Resultatet från igår

Ja jag fick ju då ihop någon form av plankstek i går kväll och godkänt av sambon fick den med så jag är nöjd 😊 
 
Annars i dag händer inte mycket. Är ute hos svärfar och grattar han på födelsedagen i förskott. Svägerskan å hennes kille är med här. Blev en tur upp till både stengubben och stengumman. Jobbigt att gå upp för bergen och blött i backen men ändå skönt att röra på sig. Go smörgåstårta när vi kom hem och om en stund blir det vanlig tårta. Slänger in lite bilder från promenaden här nedan. 
//Anna
 
 
 
 

Vad då fredag den 13e? Det är den 29e ju!

Aha, så skönt det var att sträcka ut sig på soffan! 
 
Började dagen med att sticka mig på en blodsocker nål på jobbet så efter samtal med sjuksköterskan på jobbet fick jag på lunchen åka ner till vårdcentralen och lämna blodprov för eventuella smittor och sedan fylla i en komplicerad skadeanmälan men efter det flöt dagen på bra och efter jobbet blir det en tur till affären och en sväng till Rusta. Där hittade jag ett par mysiga kuddar på rea så det fick följa med ett par hem.. Ja shopaholicen trädde i kraft en aning där..
Men vart fint i soffan, får se hur länge det dröjer innan de är ludna av vitt katt hår. Jag gissar på att det är lagom ludna till kvällen ^^ 
Här är de iallafall...
 
Och här är kraken som kommer att se till att ludenheten blir komplett! 
 
Inget vidare ute tycker kissen, regnigt och blåser som bara den! Snälla skynda dig och släpp in mig i stället för att stå där på insidan å fota! 
 
 
Nåja, tillbaka till min dag. Som sagt efter affärens bar det av hemmåt. Packa in varor, byta kläder och ta fram ljuslyktor ur förrådet. Då ramlar ett jäkla porslinsfat rakt ner på min fot och det gjorde svinaktigt ont ska jag lova!  Får ett litet psykiskt sammanbrott och svär en ramsa över att allt är huller om buller i förrådet igen. Städade ju innan jul där! Efter någon minut när jag samlat mig igen stänger jag förrådsdörren och låtsas att det som inte syns finns inte medans jag traskar in i vardagsrummet med ljuslyktorna.
Tur det vart lika fint som jag tänkt mig! 
 
 
Tillbaka till köket för att skala potatis till kvällen men kommer på att jag måste tvätta lite bh:ar men är för lat för att tvätta de för hand så virar in dem i en handduk med en snodd runt och stoppar in i tvättmaskinen. Kör maskinens handtvättsprogram så hoppas innerligt att de håller då fler av dem hade byglar och det är det värsta som finns när en sån går av och sticker en hela dagen sen!  Så håll tummarna! 
Tillbaka till köket igen, skalar potatis, slinter med skaparen och håller på att skala fingertoppen (tur vi har naglar som tur emot!) men det gick bra så nu står grytan redo på spisen att starta om en stund och jag har slängt mig på soffan. Såååå skönt! 
Tänkte jag skulle försöka mig på att göra plankstek i kväll på plankorna vi fick av pappa i julklapp, men vette tusan om jag kliver upp ur soffan först det är dax att gå och lägga sig. Man vet ju aldrig hur denna dag kommer sluta!?
 
Berättar i morgon hur det gick ;)
 
Hoppas ni också haft en händelserik dag ;)
//Anna 
 

Städdag

Vart en städdag i dag så det är fint till helgen när man är ledig. Dammat, dammsugit och torkat golvet! Härligt väder i dag, nästan så att man får vårkänslor, så egentligen skulle man kanske tagit en promenad innan de tär dax att göra en kväll på jobbet men blev lite kissemys i stället <3 
//Anna
 
 

Fika, kreativitet och kilon som försvinner?

Lugn dag i dag. Inte hänt så mycket. Mest tittat på tv. 
Var och fikade med tjejen jag är kontaktperson åt på eftermiddagen. Vart årets första semla och en kopp varm choklad, smaskigt värre! 
 
 
Efter fikat tog jag mig en liten promenad ner till syaffären och köpte sytråd så jag kan sy upp julgardinerna. Har tidigare bara fållat upp dem med sån remsa man stryker dit men den har lossnat så mycket nu och börjar bli ful så tänkte nu senast efter jag tvättade julgardinerna när jag tog ner dem att jag får allt ta å sy upp dem ordenligt!  Så nu ska jag bara ta å rota fram symaskinen någon dag ;) 
Önskar jag hade ett hobbyrum där allt kunde stå framme. Allt är så mycket enklare då, att bara slå sig ner utan att behöva plocka fram massa innan man kan börja. Kreativiteten har ju slutat att flöda när man väl fått fram alla saker så som det är nu! 
 
Fast har väl inte varit så kreativ på sistone ändå... Var lite kreativ i köket nu i kväll då jag slängde ihop middagen. Rotade lite i kylen och slängde ihop någon form av rullader med skinksnithzel bitar jag hade i frysen. Tog lite fetaost och tapenade av soltorkad tomat och rörde ihop och rullade in i köttet som jag saltat och pepprat. Brynde rullarna lite i stekpannan och lade de sedan i en brödform (sån man gör limpa i). Rörde sedan ihop creme fräsch, soya och mer sån soltorkad tomat och hällde det över rulladerna i formen och in i ugnen. Vart riktigt gott!  Hade potatis och broccoli till.
 
 
Känns ju inte som om man går ner i vikt på detta gottis men enligt hon jag träffar på friskvårdscenter har jag gått ner 2.1 kg på ca 3 veckor. Men själv är jag skeptisk. Varför skulle jag börja gå ner i vikt nu när jag inte gjort det tidigare? Äter ju fortfarande mycket och förra våren tränade jag ju lika mycket och åt lika som nu men då gick jag ju inte ner. Jag är väl rädd för att bli besviken igen så det är väl därför jag inte vågar tro på det. Vi får se om det håller i sig. Då kanske jag vågar vara glad och tro på det, för trots allt är ju det jättebra om jag nu lyckats gå ner något kg i vikt! 
 
Nu ska jag se klart på en film jag började titta på förut och Skypa lite med mamma. Så ha det gott och ta hand om er där ute!  //Anna

Bla bla bla

Lite sliten efter en helg med jobb men sitter här hemma och har tråkigt och känner mig rastlös. Var rastlös i går med. Lite för mycket tankeverksamhet de senaste dagarna så humöret är väl inte tip top men ändå ganska bra. Har tyvärr haft en ätardag i dag så lite av min "vanliga" ångest spökar i huvudet i kväll. Får försöka med nya tag i morgon när jag är ledig och förhoppningsvis inte trött. Ska nog försöka med en till socker fri vecka. Gick ju bra när jag försökte sist. Och ju mer dagar utan sockret ju bättre tänker jag. Annars tycker jag att jag lyckas ganska bra med mina övriga utmaningar med motion och mer grönsaker. Det är f*n det ända som snurrar i mitt huvud, mat,jobb och framtiden. Ska det vara så svårt att inte bekymra sig för så mycket. Jag vill bli bättre på att "leva i nuet". Nej nu skiter jag i detta och ska koncentrera mig på teven tror jag, orkar inte skriva mer blir bara rörigt tror jag. Slänger in en bild på kisse som gosat och lekt med mig i dag. Han har jag riktiga tokryck i kväll //Anna
 
 

Sockerfria veckan - slutsummering

Ja då var en ny vecka här igen och redan två dagar av den som passerat. Dagarna går allt fort. Förra veckan hade jag ju som utmaning/mål att inte äta något godis eller fika förutom en dag och jag klarade det nästan. Det föll på söndagskvällen då mitt sötsug utsattes för alldeles förmycket frestelser under dagen med först massa gott fika hos svärfar som jag faktiskt stod över. Jag åt en fröknäckemacka med smör på och ett glas "halv dricka" (sån loka chrus (stavning?)  vatten och fruktjuice typ) medans de andra gottade sig med olika sorters kakor bla en av mina favoritkakor samt blåbärspaj med vaniljsås. Så tyckte verkligen jag var duktig där!  Och senare på eftermiddagen en biosalong full med gottesaker men var duktig där med, hade jag med mig ett äpple i stället för att köpa godis och så smakade jag två hot snacks av tjejen jag är kontaktperson åt och gick på bion med. Så var duktig även där men senare på kvällen efter maten när gubben plockade  fram en bit överbliven blåbärspaj och vaniljsås som var kvar kunde inte jag heller låta bli att gå och ta mig en bit paj. Men tog bara en hälften så stor bit mot vad jag brukar ta, så litet framsteg även där tycker jag. Så där sprack hela min annars så duktiga "godisfria" vecka. Sprack väl redan under middagen då jag typ hets åt lite för att jag var så hungrig. Vart så fel hela dagen där med sen frukost och fika istället för lunch och sen långt till middagen så det var nog lite därför pajen slank ner sen också. Senare kom ångesten å besvikelsen som ett brev på posten, men det var ju nästan väntat redan när jag åt pajen. Men trots de lilla snedsteget på söndagskvällen tycker jag att jag klarade min utmaning ganska bra och har varit duktig så idag köpte jag mig tulpaner som belöning :) Men tyvärr är jag nog redan tillbakar i "gamla vanor" igen då det blev godisbitar på jobbet i dag. Får försöka tänka på det igen och bara ha en dag så jag får nya bra vanor och inte blir gottesugen. Men var iallafall å simmade i dag trots jag haft ont i knäna hela dagen. Blev dock bara 30 minuter i dag men tycker det med var bra gjort när jag hade ont och inte var motiverad till det men det var skönt efteråt. Blev ju ingen simning alls förra veckan men promenader. Nej nu måste jag släcka lampan så gubben får sova, han går tidigt skift denna vecka så han får gå upp tidigt om morgnarna. Själv är jag ledig i morgon så blir sovmorgon. Ska försöka att inte sova allt för länge ;) Natti natti sov gott //Anna

Datakrångel och sjuk kissekatt

Rastlös. Vet inte vad jag ska hitta på.
(varför inte göra sakerna på din att-göra-lista Anna?) 
Sugen på att spela sims men datorn lade av i dag. Bara en svart jävla skärm på huvudsidan. Trycker man tex ctrl alt del så blir det den vanliga skärmen med färger å aktivitetsbehandlaren eller vad de heter kommer upp men trycker man så man kommer tillbaka till skrivbordet så är allt svart -.-' är säkert bara för att Robin å jag pratade på att köpa en ny dator som denna lade av. Annars har det inte hänt mycket i dag. Sov länge. Frukost. Skotta snö. Promenad. Fick till och med mig gubben ut i dag!  :) och sen soffläge. Kelat med sjukling te kisse. Duschat och nu uttråkad och rastlös. Men får väl börja med middag snart. 
 
Tycker så synd om kisse. Troligen infektion i luftrören enligt veterinären som undersökte och gav oss medicin. Var till veterinären i måndags eftermiddag och hjälpte inte medicinkuren skulle vi komma tillbaka och kisse skulle få lämna prover.  Tycker kissen vart lite bättre då han inte hostat något men i går kväll när vi kom hem från svärfar hade kissen spytt på vardagsrunsmattan men visade sig inte dålig annars. Men i natt hade han spytt 2 gånger på golvet och på eftermiddagen spydde han igen. Stackars kisse liten. Och i dag har han inte varit något pigg och har inte ätit något vidare. Troligen är spyandet biverkningar från medicinen så han får ingen mer medicin först vi pratat med veterinären igen på måndag tänkte vi. Så vi får hoppas han blir bättre och inte blir sämre nu...
 
Sjukling till kisse som kurar ihop sig i husses säng.
 
Uppdatering sockerfritt: klarat mig hittills, har ju dock ätit frukt och igår hade jag min ätardag då jag åt vaniljsås till fruktsallad och 1 sur cola godisnapp. Så hittills har det gått bra och jag ser ut att klara mitt mål :)
 

Dag 1-3/7

Snabb uppdatering !

Dag  2 och 3 av 7 utan socker också avklarade !

Och det känns faktiskt skitbra men ändå är humöret inget vidare i dag. En del funderingar och grubblerier igen.  Mestadels om jobb och lite det här varför jag flyttade hit. ( trivs ju ändå ganska bra måste jag säga förutom att det inte finns nå jobb och jag känner mig ensam, jobb finns ju i ”stor stan” men hade nog varit lika ensam då jag är så blyg..) Kanske inte livets smartaste drag men det är alltid lätt att vara efterklok….  Jaja nej nu ska jag spela lite sims å tänka på något annat, leka lite gud sådär ;)

// Anna 


Utan socker

Har ju inte kommit så vidare långt på mitt nyårslöfte och "hälsoplan" än men denna vecka ska jag inte äta något socker. Iallafall inte godis eller fika och förstås försöka undvika söt mat också samt att äta mer grönsaker, minst en gång per dag. Jag har en dag jag får äta något sött om jag vill, tänkte lördagen eller fredagen men det får vi se då. Vill inte gå ut för hårt. Men iallafall i dag har jag klarat av dag 1/7. Och först tyckte jag att jag var jätteduktig för jag har inte ätit något sött alls tänkte jag men sen kom jag på att jag åt fruktyoghurt och det är de ju socker i. Men det är ju iallafall mat och inte fika/godis. Och så har jag ätit äpple men det är ju naturligt socker så det tycker jag är okej bara man inte stoppar i sig massor av det.  Och till middagen idag blev det massa grönsaker. Åt köttfärssås och till det hade jag broccoli, blomkål och riven morot. Fast blev inte så nöjd med köttfärssåsen, vart för mycket smak av krossad tomat. Men det blev bättre med grönsakerna till!  Gjorde även en vitkålssallad med morot och purjolök. Tror den blir god, har inte smakat på den utan tänkte den skulle få gotta till sig tills i morgon i stället. Nu ska jag krypa ner i sängen tätt intill gubben min och försök somna. Natti natti!  // Anna
 
 

Krasch! X2

Började helgen med att natten till fredag åka på magsjukan. Krasch! En del av den "härliga" sidan att jobba med människor - du blir smittad av otrevligheter så som ex magsjuka ^^ Så tillbringade mestadels av natten och fredag morgon på dass, resten av fredagen i sängen ungefär. Bytte till soffan framåt eftermiddagen/kvällningen och kikade tv. Och ja, det är väl det jag gjort mest hela helgen, kikat på tv och försökt plocka lite här hemma då och då men inte haft någon vidare ork efter fredagsnatten så har inte alls blivit mycket.

Igår (söndag) var jag med ut till svärfar en sväng medans gubben var å plogade. Låg mestadels på soffan där med. Sen vart det käk och lite mer tv innan vi åkte hem igen. Gjorde iordning allt inför "morgondagen" gjorde iordning matlåda och lade fram kläder och allt. Men sen så i morse vart det stopp igen. Bara negativa tankar och en massa gråt. Krasch! Kom inte iväg till jobbet i dag heller fast jag nästan sett fram emot det under helgen och skulle ha orkat jobba igen efter magsjukan. Jag vill ju så gärna. Jag vill visa vad jag kan och att jag är duktig men det går ju inte när jag blir hemma. Jag vill inte ha det så igen. Jag vill vara stark och glad.... Inte den som sviker och sätter käppar i hjulet (speciellt för mig själv) Jag är ju så medveten om det, hur det är,  hur jag känner, vad konsekvenserna blir osv men ändå så kommer jag inte vidare. Känns bara som jag fastnat i mitt jävla hål igen. Det där jag alltid lyckas trilla ner i.

// Anna


Nyårslöfte 2016

Då var första jobbdagen för i år avklarad. Jobbigt att gå upp i morse trots att jag kände mig pigg. Hade ingen lust att åka till jobbet men gjorde det iallafall, så det var ju bra :)

Förmiddagen var lite jobbig och jag kände mig ledsen/nedstämd men efter lunchen gick det lättare. Egentligen förstår jag inte varför jag känner såhär inför jobbet för jag trivdes ju så bra med det förut och så hemskt är det ju inte på nya arbetsplatsen. Så börjar fundera på om de är något annat som egentligen är orsaken till min nedstämdhet? Tex att jag har så dåligt självförtroende och självkänsla igen och inte riktigt vet vad jag vill och alla tankar om den förbannade kroppen som jag är så trött på och gnäller om så ofta. Och apropå det där med kroppen så kommer vi in på mitt nyårslöfte. Som "vanligt" består nyårslöftet av att "gå ner i vikt" projekt. Jag försöker ju jämt och ständigt men det räcker ju aldrig riktigt till och en stor del kan ju bero på lipödem om jag nu har det. Har ju varit i kontakt med en ny lymfterapeut nu under hösten och nästa månad ska jag åka och prova ut komprissionsbyxor, så får ju lite hjälp där även om vi inte kommer någon vart, men en annan sak som lymfterapeuten ville var att jag skulle kontakta Friskvården och få hjälp/stöd att gå ner i vikt, så det har jag gjort i dag samt funderat lite på vad vi kanske kan göra annorlunda denna gången eftersom jag redan varit där i två omgångar redan utan resultat. Det ena jag kom fram till är att det kanske blir lättare om jag får någon form av träningsprogram med uppföljning och det andra är om det kanske finns någon grupp att träna i. Har även funderat på det där med kosten men där har jag inte riktigt kommit fram till något. Så vi får väl se hur det går när jag fått en tid och fått träffa friskvårdskonsulenten igen. Sen i kväll har jag även skrivit ut papper där jag ska väga och mäta mig samt som en kalender där jag ska skriva upp mina träningspass. Var ju med i en utmaning på Facebook förra året som hette "100 pass innan midsommar" som gick ut på att hinna göra 100 träningspass innan midsommar helt enkelt och det tyckte jag fungerade ganska bra så är något liknande jag har tänkt mig nu med men denna gången lade jag till lite fler kolumner än bara träning, bla hur mycket jag ätit och mitt humör. Så detta år blir väl lite hälsoinriktat trots att jag inte riktigt har en färdig plan men ska smida vidare på allt detta och försöka få ihop något och skriva ner det. Nej känner att detta inlägg börjar bli väldigt rörigt så får nog sluta nu. Måste försöka sova också så jag orkar upp till jobbet i morgon bitti. Hoppas ni hängt med i detta inlägg och att det inte blev allt för rörigt. Slänger in en bild på det jag gjort och skrivit ut från datorn och så ska jag försöka knåpa ihop någon slags "hälso plan" framöver, för som sagt, som jag  mår nu håller inte i längden. Jag vill faktiskt leva länge och må bra i både kropp och själ. Natti natti // Anna

 

Årsskifte 2015 - 2016

Vill börja med att önska alla er som kikar in här ett gott nytt år! :)
 
Hemma i Värmland igen efter en nyårshelg hemma hos mamma och pappa. Haft en trevlig helg med nyårsfirande hos farbror och så har det blivit besök hos båda mina fastrar. Har blivit mycket trevligheter med god mat och fika, sällskapsspel, fina raketer och skratt, blandat med såna där mindre bra och positiva tankar som alltid spökar och drar ner humöret. Är inne i en sån där neråt period sedan någon månad tillbaka tror jag men det har jag nog sagt. Funderar mycket på min kropp, jobb och framtiden, som "vanligt". Men det blir väl bra till slut som "alla" säger. Allt känns så orättvist bara på något sätt. Nu vid nyår kan man läsa överallt på alla sociala medier om att "hur bra mitt 2015 har varit" "mitt bästa år, och bättre blir det" osv men själv kommer jag knappt på något bra. Står bara och harvar i samma spår hela tiden. Ett litet steg framåt och så något steg tillbaka. Jag lyckas aldrig få fram det positiva utan bara det negativa fast jag försöker vara positiv. Så har ni nå bra tips på hur man ändrar sitt negativa sinne till positivt får nu gärna hojta till! Får väl kanske ta till KBT eller meditation eller något.. Får googla lite på det ;)  Nej nu får det vara nog, får bli mer bloggande i morgon för ska sätta mig och skriva in mitt jobbschema i mobileb nu så jag vet hur jag jobbar framöver.
Vi hörs!  //Anna
 
 

RSS 2.0