Tankesnurr

Har precis lagt mig för kvällen men känner mig nedstämd och tankarna snurrar så kommer nog inte till ro än på ett tag så tänkte jag kunde skriva lite så kanske de känns bättre. Men vet inte riktigt vad jag ska skriva om... Jag vet inte riktigt vad som snurrar runt där inne i huvudet. Började nog med att jag kände mig ensam förut i kväll. Försökt skriva/prata med en vän men det gick nog inte så bra. Blev mest bara hej, hur är läget, vad gör du. Sen efter det började jag fundera på vänner och sen kom jag till kategorin jobb och sen boende och sen livet i allmänhet och tillbaka till ensamhet. Och nu snurrar tankar från alla kategorier runt och då känns allt bara "svart" och "fel".. Jag tycker det är jobbigt att vara ensam och inte ha något att göra. Då blir det såhär "/ för annars har det varit en bra dag och jag tycker jag har varit duktig i dag. Jobbat, fick gå på förmiddagen så extra motion än vad jag brukar. Och i dag lät jag bli kakorna i fikarummet fast jag var sugen. Det var bra gjort av mig. Men åt några nötter i kväll som jag köpte förra veckan och då slank det ner en med choklad på men de andra var utan choklad dock med sån smaksättning/kryddning. Men tycker det var bra att jag låtit bli kakor och så idag trots att det stått framme och möjlighet funnits för är ju lite svag för sånt. Efter jobbet var jag även och simmade ca 40 minuter. Det var ganska skönt i dag, tråkigt och omotiverande till en början men sen gick det bra och de sista minuterna gick jättefort. Eventuellt blir det simning i morgon med, vi får se hur dagen har varit och hur kroppen mår. Har lite ont i knäna efter helgen och i dag men det känns nog bättre i morgon. Nu ska jag läsa lite och sen försöka sova... Natti natti //Anna

Julmkarknader och förta advet

Då var ännu en helg över. 
Har haft en riktigt trevlig helg. 
Mamma å pappa har varit här sedan i torsdags eftermiddag  så jag å morsan började med att åka te simhallen direkt efter jag kom hem från jobbet nästan, för att simma lite. Vart 45 minuter simmning.
Sen hem å laga mat och bara softa. Samt att det var en kille här å köpte Saaben av gubben.
Fredag förmiddag medan gubben jobbade stod bakning på schemat för mig och mamma, pappa fixade med mina extraljus som behövde ett nytt relä. Så fort gubben slutat jobbet bar det av ner till Uddevalla för att hämta nya bilen :) Känns skönt att den gamla är såld och den nya bilen hemma och förhoppningsvis ska denna inte krångla så mycket som den gamla. Sen blev det mat hos svärfar och mys.
Lördag var det julmarknad i Blomskog där jag stod och sålde lite pyssel. Gick bra tyckte jag och en riktigt mysig dag. På kvällen hjälptes mamma och jag åt med att sätta upp julgardenerna i vardagsrummet, laga mat och fixa adventsljusstakar och advetsljus. Sen fick gubbarna ta hand om disken och jag å mamam spelade alfapet och drack glögg. Sedan kom gubbarna också och hoppade in i spelandet. Riktigt mysigt. Borde verkligen spela spel oftare. Det är roligt och trevligt. 
Och så har vi idag, Söndag. Julmarknad på torget i Årjäng. Sålde dåligt och frös. Lite med folk till en början men sen när det började skymma blev det mer folk. Tyvärr tråkigt att det var flera av marknadstånden som stod tomma. Det ser så trist ut.  Annars en bra dag i dag med. 
Ska mysa ner mig i soffan hos gubben å kissen nu och slappa. I morgon är det jobbdag igen och sedan simmning som står på schemat. Ska försöka komma ihåg att ta på mig en stegräknare i morgon för att se hur aktiv jag är ;) Fast vet ju typ svaret. Måste röra på mig mer.
Nej hoppas ni med haft en trevlig helg och en bra första advent ! // Anna 
 
P:S slänger in lite bilder från helgen..
 
 
 

Gubbar å fullspäckad dag

Då sitter man i en liten gympasal och tittar på typ 10 "gubbar" som spelar innebandy. Nåja gubbar är de väl inte och det är ju faktiskt någon tonåring med också, men ni fattar. Fast fart i benen har de, jäklar vad de går ibland. Fort men inte speciellt länge innan de stannar å hämtar andan. Jaja jag ska inte klaga, själv sitter jag ju stadigt på "bänken". Men jag har redan gjort mitt träningspass i dag. Men blev ett snabbpass, 20 minuter simning, mer hann jag inte med.

Har varit lite mycket i dag då dagen börjar med att Robin kom in ca kl 5:30 och väckte mig med orden "du får komma ut, din bil startar inte". Så det var bara att kliva upp, snabbt hoppa i lite kläder och ut i iskylan. Få hjälp med att starta bilen och sen ta "en ragg" runt samhället för att ladda batteriet medan gubben for till sitt jobb. Var ju tur att han testade starta min bil annars hade jag stått där själv ca en timme senare när jag skulle iväg till jobbet. Lät bilen stå på medans jag var in och borstade tänderna och plockade ur och i diskmaskinen för att inte komma allt för tidigt till jobbet.

Väl på jobbet har det gått bra. Riktigt lungt i dag. Efter jobbet blev det en tur till affären å handla lite ätbart, en tur till macken för att köpa nytt batteri och glykol till bilen (där rök nästan en 1000 lapp "/) och sen hem med varorna och iväg å hämta ut min julklapp som kom på posten i dag och fort till simhallen att simma medans gubben var snäll å bytte batteri i bilen åt mig
Tack älskling <3 
 

Efter det bar det av hem till svärfar för att släppa in hans katt och elda lite så han får lite varmt. Käka mat och sen till.hembygdsgården för att hjälpa till att iordningställa inför helgens julmarknad. Och sen hasta vidare till gubbens innebandy. Ja ni hör, det har gått i ett i dag och nu sitter jag i en lite gympasal med ett gäng "gubbar". Hade gärna varit hemma å pyssla men de får vi förskjuta till en annan dag för i morgon blir det förhoppningsvis pepparkaksbak med min extra mamma:)
// Anna

Trött å sleten

Känner mig så där nere igen. (eller ja det har jag väl gjort sen i typ augusti/september men börjar bli bättre igen) Känns som om jag inte får sova ordentligt och är spänd å stel och varit det i flera veckor och så mycket funderingar i dag, men har annars haft en bra dag. Började med sovmorgon och sen städade jag å fixade lite här hemma. Soffmys med gubben, en snabb tur ut och fota hans bil som är till försäljning innan det blev mörkt, en tur till affären, matlagning, mer tv mys å lite pyssel. Har gjort pärplattor och börjat fixa lite tändsticksaskar jag ska scrappa på. Det får bli morgondagens bestyr, att scrapap lite. Tror jag, vi får se vad som händer, är sugen på att åka på julmarknad också så vi får se vad morgondagen bjuder på ! 
 
Lite pyssel från i dag ;)
 
I kväll har jag funderat mycket på mitt utseende och mina ben igen. Började på eftermiddagen då gubben typ frågade/kommenterade att jag hade mer ont nu än förut i benen vid tex tryck, som när katten kommer och ska gosa och klampar på en eller om sambon tex lägger upp sina fötter i mitt knä eller råkar trycka på mig. Och jag har tänkt själv med i bland att jag har mer ont än förut, liksom att det gör ondare.. Vi får väl se hur det blir nu under vintern och om jag får kompressionsbyxor om det kanske hjälper något. Är ju så svårt att få någon hjälp från vården... men förhoppningsvis  kanske jag kan komma någonstans nu. Lymfterapeuten i Säffle som jag träffar nu har ju iallafall börjat att dra i flera trådar med komprissionsbyxor och friskvårdscenter men sen vet hon inte riktigt vad hon ska göra för att vi ska komma vidare men hon skulle kolla runt lite och så. Vad det finna för alternativ... Men jag antar att det inte är så lätt för henne heller då Lipödem som jag antagligen har inte är så känt varken bland befolkningen eller sjukvården trots att det är en ganska vanlig sjukdom. Så det är därför jag ska gå till friskvårdscenter nu då så jag kan få hjälp från sjukvården att gå ner i vikt. Wller om det inte hjälper (som jag tror) så finns det med i min journal att jag fått hjälp av sjukvård men det inte lyckats och att jag då kanske får lättare att komma vidare till någonstans där de kan hjälpa mig och kanske ge mig en diagnos.  
 
Sambon tog även kort på mig och katten i kväll och det gjorde mig så ledsen, jag klarar verkigen inte av att se mig själv längre om jag inte är med på det själv och typ "tillgjord" för fotografering. Det är som om jag går sönder varje gång jag ser ett foto på mig. Jag ser bara allt det där fula tjocka. Allt negativt....
 
// Anna 
 

Lymfterapeut Säffle besök 2

Då har man varit till Säffle i dag å träffat lymftepeuten igen. Förra gången jag var där undersökte hon mig och mätte mina ben och i dag vart det bara prat om hur vi skulle gå vidare. Det vi kom fram till var att jag ska få en kallelse från ortopedtekniska och få utmätt nya "strumpor" och denna gång så ska jag ha/testa byxor då det antagligen är mest över knäna och låren jag behöver kompression och inte underbenen som jag haft tidigare. Sen så fick jag FaR - fysiskt aktivitet på recept, så ska träffa en på "friskvården" och få kostråd å tips, samt att jag ska simma två gånger i veckan. Och så pratade vi mer om motion osv. Men jag vet ju hur det kommer bli det där.. Simmning är det ända jag tycker är roligt/tycker om och som jag verkligen tar mig tid att göra så det kommer jag fixa för det har jag ju gjort förut och gymträning gillar jag men tycker de är alldeles för dyrt med gymkort fast egentlgien har jag ju råd med det och jag skulle kunna gå till det billigare gymmet som även ligger närmare hemma, men vill inte vara på det gymmet för det är så trist lokal och känns inte motiverande att gå dit och då blir det att jag skiter i det. Som en av tanterna på jobbet säger när hon försöker sluta röka "när gud skapade mig glömde han att ge mig karaktär", och så är det med mig också.
 
Och det där med kostråd,,, ja det har jag ju med testat förut från samma friskvårdskonsulent och det hjälpte ju föga. Och egentligen vet jag ju typ hur jag ska äta men det är det där att få till det och få det att fungera som jag inte får att fugnera. Visserligen har jag blivit ganska bra på att äta på regelbundna tider, iallafall när jag jobbar. Så lite bättre har det ju blivit,, och grönsaker och frukt går i perioder...Varför ska det vara så svårt !? Nej jag skulle behöva en ny hjärna och en "övervakare" som är motiverande och stöttande och verkligen ser till att jag sköter mig,, den där "karaktären" som saknas..
 
Nej nu ska jag göra mig iordning för en jobbkväll. See yaah ! // Anna 

RSS 2.0