats med en till i vårt lilla hem :)
 
 Så här ser det ut i sovrummet när man rensar garderoben, totatl kaos ska det va ;) 
 
 
Än så länge har jag egentid iallafall men om en stund kommer svägerskan I medan hennes gubbe jobbar. Vi ska fixa med svärfars julklapp eller om det bli födelsedags present... Födelsedagspresent blir det nog.. Säger inte vad det är ifall det läcker ut haha. Men handarbete är det och jag är redan trött i händer och armar efter att ha tjuvstartat lite utan I. Men nu blir det en paus och en sväng ner till pizzerian tror jag, orkar inte laga någon mat i kväll till mig själv bara å gubben ska ju käka ute så då kan väl jag med få köpa pizza ;) 
 
 
 

Som i dvala...

Har lagt mig på sängen för att vila lite. Känns som om jag är i dvala. Trött hela tiden och har inte lust med något. Allt blir bara drivande. Har skjutit på pluggandet flera dagar nu så i dag måste jag göra det i sista minuten bara för att jag inte haft någon lust tidigare. Sen är det scout i kväll. Mörker spårning. Jag och mörkt är det ju. Kolsvart. Önskar att de kommer lite snö snart så man kanske vaknar till lite och blir lite piggare. Känner mig som ett litet barn som har ställt fram pulkan och sitter och tittar ut genom fönstret efter första snöflingan. Längtan.

Tidigare i dag har jag varit ner till skolan och fått material så att jag kan börja min validering av etik kursen. Passade på att äta frukost nere på skolan också. När jag kom hem rotade jag fram ute belysningen i form av grangirlanger och satte upp på trappräcket sen hamnade jag här på sängen. Kissen har kommit och lagt sig här bredvid så vi ska kosa oss en stund och sen blir det till att försöka sätta sig med pluggandet fram tills det är dax att åka ut till scouterna.

Gaaah ! Jag behöver ett jobb och terpi !

F*n f*n f*n !
Nu har jag gjort det igen "/
Handlat fast jag inte har råd.
Var med J till shoppingcentret för att hon skulle handla något att ha på sig till
en begravning och dumma som vi är var vi in på DollarStore och där
gjorde jag värsta fyndet (som kommer attt blir mitt fall) !  
De hade massa roliga böcker för endast 20 kr styck (!)
så då kunde jag ju inte låta bli att shoppa loss
då böckerna ofta är mycket mycket mycket dyrare annars.
 
 
Och vad gör jag sedan !?
När vi är tillbaka hemma och J;s bil är på glasmästeriet
för att få en ny vindruta och vi går runt å väntar
då handlar jag en mjölkkanna för 30 spänn på secondhand och sen
kommer jag med det briljanta förslaget att gå å fika medans vi väntar på bilen.
Poff ! Där rök en 100 lapp till...
 
Och jag som gjorde en budget förra månaden för att jag visste
att det skulle bli lite kärvt med pengarna denna månad och i december.
Och vad tog det? typ 3 timmar att spräcka den -.-'
Tur att alla mina julklappar redan ligger inköpa och inslagna i en kasse i köket,
för utom julbordet jag ska bjuda mamma och pappa på då.
Det är nämligen dit och till en resa till Skara
till min vän som mina sista pengar ska gå till...
Eller skulle gå till..
...rättare sagt...
 
Jag ska nog surfa in på platsbanken nu och se om det har
kommit in nå nya jobb att söka..
och sen ska jag leta efter en bra teapeut som
kan bota min dragning till shopping.. 
Hellst ska terpeuten vara gratis ;) 
 
Men en otroligt trevlig och rolig dag har jag haft,
vad annat kan det bli med två trötta tjejer ute på äventyr ;)
 
 

Peppakaka ångest?

Då var ännu en dag överstökad. Har tagit det lugnt mest hela dagen och inte gjort så mycket. Tog en promenad ner till tygaffären för att införskaffa en ny gardinkappa till mina nya gardiner som jag vann på lotteri i lördags. Sen har jag satt ihop mitt pepparkakshus och dekorerat det. Satt upp nya gardinkappan och lagat mat. Fixat lite bilder som ska bli julkort och tittat på tv. Och ätit glass och pepparkakor. Fy vad gott det är ! Krossade pepparkakor på vaniljglass. En av mina laster tyvärr.

Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att sluta äta allt onyttigt och de. Alla säger att man måste ha viljan och ha bestämt sig. Och viljan finns och bestämt mig har jag. Jag tänker inte ha ont i knän och leder, jag har bestämt mig för att jag inte ska ha det. Och jag har bestämt mig för att inte få blodproppar, högt blodtryck, diabetes eller några andra sjukdomar. Jag vill orka leka med mina barn och jag vill kunna få barn. Okej visst jag är väl inte en av de största personer som finns och de finns de som har det värre, men jag vill inte ha det så här, men varför kan jag inte få ordning på det? Det går bra ett tag men sen faller jag tillbaka till godsaker och soffläge, oregelbundna sov och mat rutiner och dåligt samvete och ångest. Fy f *n. Varför kan jag bara inte bestämma mig för att göra de ändringar som jag behöver, leva med dem, gå ner i vikt och leva och vara glad och nöjd. Alla andra verkar ju kunna behärska den färdigheten, men lilla jag, jag faller bara tillbaka hur mycket jag än vill och hur mycket jag än bestämt mig...

Men jag har ju iallafall tagit en 30 minuters promenad i dag,..

Utebliven succe "/

Jahapp, det vart ingen succe i går på Brunskogs julmarknad.

Jag kom upp i ynka 300 ca och M i ca 600 kr.

Och i dag skippade vi att åka dit för det var så många som hade lika produkter som oss och eftersom det var så kallt igår och alla hade typ lika så hoppar vi i dag, vi ansåg att vi skulle gå minus på att åka i dag igen.

I var och varannat marknadsbås var det hembakat, ljus och smycken så det var nog därför försäljningen inte gick så bra och så hamnade vi nog på ett lite dumt ställe då det var många som "Jag handlar på tillbakavägen" men när de väl kom tillbaka hade de redan handlat av någon annan. Så det var lite tråkigt.

Och kallt som bara den var det ! Det var tur att vi var två så vi kunde turas om att gå iväg och gå in och värma oss !

Om vi inte hade varit två och om jag hade stått där själv hade jag nog förfrysit mina små fossingar ! "/

Men men, i det stora hela var det ganska trevligt med mycket folk att prata med och lite snöflingor kom det allt nersinglades också :)

 

 

 

 

 


Packat å klart

Då var allt packat å klart inför morgondagen. Nej nu ljög jag ! ska ju leta fram mössa å vantar och göra matsäck också ! Sen är allt färdigt ! Och kameran är på laddning så förhoppningsvis kommer det lite bilder från morgondagen som spenderas på julmarknaden jag längtar så efter :) Ska bli spännande att se om jag får något av mina alster sålda.. Sitter å kollar på Ciderhusreglerna på teven men mer spännande än så här blir  det inte för nu ska jag gå å lägga mig så att jag orkar upp i morgon bitti, klockan ringer nog vid 6 tiden,,, 6:30.... 6:45 ? ...

Sjukling

Känner mig inte alls pigg i dag :( Vet inte vad det är som spökar men är febrig å har lite ont i halsen så är väl vanliga vinterförkyldningen som är på gång. Vill inte bli sjuk nu till helgen när jag ska på marknad. Har inte tid att vara sjuk så hoppas att det inte blir värre. Har en hemmadag i dag å försöker kurera mig. Har haft en slapp förmiddag med tv och filmtittande och nu ska ja försöka plugga lite så jag kan lämna in en skoluppgit jag missat och sen göra en powerpoint med lite stöd till redovisningen i morgon... Hoppas vi får sluta tidigt i morgon...
 
Få se hur jag känner mig senare i dag om jag kanske kan få klart min nya pysselblogg och så kanske göra min lingonkrans så det blir lite juligt. Snart första advent ju så nästa vecka blir det julpiff här i huset. Dåligt med julkänsla här alltså, villa ha snö, kallt och mysstämning ! Önskar man var liten igen, då var julen något speciellt, och det hoppas jag den blir igen någon dag i livet.... 
 
Btw, kollade årets julkalender på ÖB i går, Barnen Hedenhös uppfinner julen, kanske blir en hit det med, men Klappsnapparna vr ju allt för bra, kanske inte det roligaste för de mindre barnen man ack vad jag gillade den ;) 
 
 
 
 

Skolarbeten och pyssel :)

Hej Alla där ute i cyperrymden.
 
Ja skrivandet går på sparlåga för tillfället då jag kanske har varit och är ganska stressad. Har haft mycket för mig den senaste tiden med pyssel och fix inför julmarknad och skolarbete men nu är skolarbetet klart och ska redovisas på fredag, och i helgen är den "stora" julmarknaden som jag ser fram emot. Ska bli roligt att få se lite folk och se om någon köper mina alster. Har lite stickat, mina vetevärmare jag sytt och smycken och lite julkort jag har knåpat ihop och ljus och tändsticksaskar. Och så har jag ju bakat massor med småkakor typ brysselkex och vaniljdrömmar som jag ska sälja. Mamma var snäll och hjälpte mig baka i helgen när vi var hem. Mamma å jag bakade på löpande band både lördag och söndag. Men många kakor blev det !
 
Nej nu är det nog dax att stänga av datorn och försöka komma i ro så man kan somna för i morgon ska jag upp till skolan igen. Då börjar en ny kurs, om vård vid demens, Och på fredag är det redovisning av gymnasiearbetet och sen är det bara några få gånger med demenskursen innan det är avslutning. Tänk vad dessa tre terminer i skolan har gått fort !  Känns som om det var i våras jag började skolan och inte förra hösten, men ack så skönt det är att det är över för denna gång nu. Men man vet ju aldrig, livet mitt är ju fortfarande bara barnet så än kan dt nog hända att det blir mer skola i livet mitt, även om det inte är min favoritsysselsättning ;) 

Tiden går...

Ja det var ju inte igår jag skrev precis, har inte haft någon lust att skriva direkt och inte i dag heller men nu kommer lite bilder iaf som får sammanfatta de senaste dagarna.
 
 
 

RSS 2.0