Jag är ett svart litet regnmoln..

Har inte blivit så mycket skrivet på sistone. Har inte blivit mycket gjort alls. Det är sådär svårt med motivation igen. Att den alltid försvinner.

Men i dag har jag iallafall städat sovrummet och vardagsrummet. I morgon får det bli hallen, toan och köket. Gubben har varit snäll och hjälpt mig plockat undan i köket. Annars har kvällen inte vart så mysig då både jag och gubben varit lite småtjuriga och gnälliga. Men ibland får man väl vara det antar jag... men jag får alltid så mycket tankar när det blir sånhär stämning. Önskar jag fortfarande var nykär och flög på rosa moln. Nu hänger jag under ett oskmoln känns det som. Alla tankar tynger mig. Varför måste jag tänka så mycket?

Tung men ändå lättsam...

Du är älskad och saknad ♥
 I eftermiddags fick Winston somna in hemma i lugn och ro och han somnade mycket fridfullt, och som veterinären sade: han var färdig med sitt liv nu när han inte kämpade emot utan lämnade oss med ro. Det är tomt här utan dig älskade lurvtuss ♥

En jobbig och ledsam förmiddag i väntan på veterinären. Tårar när Winston lämnade oss för nya, evigt gröna jaktmarker uppe i himlen. Tårar när vi begravde hans kropp. Sen en lättnad. En lättnad och ett lugn, nu när vi vet att han har det bra. Inte har ont mer. Han hade ett fint liv och fick många fina och goa år med sin familj. Och jag fick äran att lära känna Winston och bli lika älskad av honom i ca 4 år. 4 år med fina minnen. En stor tass i mitt hjärta. Man kunde inte annat än att älska Winston.

Eftermiddagen har varit lugn. Mestadels tid har vi nog spenderat framför teven. Någon liten tur ut. En liten promenad. Lite mat.. En härlig "familjestund" med kortspel, ett glas vin och mycket skratt. Nu kanske känslorna är mer i balans.

Jag är glad och jag är stolt över att få vara en del av en familj som bildats när jag blev tillsammans med min sambo. Att få vara en del i hans familj. Ni är underbara, alltihopa ! Och i dag har några av oss gråtit och skrattat tillsammans.
Det är fint. Det är lycka.
Önskar bara mina egna föräldrar också kunde vara nära här, nära mig och inte 30 mil bort. Men jag är lika glad och stolt över er, mamma och pappa. Saknar er, älskar er ♥

Magont "/

Jobbat några timmar i dag på fritids. Kul med jobb, det behövs verkligen. Blir några timmar i morgon med om jag inte blir sjuk i gen, var sängliggandes med magont och stopp hela söndagen och hade ont i magen i går med och nu på eftermiddagen börjarde det igen, tror nog jag fått tillbaka min magkatarr igen för det känns lika dant. Stoppet har jag fått bot på men magen är ju inte den bästa efter medicinen min, trög i magen av den medicinen "/ Hoppas på att få slippa den men får väl se hur det gårt, håller ju iallafall på att trappa ner  och i går började jag med 150 och 75 i stället för 150 och150, så får väl se hur det blir. I dag har humöret inte varit på topp iallafall. Inte nu på eftermiddagen/kvällen sen jag började få ont i magen igen, då försvann humöret med. Får väl se hur det går nu när jag ska spela schack med gubben, kanske ska leta fram skyddsutrustning åt honom? 
 
Annars blir det till att dammsuga och torka golvet i kväll och sedan bara slappa framför teven. Kanske blir lite pyssel med. Eller lite "forskning" om viktnminskning som jag brukar ägna mig åt ibland ju ^^
Men det är ju igen ide egentligen eftersom det inte går så bra för mig. Ibland funderar jag på om man skulle sökt till Biggest Loser eller Du är vad du äter eller något och se om det skulle hjälpa mig... Jag vill ju så gärna få rätsida på det, äta bra mat, nyttigt, och gå ner i vikt så jag kan må bättre hela jag men jag får ingen ordning på det och jag behöver hjälp som jag sagt så många gånger förut. Jag behöver hjälp och stöd i vardagen. Här hemma. Men tyvärr måste jag erkänna att min sambo inte är så bra på  det då han är värre godisråtta än mig och har sämst matvanor eftersom han är så kräsen och inte äter något typ.
Och i går var jag ju till och med till läkren och försökte få hjälp med att få träffa en riktig dietist eller någon som verkligen kan hjälpa mig men det gick ju inget vidare.
Satt å väntade på läkaren i ca 20-30 minuter, träffade läkaren i 3 minuter och gick hem utan hjälp. Fick bara hjälp med hur jag skulle fortsätta minskningen med medicinen fast jag bad om att få hjälp med vikten och samt att komma till en lymfterapeut då jag vill bli utredd för lymfödem då min mor har det, det är ärftligt på mödrarnas sida, jag ser lika dan ut som min mor i kroppen, samt att jag inte kan gå ner i vikt... Men men,, får väl se om jag orkar kriga mig till hjälp nästa gång. Nu ska jag spela schack !
 
// Anna

Pysselsugen :)

I dag har blivit lite av en kreativ dag. Iallafall en idéskapande dag. Min pysselkompis M som hade bakat i dag undrade om jag ville komma ut på en kopp te och nybakt kaka å de tackar man ju gärna inte nej till så vart en tur dit. Var länge sedan vi träffades men alltid lika trevligt. I dag blev det inget pysslande men fika och mycket prat och idébollade så blev mycket pysselsugen. Så när jag kom hem därifrån blev det till att pyssla lite. Blev lite småfix med att sätta på lås på armband jag gjort tidigare och sen började jag med ett halsband, men de han inte bli klart innan det var dax att göra middag och göra sig iordning för scout.

I dag på scout var vi ut i skogen till vindskyddet vi byggt och det blev lite fri lek, vedhuggning och täljning av grillspett och korvgrillning :) Mycket trevligt :) Luktar fortfarande rök för orkade inte duscha när jag kom hem men det ångrar jag nu, men gjort är gjort och det får älgen dusch i morgon bitti i stället.

Nu senaste timmen har jag legat i sängen och kollat på massa pyssel på mobilen och har sett så mycket vackert och roligt som jag vill göra och prova på så i morgon får det nog helt enkelt bli en pysseldag tror jag ! (Fast skulle egentligen behöva städa förrådet så jag hittar alla pysselgrejer)

Nu får det bli natta! Sov gott där ute ♥

Tomatos :D

Gått här å degat på eftermiddagen men efter en liten vända i trädgården blir det nu till att peta ner lite tomatfrön. Har kikat i mina älskade trädgårdsböcker efter lite tips men hittade inget specellt. Läste lite om olika tomatsorter, undrar vad för sort mina tomater är förutom "Icas körsbärstomater" ?
 
 
 
Har även ett nytt trädgårdsprojekt i år, tänkte mig på att så ärter i en blomlåda men de får bli först jag kan så direkt ute. Det dröjer nog inte s¨å länge till tror jag :) Men jag ska göra i ordning en blomlåda från förrådet och sen en klätterställning av bambupinnar jag köpte i dag. Längtar tills värmen kommer så att trädgården kommer igång ordentligt, men det är roligt nu med när man hittar något nytt varje dag när man går en runda i trädgården. I dag såg jag tillexemel att rabarbern inte dog fast jag fyllde på med massor med jord över de små "skotten", men nu har de tittat upp ur jorden jag fyllde på :) Så i sommar blir det rabarberpaj :) 
 
nej ut å fylla på jord i krukor medans solen är kvar och värmer lite grann sen in å peta ner frön !

RSS 2.0