Projekt på is

Planerna för i dag var väl egentligen att bygga något form av skydd så inte katterna går in under våran altan men det blev inte av. Jag började dagen med att göra en tårta till en arbetskamrat vars son fyller år och sen vart det lite städning. Dammtorkning, undanplockning, dammsugning och golvtorkning. 
 
 
Efter det blev det en middagslur på ca två timmar. Skulle bara vila lite medans golven torkade men är så mysigt när gubben kommer och kryper ner bredvid. 
Kvällen har varit lugn och bestått av Tv/film tittande men nu är det dax för sängen. Har bäddat ner mig och tänkte läsa lite en stund innan lampan släcks!
 
 
Testade att köpa detta magasin och måste nog säga att det var en bra tidning. Mycket att läsa och som faktiskt var intressant. Får se om jag köper det någon mer gång. Har ju min trädgårdstidning som jag prenumererar på men har inte hunnit med att läsa dem heller så har två stycken som jag inte hunnit läst och är inte långt kvar till nästa nummer kommer ut. Får se om jag hinner läsa nå mer nu i helgen. Är ju långledig och jobbar inte först tisdag kväll. Men ska fixa lite servise på bilen och så byggprojektet nu när vi båda är lediga.
Nu är det bäst jag börjar läsa om jag ska få något läst i dag. God natt sov gott!
//Anna
 

Måste och måste

Lite bilder ifrån dagen samt min fina plantering på trappen. Hann med och göra mina "måsten" i dag. Har nu landat i tevesoffan igen men är rastlös men vet inte vad jag ska hitta på.
Kryper i hela kroppen 😑
 
 
Justja pysslade ju lite också 😉
Två kort fick jag ihop.
Nästa pysselprojekt är två studentkort.
 
 
 

Fläckar som ger ångest

Härlig, ledig dag i dag. Solen skiner och värmen stiger där ute. Och jag var uppe tidigare än vanligt ur sängen men har fortfarande inte riktigt kommit igång med allt jag "måste göra" i dag trots att det är roliga saker. Började dagen med ett snabbt möte med chefen, därav att jag var vaken redan innan kl 9.00. Sen hem å käka frukost och kika lite på teve. Och där sitter jag nu. I tevesoffan. Men ska alldeles snart sätta igång med dagens "att göra" som innehåller bla trädgårdsarbete, pyssel och så måste jag försöka få bort en fläck ifrån våran soffa sedan i helgen. Upptäckte att de luktade lite kattkiss ifrån våran soffa i helgen men vi vet inte om de är våran kisse eller grannkatten som varit in och skvätt. Hur som helst så först spreyade vi ettika men det hjälpte föga. Dagen efter letade vi fram "urineoff" som är medel just för sådant som vi använde på våran gamla soffa efter en olycka när kisse var sjuk. Jag läste noga hur vi skulle göra och testade på baksidan av ett utav ryggstöden och det gick bra så sagt och gjort. På med medlet på kattkisset och låta verka och sen skulle de lufttorka. Jo tjena, tack för den fultfläcken på nya dyra soffan. Och nu luktar det mer illa än vad kisset gjorde ifrån början och jag får ångest varje gång jag ser fläcken som sitter där det inte går att ta av och tvätta i maskin.
Hur gör jag nu? 🤔
//Anna

Trädgårdshelg 🌱🌼🐝

Har haft en härlig helg med solsken och nästan två hela dagar utomhus tillsammans med goa människor. Först i går förmiddag fixade jag och gubben lite här hemma. Plockade reda på disk och tvätt samt städade lite och sen åkte vi ner i samhället för lite ärenden. Bland annat så fixade vi ny gasol till husvagnen och så var vi till bygghandeln och skulle köpa nät att sätta under altanen så inte grannskapets katter går in där under och gör sina behov. Vi fann nät men jag tyckte det var lite dyrt. Medans vi står där och funderar hur vi ska göra så kläcker jag ut mig något i stil med "egentligen skulle man kanske bygga något sånt här att sätta upp i stället" och pekar på en blomspalje som står bredvid, varav gubben svarar att vi kan gå ut i brädgården och titta vad för material som finns. På väg ut i brädgården kommer nästa ide, vi kanske kan få såna mellanlägg (vet inte om det heter så? ) de har i travarna med trä, alltså mellan brädor och plankor när de ligger i travar. Och mycket riktigt, varsegoda det är bara att ta ! Så vi plockade med oss en ganbska rejl trave med såna "mellanlägg" i tryckimpregnerat trä helt gratis vilket sparade oss ca 500 spänn och så kommer det bli mycket snyggare än ett fult plastnät ! Så det blir nästa helg projekt om vädret tillåter.
 
På eftermiddagen åkte vi till P och E och hälsade på för att hälsa lilla N väkommen till världen. När vi kom dit var famlijen ute och höll på att fixa så vi allihopa var ute hela eftermiddagen och grejade lite i deras trädgård och lekte med M. Riktigt härligt och som sommar ute nästan. Så otroligt vad mycket positiv energi man får av små barn och babymys! Sen vart det middag med massa god mat och grillpremiär för i år för mig och gubben iallafall. Och i går höll min mage fred nästan hela dagen så bara det var välfigt glädjande. 
 
I dag har magen också hållit fred i princip hela dagen, den vart lite sur när jag var utre och grävde i trädgården och var "upp och ner" hela tiden när jag rensade men det har lugnat sig igen nu så det är skönt, har verkligen hjälpt med pillren mot magsyran. Att jag inte kom att tänka på det tidigare när det var som värst.. Får se vad läkaren säger också när provsvaren kommer. Han skulle ringa när provsvaren kom så hoppas det blir i morgon eller så. (fick ta prover för att utesluta bakterier eller inflamationer). Nåja tillbaka till trädgårdssnacket!
Ja i dag då så har jag rensat resten av rabatterna som varit kvar sen tidigare samt köpt en blomlåda till mina tomater och satt upp den på altanen. Har även tagit bort en rabatt och lagt en pallkrage att odla i där i stället. Mitt odlar intresse för gransaker har ju ökat lite grann så vart så mycket jag vill odla i år så trädgådslandet räckte inte ritkigt till. Fick lite hjälp ute i dag av gubben och det var mycket trevligt och så kom han och servade mig med vatten och en glass. Myket uppskattat ♥
 
 
 
Var trevligt att få lite hjälp ute i dag, eller ja, ibland försvann mina hjälpredor och då kunde jag hitta dem såhär..
 
 
 eller så här... 
 
 
 eller så balanserade de spadar!? Nåja var iallafall trevligt att få sällskap ute
 
 
Och justja ! I dag har jag börjat avhärda både mig själv och mina "babyplantor", akta så du inte blir bländad! ;) 
 
 
// Anna 
 

Små portioner och ångest

Kan det inte bli vinter igen så det är lovligt att gå i ide. Vill bara sova för då känner och tänker man inget. Inte på samma vis iallafall.
Igår försökte jag bli glad och lite positiv men det hjälpte föga. Vet inte vad jag ska ta mig till. Känns som om jag bara ger upp allt och förstör. Sviker mina goa kollegor när jag är hemma så ofta ifrån jobbet. Men mest sviker och sårar jag mig själv. Känner mig så dum, misslyckad och svag. Jag känner mig inte stark som försöker och kämpar utan känner mig bara svag som jämt "misslyckas". Och det värsta är att jag vet inte hur jag ska göra. Jag vet inte hur jag ska bete mig. Jag vet bara vad jag vill men ändå räcker det inte. Den där lilla djävulen som sitter på min högra axel skriker fortfarande högst. Ger mig ångest och ögon fyllda av tårar.
 
Jag vill så gärna åka och jobba. Varje dag. Klara av att jobba heltid men jag ser inte hur jag någonsin ska klara av det. Jag fixar ju uppenbarligen inte ens 75%. Jag ser bara allt det mörka och negativa. HUR FAN GÖR MAN!?  Varför finns ingen mirakel kur? Inget litet verkligt lyckopiller som gör allt bra? Varför är det så svårt? Fast jag har så mycket frågor och funderingar så känns allt så jävla tomt. Likgiltigt. Tråkigt.
 
Ska försöka få i mig smörgås nr två ifrån frukosten nu. Igår efter jag åt kvällsmaten fick jag sådär superont i magen igen. Inte lätt att sova då. Robin var fantastiskt som försökte hjälpa och serva mig med lite vatten och idéer som kanske hade hjälpt och lindrat.
Älskar dig Robin ❤
 
I dag kör vi soffläge (så länge jag kan hålla mig ifrån rastlösheten, börjar redan tröttna och kryper i kroppen) små portioner mat och piller som minskar magsyran. Hoppas det hjälper så jag kan åka tillbaka och jobba i morgon.
Vart så dumt i dag när vi har apt och så fick jag veta i morse när jag ringde och berättade att jag inte kom att jag skulle haft "fixa kontoret" hela dagen som vi i städ/flytt gruppen hade frågat efter. Och en dag på kontoret hade jag nog klarat av. Det hade varit bättre än en vanlig jobb dag iallafall då jag igår var nära på att åka hem då varje gupp i bilen eller att böja sig gjorde ont och jag ville spy. Tänkte att jag fixar inte en dag till så men hade jag vetat redan tidigare att jag hade "inre tjänst" hade det kanske vara lättare att ta rätt beslut, att åka och jobba. Vi har ju även apt i dag och det tycker jag är bra att vara med på så man får reda på saker och ting och kan fråga saker osv. Så tråkigt att vi inte fick någon feedback om städdag först i morse, och igår hörde min kollega som är ledig och som skulle kommit in och jobbat extra i dag av sig och undrade hur det blev i dag och jag svarade ju att det inte blev någonting eftersom jag inte visste då att planeraren hade ordnat så vi fick tid för städ/fix. Jag vet ju att alla har fullt upp på sina olika avdelningar på jobbet (chef, planeraren och vi "golv"personal) men vi måste bli bättre och effektivare på att återkoppla till varandra ifrån alla sidor.
 
//Anna

Kalasande insekter och magkatarr

Landat i soffan efter att ha fixat med lite jobbmail som jag inte hann stanna på jobbet och göra klart då jag skulle vara hos läkaren 14.30. Har haft ont i magen lite till och från ett tag och senaste dagarna typ hela tiden så tror jag fått magkatarr igen. Känns lika som när jag hade de på gymnasiet iallafall. Hade jätte ont i går kväll, i natt samt efter att jag åt frukost i morse men sen fram emot eftermiddagen har jag inte haft ont först läkaren kände och tryckte på min mage och jag tänkte nästan slå till honom då de gjorde så ont! Men det har inte varit det där onda hela tiden nu på eftermiddagen. Läkaren skickade mig även till labbet för att lämna prover ifall det är någon infektion eller något sånt. Känns konstigt nu när jag inte haft ont i eftermiddag, Kanske förhastade mig med läkarbesök? Nåja, vi får se hur det går nu efter jag ätit kvällsmat. Tänkte ta lite frukt och ost och kex och en kopp te. Är inte så hungrig i kväll... Det är också konstigt för att vara jag... Är ju typ alltid hungrig annars 🤔 Allt är konstigt i dag känns det som, känns som om jag inte kan känna glädje/känna mig nöjd/till freds. Känner mig liksom tom på något vis fast jag har tittat på mina tvprogram, varit ute i trädgården och rensat en rabatt och tittat på blåsipporna och på insekterna som kalasar i min Tibast. Det luktar så gott ifrån den vilket jag inte vad jag minns tänkt på förut. Slänger in lite bilder!
//Anna
 
Rensad och förhoppningsvis kattsäkrad rabatt 
Och så måste jag få visa de läckra tulpanerna jag fann på ica i måndags. Så härligt med blommor inne i vas.
 

Ooops!

Förlåt för den dåliga uppdateringen. Jag vet att det var länge sedan det blev ett inlägg här nu men har helt enkelt inte haft lusten att skriva. Är inne i en down period både fysiskt och psykiskt och har inte lust till någonting känns det som. Får liksom inte för mig att göra någonting heller. 
Det är massa tankar  och hjärnspöken som far runt i huvudet och stjäl min energi och lust. Men det blir väl bättre igen. Det brukar det bli. Jag ska "bara" ta mig i kragen först...
//Anna

Påskamiddag å babbel

Då var påsken slut för min del. I morgon blir det jobb igen, tur det fortfarande är storhelg. Blir lite mer i kassan då 😊 Påsken har varit bra. Lugn och skön! Tror både jag och gubben behövde de. Att faktiskt inte göra någonting. Bara vara utan något inplanerat. Men nu drar arbetsveckan igång igen och olika inplanerade saker så som scout, en tur till tatueraren för att göra klart det sista. Längtar! Måste även ta tag i mattematiken för nu har jag skjutit på den bra länge igen. Sen blir det kalas och jag ska fixa tårta till det. Pappa fyller ju 70 om två veckor. Sen har jag inte så mycket mer koll på vad som händer efter dessa två veckor. Hm låter ju inte så mycket men är ju massa jobb och "transportsträcka" också, dvs tvätt, matlagning, osv osv och en stund att åka till jobb, sånt där vardagligt som måste göras men liksom inte riktigt syns/räknas. Och jag ska ärligt säga att jag orkar faktiskt inte med allt fullt ut. Jag önskar och vill ju så gärna att jag orkar mer och att kunna jobba mer så jag får mer inkomst och kan förverkliga lite drömmar. Men jag ska helt ärligt säga att jag fixar nog inte en heltid som det är nu, jag är liksom ganska tömd på energi när jag kommer hem ifrån jobbet och trots att jag vill göra mer så finns liksom inte energin där och det slutar bara i ledsna miner. Det känns som om jag står och stampar och inte kommer någon vart. Jag vet inte hur jag ska komma vidare. Försöker göra mitt bästa och se positivt på saker men i slutändan är det bara det negativa som verkar komma fram hos mig ändå. Vette tusan alltså! Varför blir det så?
Nej duschen nu och sen lite käk. 
Ha de! 
//Anna
 
 Slänger in lite bilder ifrån igår, påskamat och städning av gubbens bil. Svärfar var här å åt med oss. Färgade ägg också med raklödder och karamellfärg.
 
 
 

RSS 2.0