Måla måla

Här om dagen tog jag mig ann mitt nya projekt.
Att fräscha upp köksluckorna!
(har nu bett min sambo att nästa gång jag kommer på en sådan idé, STOPPA MIG!!!)
Har skruvat bort alla knoppar, slipat,  tvättat och börjat att måla. Tänkte jag skulle testa mig på att använda en färgspruta för jag tänkte de skulle bli bäst resultat. Men det återstå att se! Svårt var det iallafall tyckte jag men blir nog bättre och bättre. Har målat några av luckorna fyra gånger nu och det börjar se bra ut tycker jag. Men man får spä färgen så mycket så den är av inte så täckande, därav alla lager....
Det är tur jag har en snäll svärfar som lånar ut sin loge och "bygger upp" en målarverkstad åt mig. Och så är det så gött att man kan gå ner till sjön och ta sig ett dopp medans man väntar på att färgen torkar...
//Anna

 
 
 
 

Foto

Var ett tag sedan det skrevs något här nu. Har inte haft ork och motvation.
Som vanligt. Livet rullar på och jag brottas med mina hjärnspöken.
I går kväll satt jag ute i gräset och njöt, kollade på råbocken som gick och betade och kände mig gasnka tillfreds med livet för en stund, det var skönt för annars är det som ett getingbo i huvudet med massa tankar...
Här kommer lite foton från igår kväll. VAr ju tungen att fota råbocken och när han stack vart en humla nästa fotoobjekt. 
 
 

- Det är tur vi bara är hobbysnickare!

Idéer till trädgårdsprojekt fortsätter att poppa upp i mitt huvud.
När jag skulle städa undan alla plank och brädbitar som vi haft under altanen och som nu ligger utslängda på gräsmattan efter "kattsäkringen" här om dagen så tyckte jag det var dumt att slänga flera långa brädor, så "passade på" att dra bort den ruttna kanten runt trädgårdslandet och ta reda på brädorna för att göra en ny fin kant av dessa. Dock tyckte jag de var lite för smala så gubben fick ta en sväng till svärfars loge och hämta lite mer material till mig, vilket resulterade i en jättekant i stället. Jag påbörjade mitt byggande av kanten själv men gubben fick hjälpa mig att göra färdigt igår när jag var hem mellan jobbpassen på min delade tur på jobbet.
Tycker det är roligt att bygga men är väl lite otålig och tyvärr så är jag väl inte så noga av mig så resultatet blir  lite hipp som happ. 
-Det är tur vi bara är hobbysnickare!
Slängde Robin ur sig efter att vi flyttat kanten till trädgårdslandet och typ hälften ramlat isär 😂 och håller nog med honom för ingen skulle nog betala för ett arbete vi utfört då slutresultatet inte alltid är så perfekt, men vad gör det !?
 Jag är nöjd än så länge och det fyller sin funktion så då får det duga och man måste ju börja någonstans för att öva och lära sig! Och jag har redan kommit på nästa projekt som skall utföras... 
Projekt göra fin vattentunna! Också det projekten kommer bestå av de gratis mellanläggen vi hämtade på brädgården samt lite ståltråd ifrån svärfars loge. Hoppas det funkar och blir som jag tänkt!
//Anna

Extra tid

Sitter på jobbet och gottar mig en stund. Verkligen lugn dag i dag, peppar peppar ta i trä! Haft några besök och verkligen haft tid att ta det lungt och sitta och prata extra länge med damerna i dag, känns så skönt! 
Har till och med hunnit plockat in lite vitsippor och gjort lite fint i fikarummet såhär till helgen men nu ska jag se om det finns något jag kan fixa med här på kontoret. Ha det gött i vårsolen i dag !
// Anna
 
 
 

Avlägsnat katternas dass för "en piss i havet"

Sådär! Nu är vi färdiga med vårat projekt, att kattsäkra under altanen. Och snyggt blev det även om det är lite snett och vint här å där. Det kanske inte är helt "rätt" byggt men det fyller ju sin funktion att hålla katterna borta från att göra sina behov under våran altan. Det har ju tagit lite tid att bygga då vi inte gjort allt på en gång men jag tycker helt klart det var värt den tiden och kostnaden var ju som en piss i havet ungefär. 140kr har vi betalat för allt och att köpa det fula plastnätet hade kostat ca 500 kr och inte varit så här fint på långa vägar!
 
Före
 
 
Under tiden vi arbetar..
 
Robin skulle bara hjälpa mig att såga till lite bitar igår kväll när han kom hem så att vi kunde lämna tillbaka sågarna vi lånat men vi kom liksom in i ett flow. Vi gjorde klart finliret och kortsidan igår kväll så i dag gjorde jag bara "dörren" så vi kan komma in under fall det behövs.
 så klart, såhär ser det ut nu när vi är färdiga..
 
 
 
 
 

Fel i planeringen

Igår kväll när jag kom hem ifrån jobbet insåg jag att jag inte alls skulle upp och jobba dagen i dag utan jobbar kvällen i dag också så nu har min planering för i dag blivit helfel ifrån vad jag hade tänkt mig. Hade tänkt att jag skulle jobba och sen åka hem och göra klart helgens trädgårdsprojekt med att kattsäkra under altanen. Men nu när jag ska jobba eftermiddagen och tog sovmorgon i dag känndes det inte som någon idé att börja plocka fram verktyg osv för att bara hinna göra lite grann och inte få det helt färdigt så blev en slappar dag i dag också kan man säga. Har iallafall varit ner i Årjäng och handlat lite matvaror och köpt gångjärn och hasp så vi kan göra en lucka att öppna in under altanen ifall vi vill förvara något där under eller behöver komma åt något. Så nu är det bara lite tid som behövs så vi kan färdigställa. Är kortsidan kvar och sista översta biten på långsidan då vi behöver såga till de bitarna lite men inte har någon såg till det. Förhoppningsvis kan jag göra klart i morgon eller om gubben och jag gör det tillsammans på fredag förmiddag. Vi får se! 
Här är iallafall en liten titt ifrån bygget. Har ingen bild hur det ser ut just nu då vi kommit längre än på bilden nedan.
Nej nu blir det lite lunch och tv tittande innan det är dax att göra sig iordning inför kvällens jobbpass!
//Anna

RSS 2.0